Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası
Tamam şimdi anlaşıldı mesele
Biliyorsunuz zaten blazerların önü bağımsız süspansiyon, yani makas küpelerini zaten biz yaptık. Kürşad bey siz o arayı kaçırmış olmalısınız
Yapım aşaması 7. sayfada mevcut;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=84213.120
Sarhoş küpeyi niye arkaya yaptım ? Öncelikle incelediğim SAS yapılan tüm blazerlarda uygulama bu şekildeydi, ayrıyetten SAS kitlerinde de yine bu şekilde sarhoş küpe arkadaydı.Bu tabii ki öncelikli sebebim oldu.
Ustamla da konuyu görüştüğümde önde olmasının daha fazla gezme yapabileceğini söyledi, ne kadar doğrudur değildir bilmiyorum. Hiç önde olanını da sürmedim, daha bunu da sürmedim diyebiliriz ;D Zaten estetik olarak da arkada olması daha şık duruyor, hem zaten arka makasların ki arkada
Diferansiyelin yukarı bastığı durumlarda küpe zaten arkaya doğru esniyor, şaseye değene kadar yani 90 derece açı alana kadar serbest yolu var ki zaten o kadar hareket yapması mümkün değil çünkü belli bir açıdan sonra üst bernoya değer, bu önde de olsa böyle olurdu yani çalışma açısı olarak ön ya da arka birşeyi değiştirmez.
Zaten biz küpeleri uzun yaptık (Arka fabrikasyon 10cm civarıydı civata bağlama yerleri, bizim yaptıklarımız 25cm) dolayısıyla çalışma aralığı ve açısı oldukça yüksek, mesafe uzun olunca ufak bir açıda makasa oldukça fazla pay bırakıyor.