Pikapüstü Karavanlar?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 168
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 74,141
Ynt: Pikapüstü Karavanlar?

arkadaşlar 4x4 bir araç üzerine karavan koymak istiyorum tüv açısından bir sorun varmı hiç bir yerden doğru dürüst bilgi gelmedi..paylaşırsanız sevinirim

Etiketler

:smiley: merhaba,
kasa üzerine sökülüp takılabilen bir karavan koyarsanız kanunen hiçbir engel yoktur. bu tip bir karavanda ruhsatneme değişikliği gerekmemektedir. ancak arac üzerine monteli bir karavan , araç sınıfını değiştireceği için, geçerli uygulamaya göre kanunen mümkün değildir. biomobil.com sitesinde bu tür bir araç görülüyor.

Sally Karavan ve Pino Karavan bu uygulamalari yapiyor. Cenk sanirim size yanit verecektir. Saly karavandan bir pikap ustu karavan aldi.

teşekkürler saly karavandan alan arkadaştan bu konuyla ilgili yorumlarını duymak isterim.üreticinin yapım kalitesi ile ilgili epey kötü şeyler duyuyorum.
saygılar

Pino Karavan Faruk Bey'in en son atelyeden cikarttigi kisiyi ogrenip onunla da konusabilirsiniz.

arkadaşlar karavancılar konusunda bilgisizim kamyonet arkasına slide in caravan yaptırmayı düşünüyorum saly nin böyle bir modeli varmış başka imalatcılar hakkında tavsiyeleriniz varmı
teşekkürler

Merhaba,
Bir imaj karavan yapımı camper sahibi olarak Aydın beyi tanıyorum. Benim bildiğim Aydın bey, ürün çeşitliliğinden ziyade ürün kalitesine önem veren bir üretici arkadaşımız. Bu nedenle camper ve alkovanlı araçlarda gerekli know-how'ı geliştirerek çalışıyor. Gene de kendisi ile irtibata geçmek isterseniz www.imajkaravan.com dan ulaşabilirsiniz. Yardımcı olacaktır.
Oğuz

teşekkür ederim.. yazınızdan anladığım aydın bey için referansınız iyi..eğer paylaşmak isterseniz imalat esnasında ne gibi sıkıntılar yaşadınız yada yaşadınızmı

merhaba
adı geçen firma Bursada imalat yapıyor kendileriyle tanışma ve işyerlerini görme imkanım oldu.Ciddi bir müessese bu işe gönül verdikleri ,titiz oldukları çok açık belli oluyor.
vehbi

Ben de Aydın bey ile her ne kadar tanışmasam da Oğuz Bey'in tavsiyesi ile telefonda konuştum. Çok ilgilendi gerçekten. Sadece bir telefon görüşmesinde bile bende çok olumlu etki bıraktı. İşini seven, titiz ve her ne kadar bu işin ticaretini yapıyorsa da "mühim olan para değil yapılan iş" mantığı ile hareket eden biri bence... Siz de bir telefon görüşmesi yaparsanız anlayacaksınız zaten...

Kolay gelsin.

Sn Motogezgin, kusura bakmayın bir hafta süre ile internet bağlantım sınırlı bir gezide idim, sorunuzu yeni gördüm. Ben İmajkaravan yapımı bir camper sahibiyim, ilk yapılış aşamasında sahibi değildim.
Bunu söylemekle birlikte diğer üreticilerin bir çoğu ile bir şekilde tanışmış, iş yaptırmış biri olarak Aydın beyin üretim aşamasındaki titizliğini, yaptığı araçların kalitesini bilen biriyim. Araştırıcı, titiz, müşteriye yardıma açık bir dosttur.
Bilginize
Oğuz

cevaplarınıza teşekkürler aydın bey ile temasa geçeceğim sonucunu bilgi paylaşmak adına yazarım.tüv e bir yazı yazdım cevabını alamadım hala.... slide in caravan yükmüdür caravan sınıfına mı girer diye kanımca yük olarak değerlendirmeli ama genede bizde bu işler belli olmaz sormakta fayda var
saygılar

arkadaşlar kulaktan dolma bilgiler yerine tüv e yazı yazdım (email) ayrıca başaka konuyla da ilgili sordum adam gibi cevap veriyorlar.

Slide in caravan aracın sınıfını değiştirmiyor ancak bu caravanın araca sabit montajlı olmaması kaydı ile.Burada önemli konu taşınan karavanın taşıyan aracın istiab haddini geçmemesi gerekliymiş .tüv zamanı sadece aracı muayeneye sokmak yeterli .

Eğer bu taşınan slide in caravanı taşıyabilmek için kapaksız kasa (karoseri) kullanılacaksa o zaman sal kasa kamyonet veya sal kasa kamyon diye ruhsatta değişiklik gerekiyormuş.istiab haddi konusu bu noktada çok önemli buna dikkat gerekliymiş.

Aslında trafikten de görüş almak gerekli ama muhatap bulmak zor polis yolda çevirdiği zaman sıkıntı olabilir.

Bu karavan pıkap ustunde seyar oldugu ıcın ruhsata karavan ısletemezsınız, Yuk olarak gorunurse istiab haddi konusunda belkı cok sorun olmaz 1 ton benım bıldıgım buda kurtarır ama cusse, enden ve arkadan olan cıkındıdan dolayı trafıkde bayagı bır sorun cıkarır..

merhaba, konu ile ilgili forumda daha önce başka başlıklar altında yazışmalar oldu. yapılacak portatif karavanın, en ,boy ve yükseklik ölçüleri trafik kanununda belirtilmiş ölçüleri geçmediği sürece hiç bir sorun yoktur. ruhsatta karavan yazması gerekmez. bu tip araçların güzel bir örneği alman karavan firması' biomobil' sitesinde görülmekte.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR