Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moonwalker_arc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,054
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 159,317
Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

Defeneder proje için hazır .

Etiketler

Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

Sponsor hazır mı ?

Fanus gıda dan daha güçlü sponsor olmaz mı ?

bizler faklı insanlarız...burada olmayı seviyorum. her geçen gün bilgime bilgi katmayı seviyorum. özetle gezenbiliri seviyorum. biz farklı insanlarız. bu sayfaları normal bir insana okutsam herhalde hiçbirşey anlamazdı. buda bizi faklı kılan birşey. antalyadan sevgiler. :smiley:

darktreys' Alıntı:
bizler faklı insanlarız...burada olmayı seviyorum. her geçen gün bilgime bilgi katmayı seviyorum. özetle gezenbiliri seviyorum. biz farklı insanlarız. bu sayfaları normal bir insana okutsam herhalde hiçbirşey anlamazdı. buda bizi faklı kılan birşey. antalyadan sevgiler. :smiley:

Abi aynen katılıyorum arkadaşlara özellikle bu topiği (konuyu) baştan sona gösteriyorum öyle bakıyolar bişe anlamıyolar.Okuldan sonra gelir gelmez hemen gezenbilir açıyorum.Bu site ve burada yapılanlar her adama göre değil :D :D :D

foto yokmu foto ;D ;D ;D ;D

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.Biraz fotoğraf yüklemenin zamanı geldi de geçiyor sanırsam 2 gün ankaraya gittik, ilk defa bu kadar boş kaldı bu konu :smiley:))

Doubler için flanşların Jet Makine de kesim öncesi Autocad çizimleri.

IMG_1495.JPG

Şenol Usta jet makineden flanşları almış ve ilk aşama olan np203'ün 4l60 (fotoğraflardaki 700r4 ancak kuyruk çıkışları aynı) otomatik şanzımanımıza oturması için gerekli flanşı yaptırmak üzere tornacıya götürmüş.Ancak yaptıkları ölçümlerden sonra (o flanşı 2 cm kestirmiştik) malzemenin 3cm olması gerektiğine karar vermişler ve tekrar kestirmiş Şenol Usta.

Bugün flanş işlenirken sanayiye gittim.

IMG_1500.JPG

IMG_1501.JPG

Bu sırada da ben flanşın oturacağı yüzeyi iyice temizleyip, kartondan conta kestim ve bu contayı aynı zamanda civata delikleri için şablon olarak kullandık.

Bu flanşın np203'e bağlanacak tarafındaki civatalar flanşa gömme olacak, ana şanzımana ise flanşa diş açılarak arkadan civatalar tutturulup sıkılacak.Np203'ün civatalarının deliklerini delip, civatanın gömüleceği ve lokmanın sığacağı boşlukları verdik.

Tabii şanzımanın üzerine de oturtup denedik, merkezlemesi çok iyi oldu, yük civatalarda değil faturalarda olacak.

Bu arada tornadan yeni çıkmış metalin görüntüsüne bayılıyorum :smiley:

IMG_1503.JPG

IMG_1504.JPG

IMG_1505.JPG

IMG_1506.JPG

Bu arada gülazeri de unutmadık tabii :smiley: Yoklama macununun sulu zımparası yapılıyor şu an.Boyanın eli kulağındadır :smiley:

Ancak ne yalan söyliyim gülazerin boyasından çok doublerın yapımı daha fazla heyecanlandırıyor beni :smiley:

IMG_1502.JPG

Valla bunun duble hesabı ömür boyu sürer.:smiley::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR