Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 171,050
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Feribot yolculuğumuzu anlattığımız bu bölüme gelmiş iken neden feribiot bundan biraz bahsetmek istiyorum.Şöyle bir hesap yapalım.Karavan ile Almanya içlerine kadar bir aylık bir gezi yaptınız ve geri dönüş yolunda Venedik'e
kadar geldiniz.İstanbul'a varmak için iki alternatifiniz var
A: Venedik'ten feribota binmek.İğoumenitsa'da inip İstanbul'a kadar 1070 km yol yapmak.Tek Yunanistan gümrüğünden geçerek memlekete varmak. Bu alternatif ortalama 500 euro feribot(1150 tl)
İğomenitsa İstanbul arası ortalama 500 tl yakıt.Toplam ortalama 2 gün ve 1150+500=1650 tl masraf
B: Venedikten karayolu ile Slovenya-Hırvatistan-Sırbistan-Bulgaristan üzerinden ortalama üç günde dört sınır kapısı geçerek memlekete varmak.Ortalama 2030 km yolda 1000 tl yakıt dör sınır kapısı ,otoyol ücretleri fazladan bir gün konaklama yeme içme masrafı 1250 tl masraf.

Biz özellikle çocukla ve çekme karavan ile bu yolculuğu planlar iken geçen sene olduğu gibi bu sene de feribotu tercih ettik.Hele hele geçen sene Ancona'ya feribot ile gece geçtiğimizden saat sekiz gibi İğoumenitsa'dan feribota binip gece iyi bir uyku sonrası saat 10.00 gibi italya'ya varmak inanılmaz rahat ve keyifli idi.hy
Maddi olarak feribot tercihi toplamda 1500 tl gibi fazladan masrafına rağmen gece dinlenirken yol almak fazladan size iki gün kazandırması rahatlığı ve emniyetli oluşu tek gümrük geçerek Avrupanın ortalarına varmak bizim ana tercih sebebimiz idi.İmkanı olan bütün arkadaşlara tavsiye ederim.Özellikle Venedik'e feribot ile denizden girmek unutulmaz bir deneyim.

009.JPG

Etiketler

Brindisi'den İgoumenitsa'ya geçilirse Venedik feribotuna göre daha hesaplı bir ulaşım maliyeti karşımıza çıkar mı?
Gerçi İtalya'da otoyol ücretlerinin yüksek olduğunu duymuştum. Yine Brindisi ekonomi sağlar mı acaba?

fsirin' Alıntı:
Brindisi'den İgoumenitsa'ya geçilirse Venedik feribotuna göre daha hesaplı bir ulaşım maliyeti karşımıza çıkar mı?
Gerçi İtalya'da otoyol ücretlerinin yüksek olduğunu duymuştum. Yine Brindisi ekonomi sağlar mı acaba?
Ferhat bey:Brindisi'den nereye gideceğinize bağlı olarak değişir.Mesela:Cenova Nice istikametine gidecek iseniz Ancona yada Brindisi'den gitmek arasında pek fark yok.Almanya istikametinde yukarı çıkacak iseniz Ancona'dan yukarı çıkmak daha uygun fiatlı.En cazip tarafı ise Ancona'ya giden feribotların saatleri akşam saat 20:00 gibi yola çıkıp siz uyurken yol alması ve sabah 10:00 gbi Ancona'ya varmanız.
Üç sene önce eşimle araba kiralayarak Nice Cenova arasını otobanları kullanarak gezmiş idik.Tamam İtalyan otobanları pahalı ancak adamlar yüzlerce tünel ve viyadük ile dağları delmişler ip gibi bir yolan rahatlıkla gidiyorsunuz.Bu yolu tünelsiz normal yoldan geçmeyi hele benim gibi çekme karavan ile aklımdan dahi geçirmem.

mustafayetim' Alıntı:
A: Venedik'ten feribota binmek.İğoumenitsa'da inip İstanbul'a kadar 1070 km yol yapmak.Tek Yunanistan gümrüğünden geçerek memlekete varmak. Bu alternatif ortalama 500 euro feribot(1150 tl)
İğomenitsa İstanbul arası ortalama 500 tl yakıt.Toplam ortalama 2 gün ve 1150+500=1650 tl masraf
B: Venedikten karayolu ile Slovenya-Hırvatistan-Sırbistan-Bulgaristan üzerinden ortalama üç günde dört sınır kapısı geçerek memlekete varmak.Ortalama 2030 km yolda 1000 tl yakıt dör sınır kapısı ,otoyol ücretleri fazladan bir gün konaklama yeme içme masrafı 1250 tl masraf.
fsirin' Alıntı:
Yanıt için teşekkürler Mustafa Bey, :smiley:
Ama ben soruyu sorarken, burada bir "C" planı olarak düşünmüştüm. ::smiley:

Saat öğleden sonra 15:30 gibi feribot İgoumenitsa limanına yanaşıyor.Yarım saat sonra karavan ile otobana çıkış yapıyoruz.Hava tam bir yaz havası nede olsa artık orta avrupa da değiliz Yunanistan'a ayak bastık.Hedef Kalambaka yani Meteora yaklaşık 170 km lik yolumuz var.Hava kararmadan daha önce ön rervasyon yaptığımız iki yıldız Adac kampı olan http://www.campingkastraki.gr/(Yazı dizimizi takip eden arkadaşların aklından bu Yetim'lerde ne yıldız meraklısı diye geçebilir.Kaldığımız kampinglerin yıldızlarını söylememin sebebi buralara gidecek arkadaşlar kampingler arasın da değerlendirme kıyas yapabilsinler amacıyladır.Aman yanlış anlaşılmasın :-[)Camping Vrachos Kasrtraki'ye varmak için biraz hızlı yol alıyoruz.
Ve hava kararmadan kampa varıp bu sıcak havada serinlemek için kampın yüzme havuzuna kendimizi atıyoruz.

fotoğraf (3).PNG

029.JPG

030.JPG

031.JPG

Otobandan sağa saptıktan sonra yaklaşık 55 km mesafedeki Meteora yolu iki şeritli ancak bakımlı bir yol.Yer yer yunan köylerine girip çıkıyorsunuz.Ancak görüntü olarak bizim köylerden bir farkı yok.Arazi oldukça dağlık düz olan yerlerinde ise tarım ve hayvancılık yapılabiliyor.
Bizi en çok etkileyen anı ise Yunanistan'ın görece muhafazakar sayılabilecek bu dini merkezinde kamp yerini arar iken yol sorduğumuz Yunan kahvesi önündeki yaşlı amcanın Türk olduğumuz anladıktan sonra bize türkçe hitap ederek aynen kelimesi kelimesine:Hoş geldiniz kardaş demesi oldu......

http://www.youtube.com/watch?v=w4fKfmtVNhA&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=vEOsIL-cQ6w&feature=youtu.be

Akşam yemeğini kamp sahiplerinin işlettiği hemen kamp girişindeki küçük yunan lokantasında yiyoruz.Her şey bize o kadar benziyorki.Mangal kömüründe pişirdikleri kuzupirzola,kasap köftesi,isteğimiz kırmayıp ızgarada kızarttıkları ekmekler,greksalata ardından müesseden ikram ettikleri dut pekmezi üzerine yoğurt ve ardından grekkahvesi ne kadar ortak değerimiz varmış meğerse.
O akşamdan çektiğimiz videodaki müziğin kulağımızı okşayan nameleri bile ortak daha ne diyelimki....

http://www.youtube.com/watch?v=nefi3D1lAOk

http://www.youtube.com/watch?v=wfGfUvpoiJ4&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=lSaTku07nKA&feature=youtu.be

040.JPG

036.JPG

Sabah kahvaltı sonrasında araba ile meteoraya çıkıyoruz.Gerçekten enteresan bir coğrafya.Etrafta ortodoks olan rus ve bulgar turistlerin çokluğu ilgimizi çekiyor.Tam bir akdeniz ege iklimi var.Hava sıcak sabahtan itibaren cır cır böceklerinin sesi etrafta yankılanıyor.Manastırlar geniş bir arazi üzerinde hakim tepelerin üzerine kurulmuş.Buyrun görüntülere....

http://www.youtube.com/watch?v=l6S2R4nxr3w

057.JPG

049.JPG

050.JPG

051.JPG

056.JPG

Bu kadar zor bir coğrafyayı seyrederken zihnimin bir kenarından ecdadımız buralarda dört yüz yıl hüküm sürmüş torunları buraları gezmeye gelince hoş geldin kardaş diye karşılıyorlar.Acaba bize öğretilenler doğrumu ? diye bir şüphe yalayıp geçiyor.
O anda aklıma geçen seneki gezimizde Ohrid gölünün kenarındaki balık lokantasında yemek siparişi vermemize yardımcı olan Arnavut esnafa yediklerimiz aynı bizim yemeklere çok benziyor dediğimizde:Tabiki benziyecek beşyüz yıl buralarda beraber yaşadık cevabı geliyor.Değişik duygular ve kafamda uçuşan sorularla etrafı geziyorum....

058.JPG

059.JPG

063.JPG

064.JPG

061.JPG

Manastırlar geniş bir alan üzerine yayıldığı için hepsini yayan gezmek mümkün değil.Görüntüleri de Ebru ile nöbetleşe çekiyoruz.Birimiz çocuklara gözkulak oluyor çünkü yol kenarları uçurum...

062.JPG

Turistlerin en çok ilgi gösterdiği manastırın içine giriyoruz.İçeride çok mistik bir hava ürpertici bir sessizlik var arada sırada görülen bir kaç rahibeden başka bir görevliye rastlamıyoruz.

067.JPG

069.JPG

070.JPG

073.JPG

079.JPG

Manastırın arka bahçesinden bütün Kalambaka'yı ayaklar altından gösteren harika bir panoramik görüntü var.

087.JPG

088.JPG

084.JPG

089.JPG

085.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,824
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
ashi02

Çevrimiçi üyeler

Geri