Sabahçı Kahvesi... Jeep'çilerin Mola Yeri...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11,452
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 350,462

Etiketler

Ynt: Sabahçı Kahvesi... Jeep'çilerin Mola Yeri...

Ben yatıyorum abiler. Zaten kimsede yok. Defol git yat diyecek adam bile yok. Alfonse sen teknik sayfada sabahlarsın. Arada birde kahveye göz kulak ol bari..
Önümüzdeki üç gün ben dahil bir çok kişi yok. İnşallah geldiğimizde kahvenin yerinde yeller esmez :smiley:

Herkese iyi geceler...

alpaslanepli' Alıntı:
Ben yatıyorum abiler. Zaten kimsede yok. Defol git yat diyecek adam bile yok. Alfonse sen teknik sayfada sabahlarsın. Arada birde kahveye göz kulak ol bari..
Önümüzdeki üç gün ben dahil bir çok kişi yok. İnşallah geldiğimizde kahvenin yerinde yeller esmez :smiley:

Herkese iyi geceler...
Bende kacdim herkeze iyi gecelerrrrrrrrrrr

3 5 nöbeti kimin? :smiley:

Ben çok yorgunum. Rock Slider yaptım bugün ;D

alpaslanepli' Alıntı:
Aşkolsun Engin baba ya niye sosyete olsun. Daha bir kere bile kalmadım bir yerde. Ki modifiyesiz haliyle.
Oraya gidincede uymamak olmuyor ki . Acaba diyorum kendimi tutamam diye binek otoyla mı gelsem?

Senin binek otonda kesin ZJ' dir... ZJ Grand Wagoneer..... :smiley:
Yahu kendinize bi Partner felan alın... :smiley: İş için bile ZJ kullanmak ayıp oluyo :smiley:
Olanı var, olmayanı var... Yapbilen var, yapamayan var... :smiley:

duman' Alıntı:
gerçekten mi?hani fotoğraf falan yok mu?
Maalesef yok Cüneyt... Daha doğrusu makinam yok. Tel' de iyi çekmiyor.....

Şimdi,
Sadece bir iki örnek foto vardı elimde, onlarda xj felan... Benzer gözüküyor altları ama, cidi farklar var şasede, şasenin marşipiyele gelen karşılıklarında felan.
Yattım arabanın altına.... 2 gün düşündüm taşındım.... Şöyle mi olur böyle mi olur diye...
FlyingSurfer' dan da cesaret aldım :smiley: Beğenirse sonucu, onada yapacağım diye konuştuk.... Bi köfte ayrana kandıracak beni galiba....:smiley: Aslında birlikte bulunacaktık üretimde ama, o çalışıyor.. Benim gibi değil...

Bu gün karar verdim, Kahvede nöbeti bitirip :smiley:, sabahın köründe başladım....
Altına yattım bugün sabah altı gibi ZJ' nin otoparkta... Elimde kumpas, metre... Ölçüleri, gereken malzeme listesini felan, çıkardım kendim... Dükkanı birlikte açtık demir malzemecisiyle, aldım 70 küsür kilo demiri, yükledim ZJ' ye, doğru argoncuya....
Bulduğum usta araç altında çalışamıyor....
Araç altına giren ustalar veya liftte anahtar teslimi yapanlar gücümün üstünde para istiyor, bide naz çekmezler, ben bilirimcilik yaparlar, istediğim gibi olmaz diye korktum...
Döğüşürüz sonra :smiley: geri dönüşüde olmaz, küfrede küfrede boktan iş yaparlar sonra...
Kendikendime, Ya Allah, Ya Bismillah diyip daldım işe...
70 küsür kg demiri tek tek tarifle işletiyorum ustaya... planda vermedim ona.. herşey kafam da....

Biyer istediğim gibi olmadı, olamadı.... Araç altında punto atamıyor bulduğum usta çünkü.... Ama o açılı kaynatmamız gerekipte, doğru açıyı dışarıda kaynakta tutturmaktan korktuğum için, 90 derece kaynattıracağım yerleri, üçgen kalın lamlarla destekletiyorum tek tek....

İnşallah istediğim sonucu alacağım.... Ama biraz uzun sürecek gibi.... Cenazelerimiz felan var bide, bugün bide haber aldık, ikiye çıktı kaybımız, aynı gruptan.... Maalesef..... Her gün gidemeyeceğim sanayiye....

Yavaş yavaş aheste aheste yapacağım....

Lift yok, kriko yok... Tam takım var bende ama, hepsi çin çün.... Arabanın yanına gelebilen argon yok....
Önümüzdeki günlerde delmem gereken biyerden yakıt hortumları geçiyor, onları sökmem felan lazım, ama tecrübe işi, nasıl söküleceğini bilmezsen o orjinal kepçenin, seramikleşmiş zaten, çıt diye kırılır. Sökmezsem, kenarından uzatıp matkabı, deleyim desem, büyük risk, kaş yapayım derken göz çıkar, olmaz...! Anlatabildim mi?

Bi giriyorum ZJ' nin altına hooooppp, bi çıkıyorummm... :smiley:

Ama bakmayın böyle yazdığıma, usta çok titiz.... Banada üzülüyor....
Benm profillerin yanındaki masada küpeli bi çocuk, elinde kalem gibi bi pro. argon, ihracat için F16 eksozu montajlıyor.... 3 tane cnc tezgah felan var küçücük dükkanda.... Öyle aklı başında bi yer yani. anlayın...

Baştanda kenara çektim adamı, ciddi ciddi konuştum, anladı ve sevdi beni...
Bayağı ciddi kaliteli bi iş bekliyorum sonuçta kendimden....

Para değil, Emek harcıyorum....

İnşallah sonuç iyi olur, dedim ya, ilk kez böyle olanaksızlıklarda, böyle anlamadığım, büyük bi işe giriyorum diye, başarırsam gurur duyacağım kendimle....

Burada nasıl yaptım v.s. detaylarını paylaşmak istemiyorum ama.... Herkes, genelde iyi niyetlide olsa bişey söyleyecek, yapılırken veya bittikten sonra kafamı karıştıracaklar..... paylaşım eyvallahta, bunun paylaşımının sonucunun bana uykusuzluk vereceğine kanaat etttim :smiley:

Ama bayağı tecrübelendim, çok kişiye yardım verebilirm...

Dua edin bana, istediğim gibi, verimli bi iş çıksın sonucundan... Bayağı yorulacağım galiba... :smiley: Demiri bilen, kaynaktan anlayan, tecrübeli, önceden böyle bi üretim yapmış bi insana göre 10 kat enerji harcıyorum, inanın.
Örnek vermek gerekirse: Bi yere bi destek koymak istiyorum mesala, fiziki güçlerle, fizik kanunlarıyla felan aram iyidir, kafam basar yani, "ben yaptım oldu" culukta hiç sevmem, yapmam hiç bi zaman.... Düşünüyorum, tartıyorum, çiziyorum, bayağı kafa patlatıyorum, sonra bi çok ustaya soruyorum bunu...
Sonuçta ne oluyor.... Benim düşündüğüm doğru çıkıyor ama, tecrübeli insanın şıp diye kesip, hazırlayıp, kaynatacağı, 2x3 cm gibi bi parça için, bi kamyon çene harcıyorum, zaten gevezeyim :smiley:, bisürüde zaman gidiyor bamya :smiley: kadar bi destek için....

Başarı dileklerinizi esirgemeyin arkadaşlar, olur mu? Para kaybedince üzülüyor insan ama, Emek kaybetmek bambaşka.... Yağ, kir, pas, toz, toprak, bi sürü sigara dumanı karışmış Alınteri! Ellerimdeki yaralar ve nasırlarda cabası :smiley: hani salon erkeğiydim ben...:smiley: Yalan :smiley:

Teşekkürler...

Sağlıcakla...

Benim rollcage ve stepne taşıyıcı yaptırmama dönmüş olay. Araca kaynak yaparken kutup başlarını neden sökülmesi gerektiğini sordumuştu, binlerce sorudan sonra usta bana, bende boşver bende şalter var kapatırım olur biter.. ha daha çok soru soracaksan o şalter atar sen zarar edersin demiştim. Akşamları o üst baş ile eve gidince hanımın şalteri atıyor o ayrı bir konu.. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,771
Kayıtlı Üye Sayımız
166,593
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR