Pikapüstü Karavanlar?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 168
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 73,802
Ynt: Pikapüstü Karavanlar?

"İlla bir çadır kasaya girer" düşüncesiyle çıktım evden bugun 3 dükkan gezebildim sadece ama bulamadım. Varmı böyle bildiğiniz bir marka model? çünkü linkteki çadırların yurtdışı fiyatı bile pahalı.

Etiketler

dişarıda epey değişik alternatifler var gelir umarım buraya veya getirtilir.fiyat incelemedim

Imhoof' Alıntı:
"İlla bir çadır kasaya girer" düşüncesiyle çıktım evden bugun 3 dükkan gezebildim sadece ama bulamadım. Varmı böyle bildiğiniz bir marka model? çünkü linkteki çadırların yurtdışı fiyatı bile pahalı.
Kasanızın içten içe genişliği ve boyu nedir. Bildirebilirseniz yardımcı olmaya calışayım. illaki bir uygun cadır ölçüsü bulunur

Imhoof' Alıntı:
Zira elimdeki bir çadırı bazı değişikliklerle römork üzerine monte ettim. Çadır-Wan ı yaptım yani.
Sahibinden.com da aşağıdaki adresde
http://www.sahibinden.com/cadir-wan_-95WQQaXQQ7461647WQQpXQQdisplayitem

Çok güzel olmuş elinize sağlık. 1 hafta daha araştırayım olmazsa bende alıcam çekici elime

Imhoof' Alıntı:
Çok güzel olmuş elinize sağlık. 1 hafta daha araştırayım olmazsa bende alıcam çekici elime
Sizin çekiç değil, iğne iplik almanız lazım elinize :smiley:)) pikabı değiştiremiyeceğinize göre çadırda tadilat yapılacak :smiley:)))

anerkad' Alıntı:

http://www.campist.com/archives/truck-tents.html

bizim çiftkabinlere en ideali bu heralde
bence normal bir çadır aracın kasasına uydurulmuş, yani bu işi kendi yapmış, Ömer beyin römorkuna yaptığı gibi

Pino Karavan'ın sipariş üzerine ürettiği pikap üstü karavan
https://cid-c10b2416547fd193.skydrive.live.com/browse.aspx/Pino%20Pikap%20%c3%bcst%c3%bc%20Karavan

Merhabalar,

Ben de alternatifleri inceledikten sonra en uygun seçeneğin pikap üstü karavan olduğuna karar verdim. Fakat benim için önemli olan yol performansı ve aracın karavansız olarak kullanılabilirliği. Malum, mali nedenlerden böyle bir projeye giriştiğimde mevcut arabamı satıp günlük kullanıma uygun ve camper olarak da kullanılabilen bir araç almam gerekiyor. Bu nedenle bir pikap almayı düşündüm. Fakat yol performansı da tatminkart olmalı. Geçen sene kardeşimin motokaravanında (erba 90 model mercedes mb serisi) 12 saatlik yolu 20 saatte alınca yol performansının ne kadar önemli olduğunu anladım.
Bu durumda 25.000 TL civarındaki bütçeme göre, 2002-2004 nissan country 4x4 en uygun araç gibi görünüyor. Pikap üstü karavanın da yüksek hızlarda sorun çıkartmaması için düşük profilli veya popup tarzı birşey olması gerekiyor. Karavanı ben kendim yapmayı düşünüyorum, daha önce de pikap üstü kapalı kasa karavan yapmıştım, işin imalat tarafı gözümü korkutmuyor. Çok karmaşık tasarımları bile yapabilecek imkanım var. Ayrıca tasarımlar üzerinde çalışabileceğim bir atölye ve techizatım da mevcut.
Fakat ne tarz bir şey yapacağıma karar veremedim, yol performansı iyi bir camper tasarımı (katlanır tip bir tasarım olabilir) ve araç ile ilgili önerilerinizi bekliyorum.

Saygılar.

Ömer Bey,
Teşekkürler. İlk fırsatta pino karavana gidicem. Acaba fiyat hakkında bilginiz varmı?

alyboran' Alıntı:
Ömer Bey,
Teşekkürler. İlk fırsatta pino karavana gidicem. Acaba fiyat hakkında bilginiz varmı?
Hayır bir bilgim yok. ama size Faruk beyin telefonunu vereyim bir arayıp görüşürsünüz .
Telefon : 0216 429 76 61

GSM : 0535 297 38 95

serhano' Alıntı:
Fakat yol performansı da tatminkart olmalı. Geçen sene kardeşimin motokaravanında (erba 90 model mercedes mb serisi) 12 saatlik yolu 20 saatte alınca yol performansının ne kadar önemli olduğunu anladım.

Merhaba bu karavanin fotolari varsa inselinal@gmail.com a gonderirseniz cok sevinirim.

http://www.okanaganrv.com/Customer%20Photo%20Gallery/Okanagan%20Campers/Okanagan%20Campers.htm çok güzel modeller var pikap üstü birazdaha avantajlı gibi

Imhoof' Alıntı:
Tam aradığım işte bu nerden bulabiliriz bunlardan acaba?

Bu modeli örnek alarak aracınızın kasası ölçülerinde bir benzerini yaptırabilirsiniz. Aşağıdaki linkte ki firmayla temasa geçerseniz, üretiminin benzeri olan bu modeli rahatlıkla yapabileceğini düşünüyorum. Aramakta yarar var. En kötü ihtimalle alt kasayı heryerde yaptırabilirsiniz.Çadır kısmını da bu firma yapabilir.

http://www.otokamp.8m.com/photo.html

1179430956781_TC2 2.jpg

ll1g.jpg

livin-lite-quicksilver-truck-camper-2008.jpg

camper-t.jpg

reg_p10100012.jpg

bu örnekte çok güzel
şimdi bu tarz aracı olup arayış içinde olan bir arkadaşıma göndereceğim resimlerini

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR