Satılık - 1994 Model Toyota Runner 3.0TD - SATILDI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ck4x4 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 146
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,102
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dalyan' Alıntı:
Sn Yörükoğlu ben fazla titizim araca harcadığım rakamlar önemli değil,önemli olan söylenenler ve karşı tarafa olan güvenin boşa çıkması.
Araç mükemmel olacak hiç bir masraftan kaçınılmadan layıkı ile toplanıyor.Dün Tem servise götürdüm aracı gerekli olan ne varsa yapılacak....

Ertan Bey, önce selam iletmişsiniz, selamınızı alıyorum, bu tür forumlarda ileri geri konuşmadan önce iki kez düşünmek lazım, ben size aracın motor tork ve beygir gücünü ölçen test raporu vermedim mi? Bu güvene dayalı bir alış-veriş midir, sonuçları vermişim ve siz de kabul ederek aracı almışsınız, raporda yaşına göre normal üflemesi vardır yazmıyor muydu? Mavi duman atıyor demişsiniz, turbosuyla ilgili aracın hiçbir sorunu yoktu, daha güçlü bir turbo takmış olmayasınız. Aracı ilk aldığınızdas Ankara'dan geri dönerken 150'nin üzerine çıktığınızı yazmışsınız, turbosu bozuk arabayla bunu nasıl yaptınız o zaman? turbosu bozuk dizellerle 80'in üzerine çıkarsanız ben sizi tebrik ederim.

aracı aldığım günden bu yana yapılan masraflar:
Tarih işlem Ödenen Miktar
Araç Mustafa kökçü 26000
08/02/2012 Yedek Parça Sefa oto 1480
11/02/2012 Yedek Parça Serdar Oto 230
18/02/2012 Süspansiyon Tar oto 0
22/02/2012 Manifold + Pompa Adnan Algün 478.6
08/02/2012 Triger, devir daym vs Mustafa Atamtürk 800
28/01/2012 Genel Bakım Mustafa Atamtürk 450
25/02/2012 Flanş Adnan Usta 800
02/03/2012 Silecek Ataman 100
28/01/2012 Yedek Parça Oto Sefa 230
18/02/2012 Anahtar Elektrikçi 250
02/02/2012 Lastik Offroadshopping 1800
12/03/2012 Servis Ataman 1200 Kampanalar, kalorifer, dif yağları vs
15/03/2012 Vinç 1300
12/03/2012 Intercooler Adnan 400
16/03/2012 Vinç Adnan 500
12/04/2012 diferansiyel + akis Ataman 2100

Toplam 38118.6
Masraf Toplam 12118.6

Bu masraflar sonucunda ben size aracı 25 bin liraya satmadım mı? kaldı ki paraya ihtiyacım olmasa 12 bin lira ek masraf yaptığım bir araca 2500 lira daha ödeyip rektefiye yaptırmayıp, bu aracın sorunu var diye satmış olmam kadar akıl dışı bir düşünce olamaz. Kaldı ki yukarıdaki listede motor bakımı dışında motora dair ek bir masraf görüyor musunuz, youtube'de nerdeyse 10 adet videom var bu arabayla, hangisinde mavi duman attığını gördünüz?

Burada kendinizi kazıklanmış, beni de kazık atmış, sizi dolandırmış durumuna düşürmezseniz memnun olurum.
"Karşı tarafa olan güvenin boşa çıkması" cümlesi gerçekten çok ağır bir itham, bu yazıyı okuyanların aramızdaki satış diyaloğunu bilmesi için detaylı olarak yazdım ama şunu diyebilirdiniz; Cem bana aracın motor, kaporta ve yürüyen aksam test raporunu verdi, 38 bin lira masraf yaptığı aracı 25 bin liraya sattı ve ben de hür irademle bu aracı satın aldım, kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda araca masraf yapmaya devam ediyorum.

Bu şekilde yazsaydınız kimseyi kırmaz, şahsiyetinde ve dışarıdaki imajında da leke bırakmazdınız.

Etiketler
Cem polemik yaratmak değil amaç ama diğer yanda da bir gerçek var.Ben sana telden de söylemiştim aracın turbosu arızalı çıktı diye.Sende tamam abi demiştin ayrıca bana Ankaradaki bir başka ustanın araca talip olanlara motoru üflüyor diye kızdığını belirtmiştin,herneyse sorun değil.
Ama kendini benim yerime koy bir de öyle düşün ben sana evet güvendim ve bunu diğer gezi sayfamda da belirttim.Ama şöylede bir gerçek varki ben bir buçuk aydır çile çekiyorum,zevk yapmıyorum biladerim umarım anlatabilmişimdir...

ya alınan araç sonuçta 94 model bir araç toyota değil ne marka olursa olsun muhakkak bir yerlerinden arıza verecektir veya alan kişi tarafından eksik görülen kısımları para harcanacak yerleri olacaktır.
bırakın 4x4 araçları normal binek araçlarda dahi 7-8 yaşından sonra veya 100.000 km'den sonra başlıyor problem yaratmaya işi gücü bırakıp sanayiye koşuyoruz
geçen sene bende arazi aracı almak için araştırma yapıyordum bütçemde sınırlıydı ve sonrasında muhtemelen çıkacak arızaları öngörerek yüksek model bir araç alayım diye lada niva aldım 2003 model, onada 4500 liralık masraf yaptım hala daha yapacak olsam 2-3 bin lira daha boya vb. masrafı var. Eski sahibine sordum o da yapmış 4.000 lira masraf
forumlarda veya buradaki arkadaşlar tarafından yapılan masraflar genelde gizleniyor :smiley: arızaları dile getirilmiyor, herkese göre kendisinin aracı on numara ama hiçte öyle değil.
maalesef ülkemizde araç fiyatları pahalı ve sonrasında yakıtıda büyük masraf artı bunun üzerine bu araçla arazide biraz uğraşayım deyince tabi ki kırılma dökülme masrafları, arazide gezmek hakikaten masraflı :smiley: herkese kazasız belasız masrafsız günler dilerim :smiley:

Son durum Tem servis Vecih usta ve oğlu Suat ustanın ifadeleri.Motor bitik en az 10 12 bin tl masraf...
Aldık artık başımıza bir bela çekeceğimiz varmış.Çekeriz....

üstad, sende alırken bir ustaya gösterseydin ya. ben kendi aracımı satsam motoru ne durumdadır değildir bilmem motoruna da yürüyeninede kefil olmam. aracı alan gösterir öyle alır. bunlar yaşlı araçlar yarın ne çıkacağı belli olmazki.

bu sitede anlamadığım nokta, aracı bir defa görmemiş kişiler iyimidir değilmidir bilmeyen kişiler yorum yapıyorlar harika araç, dosta gidecek araç alana satana hayırlı olsun diye.

Artı bir konuyada açıklık getirmeliyim.Cem bey siz bana araçla ilgili hiç bir test raporu vermediniz,ben o raporu aracın içinde buldum ve benim için hiç bir önem arz etmiyor.Ayrıca raporda belirtilen sadece normal düzeyde üfleme var ve araç tamamen boyanmış yazıyordu.Kaldıki sizin bu sayfada daha önce araç boyanmamış ifadenizde var.Şimdi buradan kendinizi aklama içinde olmanızı anlarım ama birde zeytin yağı gibi üste çıkmanızı anlamam çıkartmamda.
Tamam biz bir hata yaptık cezasınıda çekeriz çekiyoruzda ama kalkıp bana bilmiş kelimeler yapma sakın!!!

Sonuç olarak araç tamamen eksiksiz toplanacak sıfır turbo sıfır motor kaporta boya yeni olarak ve sorunsuz olarak.Ama üzücü olan aracı gerçekten sevmiştim ama artık soğudum.Satışa çıkacak araç,malum yapılan masrafın tam karşılığını ,sanayilerde geçen zamanların ezaların istemeyeceğiz......

AL1820' Alıntı:
üstad, sende alırken bir ustaya gösterseydin ya. ben kendi aracımı satsam motoru ne durumdadır değildir bilmem motoruna da yürüyeninede kefil olmam. aracı alan gösterir öyle alır. bunlar yaşlı araçlar yarın ne çıkacağı belli olmazki.

Her insanın bir enayilik zamanı olurmuş,haklısınız hata bizde göstermedik göstermeliydik.Ama işte güven olayı bizi yakan bu duygu oldu.Güvenmeden de bir şey olmuyor güvenincede sonuç budur.Dünya öyle bir hal aldıki artık herşeyi normal karşılamak gerekiyor.

üstad çok geçmiş olsun, başa gelecek varmış. İnşallah bitince uzun seneler sağlıkla binmek nasip olur.

Uzucu bir durum gercekten,bende cok almak istemistim bu araci ama nasib degilmis,ama yinede gozum var yeni haliyle gorup almak isterim,dalyan abi bitince haberleselim

dalyan' Alıntı:
Selam,
Aracı teslim aldım ve hemen tatile çıktım.Toplamda 2000km yol yaptım bu güne kadar,bu güne kadar diyorum çünkü yaklaşık 1,5 aydır araç sanayide.Tatil sırasında arkaya çekme karavan bağladım dik yokuşlarda yani zorlamalarda kara,mavi dumanlar attı ve 2kg yağ eksilti araç.Boyaya soktum,kaporta boyaya mekanil elektirik işleri dahil 5000tl verdim mat siyah yaptım aracı.Turbosu bitik dediler sıfır turbo aldım 2000tlye biraz aksesuar ekledim 1000tl gibi.ARB old man emu yükseltmeler takıldı.Turboyu değişince araç basınç yapıyor baca gibi tütmeye başladı yarın Maslak Tem servise gidecek bakalım ne çıkacak?Motor bitik gibi hadi hayırlısı diyoruz...Fren merkezi değişecek klima bakımdan geçecek.

Şimdiye kadar kılıdır tüyüdür yaklaşık yuvarlak hesap giden nakit 10.000 ler gibi,ben daha üstüne en az bir 5000 göze aldım.Umarım daha fazla rakam çıkmadan arabayı adam ederiz.Şu anki durumumu?Dışı seni yakar içi beni yakar durumları...
Dış görünüş gerçekten muhteşem oldu ama motor olayı muamma şimdilik.
Cem beye selamlar olsun buradan...

Araç çok yağsız kullanılmış olabilir mi acaba.??

Tamam yörükoğlu zaten malum siteye de koyacağım ilanını,oradan da takip edersin.İlk önce hayırlısı ile bir toplansında araç,sonraki iş kolay.

Hayır tabiki,aracın yağını hep kontrol ettim,ama Ankaradan getirince bizim offroad araçlarına bakan Volkan ustaya şunu bir dene bakalım dediğimde aracı zorladı o zaman hortum çıktı ve ilk ozaman anladık aslında motorun bitik oladuğunu.

Valla derinlemesine bilmiyorum ne hortumu olduğunu ama çıkan duman baca gibi tütüyordu,sanırım motorla bağlantılı bir hortum.
Artık hiç bir şeyin önemi yok,araç toplanıyor olan olmuş.Vecih usta elinden geleni yapacağını söledi,Pazartesi sabahı bıraktık aracı sanırım bu gün yarın çıkar.Benim morel alt üst olduğundan ortağım Barış bey görüşüyor ustalarla,o benden daha bilgili araçlar konusunda.En son detaylı temizliğe sokup fotolarını çekip malum siteye koyacağız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri