Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 171,032
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Fatih abi ben karavan markette 4 metrelik Hobby karavanı çok beğendim .Çocuksuz tatile 2 kişi gidebileceğimiz zamanları Allah nasip ederse bende öyle birşey istiyorum .Yada kendi yatağını kendi yapabilecek bir çocukla 3 kişide o karavanla seyehat edebilir .Çok iri ve uzun olmamak kaydıyla .Aslında bizim oğlanlar ,abi kardeş birlikte gidebilecek kıvama geldiklerinde ehliyetlerini de almış olurlarsa onlar bile gidebilir .Tabi bu sevgiyi aşılayabilmişsek .

Fotoğraftaki karavana gelince çok uzun bir karavandı .Mover'ları da yoktu .Ama o ağaçlar arasına ustaca yerleşmişlerdi .Uzun süre nereden nasıl girdiler diye düşünmedim değil . ;D ;D

Etiketler

Gelelim Rialto kampinge ;
Kamping daha çok hostel görünümüne bürünmüş.Eskiye göre daha bakımsız buldum .Gece bire kadar gençlerin sesi bitmek bilmedi .Sivrisinekler adeta istila etmiş orayı .İlaçlama yapmışlar ve ağaçlara uyarı asmışlar .Mustafa yazısı farketti.Yerlerle ağaçlarla temasa dikkat edin diye .Ama yazıyı görene dek zaten iş işten geçmişti .O arada sinekler Enes'in bacağını benimde alnımı mahvetti.ilk defa alnım yumruk gibi şişti ve sabah göz kağpğıma dek indi .Gözümü zor açtım .Tabi yazıyı okur okumaz soluğu resepsiyonda aldım .Sinek ısırığını hissetmiştim ama acaba ilaçlı yerle temasla alakalı olabilir mi diyede düşünmeden edemedim .Sözün kısası nerede eski kamp nerede şimdiki .Son gidişimiz olur .Sinek kovucular bile kar etmedi

Kampa bir gece öncesinin fırtına sebebi ile yorgun argın vardık .İlk kez 300 km'den fazla yolu Mustafa tek başına kullanmak zorunda kaldı .Tatilin en zor günüydü bana göre .Ama motorcu vatandaşlarımızı görünce dirildik adeta .Olabildiğince misafirperverliğimizi gösterdik.Yemek beraber yedik .Onlarda birkaç gündür kuru yediklerinden tarhana iyi geldi .Çayımızı içtik.Pillerini vs şarj ettik .Çocuklar motorlarla çok ilgilendi .Bu arada önceki geceki fırtınada kahverengi olan beyaz çamaşırlarımı tekrardan orada makinada yıkamak zorunda kaldım .Endonezya'dan ,Uzak doğudan genç kızlar guruplar halinde gelmişler .Bu konuda özgüvenlerine hayran olmamak elde değil .Makina için bozuk paraları olmayınca yardımcı oldum .Biraz sohbet ettik.Kamping tek güzel yanı bunlardı diyebilirim .
Ertesi gün gezilecek yerlerin Venedik ve adalar olması sebebiyle psikolojik olarak kendimizi dinç hissederek güne başladık .Yine otobüs ile 10 dk kadar yol gittik.İlk iş gişeden Murano adasına bilet aldık .Toplu biletler var .Gün boyu botlar müzeler vs için ayrı ayrı para ödemiyorsun .Bizde onu daha ma
ntıklı bulup aldık .Murano adası cam işçiliği ile meşhur .Botun kalkacağı iskelede beklemeye başladık .
Aşağıdaki notu giderken bırakmışlar.

image.jpg

:smiley:

En alttaki fotoğraf Burano adasına giden botun kalkış yerini tarif ediyor.Zaten bu uyarı yazını görmeden indiğimiz yerde sağa sola çok bakınıyoruz nerede diye .Siz bakınmazsınız ;D ;D
Yazının olduğu büfemsi bankodan sola dönün ikinci köprüden sol tarafdan gidin ve bankadan sonra sağa dönün.

Burano 016.JPG

Burano 017.JPG

Burano 020.JPG

Burano 021.JPG

Burano 019.JPG

O motorcular şimdi anlatıyordur ''olum inanmazsın İtalya da kamping de tarahana çorbası içtik'' :smiley:

Vallahi uzun süreli yurtdışında kalınıyorsa , sıcacık bir çorba aynı şekilde çay , pilav üstü kuru listede ilk sırayı alıyor. Dünyanın en güzel şehri olsa alışılmadık yemeklerle bir türlü doyamayan karınla gezilemiyor.
Necati bey, bir kaç gündür kuru kuru yedikten sonra iyigeldi demişti. Facebooktan da tekrar teşekkür edip bizi Akçakoca'ya davet etti.
Karavanı işte bu yüzden seviyorum. Alıştığınız ve sevdiğiniz şeylerden uzak geçen günlerde tahammül sınırlarınızı genişletiyor.

mustafayetim' Alıntı:
Karavancılığın en güzel yanı bu....

Mustafa yemekleri yemekmi güzel yanı :D bence sen yorum yazma, zaten işin kolayını bulmuşsun ayak altında olmasınlar
diye bağrına taş basıp çocuklarla eğlenceye gidiyordun.

Levent abi açığımı çıkardın ;D bende ortalıktan kaybolma yöntemini böyle buldum.Birde bulaşık yıkama angaryasından bir kurtulsam değmeyin keyfime..

güngör' Alıntı:
Mustafa yemekleri yemekmi güzel yanı :D bence sen yorum yazma, zaten işin kolayını bulmuşsun ayak altında olmasınlar
diye bağrına taş basıp çocuklarla eğlenceye gidiyordun.
Levent bey ,tatilde en zor iş çocukları özellikle de Bilal beyi oyalamak.O yanınızda iken öyle çokta eğlenme gibi bir şansınız olmuyor .Ben de her fırsatta alavere dalavere Mustafa nöbete modunda çocukları peşine takıyorum . ;D
Ayrıca sadece ben yemek yapıyorum sanılmasın .Karavanın süpürülüp toz alınması işi hariç diğer işler imece usulüdür.Çocukları peşine takıp karavanda bir başıma iş yapmakta beni sıkmıyor ,sıkıntıya sokmuyor .Aksine zevkli oluyor .İş dediğinizde en fazla yarım saat .Yoksa bahar temizliği şeklinde değil :smiley:)15 yıl evimde yardımcım olduğu için ev işlerinden bunalmış ev hanımı modunda değilim .Bu da tatil esnasında avantaj oluyor sanırım .

Ebru Yetim' Alıntı:
Vallahi uzun süreli yurtdışında kalınıyorsa , sıcacık bir çorba aynı şekilde çay , pilav üstü kuru listede ilk sırayı alıyor. Dünyanın en güzel şehri olsa alışılmadık yemeklerle bir türlü doyamayan karınla gezilemiyor.
Necati bey, bir kaç gündür kuru kuru yedikten sonra iyigeldi demişti. Facebooktan da tekrar teşekkür edip bizi Akçakoca'ya davet etti.
Karavanı işte bu yüzden seviyorum. Alıştığınız ve sevdiğiniz şeylerden uzak geçen günlerde tahammül sınırlarınızı genişletiyor.

:smiley: Ya biz ne yapalım yıllardır yurt dışında Ebru Hanım :smiley: Şaka bir yana artık misafir olarak gelenlere Türkiye'yi özletmiyoruz. Çok kaliteli Türk mallarını bulmak kolay değil ama her türlü yöresel gıda ürünü var artık Almanya'da. Hatta Egetürk gibi Türkiye'den de talep gören sucuk, pastırma üretisi bile var.

Taner bey ,
benim yurtdışında yaşayan arkadaşlarım var .Her zaman yiyecek özlemlerini dile getirirler .Mesela dut zamanı gelir onu özlerler ,memleke gelince turşular yapar hatta yufka bile götürürler .Çok uzağa gitmeye gerek yok.Kızkardeşim mimar ve yıllarca havalimanı inşaa ettiği için yurtdışında yaşadı.Bir valiz sadece onun ve arkadaşlarının istediği erzaklarla dolu oldu hep .Onun için yapıp paketlediğim mantıların videoları bile var .çerezinden peynirine neler götürmedi ki .
Bize gelince ,tarhananın en güzeli kaynanamın yaptığıdır .Yaş tarhana yeriz biz .Kuru ile de karıştırılabilir .Fasülyemiz burada Kazımpaşa beldesinden özel gelir .Oturak fasülye derler.Marketlerde bulunmaz .Salçamızı kendimiz yaparız .Sucuğun adresi bellidir .Böyle seçici olunca ,memleketimizin harika lezzetleri içinde bile seçtiklerimiz olunca ,başka ülke haliyle biraz zorluyor .Rabbim aratmasın inşallah .
Almanya'da ,Avusturya'da Türk marketlere ve manavlara girdik.Ben en çok Gazi marka peyniri beğenmiştim .Restaurantlarda da yemiyor değiliz .Yiyoruz tabi ama her gün 3 öğün olsa hem madden hem manen hırpalar bizi ;D ;DYurt dışı tecrübesi olanlar memleket mutfağının kıymetini iyi biliyorlar diye düşünüyorum .

Ebru Yetim' Alıntı:
Taner bey ,
benim yurtdışında yaşayan arkadaşlarım var .Her zaman yiyecek özlemlerini dile getirirler .Mesela dut zamanı gelir onu özlerler ,memleke gelince turşular yapar hatta yufka bile götürürler .Çok uzağa gitmeye gerek yok.Kızkardeşim mimar ve yıllarca havalimanı inşaa ettiği için yurtdışında yaşadı.Bir valiz sadece onun ve arkadaşlarının istediği erzaklarla dolu oldu hep .Onun için yapıp paketlediğim mantıların videoları bile var .çerezinden peynirine neler götürmedi ki .
Bize gelince ,tarhananın en güzeli kaynanamın yaptığıdır .Yaş tarhana yeriz biz .Kuru ile de karıştırılabilir .Fasülyemiz burada Kazımpaşa beldesinden özel gelir .Oturak fasülye derler.Marketlerde bulunmaz .Salçamızı kendimiz yaparız .Sucuğun adresi bellidir .Böyle seçici olunca ,memleketimizin harika lezzetleri içinde bile seçtiklerimiz olunca ,başka ülke haliyle biraz zorluyor .Rabbim aratmasın inşallah .
Almanya'da ,Avusturya'da Türk marketlere ve manavlara girdik.Ben en çok Gazi marka peyniri beğenmiştim .Restaurantlarda da yemiyor değiliz .Yiyoruz tabi ama her gün 3 öğün olsa hem madden hem manen hırpalar bizi ;D ;DYurt dışı tecrübesi olanlar memleket mutfağının kıymetini iyi biliyorlar diye düşünüyorum .

Tabi insan memleket yemeklerini arıyor ama aradığımız şey memleket yemekleri mi, annemizin yemekleri mi o konuda çok emin değilim :smiley:

Annemin biz çocukken yaptığı haşhaşlı çöreği olurdu, haşhaşı dövüp yağını çıkartması gerektiği için yaşlılıktan yapamıyordu 10 yıldır, 5 yıl kadar önce geldiğinde burada dövülmüş haşhaşdan hazır yağını görünce şaşırmıştık.

Tulum peyniri severdim Türk bakkalındakiler tam tadını vermedi bana sonra fransız cheddar blanc veya irlanda beyaz çedar peynirini keşfedince bırakamadım. Veya frankfurter sosis dana etinden yapılanı var sanki çoçukken et balık kurumundan annemin aldığı sosislere benzetiyorum.

Gazi yoğurtlarını ben de alıyorum, ama Gazi'nin aslında ispanyol markası olduğunu herkes biliyor mu bilmiyorum. Adı Gazella galiba, Atatürk'in resmini falan koyuyor Avrupa'daki Türk pazarına hakim oluyor.

Sonuçda dünya karmakarışık bir yer oldu galiba :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR