Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,986
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Gelelim kamp içi görüntülerine...

023.JPG

026.JPG

025.JPG

028.JPG

029.JPG

Etiketler

Kampın marketi mevcut.Market aşağıdaki resimdeki motokaravanın hemen arkasındaki binada.

040.JPG

041.JPG

038.JPG

142.JPG

130.JPG

Resimlerde de fark edebilirsiniz etrafta bir tek çöp bidonu yok.Almanya'da bu tür kaliteli kampinglerde kamp içinde çöp kovası göremessiniz merkezi bir alanda kapalı bir mekanda çöp toplama konteynırları mevcuuttur.Her karavancı kendi bu çöpünü alır ve buraya getirerek koyar.Açıkta koku yapacak bir çöpü bırakın bir çöp bidonu bile yoktur.

148.JPG

134.JPG

140.JPG

145.JPG

146.JPG

Beş gün kaldığımız bu Alman kampinginin günlük fiatı 55€.kamptan son kareler...

w23.JPG

149.JPG

150.JPG

151.JPG

160.JPG

mustafayetim' Alıntı:
Resimlerde de fark edebilirsiniz etrafta bir tek çöp bidonu yok.Almanya'da bu tür kaliteli kampinglerde kamp içinde çöp kovası göremessiniz merkezi bir alanda kapalı bir mekanda çöp toplama konteynırları mevcuuttur.Her karavancı kendi bu çöpünü alır ve buraya getirerek koyar.Açıkta koku yapacak bir çöpü bırakın bir çöp bidonu bile yoktur.

Çok doğru bir uygulama yanımızda ki çöp bidonuna çöpümüzü koysak ne olur sonuçta kokusu bize kadar gelecek.

TUGAY58' Alıntı:
Ebru kardeşim, Bu paylaşımı bir celsede okuyup bitirmek bizler icin verilen emeklere harcanan zamana yazık olur dedik bu günlük bu kadar tatlı yeter deyip bıraktık kalanını yarına iyiki varsınız dostlar Tunay ve Tugay...
Gözlerim sizleri arıyordu zaten. Bu aralar bende yoğun günler yaşıyorum. Ailece tatil modundan çıkıp okul hayatına alışmaya çalışıyoruz.
Teşekkür ederiz.

Kardeşim gerek burdan gerek telefonla vermiş olduğun desteklere cok ama cok minnet,darım . Sizin aracılığınız ile tüm GEZENBİLİR ailesinede vermiş oldukları destek,den dolayı,da minnetdarım. Tunay

Tunay ablacım ,
buradaki güzel enerjinin size pozitif yönde yasımış olmasına çok sevindik .

Colmar ,benim ilkfotoğraflarında görüp beğendiğim şehirlerden .Bu yılki rotamızı planlarken orayada yakjın oluşuna çok sevindim .Tarihi dokusu ,karakteristik evleri ve küçük Venedik2i ile görülesi yerlerden .
Çocukların okulu ve neredeyse 20 gündür tamirciden bir türlü çıkamyan bilgisayarım nedeni ile fazla tempolu devam edemiyorum .Zira tüm hazırlanmış detaylar tamirdeki bilgisayarımdaydı .

Kamping fotolarında gördüğünüz gibi bana en ilginç geleni arkasında mini arabasını taşıyan motokaravan oldu .Artık ihtiyaç bisikletten ,motorsikletten bir adım daha öteye taşınmış dedim .Geçen yıl akülü bisikletler büyük kamp alanları için düşünülmüş pratik araçlar diye düşünmüştük .Ama böyle mini arabalarda günlük geziler için ideal olsa gerek

Smart römorklu karavanın arkasındaki binanın çatısı güneş paneli dolu. Yanlış saymadıysam 40 tane gibi var. Her biri 72 hücreli ve yaklaşık toplam 8kW güç yapar. Güneş enerjisinden güzel yararlanıyorlar. :smiley:

Ebru Yetim' Alıntı:
Ferhat bey:
Almanya'da inanın köylerin hayvan barınaklarının bile çoğunun üzeri güneş paneli ile kaplı.
Ebru Hanım,
İş için gittiğimde, Stuttgart yakınlarında bir çiflikte ahır binasının çatısını güneş paneliyle kaplı olarak görünce, ben de çok şaşırmıştım. Sanırım bu konularda ciddi bir teşvik var. :smiley:

Bu konuda kısaca bir bilgi vereyim.

Almanya çıkardığı bir kanunla, solarpanellerle üretilen elektriğin 2006 yılından itibaren, 20 yıl süreyle değişmeyecek fiyatlarla satın alınmasına karar verdi.
Böylece solarpanelleriyle elektrik üretenler, her kilowat saate 35. 49 - 51. 75 Cent para almaktadırlar.

Ben şu anda evimde kullandığım elektriğin kilowat saatine yaklaşık 25 Cent ödüyorum.

Devlet ayrıca solarpanelle elektrik üretmek isteyenlere düşük faizli kredi olanakları sağladı.

Böylece Almanya´da solarpanelle elektrik üretmek herkes için çok iyi bir yatırım haline geldi.

Bugün Almanya´daki solarpaneller, tüm Almanya´nın güneşli olduğu bir günde, 20 atom reaktörünün üretebileceğinden daha fazla elektrik üretmektedir.

Hüseyin abi ,
teşekkürler .Umarım bizim gibi güneş cenneti ülkede bu konuya eğilirler.Rüzgar santrallerinin çoğaldığını gördükçe seviniyorum .Doğal ve zararsız enerjiyi yoğun biçimde kullandığımız günleri de görürüz inşallah .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR