Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım
Arkadaşlar,
aşağıda linki verilen karavan satış ilanına konulduktan sonraki süreçteki olayları bilgilendirme amacıyla sizlerle paylaşmak istiyorum.
insel' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-cok-temiz-sok-fiyat-2005-full-full-karavan-68135439/pasif-ilan/
Araca müşteri olarak satıcıyı aynı gün sabah arayarak bilgi istedim ve aracın satıldığını alıcının Bursadan yola çıktığını belirtmesi
üzerine uzun bir görüşme sonucunda telefon görüşmemizi sonlandırdım,çünki böyle bir araç için çok cazip bir fiyat olduğundan
satılmaması yada satışın iptali gibi konularla satıcı bana dönermi diye ümitlenmedim bile.
Dün sabah bu başlıkta konu yazılmaya başlanınca tüm gerçekliğiyle kendi pozisyonumu burada paylaştım.
güngör' Alıntı:
İnsel dün sabah ilk arayan Bursa'dan birine satıldı,malesef ve ne yazıkki 2.sırada bekledim.
Bu sıradan bir olayın öğleden sonraki paylaşımını akşam saatlerinde foruma girince gördüm ve
taiga' Alıntı:
Bursadan biri sabah aramış parayı hemen yatırmış ve gidip aracı almış...
Sonradan emekli biri arayıp yalvarmış benim hayalim vb diye ama fayda etmemiş...
Araç UPS de bir patronun ve fiyatı ne eder konusunda en ufak bilgileri yok...
Patron bir galericiye sormuş demişler 50-55...
Koymuşlar ilanı, hemen anında gitmiş...
Not: Ben ilandaki telefonu arayıp bu bilgileri aldım. Anlattığı bu.
bu satırlarda yazılan kişinin yani yalvaran konumundaki kişinin haber kaynağını incelemek adına satıcı Tolga beyi tekrar aradım.
-Tolga bey aracı satmışsınız sanırım
-evet abi satıldı
-şu anda Türkiye'deki en büyük doğa sporları forumunun karavan bölümünde tüm detayları ile alıcı satıcı hatta benim sizinle görüşmelerim yazılmış
ve şöyle tarif edilmiş biri daha aramış ve çok yalvarmış ancak fayda etmemiş, ayrıca bu bilgiyi yazan kişi bilgiyi sizi telefonla aradığını ve sizden aldığını
özelliklede belirtmiş.
-bu konuda sanırım bir açıklama yapmalısınız,
-abi ben telefonda kimseye böyle bir bilgi vermedim, senden başka en az 15 kişi aradı ve herkese satıldığını söyledim sadece seninle uzun konuştuk
ve cayılırsa sana döneceğimi söyledim başka kimseyle bu konuşma yapılmadı hatta satıcı olan müşterimiz olan firmayı kimseye söylemedik çünki
müşterimizin talebi bu şekildeydi.
-Tolga bey yalvarma konusunda yazılan için ne diyeceksiniz.
-abi kusura bakma alıcı gelince sohbet esnasında sözümüzün eri olduğumuzu vurgulamak için benim kullandığım bir tabirdi, inanamıyorum bunlar biryerlerde
yazıldı öylemi.
-sana forum bilgilerini verebilirim inanmazsan kendin bakabilirsin, yani sen bu konuyu inkar etmiyorsun tabiri kullandığını kabul ediyorsun öylemi
-evet abi
-kompliman yaparken beni kullanmana üzüldüm kendini genç ve sözünün eri olarak tanıttın ve bende gerçekten bu aracı almak istediğimi sana söyledim
ancak çirkinleşecek, menfaat için alıcıyı zor durumda bırakacak bir konuşma aramızda geçtimi
-hayır abi, sende söyleseydin be abi 60.000 TL teklif edebilirdin ne bileyim aracın satıldığını duyan biride en az 120.000 TL ederdi demişti sende maden
alamadın beni uyandırsaydın satışı durdurabilirdim.
-ben alamadım diye çirkefleşmelimiydim? kendime böyle birşeyi yakıştırırmıyım Tolga bey o gün saat 10.30 dan sonra seni bir daha aramadım bile ne olduğunu
bile sormadım sen neler söylüyorsun.
-Peki bana atfen birisine bu sözleri ettin,yazana söylenecek sözüm yok sitemim sana ancak yazan kişi bilgiyi senden aldığınıda yazmış buna nediyorsun
-hayır abi o gün sadece alıcıyla bunları konuştum ve senden özür dilerim,ne yapabilirim senin için
-alıcıyı sorabilirmiyim belki konu açıklığa kavuşur
-abi arkadaşın adı AYDIN KESTANE sabah aradığında ............... bu sebepten almak istediğini söyledi
-tanıyorum alıcıyı hemde iyi tanırım ve tanışırızda sohbetimiz vardır,
-vay be keşke satmasaymışım ben ne diyeceğimi bilemedim,şaşkınım
-Tolga bey bana atfen konuştuklarından dolayı teessüf ediyorum,
Bu konuyu bu kadar detaylarıyla sizlerle paylaşmam yazılanların yalanmı yoksa yanlışmı olduğunu bilmenizdir.
Alıcı ile satıcı yada talipliler arasındaki konuşmaların telefon sohbeti yada sofralara meze olması,gerçek olup olmadığı bile sorgulanmadan
tabiri caizse mal bulmuş mağribi edasıyla ortaya dökülmesi kabul edebileceğim birşey değildir.
Bu konunun takipçisi olmakta son derece kararlıyım ayrıca konunun muatabı 3. şahısların itiraz hakkı var ve doğaldırki isimlerinin ve nicklerinin zikredilmesi nedeniyledir.