Şarjlı Piller ve Şarj Cihazları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 73
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,022
Ynt: Şarjlı Piller ve Şarj Cihazları

erenatac' Alıntı:
Umarım bir an evvel olumlu bir sonuca ulaşırsınız Şenol bey.

Slm,
Ataba servisi aynı modelde 2 farklı kart olduğunu doğruladı.
Benimkinin sorunu anahtardaymış ve düzeltmişler. Bugün de kargoya veriyorlar.

Etiketler

Eren beyin aşağıdaki mesajına dikkat etmemişsiniz.

operaghost' Alıntı:
bişi sorcam
pilleri iyice bitirdikten sonra kaç saat şarj oluyo?
ben dün 10 gibi şarja taktım halaa kırmızı ışığı yeşil olmadı üstelik piller de ısınmış :S
cfl 3000 markası gp de şarj aletim ve daha bu alındığından sonra 2. şarj edilişi pillerin

erenatac' Alıntı:
GP power bank cihazınızda başka marka pilde şarj edebilirsiniz.Pillerdeki şarj rezervi makinenizi çalıştırmayacak kadar azaldığında bir el fenerine takıp tamamen deşarj ediniz.Daha sonra pillerinizin uzerinde yazan amper değerini şarj cihazınızın arkasında yazan çıkış amper değerine bölünüz,pillerinizi çıkan sonuç kadar saat şarjda tutmanız onları en verimli şekilde doldurmanızı sağlar.

Örneğin,
GP marka 2700 ma/h değerinde pilleriniz var diyelim (aslında 2650 dır ama yuvarlak hesap olsun 2700 diyelim)
GP power bank cihazınızda 300 ma/h şarj cıkışı veriyor olsun
2700/300 = 9 saat şarda kalması gereken süre.

Şenol bey sorununuzun çözülmesine ve firmanın müşterilerinin arkasında durmasına çok sevindim..

Şarj cihazı tamir olup geldi, anahtarı değiştirmişler ve şu an problemsiz çalışıyor.
Buradan Ataba teknik servisine teşekkür ediyorum.

Şenol bey firmanın ürettiği iki ayrı kart arasındaki farkın ne olduğu hakında bilgi alabildinizmi?

Eren bey,
Doğrusunu söylemek gerekirse; farklarını anlatsa bile anlamayacağımı düşünerekten sormadım :smiley:
Ama isterseniz, sorunla ilgilen arkadaşın tel.no'sunu verebilirim.

Sanırım kullanacakları teknik dilden bende birşey anlamayacağım Şenol bey :smiley: Size anlaşılır bir açıklama yapıp yapmadıklarını merak etmiştim,yinede teşekkür ederim..

Ben canon marka flash için şarzlı pil araştırırken canon servisinden 1800 mA'den fazla olan piller flashın bozulmasına neden olabiliyor daha büyüğünü almayın diye bir uyarı aldım sizinde bilginiz olsun.

hazanfer' Alıntı:
Ben canon marka flash için şarzlı pil araştırırken canon servisinden 1800 mA'den fazla olan piller flashın bozulmasına neden olabiliyor daha büyüğünü almayın diye bir uyarı aldım sizinde bilginiz olsun.
Öyle şey olur mu? bunu söyleyen benim yanımda çalışsaydı anında işten çıkartırdım. Gönül rahatlığı ile 2700 mA veya 2500 mA pilleri kullanın.....
Bu foruma DH forumlarından verilen bir link sayesinde üye oldum. Aynı Nick ile o forumda da fotograf ve şarjlı piller ile ilgili yazıyorum. Herkese MERHABA !
Ayrıca, bir evvelki sayfadaki fotografa bakarsanız AT-908 deki sorunun sadece switch te olmadığını kartında farklı olduğunu göreceksiniz Ekim Başında Mert İthalat ile yaptığım görüşmede Çin' deki imalatçı firma' da hata olduğunu, ve alanların istedikleri takdirde şarj cihazlarını değiştireceklerini bildirmişlerdi. Servis, içindeki kartı (PCB) komple değiştiriyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR