Otobüs Karavanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moremiles Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 141
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 134,296
Ynt: Otobüs Karavanlar

serkan bey benimde zaten trilyonluk zengin olduğum söylenemez epey bi araştırdım 60- 70 milyara gayat iyi bir otobüs almayı planlıyorum ardına 30 - 40 milyarada a dan z ye tüm dekorasyonunu yaparsam max 100 milyar olur diye düşünüyorum zaten normal bir motokaravan için de 40 50 milyar ayırmak gerekirken bu fiir daha mantıklı geldi bana
[attachment=1][attachment=2]

ksecim%20(10).jpg

karavanbus2.jpg

Etiketler

Bir Enduro motosikler sürücüsü ve fotoğrafçı olarak bunlar hoşuma gitmedi değil doğrusu. Berbatow18'in ayırdığı bütçe az değil ama çok ta değil. Uzun soluklu geziler için ideal bence.

Rhino isminde bir 3D tasarım programı var. Bu programla lüks yatlar, evler ve iç dekorasyonu tasarlıyorlar. 3D çizim programı kullanabiliyorsanız kendi ön tasarımınızı bile yapabilirsiniz.

berbatow18' Alıntı:
serkan bey benimde zaten trilyonluk zengin olduğum söylenemez epey bi araştırdım 60- 70 milyara gayat iyi bir otobüs almayı planlıyorum ardına 30 - 40 milyarada a dan z ye tüm dekorasyonunu yaparsam max 100 milyar olur diye düşünüyorum zaten normal bir motokaravan için de 40 50 milyar ayırmak gerekirken bu fiir daha mantıklı geldi bana
[attachment=1][attachment=2]
Değerli arkadaşım sahibinden.com sitesinde aradığın gibi bir otobüs karavan var fiyatı da içindekilere göre çok uygun ilan şu an pasif görünüyor ama bir ilgile istersen ben uzun zamandır takip ediyordum.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-otobus-karavan-ve-servis-araci/detay

Otobüs karavan fikri oldukça ilginç, temiz durumdaki bir midibüs de fazlasıyla ihtiyaçları karşılar. Uygun fiyata bir otobüs alıp içini istediğiniz şekilde dizyn etmek isterseniz bunun maliyetinin kullanacağınız malzemeye göre artacağını düşünüyorum.
İnternetteki örnekler zaten müzelik olsun diye dizayn edilenler, bunlar için kesenin ağzını iyice açmak lazım. Ama sahibinden.com'daki otobüs vasat kalitedeki malzemelerle hazırlanmış, bence böyle bir araç hazırlamak çok maliyetli olmaz.
Yalnız bir otobüs 100 km'de kaç lt mazot tüketir, bakım masrafları ne olur fikri olan var mı acaba?

100.000 tl ye bu formatta araçlar oluyusa şahene çok hoş makineler,yorulmadan sdaralmadan istediğin uzunlukta tatil yapalır,umarım sizin de böyle bir karavanınız olur berbatow 18 ...

Bir de... boş vaktinizin cebinizdeki paradan da fazla olması lazım, böyle şeylerde başında bizzat bulunmaz işi kendini usta sanan kişilere bırakırsanız o kişilerin estetik anlayışına (!) uygun bir araca binersiniz

bir işi yapmaya karar veriyorum ve konu ile ilgili araştırma yapmaya karar verdikçe karşıma yeni yeni şeyler çıkıyor ve hayal çıtam devamlı yükseliyor karavan konusu uzun zamandır aklımda var dı ve konu hakkında ciddi adımlar atmaya başladıkça basit bir çekme karavan fikrinden büyük otobüs karavana (hatta çift katlı otoüs karavan fikrine ;D ;D) kadar yol aldım bu bir yandan iyi bir özellik olarak görünsede diğer yandan insanı daha çok karışıklığa ve masrafa iten bir olay ben hayatımda karavan ile tatil yapmadım ayrıca site de ki herkesin ortak özelliklerinden olan doğa sporlarından da hiçbirini yapmadım ama bir yıl içinde profesyonel destek alarak hayallerimde ki karvanı yapıp ardından türkiye hatta dünya turuna çıkmayı planlıyorum bu planlarımın hayalden çok faaliyete geçmesi için desteklerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum

mrtvural' Alıntı:
Bir Enduro motosikler sürücüsü ve fotoğrafçı olarak bunlar hoşuma gitmedi değil doğrusu. Berbatow18'in ayırdığı bütçe az değil ama çok ta değil. Uzun soluklu geziler için ideal bence.

Rhino isminde bir 3D tasarım programı var. Bu programla lüks yatlar, evler ve iç dekorasyonu tasarlıyorlar. 3D çizim programı kullanabiliyorsanız kendi ön tasarımınızı bile yapabilirsiniz.

o kadar profesyonel bir pc kullanıcısı değilim ama daha basit bir program önerirseniz kullanmak isterim bu arada ilginize teşekkür ederim

İki katlı otobüs de üç katlı da karavana dönüştürülebilir ve içini de havuz ve jakuzi dahil, her türlü lüksle donatabilirsiniz. Bütçeniz ve hayal gücünüzle sınırlı. Karavancılıkta amaç tabiatla iç içe olmak, keşfedilmemiş yerlere erişerek orada kamp yapmak ve tüm bunları biraz daha konforlu yapmak.
Ancak otobüs karavanla ziyaret edebileceğiniz yerler kısıtlı olacaktır. Kocaman bir otobüsü karavana çevirince öyle her yere gidemeyebilirsiniz, Her kampa giremeyebilirsiniz, büyük bir araçla giremeyeceğiniz dağ ve köy yolları sorun yaratabilir :-\
Otobüs yerine Unimog gibi araziye girebilen bir aracı moto karavana çevirmek bana daha sıcak geliyor.
mini-img_0746.jpg

berbatow18' Alıntı:
o kadar profesyonel bir pc kullanıcısı değilim ama daha basit bir program önerirseniz kullanmak isterim bu arada ilginize teşekkür ederim

Eğer daha önce 3D çizim programları ile uğraşmadıysanız yada bilgisayarda çizim yapmadıysanız hiç bulaşmayın derim. Ben önerdim o programı belki aramızda bu tür programlarla çalışmış arkadaşlar vardır diye.

Arazi şartlarına uygun bir karavan düşüncesi aklıma daha çok yattı özellikle benim gibi bu tür yerleri sevenler için. En azından 4 çeker olmalı ki çamura toprağa batma riskimiz olmasın. Otobüs yada o ölçekli araçları asvalttan ayıramazsınız bu durumu da iyi düşünmek gerekir. Amerika gibi değil ki Türkiye binlerce kilometre yol alalım çöllerde.

Gezi fotoğraflarınızı mutlaka bekliyorum yazıları ve anlatımları ile birlikte.

fikirlerinizin bir kısmına ben de katılıyorum ama hem biraz rahata düşkünlük hemde asıl sebeplerden birisi eşimi ikna etmek gerektiği için otobüs karavan fikri beni kurtaran tek seçenek bu işe girerken aldığım tepkiler başlangıçta bu doğrultuda oldu ama o işi de 2-3 milyara satılan bir atv ile halledebilirim diye alternatif bir fikir düşünüyorum sonuçta otobüsün bagaj kısmına atv de koyarım hatta gerekirse çük bir kayık koyma fikrim bile var fikirleriniz için teşekkür ederim

38_15.jpg

volkankorpi_kayik.jpg

38_18.jpg

elbette çok memnun olurum bu proje de elimde sadece hayallerim ve planlarım var bana yol arkadaşı olacak tecrübeleriyle yardım edecek dostlara itiyacım var siz de karavan sahibi misiniz???

Hayır ben Enduro motosiklet kullanıcısıyım aynı zamanda fotoğrafla ilgileniyorum. çadırlı kamplar geziler keşif gezileri, otantik köyler ve yaylalar ilgimi çeker. Kendi karavanım yok ama birkaç dostun aracılığı ile biraz karavan tecrübem oldu. Ekonomik olarak ta karavan sahibi olabilecek bütçeye henüz sahip değilim.

Projenizle ilgilenmemin nedeni fikrin hoşuma gitmesi.

Kocaeli'den selamlar
Murat VURAL

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR