Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,556
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Cevap veren herkese tesekkur ederım burada bılgı paylasımı bızler ıcın cok onemlı ınternette satılık defenderlar var. Defendar MKE den alıp ustune alkoven yaptırsam nasıl olur 25000 TL ye cıkarım gıbı gelıyor.

Ben bu karavanla yaz kıs seyahat etmeyı planlıyorum hafta sonları Ankara yaylalarında kalacagım esım ve oglumla beraber Defender ıle ford Can * ındıgo avantaj dezavantajları nedır acaba tecrubelerınıze danısmak ısterım.

Iyı aksamlar dılerım

(MEtın bey su anda ulke dısındayım en kısa zamanda sızınle ıletısıme gececegım goruslerınızı yazmak ıstersenız (aman5tr@yahoo.com )

Etiketler

Almanya´da araba sigortalari, satilacak araclarin resimlerinde plakalarinin okunmaz hale getirilmesini tavsiye ediyorlar.

Nedeni: Dolandiricilar plakasi görünen satilik aracin sahibine telefon ederek , arac ve aracin sigortasi hakkinda bilgi ediniyorlar. Ayrica araci görmeye geleceklerini söyleyerek, arac sahibinin adresini de ögreniyorlar.
Böylece, aracin plakasini, sigortasini, arac hakkinda gerekli bilgileri ve arac sahibinin adresini ögrendikten sonra, aracin sigortasina, aracin ön caminin degistirildigine dair yanlis bir fatura göndererek, parasini sigortadan aliyorlar.

Ayrica bazi arac sahipleri, satacakalari aracin, kendileri olmadan gelip görülmesini istemiyorlar. Almanya´da plaka üzerinden arac sahibinin adresini ögrenmek mümkün.

Sayın Akdeniz bahse konu adreste 10 larca galeri binlerce satılık araç var sadece bu motokaravanın ve birkaç mersedesin plakaları alınmış.Saygılarımla

Sayin Metintüre, benim verdigim örnek, Almanya´da, trafikte kayitli, sigortali ve sahipleri tarafindan satilan araclar icin. Almanya´da galerideki araclarin trafik sigortasi yoktur ve trafikten kayitlari silinmistir. Yoksa arac galeride durdugu sürece, vergi ve sigorta ödemek zorunda kalirlar. Bu nedenle plakasi üzerinde olsa da, dolandiricilara bir faydasi yok. Araci satin alan trafik kaydini ve sigortasini yaptirir. Türkiye´deki mevzuati bilmiyorum. Benzer olabilir diye düsündüm, yanilmis olabilirim.

Sayın Akdeniz ülkemizde galerilerdeki araç satış mevzuatı çok daha farklı bu bir, ikincisi; bu galericilerin-- abartmıyorum-- her biri ayrı tilkidir .Yakın arkadaşım galerici ( fazla uzatmayayım her tarafı ayrı oynar) tokatçılar: inanın , değil bu galerilerden içeri girmek o semtten geçemez..Saygılarımla ..

Akdeniz45' Alıntı:
Sayin Metintüre, benim verdigim örnek, Almanya´da, trafikte kayitli, sigortali ve sahipleri tarafindan satilan araclar icin. Almanya´da galerideki araclarin trafik sigortasi yoktur ve trafikten kayitlari silinmistir. Yoksa arac galeride durdugu sürece, vergi ve sigorta ödemek zorunda kalirlar. Bu nedenle plakasi üzerinde olsa da, dolandiricilara bir faydasi yok. Araci satin alan trafik kaydini ve sigortasini yaptirir. Türkiye´deki mevzuati bilmiyorum. Benzer olabilir diye düsündüm, yanilmis olabilirim.

Burada işler daha farklı yürüyor. Aracın sahibi iken bir hasar durumunda kasko ve sigortadan para alabilmek için uğraşıyoruz. Kaldı ki başka biri bazı bilgilerle fatura beyan edip para almaya kalksa onlara ne bahane ne prosedürler çıkarırlar tahmin bile edemezsiniz :smiley:

Yılbaşında 10.000.000.-TL bana çıkınca alacağım karavana karar vermek şöyle bir sahibinden.com a bakayım dedim :D 100 - 150 bin Avro verip te alabileceğim ağzımın tadına göre bir karavan bulamadım. Sahibinden.com da beğendiğim tek araç şu. Fiyatı ucuz ;) ve biraz da demode ama yine de bunu beğendim siz ne dersiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-karavan-tam-donanimli-58520114/detay

bizim beğenmemiz önemli değil Hakan, iç işleri bakanı olur dedimi, bence oradan onay al ;D

İçişleri bakanına Bodrum'da beachlere yakın güzel bir villa aldık mı karavan olarak ne önersem beğenir :smiley: nasıl olsa yine yalnız gezeriz. Ama 10.000.000 TL olunca peşime takılmak isteyen çoook olur ;D ;D ;D

aslanahmet' Alıntı:
Yılbaşında 10.000.000.-TL bana çıkınca alacağım karavana karar vermek şöyle bir sahibinden.com a bakayım dedim :D 100 - 150 bin Avro verip te alabileceğim ağzımın tadına göre bir karavan bulamadım. Sahibinden.com da beğendiğim tek araç şu. Fiyatı ucuz ;) ve biraz da demode ama yine de bunu beğendim siz ne dersiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-karavan-tam-donanimli-58520114/detay

Hakan o dediğin rakam sana çıktığında (tüm kalbimle duacıyım) sahibinden .com.a bakmazsın bile :smiley:Kaldıki bu genişlikteki bir kabinde yatağa girmek için göbeği içeri çekmek gerekir :smiley: bu karavanda.Resim çekme açısı yanıltmıyorsa.Tavan havalandırması boyutları ile kıyaslıyorum kapı genişliğini.

aslanahmet' Alıntı:
İçişleri bakanına Bodrum'da beachlere yakın güzel bir villa aldık mı karavan olarak ne önersem beğenir :smiley: nasıl olsa yine yalnız gezeriz. Ama 10.000.000 TL olunca peşime takılmak isteyen çoook olur ;D ;D ;D

Peşine takılanlar için ,Laleli tekstil piyasasına 25 yıl hizmet vermiş,Rusya,Ukranya,polonya ülkelerinde deneyimli :D bir arkadaş lazım olursa :pAra beni lütfen ;D

Zayıf olduğum için o koridordan rahatça geçerim :smiley: sahibinden.com a bakmama konusunda haklısın direk Eltesan'a sıfır Hymer siparişi vermeyi düşünüyorum :D

enverdede' Alıntı:
Peşine takılanlar için ,Laleli tekstil piyasasına 25 yıl hizmet vermiş,Rusya,Ukranya,polonya ülkelerinde deneyimli :D bir arkadaş lazım olursa :pAra beni lütfen ;D
mutlaka ararım ;)

Para çıkmadan stres yaptı. Vazgeçtim, bana çıkmasın. Bir 50.000 TL çıksın yeter. Ekteki 4 Motion T5'i alıp direk Almanya'ya götürüp içini bozmadan üzerine bir Weatfali açılır tavan yaptırayım, benim için en güzel araç olur.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-orjinal-transporter-4-motion-camli-van-termalli-66146998/detay/?

Şu karavanın manevrası çok zor olur herhalde.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-full-full-56338539/detay

Hymer siparişi bir daha ki yılbaşına kaldı :D ... :'(

Şimdilik murteza ile oyalanmaya devam 8)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR