Ynt: Saly'ye 4.25 Karavan Yaptırıyorum
Merhaba.
Karavan ile kısa seyehatler yaptık.
Böylece artılar ve eksiler meydana çıkıyor:
Önce gördüğüm noksanları söyliyeyim.
1- Hidrofor pompası çok zayıf. Bu güne kadar hiç bir karavanımda görmediğim,
sigara paketi büyüklüğünde dalma tip bir pompa koymuşlar. Basıncı ve debisi zayıf.
Kendim değiştireceğim.
2-Üst dolap kapaklarına amortisör koymuşlar, sarsıntıda açılmıyor.
Fakat yanlarda bulunan dik dolap kapaklarını bir veya 2 kapı bademi ile tutturmuşlar,
en ufak sarsıntıda açılıyor.
3-Sigorta paneli diye bir şey yok, mika bir kutu içerisine 5 tane sıkıştırma sigorta konulmuş,ilkel duruyor.
4-2 kişilik yatak altı bölüm çok kullanışsız. 200x110 cm lik bir bölüme, yatağı kaldırıp uç kısmından 40x50 cm lik
bir kapakla ulaşmaya çalışıyorsunuz. Tabii sadece ön kısımlara eliniz varıyor.
Ayrıca hiç bir stoplayıcı bölme yok, koyduğunuz eşya baştan ayağa, oradan oraya savruluyor.
Bu hacmin arka kısmına, ayrı bir bölüm olarak sol arka dıştan kapak koymak şart.
Şimdi de beğenileri sıralayalım:
Bir kere bugüne kadar kullandığım, içi en ferah ve yerleşimi fonksiyonel karavan.
İç mobilyaları bazı süs güzeli karavanlar kadar süslü püslü değil ama, sağlam ve fonksiyonel + kaplamaları ferah.
Cam kalitesi ve büyüklükleri çok çok güzel. Camların montajı mükemmel, gram hava veya su geçirmiyor kış pozisyonunda.
Yatağın kenarındaki boydan boya cam, harika bir seyir keyfi veriyor.
Dış kapı kapanış mükemmelliğini daha önce belirtmiştim.
Şimdi geldik en kritik yere;
BİR PARÇA veya SERVİS İHTİYACINDA FİRMA NASIL DAVRANACAK?
Bu sorunun cevabı çok önemli.
2 yerde kontrolu eksik yapmışım, sonradan farkettim.
Lastikler yük tipi değil binek tipi konmuş, e ne de olsa firmalarımız mocamp karavanı yapıyor, alışkanlık olsa gerek.
Erdal Bey e bildirdim, hemen ilgilendi yük katsayısı 96 olan çok kaliteli bir lastik yolladı.
Bu birinci +
Ön yardımcı teker montajında bir hata tesbit ettim, bildirdim. Saat 14.00 civarıydı.
2 saat sonra İZMİR de servisini yapan
ustası aradı, akşam üzeri geldi, kontrol etti ve parçayı sipariş etti,
ertesi gün sabah saat 10.00 civari işlem bitmişti.
Bu da ikinci +
Bu iki noktada SALY benden 10 Puan aldı, mala sahip çıkmak çok önemli.
Ufak tefek hatalar noksanlar olabilir.Malına sahip çıkan, bunları giderir, müşterisini kazanır.
İlgisinden dolayı Erdal Beye samimi teşekkürlerimi yolluyorum.
Ha yukarıda yazdığım noksanlarda olmasaydı, puanlarımız yıldızlı olurdu.
Yatak altı bazayı ben kendim orta dikmeden itibaren kapatarak, savrulmayı önledim.
Dik dolap kapaklarına da basmalı tip kiltleri en kısa sürede ben koyacağım,
basit iş, ayrıca konuşulacak para da değil, 3 Ad. i 45 TL.
Yalnız yolum o tarafa düşerse, yatak altı dış kapağı Erdal Bey den bekleyeceğim.
SONUÇ: Gerek ferahlığı ve fonksiyonelliği ve gerekse servis konusunda gösterdiği duyarlıktan dolayı,
SALY KARAVANDAN MEMNUNUM ve ÖNERİYORUM.