Pajero Evolution

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 682
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 85,137

Etiketler
Ynt: Pajero Evolution

Bugün araba servisdeydi, ön torsiyon aşağı alındı biraz, sorunlu rotiller değişiyor burçlar değişiyor. Vinç montajı yapılıcak sanırım yarın görücem :smiley:

Herkese teşekkürler

Bugün cetvelle ölçtüm standart benim arabanın aynısı ile benim arabayı

jant alt noktasından çamurluk hizasına 15 cm standarttan yükselmiş araba lastik faktörü hariç ;D ;D ;D

cihanülker' Alıntı:
kürşat kolay gelsin ,torsiyonları nasıl aşağıya aldınız kardeş ?

Abi detayını inan bende anlamadım, torsiyon yabancı olduğum bir konu hala öğreniyorum bir ara liftte her detayı fotograflarım heralde.

Bildiğim üst rotillerin bağlatısına yarım 6-7 mm bir pul gibi parça kondu o rotiller daha aşağı salındı. Onları 7mm bile rahatlatınca torsiyonda ciddi bir rahatlama oldu. Bugünde aracın tüm ön takım elden geçti boşluk olan esnemiş herşey değişti, burçlar contalar hepsi yenilendi zaten araba kendiliğinden dikleşti. Kupa takozlarında eskimeden basma vardı onlarada yeni takoz konuldu araba kupadan da 2 cm kadar yükseldi.

daha rot balansa sokamadım yarın sokucam ama araba şu anda bile standart halinden daha konforlu oldu. gezme, direksiyonda titreme vs kalmadı

Tempus' Alıntı:
Abi detayını inan bende anlamadım, torsiyon yabancı olduğum bir konu hala öğreniyorum bir ara liftte her detayı fotograflarım heralde.

Bildiğim üst rotillerin bağlatısına yarım 6-7 mm bir pul gibi parça kondu o rotiller daha aşağı salındı. Onları 7mm bile rahatlatınca torsiyonda ciddi bir rahatlama oldu. Bugünde aracın tüm ön takım elden geçti boşluk olan esnemiş herşey değişti, burçlar contalar hepsi yenilendi zaten araba kendiliğinden dikleşti. Kupa takozlarında eskimeden basma vardı onlarada yeni takoz konuldu araba kupadan da 2 cm kadar yükseldi.

daha rot balansa sokamadım yarın sokucam ama araba şu anda bile standart halinden daha konforlu oldu. gezme, direksiyonda titreme vs kalmadı

ist gelince benide götür kime yaptırıyorsun bu torsiyon işini ? ,

cihanülker' Alıntı:
ist gelince benide götür kime yaptırıyorsun bu torsiyon işini ? ,

İlfer oto İlyas usta abi, torsiyonlu benim arabanın 3 kapısı yarış arabası var profesyonel off road yarışçısı bu torsiyonlu arabayla yıllardır yarışıyor. Gideriz birlikte bakar ne gerekiyorsa :smiley:

gerçekten güzel olmuş aracı kaça mal oldu size diff lock varmı bu modelde hafif offroadda nasıl bilgi verebilirmisiniz

vwcaravelle' Alıntı:
gerçekten güzel olmuş aracı kaça mal oldu size diff lock varmı bu modelde hafif offroadda nasıl bilgi verebilirmisiniz

jant + lastikler = 3500
yükseltme = 500
ön torsiyon bakım = 500
LPG = 2000

yaklaşık bu maliyetlerde şu an, modifiyeler. Pajero 3.5 v6 larda ve 2.8 turbo dizellerde arka difransiyel kilidi standart. Ve standar haliyle bile sadece MT lastik takıp birçok yere girersiniz hafif off roadda

teşekkürler

Bugün aracın modifiyesinin ilk aşamsı bitti
ön arka amortisörler değişti, arka yay değişti, torsiyondan araç yükseltildi, tüm ön takım komple elden geçti yıpranmış tüm parçalar değişti. Araç rot balans a girdi. Kullandığım off road araçları içinde en kolay balans tutan bu oldu sanırım sebebi sıfır jantlar olması ve lastik üreticisinin tavsiye ettiği ölçüde jant kullanmamız. İkinci aşamaya geçmeden önce soluklanayım biraz bunlarıda az önce çektim.

Araç lastik hariç 15 cm yükseltildi, lastik çapı farkıyla 20 cm i buldu

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

_MG_7515.jpg

_MG_7520.jpg

_MG_7526.jpg

_MG_7528.jpg

Baktım, sonra bir daha baktım, sonra bir daha baktım..
Beğendim, sonra bir daha baktım, yine beğendim..
Merakla takip ediyorum...

Züpürge' Alıntı:
Baktım, sonra bir daha baktım, sonra bir daha baktım..
Beğendim, sonra bir daha baktım, yine beğendim..
Merakla takip ediyorum...

teşekkürler :smiley:

bende hala inip inip bakıyorum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,808
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
KAMİL ZEYTUN

Geri