Otobüs Karavanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moremiles Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 141
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 134,294

Etiketler
Ynt: Otobüs Karavanlar

syn:Astrom sizde benim gibi berbatov gibi otobüs karavana sıcak bakanlardansınız. Bana sorarsanız ikiniz bu proje için bir araya gelirseniz bende o hayalinizdeki karavana sahip olmanız için üretimini yapabilirim, şayet gerçekten böyle bir düşünceniz varsa ,telefonum:05326162591. Saygılar.

25699683cdl.jpg

25699683x5m.jpg

25699683j0k.jpg

25699683lio.jpg

Sahibinden.com'da

Açıklaması:

Araç restorant olarak kullanılmıştır..220 elktrik tesisatı..şebeke su tesısatı..klıma.mevcuttur..araç tamamen aliminyum olup orjinaldir..

Fiyat 50 000 TL...

Link: http://bit.ly/aONCIF

allofsins' Alıntı:
Kocaelideymiş...Karavan değil ama olabilir :smiley:

Eger bu yukardaki cift katli otobusten bahsediyorsaniz. Dikkat ederseniz direksiyonu sagda. Buyuk ihtimalde arac Ingiltere'den getirilmis. Ingilterdeki belediye otobuslerinden. Otobuslukten cikma bile olabilir. Yurt disindan geldigi icin vergileri odenip turk ruhsati ve plakasi cikarilmissa sorun yok. Sadece direksiyonun yon degisimi kaliyor ki biraz para gerektirsede imkansiz degil. Ama eger ruhsati yok ise o zaman bunu Turkiye'ye getiremezsiniz. Bu yuzden bu tarz arac satislarinda arac Turkiye'de bulunsa dahi genelde yabanciya satilik yazilmaktadir. Sebebi bu tarz araclar Turkiye'ye bir yabanci devlet vatandasi ile sokularak 6 ay Turkiye'de kalma hakki saglaniyor ve bu arada yine yabancilara satilarak 6 ay icinde Turkiye'den cikartiliyor.

Otobus karavan olarak yurt disindan getirtebilmenizin tek yolu sifir km olmasi sarti iledir. Bunun disinda getirtemezsiniz. Sifir almayi goze alsaniz bile cok fazla vergi var. %18 kdv ve %84 OTV yanlis hatirlamiyorsam. Bu yuzden yukarida atilla abinin dedigi gibi 1.500.000 dolar gibi bir paraniz varsa zaten burdan sormaya gerek yok gidip bir gumruk isleri ile ilgilenen birilerine sorunuz. Yok eger o kadar zengin degilim derseniz ama otobusten vazgecmem derseniz tek sansiniz Turkiye'den 5 yas uzerinde bir otobus alip bir firmaya yaptirmak yada kendiniz yapmak. Ama ben Turkiye'de hic bir firmanin yukardaki resimlerdeki gibi super lux araclar yapabilecegine inanmiyorum.

karagozlers' Alıntı:
Kim yaptıysa ben hemen 1 tane istiyorum.

Bahsi geçen karavan, dünyaca ünlü winnebago firmasının vectra modelidir. Hatta bu karavanın yapım aşamaları belgesel kanallarından birine konu olmuştu. Amerika'da base modeli için vergiler hariç fiyatı 300.000$ civarında.

Ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

http://www.winnebagoind.com/products/winnebago/2009/vectra/

nekadar büyük araç ve çok konfor o kadar ihtiyaç (enerji vs) ve o kadar zahmet gözü ile bakıyorum

lastiği patlasa, değiştirmesi bile macera

zevkler tartışılmaz ama iyi tasarlanmış bir alkovenli aracın çok daha efektif olacağını tahmin ediyorum

Sevgili Melih yurdum insanını bukadar hafife alma önce böyle bir karavanı yaptıracak şahış bulabilirsen o karavanıda yapacak ustayıda bulursun.eğer böyle bir karavan yaptırmak isteyen varsa herşeyiyle yapmaya ben talibim.ben buna benzer bir karavan yaptım hemde Azarbeycan Cumhurbaşkanı Aliyeve ,araç büyüdükçe çalışma alanıda genişlediği için daha rahat çalışma imkanı oluyor ,uzun lafın kısası gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor bir değil .saygılar.

Sayin bulent usta;

Benim su ana kadar gordugum butun Turk karavan ureticilerinin urettikleri karavanlarla bahsi gecen karavan arasinda daglar var. Benim biraz kastim burda farkli. Yapilamaz demiyorum. Tabiiki yapilir ama bunlar gibi olmaz. Niye olmaz cunku nedense bizim insanimizda estetik zevki yok. Su anda adini vermek istemiyorum etik meselelerden dolayi ama hemen hemen butun yerli ureticelerin urunlerini inceledim, hic birinde avrupa standarti araclar gibi araclar yok. Sorun isciligin kotulugu falan degil. Eminim avrupalardan daha iyi iscilikte karavanlar cikar bizden. Sorun estetik. Yaptigimiz karavanlar ne yaziiki estetik degiller. Eger sen boyle birsey uretmissen resimlerini koy bizde gurur duyalim.

orsaalabanda' Alıntı:
Bahsi geçen karavan, dünyaca ünlü winnebago firmasının vectra modelidir. Hatta bu karavanın yapım aşamaları belgesel kanallarından birine konu olmuştu. Amerika'da base modeli için vergiler hariç fiyatı 300.000$ civarında.

Ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

http://www.winnebagoind.com/products/winnebago/2009/vectra/

Cem bu Amerika fiyati Turkiye'ye getirtmeye calistigimizi hesaplamak bile istemiyorum. :smiley:

"magicburak" rumuzlu Burak arkadaşımızın bana ulaştırdığı daha önce yayınlanmamış otobüs karavan örnekleri:

magicburak'a teşekkürlerimizle...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

1IMG_234.jpg

1IMG_239.jpg

1IMG_240.jpg

1IMG_247.jpg

1IMG_260.jpg

süpermoderatörümüz Cem sağolsun benim Nuh neb-i den miras pc ile bir türlü yükleyemediğim fotoğrafları yükledi, :smiley: kendisine çok teşekkür ediyorum. bu otobüsün fotoğrafları uzun süredir bendeydi, bu otobüs Türkiyede yapılmış ve Türkiye yollarında dolaşıyor. belki hakkında daha çok bilgiye sahip olan arkadaşlarımız vardır :smiley: herkese iyi paylaşımlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

SON KONULAR

Geri