Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 171,037
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

tanerer' Alıntı:
Gazi yoğurtlarını ben de alıyorum, ama Gazi'nin aslında ispanyol markası olduğunu herkes biliyor mu bilmiyorum. Adı Gazella galiba, Atatürk'in resmini falan koyuyor Avrupa'daki Türk pazarına hakim oluyor.

Sonuçda dünya karmakarışık bir yer oldu galiba :smiley:

İnanılmaz, yıllardır bende Avrupadaki bir Türk işletmesinin ürünü olduğunu düşünür ve tercihimi ondan yana kullanmaya çalışırdım.
Şirketin ticari dehası yada kurnazlığımı desek gercekten takdire şayan. Ticari rekabetin var hızıyla sürdüğü dünyamızda galiba ancak böyle pazarlama stratejileriyle ayakta kalabilmek mümkün oluyor.

Etiketler

"Gazi"yi, Yalaka C.Daum (Fenerbahçe taraftarıyım) ile tanımıştım ve o yüzden de çok yakın durmuyordum.

Bu İspanyol firmasının, Almanya'daki Türk'leri hedef kitle seçtiğini anlıyorum ki şapka çıkartılacak bir ticari başarı... :eek:

Cavid Sezen

Konuyu biraz dağıtmak gibi olacak ancak şu an annemlerde gelecek yılın zeytinini hazırlamak ile meşguluz.
Böylece kendi yaptığımız zeytini yemiş oluyoruz.Tarif isteyene verebilirim.Bu zeytini geçen sene yeni açıp bir aylık gezimizde kendi suyu sayesinde buzdolabı dışında bozulmadan yedik.Uzun yola çıkacak karavancı arkadaşlara tavsiye ederim.

Taze taze resimlerde şimdi geliyor...

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Seneye yapmayı planladığımız Adapazarı Yunanistan İtalya Almanya Hollanda Belçika Fransa İsviçre İtalya Yunanistan Adapazarı gezimizde bir ay boyunca yiyeceğimiz zeytini şimdiden hazırladık.Yine annemin tarhanası ve hanım ile yaptığımız biber salçamız , domates suyumuz zaten hazır.
Merak edenler için bu senenin hasatı bu zeytini kardeşim bu sabah Adapazarı Pamukova köylü pazarından kilosu 4 tl ye aldı..

image.jpg

Önümüzdeki senenin programı belli olmuş bile, artık ayrıntılar üzerinde çalışılıyordur. Eh kışta başka türlü geçmez. Şimdiden iyi yolculuklar ve keyifli bir seyahat dileklerimle.

Sağol Fatih abi seneye ben dönerken sende giderken tahminden yine yollarda karşılaşacağız gibi nasip diyelim.Antalya'ya selamlar...

mustafayetim' Alıntı:
Seneye yapmayı planladığımız Adapazarı Yunanistan İtalya Almanya Hollanda Belçika Fransa İsviçre İtalya Yunanistan Adapazarı gezimizde bir ay boyunca yiyeceğimiz zeytini şimdiden hazırladık.Yine annemin tarhanası ve hanım ile yaptığımız biber salçamız , domates suyumuz zaten hazır.
Merak edenler için bu senenin hasatı bu zeytini kardeşim bu sabah Adapazarı Pamukova köylü pazarından kilosu 4 tl ye aldı..

Mustafa Bey,

Henüz güncellemeye devam ettiğim ekim 2012 gezimizin son gecesinde bize 10 km. mesafede karavan servisi olan ücretsiz bir stellplatz'da kaldık. Eşimle dedik ki binlerce kilometre gittik cennet burnumuzun dibinde imiş. Lenne nehrinin kenarında, orman içinde bir yerdi (Fotoğraf).

Burası sanayi devriminin başladığı Ruhr bölgesinin bitiş noktası. Aşağı yukarı tüm demir çelik fabrikaları ve kömür madenleri kapandı. Rehabilite edilen su yollarını bile nerede ise doğal olan eski haline getiriyorlar. Eski kömür madenleri ve Çin gibi ülkelere satılmayan demir çelik fabrikalarının çoğu müze oldu. Ve buranın da bir endüstri kültür mirası rotası var : http://www.route-industriekultur.de/themenrouten/01-duisburg-stadt-und-hafen/fabrikstrasse.html

Ayrıca çccuklar için legoland, movieland (http://www.movieparkgermany.de/) , Fort fun (http://www.fortfun.de/), kışın bile açık phatasialand (http://www.phantasialand.de/de/home) gibi pek çok temalı park var.

Dortmund'dan 500 km. yarıçaplı bir daire çizerseniz AB nüfusunun yarısı bu dairede yaşar.

Bunları anlatıyorum işin özü tarih uygun olursa bize de bekleriz demek için :smiley:

20121018_130232.jpg

Taner bey böyle gezilerde yol üstündeki tanıdık arkadaşlara uğramak bize çok büyük keyif veriyor. Memnun oluruz 2013 yılı gezimizde şartlar uygun gelir ise görüşmek tanış olmak üzere diyorum .Almanya'ya selamlar...

Taner bey,
Benim büyük dayım emekli olana dek. Dortmund'da yaşadı. Genel cerrahlık yapmıştı. Tarık Alev. Şimdide küçük oğlu orada. Ben de 7 yaşında iken ailemle bir ay orada kaldım. Artık silikleşsede hatırladığım şeyler var. Belki bir yerlerde yolumuz kesişir yine. Hollanda da 3 arkadaşım var. Her yıl niye rotada Hollanda yok diye hayıflanıyorlar. Bakalım neler nasip olacak seneye.

mustafayetim' Alıntı:
Sağol Fatih abi seneye ben dönerken sende giderken tahminden yine yollarda karşılaşacağız gibi nasip diyelim.Antalya'ya selamlar...

Giderken bizde karşılaşabiliriz Mustafa ,yolun Adapazarı Poyrazlara düştüğünde yada karavanı çıkarken olabilir.

Zaten gelecek sene yola koyulur isek arkamızdan bir kova su dökmeni bekliyoruz.Geçen sene yola çıkmadan önce son akşam senin iş yerinin karşına karavan ile gelip tartıya çıkmış idim.Vedalaşmak için tl ettim ancak ulaşamadım.Nasip bu sene diyorum.

Gelecek yılın planı şimdiden yapılmış bile. Hatta zeytinleri bile hazırlamışsınız. Allah sağlık ve ömür versin inşallah da biz de gezi anılarınızı zevkle okuyalım. Gelecek yaz için biz de yaptık tatil planımızı. Hatta planı gerçekleştirmeye başlayarak iki gün önce Tanzanya ve Zanzibar için biletlerimizi aldık . Afrika'da yiyecek bir şey bulamama ihtimaline karşı ben de zeytin, domates suyu felan hazırlasam mı? :smiley:

edebiyatçı' Alıntı:
Gelecek yılın planı şimdiden yapılmış bile. Hatta zeytinleri bile hazırlamışsınız. Allah sağlık ve ömür versin inşallah da biz de gezi anılarınızı zevkle okuyalım. Gelecek yaz için biz de yaptık tatil planımızı. Hatta planı gerçekleştirmeye başlayarak iki gün önce Tanzanya ve Zanzibar için biletlerimizi aldık . Afrika'da yiyecek bir şey bulamama ihtimaline karşı ben de zeytin, domates suyu felan hazırlasam mı? :smiley:
Arkadaşım zeytin ,domates suyu benden yeterki siz gidin ?Bahane ile bir daha buralara gelmiş olursunuz :smiley: Değişik bir gezi planı olmuş.Beni bile heyecanlandırdınız .Benim için uzun uçak seyehatleri şimdilik hayal .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR