Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 818,997
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Selam;

Bugün İmaj aydın beyin yanında idim Sport ve alkoven tarz araç yapmaya devam ediyor...

Etiketler

atiladi' Alıntı:
İyi bir karavan kelimesi Türkiye'de karavancılığa yeni başlayanların karavan siparişi için gizemli bir kelime.... iyi ile doğru markalarla donatılmış tam ekipmanlı karavan biraz karışıyor, Türkiyede iyi karavan yapan var tabiki ama ekipman sorunlarıda var, fiyatı müşterinin sevebileceği seviyede tutmaya çalışıyorlar, iyi karavanını teslim alan, karavanını tam ve doğru ekipmanlı hale getirebilmek için yeniden ekipman marka değişikliğine ve ilavesine başlamak zorunda kalıyor....
Çok basit bir örnek; standart karavanlarda araçların altındaki pis su gider borularda, gırtlak hortum dediğimiz hortum kullanılır, bu hortumlar hava şartlarından dolayı bir kaç yılda sertleşip parçalanır, 30-40.000 lik bir karavanda bu hortumların kullanılması kabul edilebilir, ama bir dostumun isyanı gibi 145.000 TL verdiği karavanda bu hortumlar hala ödenen bedele uygun gerektiği kalitede kullanılmayıp, hala halk tipi karavanlardaki gibi gırtlak hortum kullanılıyorsa burda bir sorun var demekdir, bu detaylardan sadece bir örnek daha neler var neler, unutmamak lazım detay ayrıntılarda ve görünmeyen yerlerde gizlidir....

Atila abi güzel özetlemişsin. Zaten bütün olayda burda başlıyor.
TR deki karavan firmalarının nereye gittiğinin bir göstergesi...

TUNCO' Alıntı:
Selam;

Bugün İmaj aydın beyin yanında idim Sport ve alkoven tarz araç yapmaya devam ediyor...

Enteresan , 15m3 bir araç için maliyet hesabı çıkartmaya çalışırken sport aracın maliyet farkını sormuştum. Cevaben aradaki farkın çok olduğunu ve artık o tarz araçlarla uğraşamadıklarını ifade etmişlerdi....Muhtemelen b enim gibi kararsız birini ciddiye almamıştı ya da birbirimizi yanlış anladık.....

Merhaba.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-dethleffs-motokaravan-111786188/detay/
hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum. 2.4 düz dizel 5 vites deniliyor. Ancak kasa, diğer aksamları hakkında bilgisi olan var mı? Anladığım kadarıyla sahibi gezenbilir üyesi. Geçen sene ocak gibi almış şimdi satıyor. Sorunlu olduğundan mı başka bir sebepten mi bilmiyorum. Cevaplarınızı bekliyorum. Selamlar.

Haklisiniz Gezenbilir uyesi kendisi. Araci hakkinda hic sikayet ettigini duymadim. Gayet memnun. Cekme karavan buldu. Ve ona -nedendir bilinmez bir turlu anlasamiyoruz bu konuda cekme karavan daha cazip geliyor- gonlunu kaptirdi. Bence gidip bir bakin. Sordugunuz sorulari dogru olarak yanitlayacak bir arkadas oldugundan hic supheniz olmasin.

Geçen sene alınmış bu sene niye satıyorun cevabı için arayın bilgi vereyim dedim, sen zaten doğrusunu yazdın, arkadaşın tek satma sebebi, çekme karavan almak, önceden de çekme karavanı vardi, onu sattırıp motokaravan aldırdık, ama onun aklı çekme karavanda kaldı..

mabirsen' Alıntı:
Merhaba.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-dethleffs-motokaravan-111786188/detay/
hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum. 2.4 düz dizel 5 vites deniliyor. Ancak kasa, diğer aksamları hakkında bilgisi olan var mı? Anladığım kadarıyla sahibi gezenbilir üyesi. Geçen sene ocak gibi almış şimdi satıyor. Sorunlu olduğundan mı başka bir sebepten mi bilmiyorum. Cevaplarınızı bekliyorum. Selamlar.

Karavan yapmaktan vaz mı geçtin yoksa?Teknik arkadaşsın.Bence git yakından incele.
Selamlar

80bin sıfır karavan. 2006 model Ford ...dikkat çekici uygun fiyat değil mi?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sifir-kullanilmamis-ozel-yapim-115903960/detay :

Cok temiz gozukuyor. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-orjinal-mercedes-mb-100-eura-mobil-karavan-116870448/detay Mb100leri dusunenler, alt eteklerini icerden kontrol etmeden kafanızı kaldirip tavanı bastırıp su alip almadigini kontrol etmeden sakin hamle yapmayin.

insel' Alıntı:
Cok temiz gozukuyor. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-orjinal-mercedes-mb-100-eura-mobil-karavan-116870448/detay Mb100leri dusunenler, alt eteklerini icerden kontrol etmeden kafanızı kaldirip tavanı bastırıp su alip almadigini kontrol etmeden sakin hamle yapmayin.

İnsel,
- Tüm camlara film yapıştırmışlar, bir sorun var gibi
- Alkoven dış sağ tarafındaki dikey çıta orijinal değil, neden yapıldığı incelenmeli.
- Alkoven bölümün iç tavanında ve bitişik ön kısımda sorun var gibi görünüyor.
- Stepnenin yeri orijinal değil, sonradan yapılmış ve merdiveni kesmişler oraya yerleştirmek için. Ayrıca lastiği tutan mekanizmanın arkasında tuvalet var; sağlam monte edebileceklerini sanmıyorum.
- Arka tampon orijinal değil

BORABORA' Alıntı:
80bin sıfır karavan. 2006 model Ford ...dikkat çekici uygun fiyat değil mi?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sifir-kullanilmamis-ozel-yapim-115903960/detay :

Saly Karavan yapımı bir araç uygun bir şase bulursanız daha hesaplı bir fiyata firmada yaptırabileceğinizi düşünüyorum....Ancak imalat sürecinde beklemeye tahammülü olmayanlar için uygun duruyor....

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-hymer-camp..alkovenli..orjinal-alman-yapimi-peugeot-j5-117221251/detay
Tuvaleti halletmisler ama cok temiz dışı. Bence kacmaz.

İnsel, karavanın eski sahibi ile tanıştım eski sahibi, 2 sene önce bakım yaptırmak için bana getirdi, orjinal wc'si sökülmüş, üç sistem buzdolabının çalışıp çalışmadığı belli deyil, zaten eski sahibi bekar evi olarak kullanmış, istenen fiyata göre ben hırpalanmış gördüm...

atiladi' Alıntı:
İnsel, karavanın eski sahibi ile tanıştım eski sahibi, 2 sene önce bakım yaptırmak için bana getirdi, orjinal wc'si sökülmüş, üç sistem buzdolabının çalışıp çalışmadığı belli deyil, zaten eski sahibi bekar evi olarak kullanmış, istenen fiyata göre ben hırpalanmış gördüm...

Ben karavani gormedim. Ama aluminyum panellerinde gordugum kadariyla bir cizik dahi yok. Turkiye'de bu kadar temizini hic gormedim desem yalan olmaz. Ayrica tuvalet bir kriter olmamali. Zira 20 kusur yillik tuvaletin hayrı şupheli. Yeni tuvaletler rahatlikla takilabilir. 3 sistem buzdolabi calissa noolur? Benimkini de sahibi sokup atmis. Ben de atardim. İnsani cildirtiyor sicak havalarda. Bunun disinda truma, boiler gibi parcalari ne durumda? Motoru ve yururu nedir ne degildir? Degiseni var mi? Kac km'de? Su almis mi? Madem biliyorsun bunun gibi bilgileri verirsen sanirim ilgilenenler icin daha aydinlatici olur.
Bu arada gariptir. Arayipta bulamazken iki haftada iki hymer 55 cikmasi beni cok sasirtti. Hangisini alirdim bilmiyorum. Ama benimkinin ici daha temiz ve konforlu olmasina ragmen disinin temizliginde bu karavanin aklim kalmadi desem yalan olur. :smiley: Kismet iste.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR