Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım
İyi bir karavan kelimesi Türkiye'de karavancılığa yeni başlayanların karavan siparişi için gizemli bir kelime.... iyi ile doğru markalarla donatılmış tam ekipmanlı karavan biraz karışıyor, Türkiyede iyi karavan yapan var tabiki ama ekipman sorunlarıda var, fiyatı müşterinin sevebileceği seviyede tutmaya çalışıyorlar, iyi karavanını teslim alan, karavanını tam ve doğru ekipmanlı hale getirebilmek için yeniden ekipman marka değişikliğine ve ilavesine başlamak zorunda kalıyor....
Çok basit bir örnek; standart karavanlarda araçların altındaki pis su gider borularda, gırtlak hortum dediğimiz hortum kullanılır, bu hortumlar hava şartlarından dolayı bir kaç yılda sertleşip parçalanır, 30-40.000 lik bir karavanda bu hortumların kullanılması kabul edilebilir, ama bir dostumun isyanı gibi 145.000 TL verdiği karavanda bu hortumlar hala ödenen bedele uygun gerektiği kalitede kullanılmayıp, hala halk tipi karavanlardaki gibi gırtlak hortum kullanılıyorsa burda bir sorun var demekdir, bu detaylardan sadece bir örnek daha neler var neler, unutmamak lazım detay ayrıntılarda ve görünmeyen yerlerde gizlidir....