Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012
Sevgili arkadaşım ,
ne mutluki bize ,bu sadece aynı gezi zevklerini paylaşan bir çok aile ile tanışmak ve sizle beraber 3 güzel aileyi mekanımızda ağırlamak ve çok değerli Fatih abimiz( ki acemilik dönemlerimizde bizi elimizden tutmuştur) ile Yunan topraklarında tanışmak şansını yakaladık .
Sizin gibi hayli tecrübe sahibi ve tabiki bu tecrübelerini harika bir dille burada paylaşan bir hanımdan bunları duymak gurur verici .Turlarla başladığımız yurtdışı gezilerinde her seferinde başka bir rahatlık kolaylık aradık.O zamanlar iki kişiydik ve belki birçok şey daha kolaydı .Ama 4 kişi olup birde uzun süreli gezelim dediğimiz noktada ,yollarda hep gördüğümüz karavanlar aklımıza düştü .Açıkçası kiraladığımız yıl ,eşime hoşlanmazsam otelde de kalırız şartını koşmuştum .Ama malumunuz öyle olmadı ve bu günleri gördük .Karavan aile olarak gezilerimizde benim tüm beklentilerimi karşılıyor .Kampinglerde gayet güzel .Çocuklarda otel odası duvarlarına değil yeşilliklere maviliklere uyanıyor .İlk adımını toprağa atıyor .Yeme içme masrafımız azaldığı gibi ,zevkimizde eksilmiyor2 ,3 günde bir valiz topla indir bindir derdi yok .Herşey yerli yerinde .Otelde yıkayabilmek için hayli para harcamam gereken kirli kıyafetleri bir makina dolusu ortalama 3 euroya yıkıyor ,kurutabiliyorum .Öncelikli aklıma gelenler bunlar .
Bu yıl Almanya'yı köy kasaba hayli detaylı gezebildik diyebilirim .Ama turlarda olduğu gibi bir yeri gezmek ile görmek arasında fark oluyor .Gece tabanlarımız ağrıyıp şiştiğinde tamam burayı layıkıyle gördük diyebiliyorum .Ama buna rağmen bizimde arabadan inmeden araba ile turladığımız ,yada sadece ana caddesini yada popüler merkezinde kısa bir mola verdiğimiz yerlerde olmadı değil .
Bir yere gitmeden bilgi sahibi olmak ve başkalarının tecrübelerinden faydalanmak sizi daha cesur ve girişken yapabiliyor .umarım diğer gezi yazı sahipleri gibi bizlerin gezileri de buna vesile olur ..
Sizin gibi cici bir aile ile tanıştığımız için bizde çok mutlu olduk .Geç bile kalmışız ,neden daha erken olmamış diye hayıflandım .Umarım bunu arkası gelir ve belki de birlikte bazı anılara imza atarız
Sponsorluk teklifini de bir düşünelim bakalım