Ynt: Pikapüstü Karavanlar?
Merhabalar,
Ben de alternatifleri inceledikten sonra en uygun seçeneğin pikap üstü karavan olduğuna karar verdim. Fakat benim için önemli olan yol performansı ve aracın karavansız olarak kullanılabilirliği. Malum, mali nedenlerden böyle bir projeye giriştiğimde mevcut arabamı satıp günlük kullanıma uygun ve camper olarak da kullanılabilen bir araç almam gerekiyor. Bu nedenle bir pikap almayı düşündüm. Fakat yol performansı da tatminkart olmalı. Geçen sene kardeşimin motokaravanında (erba 90 model mercedes mb serisi) 12 saatlik yolu 20 saatte alınca yol performansının ne kadar önemli olduğunu anladım.
Bu durumda 25.000 TL civarındaki bütçeme göre, 2002-2004 nissan country 4x4 en uygun araç gibi görünüyor. Pikap üstü karavanın da yüksek hızlarda sorun çıkartmaması için düşük profilli veya popup tarzı birşey olması gerekiyor. Karavanı ben kendim yapmayı düşünüyorum, daha önce de pikap üstü kapalı kasa karavan yapmıştım, işin imalat tarafı gözümü korkutmuyor. Çok karmaşık tasarımları bile yapabilecek imkanım var. Ayrıca tasarımlar üzerinde çalışabileceğim bir atölye ve techizatım da mevcut.
Fakat ne tarz bir şey yapacağıma karar veremedim, yol performansı iyi bir camper tasarımı (katlanır tip bir tasarım olabilir) ve araç ile ilgili önerilerinizi bekliyorum.
Saygılar.