Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,555
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Değerli arkadaşlar,
Sonunda sıra bir karavan edinmeye geldi.Özellikle son birkaç aydır konuyla daha fazla ilgilenmeye,özellikle satılık olan doğru düzgün araçlarla ailecek
ilgilenmeye başladık.
İki gün önce Güzel Karavan'ın 68203299 ilan no'su ile satışa çıkartılan aracı ile ilgili fikirlerinizi paylaşmanızı bekliyorum. Tabii bunun yanında başka araçlarla ilgili de özellikle deneyimli arkadaşların önerilerine, fikirlerine açığım.

İzmir'den selamlar,sevgiler.

Etiketler

derindeniz1' Alıntı:
Sonunda sıra bir karavan edinmeye geldi.Özellikle son birkaç aydır konuyla daha fazla ilgilenmeye,özellikle satılık olan doğru düzgün araçlarla ailecek
ilgilenmeye başladık.

Oooo Sami Bey, demek sıra geldi, çok sevindim; rastgele!.. :smiley:

Selamlar
Cavid Sezen

derindeniz1' Alıntı:
Değerli arkadaşlar,
ilgilenmeye başladık.
İki gün önce Güzel Karavan'ın 68203299 ilan no'su ile satışa çıkartılan aracı ile ilgili fikirlerinizi paylaşmanızı bekliyorum. Tabii bunun yanında başka araçlarla ilgili de özellikle deneyimli arkadaşların önerilerine, fikirlerine açığım.

İzmir'den selamlar,sevgiler.

Bu karavan guzel. Fiyati da yeni 5000 lira dustu. Buyuk olmasi disinda baska bir sorunu yok. Kalabalik aileler icin ideal.

. Sayın aman 5tr; motokaravanda uzun süredir gezen ve yaşayan biri olarak naçizane fikrimi belirteyim..34 EKN 97 plakalı Ford Can Karavan bir galericide satılık.Fiyatı en son 20.000 TL.Ruhsat motokaravan.4 ileri,240 Dizel Mercedes motor,düz direksiyon(hidrolik değil)..
Galericiye duş,wc,buzdolabı vs. ile ilgili sorular sordum,anlamadı bile..O sadece 20.000 TL'yi biliyor, karavanmı satıyor şase tüp kamyonumu satıyor haberi yok , doğaldır.Diğer araç Ford İndigo 128.000 km.'de düz direksiyon hidrolik yok tamircime sordum 5000 lira civarında hidroliğe dönüyor ve yine ford ta çalışan arkadaşıma sordum bu model aracın motor parça sıkıntısı yok,yaşam kısmında soba yok,arkaya 220 w klima konmuş.araç arkasında bisiklet aparatı,araç üstüne tırmanma merdiveni,araç üstünde port bagaj var.şöför kabininde ve yaşam kısmında hiç darbe olmadığı söylendi.şöför kısmı göğüste mini plazma tv ve arka görüş kamerası var.Bu araç için 15.000 - 18000 TL teklif edilmiş,haftaya gelirim,yılbaşından önce-sonra gelirim gibi bir dolu lüzumsuz telefon edilmiş.Benim motokaravana ihtiyacım olsa bu akşam yola çıkar,yarın alırım.Çünkü bu motokaravan küçük sınıf 2. el binek araba fiyatı.Ben araç sahibine --1 lira pazarlık yapanı kovala--dediğimde (herkes sizin gibi anlayışlı olsa keşke )ifadesini kullandı .Gerçektende bu araç için daha fazla pazarlık ayıp olur.Bu sitede benden çok daha fazla motokaravandan anlayan arkadaş var soruyorum herhangi bir şaseye karavan-- yaşam kısmı-- kaça konulur.İndigo karavanlar artık yok öldüm desek bulamayız.Araç sahibi çok hesaplı bir ev aldığı için yok fiatına satıyormuş.(Bu özel bilgi için araç sahibinden izin aldım). Sayın aman5tr üçüncü motokaranı !!!! ne siz sormuş olun nede ben cevap yazmış olayım ;) ha bu arada araç sahibini tanımam oda beni tanımaz 1 kere tel da konuştum).Hepinize kazasız belasız geziler dilerim..Sağlıkla..

Unuttuğum bir kaç satır ekliyeyim İndigo karavanın buzdolabı 3 sistem elektrolüx çalışır vaziyette.ve 5 ileri vites

Metın bey oncelıkle cevap yazdıgınız ıcın tesekkur ederım Ford Indıgo karavanın motoru cok gurultulu Can karavan mercedes oldugu ıcın bıraz daha sessızdır dıye dusunuyorum ve dısardan daha temız duruyor. Can karavan altındakı ford cıft teker

Can karavan ıle ındıgoyu kıyaslarmısınız

ıyı aksamlar

Sayın aman 5tr Can karavan ile İndigo karavanı kıyaslamamı istemişsiniz.Kıyas kabul edilemez(şu an için yani günümüz motokaravanlarını yabancıları aratmayacak kadar güzel yapan firmalar var.Artık kapandı ama Can karavan da bunlardan biriydi )ancak 91 model kıyaslandığı zaman İndigo derim.Arkasının 2 teker olmasına takılmayın . Benim motokaravanımda da arkada tek teker var arkadan 100 kg motosikletim baskı yapsada en ufak sıkıntı yok ben (arka makasa küçük bir makas ilavesi yaptırdım hiç bir sıkıntım yok).Motorun sessizliğine gelince --bu sizin tahmininizmi, şüphenizmi bilemiyorum aynı aracı kullanan 2 arkadaşım var fazla bir sıkıntıları yok,Bu karavanlara bende bindim, sürdüm motor sesi anlamında sıkıntı hissetmedim,Bu aracın iç dizaynı benim motokaravanımla bire bir aynı.Özellikle yaz-- kış içinde yaşamak için çok uygun.İki yan ve arka mutfak camı oldukça büyük hal böyle olunca ferah bir ortam,içinde daralınmaz.Aracın orjinal sobası yok yine araçta sıcak su tertibatı yok--- e bunlar olmasında-- araç 20000 çünki :D keyfe keder ufak bir masrafla harika 1 karavana binilir,Tüm karavan severlere kazasız belasız geziler dilerim...Sağlıkla.....

Aracın aküleri yeni --Garantileri devam ediyormuş-- 4 lastik yeni cargo adı verilen ağır yüke gelen lastik takılı imiş

metintüre' Alıntı:
Aracın aküleri yeni --Garantileri devam ediyormuş-- 4 lastik yeni cargo adı verilen ağır yüke gelen lastik takılı imiş

MEtın bey oncelıkle ılgınız ıcın cok tesekkur ederım esım mımar ve bu ıc tasarımı cok begendı sızın goruslerınız dogrultusunda da mıdubusten vazgectım (sormayın dedınız sormuyorum) Allah nasıp ederse bu modele karar verdım...

Can karavan kapalı garajda kalmıs daha dırı duruyor ford dısarda belkı tekrarlıyorum ama yasam alanı olarak can ıle ındıgo nun farkı nedır ıkısıde Turk malı ıkısıde aynı tasarım. Can karavan altındakı ALman fordu olsa gerek tabı motorun nıye degıstıgını ogrenmek gerek lakın cevap vermıyor.

Sızın karavanınız nedır bu modeller yokusta zorluk cıkarıyor mu? bırde Ankara da

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-gumruk-cikisli-orjinal-amerikan-karavan-51205717/detay/ bu model var bununla ılgılı fıkrınız nedır ?

Gorusmek umıdıyle ıyı gunler dılerım

Sayın aman5tr bu yazışmalarımız ikili sohbete benzemeye başladı .Bu yazışmalardan rahatsızlık duyan arkadaşlar olabilir. Çünki bende başkalarının karşılıklı ikili sohbetlerini kendi kendime eleştiriyor ve neden telefonla konuşmuyorlarda bu 2 li sohbeti yüzlerce kişinin okumasına razı geliyorlar bunlardan kime ne diyorum( çünki bu sohbet--yada şaka--yada konu vs vs o kişileri ilgilendirir) düşüncesindeyim.Onun için size telefonumu vereyim telefonda konuşalım .METİN TÜRESİN 05374307520. Tanımadığım 2 arkadaşa yardımcı oldum karavan aldırdım ve şu an onlarla iyi arkadaşım umarım 3 olursunuz :smiley: Tüm karavan seven arkadaşlara kazasız belasız geziler dilerim.Sağlıkla...

Tabıkı metın bey ınsallah sızı arayacagım fakat konu baslıgı gezelımden, tanısalımdan, teknık konulardan zıyade "Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım" oldugu ıcın bu lınke gırenlerın tamamı ınternet sıtelerınde gorulen karavanların tartısılmasına acıktır dıye dusunuyorum.

Baska fıkrı olan arkadasların da karavanlarla ılgılı tecrubelerını yazmalarını beklıyorum

Herkese ıyı hafta sonları

Sayın aman 5 tr sorduğunuz motokaravanlarla !!?? ilgili içimden geçen yorumu burada yazamıyorum açık ve aklımdan geçeni burayı yazarsam birileri çıkıp olaya müdahil olur vay neden öyle dedin bu karavanın nesi var filan filan gibi satırlara muhatap olmak istemediğim için tel verdim . Eşimle motokaravanda güle oynaya sıkıntısız ve şehir kargaşasından uzak insanlarla fazla iç içe olmadan bir yaşam sürdürdüğüm için sıkıntı istemiyorum .Sağlıkla...

Ben olsam Can karavanlı olan sarı renkli olanı tercih ederdim.Daha derli toplu duruyor ve göze daha hoş görünüyor,en azından fotoğraflardan bu yorumu yapabiliyorum.

Başlığımız ortada; satılık karavanları tartışabilmek amacıyla açıldı bu başlık. Bu nedenle, bu araçlarla ilgili her türlü görüş, bilgi ve belge paylaşılabilir/paylaşılmalıdır. Metin Bey'in kaygısı bence doğru değil. Yıl 12 ay karavanda yaşayan, kampdışı karavancılığın en güzel örneklerinden birini sunan bir arkadaşımızın söyleyecekleri vardır; olmalı da...

Cavid Sezen

Sayın sezen merhaba madem kimseye sıkıntı vermiyorum tamam haklısınız görüşlerime kısaca devam edeyim .Amerikan motokaravan çok uzun süredir Ankarada evime 500 metre mesafedeki Emek mahallesinde galericilerin bulunduğu caddede 1 galerinin önünde aylardır yol kenarında atıl vaziyette duruyor.Camlarda kırık var .Amerikan malı araç nasıl yürür ne kadar yürür parçaları nasıl ve nerede bulunur.Bunu sizlerin takdirine bırakıyorum.Birde benim şu takıntım var 1 araç satılırken neden plakası sökülür aklım ermiyor .Defalarca binek arabamı değiştirdim aldım sattım ama hiç plakamla oynamadım sökmedim .bu aracın üzerinde aylardır plakada yok.? SAĞLIKLA...

metintüre' Alıntı:
Birde benim şu takıntım var 1 araç satılırken neden plakası sökülür aklım ermiyor .Defalarca binek arabamı değiştirdim aldım sattım ama hiç plakamla oynamadım sökmedim .bu aracın üzerinde aylardır plakada yok.? SAĞLIKLA...

Katılıyorum. Plakası olmayan / görünmeyen araçları ben de tek kalemde silerim. Çünkü plakası görünmeyen bir aracı önceden trafikten, maliyeden, tramerden, servisten, vs. sorgulatıp herhangi bir sorunu olup olmadığını anlama / öğrenme şansınız yoktur. Bu yüzden plakası görünmeyen bir aracın mutlaka CİDDİ bir sorunu olduğunu varsayarım ve kafadan liste dışı bırakırım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR