Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moonwalker_arc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,054
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 159,310
Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

Tempus' Alıntı:
Böyle giderse Gülazer benim patrolden önce çıkıcak maşallah :smiley:

Dobuler bitince iş bitse keşke :smiley: Doublerın montajı yapılacak (Traversler iptal edilecek yeni travers yapılacak) büyük ihtimalle motoru çaprazlatmamız lazım arka şaftın çalışabilmesi için yani ana şanzıman bağlantısını aşağı düşürecez ki arazi şanzımanının şaft çıkışı aşağı düşsün ve açısı iyileşsin, ancak şöyle bir sorun var distribitör zaten kupa gövdesine çok yakın (Üzerinde performans HEI Distribitör var ateşleme bobini vs. üzerinde kapağı büyük) motor çaprazlanınca distribitör kapağı kupaya değecek ve ufak bir esnemede kapağı kıracak.

Bu sebeple torpidoyu söküp, distribitöre denk gelen gövdede tadilat yapmamız lazım :-\

Ondan sonra şaftlar yapılacak, fren hortumları yapılacak, doubler için 3'lü vites kolu yapılacak, arkaya denge kolu yapılacak, sürücü tarafına merdiven yapılacak, elektrik tesisatı elden geçecek, zemine izolasyon yapılacak (kendi zemin döşemesinde halısının altında orijinal keçesi var ekstra olarak ne yapsam hala kararsızım) iç döşeme toplanacak.

Yani daha iş çoook :eek:

Bir de iki koltuk arasından ön torpidoya kadar uzanan bir kontrol paneli yapma planım var, üstüne tüm düğmeleri, vinç kumandasını, vites kollarını, saatleri, göstergeleri ve 2 tane kamera için lcd ekran yerleştirme planım var.

Bugün panel üzerine kafa yordum biraz, http://www.dealextreme.com buradan panel için cicili düğmeler, switchler ve 2 tane infrared görüş sistemli kamera sipariş ettim.Bu site 6-7 senedir alışveriş yaptığım bir site.Yeri çinde ancak en güzel özelliği ne alırsanız alın kargo bedava.Yani isterseniz 1 dolarlık telefon kılıfı alın, ekstra bir ücret ödemeden çinden kapınıza kadar geliyor :smiley:

Bu arada kameraları niçin taktığımı açıklayayım.Biri öne biri arkaya takılacak.Araç çok yüksek olduğu için çok fazla kör nokta oluştu.Arabanın önünden kısa boylu biri geçerken içeriden gözükmüyor.Allah korusun bir ışıkta filan önümden bir çocuk geçse ve ben gaza bassam, rezilliği düşünemiyorum bile.Kameralar bunun için takılacak, ikisi de ayrı monitörlerden sürekli olarak açık olacak.

Etiketler
Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

Benimde kafamda çok güzel bir panel yapma fikri vardıda, arabanın bitmesi o kadar uzadıki o işlere hiç girmeden arabayı yürür hale getirip sonra o işleri yapmaya karar verdim.

benim araba 24v olduğu için elektirikle ilgili parçalarda sıkıntı var biraz bulmak kolay olmuyor

Tempus' Alıntı:
Benimde kafamda çok güzel bir panel yapma fikri vardıda, arabanın bitmesi o kadar uzadıki o işlere hiç girmeden arabayı yürür hale getirip sonra o işleri yapmaya karar verdim.

benim araba 24v olduğu için elektirikle ilgili parçalarda sıkıntı var biraz bulmak kolay olmuyor

Dealextreme de 24v için ekipmanlarda var biraz gezersen (zaten girince çıkamıyorsun koca bir alamet :smiley: ) bulabilirsin mesela benim sipariş ettiğim switchlerin 24v olanı;

http://www.dealextreme.com/p/car-push-button-switch-with-blue-led-indicator-for-vehicle-diy-24v-119814

ve 24v için akü akım kesme anahtarı

http://www.dealextreme.com/p/250a-battery-cut-off-switch-for-car-boat-truck-silver-rosy-12-24v-123740

moonwalker_arc' Alıntı:
Dealextreme de 24v için ekipmanlarda var biraz gezersen (zaten girince çıkamıyorsun koca bir alamet :smiley: ) bulabilirsin mesela benim sipariş ettiğim switchlerin 24v olanı;

http://www.dealextreme.com/p/car-push-button-switch-with-blue-led-indicator-for-vehicle-diy-24v-119814

ve 24v için akü akım kesme anahtarı

http://www.dealextreme.com/p/250a-battery-cut-off-switch-for-car-boat-truck-silver-rosy-12-24v-123740

baktım bunlara güzeller. ama ben devre kesiciyi anahtarlı tip yapıyorum anahtar gibi alıp gidicem. switch lerde de kapaklı rally tip bakıyorum bulamazsam bunlardan alıcam

evet malesef farklı 12 - 24, zaten üstündeki led 12 ise 24 de kullanamazsın. ama tip olarak istediğim bu hatta bunların panel olarak 6 lı filan satılanlarıda var 12v ama 24v bulamadım

Büyük emek... Allah kolaylıklar versin umarım istediğinizden çok daha iyi olur.

Kolay gelsin :smiley: Bravo Valla resmen araci bastan imal etmissiniz .. Allah kolaylik versin ..

Teşekkür ederim arkadaşlar.

Eveet gelelim bugünkü boya aşamalarının fotoğraflarına, öğleye doğru sanayiye geçtiğimde Mehmet usta çoktan gülazeri yıkamış, kurutmuş ve fırına sokmuş.Ben gittiğimde ise özel bir ilaçla arabayı siliyordu.Daha sonra mumlu bezle sildikten sonra;

Marşbiyellere ve çamurluk ağızlarına pütür gibi gözüken ancak silikon esaslı olan Alman Malı 4CR'nin özel tabancasıyla atılan malzemesinden attık.Pütür gibi sert değil esnek bir malzeme.

IMG_1518.JPG

IMG_1519.JPG

IMG_1520.JPG

IMG_1521.JPG

Daha sonra ise önce kapı içleri ve kaputun altı boyandı, sonra da dışı;

Ben fotoğraf çekebilmek için baya bir boya yuttum fırında :smiley:) İlk katı attıktan sonra neye benzediğini görünce çıktım fırından :smiley:

IMG_1523.JPG

IMG_1524.JPG

IMG_1525.JPG

Boya çok güzel düşmüş çizmeye kıymadım

Maşallah siyahta yakışmış , Canavar olacak araç bitince :D Kolay gelsin .

Ellerinize emeklerinize sağlık. Harika bi iş çıkarmışsınız

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR