Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 171,051
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

kuzeyinoglu' Alıntı:
merhaba yetim ailesi akçakocadan sevgilerle! avrupa ve balkanlar motor turumuzun unutulmaz anlarından biriydi sizinle venedikte kamp girişinde karşılaşmak. gerisini ifade etmiyorum hangisini söyleyeyimki ? uzun bir süre sonra içtiğimiz ; o anadolu kokan sıcacık tarhana çorbasımı ? şüphe etmeden yediğimiz sucukmu? yoksa o güzel tebessümünüz ve anadolu insanına has misafirperverliğinizmi? yoksa o tatlı enesle bilalin sevimli hallerimi ? gezimizde aklımızda kalan en güzel süprizdi sizinle tanışmak karşılaşmak ömrümde yediğim en güzel yemekti diyebilirim :D:D:D sizi akçakocada ağırlamak bize mutluluk verecektir güzel gezi programlarında inşallah karşımıza sık sık çıkarsınız da içimiz ısınır:D:D:D. sabah erken çıkmamızdan dolayı size veda edememek, sizinle tanışma memnuniyetini size birebir ifade edememiş olmak her zaman içimizde kalan bir ukteydi. tetrar hakkınızı helal edin. görüşmek dileğiyle..:D

Merhaba Mustafa ve Necati hocam:Güzel hoş bir süpriz oldu.Gezenbilir ailesine hoşgeldiniz.Avrupa'yı turlayan Türk motorcu arkadaşlar olarak gezi anılarınızı gezenbilir motorsiklet bölümünde bekliyor olacağız.
Aslında Avrupa'daki gezilerimizde kampinglerin bir köşesinde her zaman çadır atmış bir motorcu guruba rastlıyorduk.Venedik Rialto Kamping 'te sizlerle karşılaşmak ve yaptığımız sohbetler içimdeki motorsiklet sevdasını ateşledi desem yalan olmaz.
İki senedir feribotla İgoumenitsa'dan karşıya İtalya'ya geçerken gemideki motorcular ilgimi çekiyordu.Genelde biz karavancılırın park ettiği camping on board kısmına motorlarını bırakıyorlar tayfalarda motorları kalın iplerle sallantıda zarar görmesin diye yerdeki kancalara bağlayıp sabitliyorlar idi.Bende onlarca motorbisikletin arasından geziniyor modellerine bakıyordum.
Bu sene Venedik limanına yanaşırken hemen karavanımızın yanındaki İtalyan plakalı hayli büyük gezi motoruna binen sıska ve çelimsiz motorcuyu Ebru'ya gösterip bu adam bu motoru zaptediyor ise ben hayli hayli yaparım demiştim.
Yine Ebru ile motor konusundaki atışmalarımızda o hep motor işinin tehlikeli olduğundan bahseder bende o zaman kayak daha tehlikeli kayma o zaman derim.Geçen sene karavan ile Makedonya'ya giderken tam sınır kapısında pasaport sırasında yine bir Türk motorcu görmüştük.Hava oldukça sıcaktı Ebru motorcu arkadaşa:giderken bir şey değilde durduğunuz da üstünüzdeki elbise ve kask ile bu sıcakta nasıl sabrediyorsunuz diye sormuş idi.
Velhasıl Mustafa hocam Venedik'teki kampta karşılaştığımızda ben senin içine karvancılık zehirini düşürmüş, sende benim motor hevesimi küllerinden tekrar alevlendirmiş oldun.
Sizler ile taa oralarda karşılaşmak muhabbet etmek çok güzel idi.Adapazarı Akçakoca çok yakın yerler kısa sürede karşılaşacağımızı ümit ediyorum.Ben sana karavancılığı sen bana motorculuğu öğretirsin bu dostluğumuz böylece pekişir diyorum.
Ayrıca telefonla konuşmamızda rotanızı değiştirip özellikle buralara kadar gelmiş iken mutlaka görün dediğimiz Verona ve Garda'ya gitmeniz ve çok beğenmeniz bizleri tekrar memnun etti.Akçakoca'ya bolca selamlar.....

Etiketler

Meteora pdf'sini yayınladıktan sonra gezimizin Kavala kısmının paylaşımlarına devam edelim.Aynen Venedik Rialto Camping'de olduğu gibi burada da hoş bir süpriz bizleri bekliyor idi.Batis Camping'e giriş yapıp geçen sene kaldığımız parsele yakın bir alana girmek üzere iken Yanıma genç bir arkadaş yaklaştı :abi hoşgeldiniz ben sizi gezenbilir'den tanıyorum karavancı Yetim ailesi siniz yardım edeyim dedi.Can arkadaşımızın yardımı ile hemen onların çadır kurduğu parselin yanına karavanı yerleştirdik.
Gezi anılarımızı yayınlarken verdiğimiz emek ve yorgunluk duyduğumuz: abi ben sizi gezenbilir'den tanıyorum Yetim ailesi cümlesi ile son buldu yerini tarif edilemez bir keyfe dönüştü .Bu satırları yazarken bile inanılmaz mutlu oluyor insan.
Son üç senedir karavan ile yaptığımız yurt dışı gezi paylaşımlarının, buralara gitmek için tereddüt gösteren arkadaşlara bir nebze cesaret verdi ise ne mutlu bize.Böylece Türk karavacılığı kabuğunu kıracak ve yeni ufuklara yelken açacak bu çorbada bir tuzumuzun olması bizi Yetim ailesi olarak mutlu ediyor.
Gerek Venedik Rialto Camping'de karşılaştığımız Akçakocalı iki öğretmen motorcu arkadaş gerekse Kavala Batis Camping'de karşılaşıp tanıştığımız Can kardeşimiz Türk insanının kabuğunu hızlıca kırdıklarının güzel bir örneği olarak karşımıza çıkıyor.
Can ailesinin ufaklığı ile Bilal hemen muhabbeti kurdular zaten gelecek neslin karavancılarının ufkunun açık olması temennisiyle....

071.JPG

Kavala Batis'te karşılaşıp tanıştığımız Can arkadaşımız eşi ufak çocuğu kayınpederi ve kayınvalidesi ile beraber yaptıkları Avrupa gezisi anılarını gezenbilir'de Amsterdam-Paris-Brüksel 2012 tur notlarım başlığı altında paylaşmış idi.Kendileri ile çay eşliğinde karavanda yaptığımız sohbette çektiğimiz bu kareler geriye güzel bir anı olarak kaldı.

124.JPG

122.JPG

Ne güzel bir dostluklar kurulmuş.Bu camia sanırım bir cadırdı.bir kulube oldu ardından gecekondu ardından tek katlı ardından cok katlı ardından site derken işallah daha daha büyüklerine....

TUGAY58' Alıntı:
Ne güzel bir dostluklar kurulmuş.Bu camia sanırım bir cadırdı.bir kulube oldu ardından gecekondu ardından tek katlı ardından cok katlı ardından site derken işallah daha daha büyüklerine....
Tugay abi: bu iyi dileklerine bende katılıyor İnşallah diyorum.

Farklı coğrafyalara, farklı kültürlere, farklı gelenek ve göreneklere ulaşmaya çalışmak artık Türk insanının ilgi alanına girmeye başladı. Mustafanın deyimiyle kabuğunu kırmaya başladı.
Seyahate harcanan paranın boşa atılmış savrulmuş bir para olduğu izlenimi artık değişiyor. Tam anlamıyla sosyal bir devlet olmamanın ve yüksek enflasyonun getirdiği ekonomik alışkanlıkların sonucu kişilerin kendisi ve ailesini garantiye alma içgüdüsüyle harcanan her paranın mutlaka elle tutulur gözle görülür bir yatırım aracına dönüşüm temennisi nedeniyle seyahate harcanan para; gezi sonunda elle tutulur gözle görülür bir metanın ortada olmaması nedeniyle yok hükmünde sayılırdı.
O yıllarda hatırlarım her seyahat dönüşü sonrası çok hesabi kitabi aile büyükleri " e gezdin geldin ne oldu şimdi harcadın bitti gitti" deyip gavur ellerde verdiğim o paralara pek bir üzülürlerdi.
Ancak hayatları işten eve, evden işe 1-2 kilometrelik bir hat üzerinde geçip giden o büyüklerime o farklı coğrafyaların, o farklı kültürlerin, gelenek ve göreneklerin en önemlisi insanların kişiye kattığı değerleri, yaşam kültürünün artı yada eksi farklılıklarını, insanın kendisi ve çevresi için her farklılığın olumlu yanlarının alınması açısından yaptığı katkı değerlendirildiğinde o harcanan paranın bir hiç olduğunu anlatamazdım.
Dünyanın her yerinde seyyah Türkler varlıklarını gösterir oldular, Avrupa'da tırlar haricindeki Türk plakalı özel araçlar yollarda çoğalmaya başladı. Artık Avrupa'da her ülkede Türk öğrenciler karşımıza çıkıyor.
Kabuğunu kıran insan sayısı arttıkça ülkenin de o oranda kabuğunu kıracağı düşüncesiyle haydi hep beraber bolca kabuk kırmaya!

İsviçre Locarno'da yaşadığımız fırtınalı akşamın bir benzerini Batis'te ilk gecemizde yaşıyoruz.Yandaki ağaçlar acaba devrilip karavana
çarparmı diye endişelenmedim değil.Sabah ise yine açık ve güneşli bir Kavala gününe uyanıyoruz.Bugün akşama kadar çocuklar ile
kampın deniz ve havuzundayız.
Önce kahvaltı yapıyoruz.Kahvaltı masamıza bakarmısınız demli çayımız suda pişmiş yumurtamız,zeytin
peynirimiz,domatesimiz,tereyağ balımız,Meteoradan aldığımız kavunumuz,soğuk suyumuz.......
Bu keyfi ve rahatlığı yaban elllerde taaa Yunanistan'da karavan sahibi olmadan yapmak mümkünmü?
İşte içinde seyyah ruhu taşıyan bizlere gittiğimiz yerde bu rahatlığı sağlayan olayın adı bu: karavan ve karavancılık daha ne diyelim her
şey ortada....Allah arzu eden herkese nasip etsin......

127.JPG

Pırıl pırıl açık bir hava tertemiz masmavi bir ege denizi çocukları bekliyor.Resimde görülen sahil yanlızca Batis 'te kalan müşterilere
ait dışarıdan giriş yapılsa bile şezlong ve gölgelik bulmak mümkün değil.Bu alanı ve kampın havuzunu kullanmak kamp ücretine
dahil.Plaj geçen sene de olduğu gibi oldukça bakımlı ve temiz.Kamp sakinleri genelde Yunanlı ,günübirlikçiler de var.....

IMG_2821.JPG

Ebru Bilal ve Enes'i koydaki şişme oyun parkına yüzerek götürüyor.Resimde de görüldüğü gibi sahil şamadıra ile kapatılmış dışarıdan tehlike arzedecek herhangi bir deniz taşıtı yüzülen bölgeye giremiyor.

057.JPG

Resimde şişme oyun parkına çıkmaya çalışan kırmızı can yelekli ufak yaratık Bilal......

059.JPG

Saat yedi gibi Kavala yollarına düşüyoruz.Kavala merkez Batis'e yaklaşık on beş dakika uzaklıkta..

078.JPG

Merkezde limanın hemen yanındaki açık otoparka arabayı bırakıyoruz.Ebru limana gelmiş iken yarın gideceğimiz Taşoz adasın için feribot saatlerini ögrenmek için liman işletmesine gidiyor .Bende bu arada otoparkın işletmecisi yunanlı ile ayak üstü ingilizce anlaşabildiğimiz kadar muhabbet ediyorum.
Nerelisin
Türkiye
Oooo komşu hoş geldin
Galatasaraylımısın...?
Evet
Ya sen
Paok
Yunanlı bu arada bilet kabinine giderek siyah beyaz beşiktaş amblemli bayrak çıkartarak esas süprizi yapıyor.
Panatinaykos takımını ve Fenerbahçe takımınıda hiç sevmediğini bir güzel anlatıyor.
Bu arada otoparkta park etmiş bir motokaravanı gösterip park etmek mümkün mü diye sorunca evet tam günlüğü iki euro diyor. Bu arada Ebru gelmiş meğerse bizi dinliyormuş.Mustafa ingilizce konuşman berbattı deyince aramızda şu konuşma geçiyor.
Kızım ben Fransızca biliyorum.elin yunanlısı ile çok bile anlaştım
Canım istemedi istese sular seller gibi konuşurum
İnanmıyorsan git babana sor 2008 avrupa futbol şampiyonasına gittiğimizde Cenevre'de nasıl konuştuğumu anlatsın.Fesatlık yapma
Tabii gördük Fransızca'nı Strasburg'ta bir yemek siparişi bile veremedin
İngilizce konuşmam zorunamı gitti canım
Gördük gördük seni bir su bile isteyemedin
Hadi hadi yemeğe gidelim git babana sor babana .......

http://www.youtube.com/watch?v=MmvEQXVoWVg

Görüntü 1 (27.12.2012 21-41).jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
ashi02

Çevrimiçi üyeler

Geri