Pikapüstü Karavanlar?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 168
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 73,958
Ynt: Pikapüstü Karavanlar?

pardon! site ismini yanlış vermişim: doğrusu www.bimobil.com .forumdaki daha önce açılan konu başlığı ise '' pikapüstü karavanlar''

Etiketler

Merhaba Arkadaşlar,

Siteye henüz üye oldum, öncelikle şunu söylemeliyim ki burada insan her aradığını buluyor, harika bir forum.
Benim bir sorum olacak, daha önce kamyonet üstü karavanlarla uğraştım, fakat şu an daha kompakt bir panelvan üzerinde çalışmak istiyorum. Bu ABS konusundan forum sayesinde bilgi sahibi oldum.
Eski bir panelvanı alıp içini donatsam ve ruhsatta kamp taşıtı düznlemesini yaptırmasam. Araç üzerinde yapılacak değişiklikler sadece cam açtırma, pop up tavan (nede olsa kapalıyken orjinalinden ayırt edilemez) ve bir kaç aksessuar olacak. 1. köprüden geçemesem de olur. Hatta bu değişiklikleri bir panelvanda değil minibüste bile yapabilirim diye düşünüyorum, bu şekilde köprü yasağını da halletmiş olurum. Bütün bu değişiklikleri yapıp aracın içindekilere de yük desem trafikte bir sıkıntı çıkar mı acaba?

Şimdiden teşekkürler.

Minibüse yaparsan aracın ıcındekı yuk dıyemezsın sorun olur, Panelvana yaparsan bır sorun olmaz yuk dersen,

Bu arada aramıza hos geldınız Serhan bey...

Sayın Serhano aramıza hoş geldiniz o mesele bu forumda çokca yazıldı cevaplar var şu varki arabanın içini portatif yapabilirsiniz ama hep diken üstünde olacaksınız hep stres olacak yinede siz bilirsiniz.

Siz eger plan projeli yaparsanız Tüv karışamaz. Onlar aracın frenine farına bakar . Herkez yazdı yok o yok bu Ben şofben gazlı ocak v.s koydum hiç sorun olmadı araç panelvandan direk karavana döndü.

Selam İmpesa,
Mart ayında yapmayı planladığınız pikap üstü karavanı yaptınızmı acaba? Bende 2008 model L200 sahibiyim. Bu karavanlardan ilk defa 2005 yılında Kaş'ta görmüştüm. O günden beri buna sahip olmanın hayallerini kuruyorum. Aslında bu tip bir araba almamın en büyük sebebide bu hayal. Geçen yıl Sally deki modeli inceledim. Kalitesi ve fiyatını oranlayınca bana pek cazip gelmedi ve bu boyuttaki bir yükü arabanın sırtında taşıyabilirmiyim diye endişe ettim. Fakat Cenk Bey'in tecrübesi beni cesaretlendirdi. Sizin prototipi görmeyi çok isterim.
Sevgiler.
Alyboran

Cenk Bey Merhaba,
Bende L200 ün üzerine sizin karavandan almayı veya yaptırmayı düşünüyorum. Fakat bizim araçların kasası diğer çift kabin kamyonetlere göre biraz küçük olduğu için acaba araç seçiminde hatamı yaptım diye düşünürken sizin konu ile ilgili yazılarınızı okudum ve tekrar bu iş için heveslendim. Acaba sizin karavanla ilgili fotoğraf görebilirmiyiz? Ayrıca bir konuda; aracı her gün trafikte ve boş olarak kulladığım için makas takfiyesine pek sıcak bakmıyorum. Acaba makas takfiyesi çok gereklimi? Bunu sormamın nedeni, aracın orjinal haldeki taşıma kapasitesi zaten 1040 kg. Karavanın ağırlığı 800-900 kg yi aşmıyorsa bu makas takfiyelerine ihtiyaç olur mu? Selamlar.
Alyboran

Selamlar bende navaram için benzer projeleri incelerken bu konuyu buldum. Fakat aklıma takılan birkaç soru var izninizle sorayım.

Bahsedilen sistemlerde tanklar ( pis su, temiz su, atık vs ) varmı? Varsa o ağırlık nasıl taşınır?
Birçok ülkede farklı standartlar var bunların hepsine uyumlumudur?
Asıl problem wc ve duş sanırım ama sonuçta bunlar kamyonet karavan değil çok şey beklememek lazım

Sonuç olarak (fiyatları düşününce:smiley: ) yürüyen çadır yapmaya karar verdim daha önce böyle birşey yapan varmıdır acaba, sis farlarının ordan basitçe tekne brandasını arka kapağa kadar gerdim, sis farlarını geriye doğru çevirince aydınlatma işini çözdüm gerisi bildiğimiz kamp, benimki oldukça amatörce daha nasıl geliştirebiliriz?

Selam Imhoof,
Bu aletlere örnek olarak www.tischer.ch/gb/02/02.html ya bakabilirsin. Bir kamyonetin sırtına yüklenebilen bir karavana koyulabilecek donamım eminim seni şaşırtacaktır. Bu aletlerde senin sorduğun temiz su tankı, pis su tankı, tuvalet, duş, ocak, buz dolabı, yemek masası, enaz üç kişilik yatak (yemek masası ve yan koltuklar birleşince de yatak oluyor.), ısıtma sistemi, lavabo bulunuyor. Ben tischer markanın canlısını gördüm ve bayıldım. Bu karavanlar çekme karavanlarla, moto karavanların tüm olumlu özelliklerinin birleştiği aletler. Tek dez avantajı diğerlerine göre daha küçük oluşları.

Cevabınız için teşekkür ederim gerçekten hayran hayran baktım ama Tr fiyatları çok olur tahminimce. Araştırmalara devam ediyorum sanırım hafifinden başlamak lazım ki ihtiyaçlarımızı görelim, rooftop tent bakıyorum belkide hem kasayı hemde tavanı kullanarak dublex bile yapabiliriz. :smiley:

Merhaba,
Öncelikle araç seciminde bir hata yapmadığınızı belirteyim, makas takviyesi şart karavanın ağırlığı ve içine konacak diğer malzemeler göz önüne alındığında başka bir seçenek yok gibi, makas takviyesinin negatif etkilerinden bahsedeyim size, makas takviyesinden sonra far ayarınız tamamen bozuluyor her ne kadar konsolda bulunan ayar dugmesi ile veya farların altında bulunan panele sabitleme ayar vidaları ile de duzeltmeye calıssanız da sonuc olumsuz, karavan yuklu degilken aracın arkası cok yukarıda duruyor ve virajlarda kayma eğilimi gösteriyor ki benim aracımda esp olmasına rağmen tedirginim ancak bu tarz bir karavan kullanacaksanız makas takviyesi şart ayrıca karavanı şaselere sabitledikten sonra kasanın duvar sacına bir takviye de yapılması gerekiyor cünki kasa şaselere ve kasa arka duvar sacına sabitleniyor bahsettiğim takviye yapılmazsa allah korusun karavanı yoldan toplayabilirsiniz bu güvenlik şartlarının yanı sıra karavanın indirilip bindirilirken kullanılan ayaklarının cok iyi tasarlanması lazım zira iyi tasarlanmamış ve pratik olmayan bir sisteme sahip bu tarz bir karavan cok ciddi eziyet çektiriyor, tüm pratik olma özelliğini kaybediyor. Bu tarz karavanlarda 200 lt lik bir temiz su deposu hem duş hem de kullanma için rahat rahat yetiyor atık su ise maalesef doğaya :smiley: genede artıları ve eksileri olmasına rağmen tavsiye ederim aklınıza takılan sorularınız olursa seve seve yanıtlarım. Sevgiler.

Cenk bey Takvıye makas attırılırken egım verılmeden attırılırsa yukselme mınumuma duser zannedersem, Bırde bu tur yuk tasıyan arabalarda far ayarını hıc bır zaman tutturamazsınız yuke gore arka kasa ıner ve cıkar ancak far ayarınlan en yakınını yakalarsınız..

Salih Bey Merhaba,
Makas atılırken orjinal makaslarla tadil edildiği halde durum bu, far ayarı konusunda ise haklısınız mumkun degil tutmuyor...

Bende düşünmüştüm sally karavan birara ancak görüntüsü hiç cazip gelmedi sanki emanet gibi,birde sanki dengesiz bir görüntüsü var Cenk bey nasıl memnunmusunuz.bana cavit beyin gönderdiği daha güzel geldi ancak küçük biraz tabiki.Bu arada aracım dmax.saygıyla..

Denge konusunda oldukça stabil, 6 farklı noktadan kasaya ve şaselere sabitleniyor seyir esnasında problem yaşanmıyor fakat cokta estetik durmadığınının bende farkındayım ama genel olarak memnunum benim ihtiyaclarımı rahatlıkla karşılıyor, açıkcası fiyat/talep ilişkisininin karşılığı ancak bu kadar oluyor.

Aracın arka kasası küçük geliyordu bana ancak cavit beyin gönderdiği modeli incelediğimde olabilir diye düşündüm 1.80 cm yatak ölçüsü oda kurtarır diye düşünüyorum.Zaten önemli olan uyku modu diğer zamanlar dışarda oluyoruz genelde.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.