Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan softdevel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 533
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,290
Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

sayın forester elbetteki subaruyu yabana atıcak değilim heleki üstündeki 4çeker sisteme nissan dahi ulaşamamışken. bazı araçlar saydım jeep değilde prejtij aracı olarak benim gözümde forester'de bir prestij aracıdır. forester benim gözümde bir binektir imprezanın biraz yükseltilip stw haline getirilmişi gibidir.

bizim turumuzda forester'da vardı kenisi hafif arazide elbetteki çok iyi ilerlemektedir ancak mesele bir off road aracı olduğunu düşünmekse malesef değildir. benim aracım 21cm yükseklikte ve yer yer aracımı defalarca sürttüğüm etaplar oldu forester ise etabın kenarlarından geçti. x6 gibi manyak yol tutuşu olan araçların önüne geçirdim orda duster'ı farkettiyseniz ama altına not düştüm bu kıyaslama prestij araçlarını içermiyor arazi kabiliyeti yüksek olup hemde asvalttaki yol tutuşu olan araçlar arasında bir kıyaslama yaptım forester'ı buyüzden duster veya diğerleri ile mukayese etmedim.

subaru'nun duster ile aynı segmentteki aracı xv dir ancak şuan onunla ilgili bir yorum yapmak söz konusu değildir piyasaya yeni girmiş bir araç olarak :smiley: arazi kabilietine üstündeki simetrik 4çeker sistem itibarıyla kefilim muhakkak hatrı yenmez bir gideri vardır ancak asvaltta ne olur ne biter onun için bişey diyemeyeceğim biraz zaman geçmesi ve görmemiz gerek.

ben normal yollarda hız yapmayı asla zevkmiş gibide göstermedim trafiği tehlikeye atmayacağımız çevre yollarında 1.5-2km lik yarışlar düzenliyoruz. makasa girdiğim sahil yolu ise genelde az trafikli bir bölgedir bazen salça olan olunca gaza basmamak elde olmuyor tabi trafiği göz ardı etmiyoruz trafik varsa varsın gitsin bidaha elbet karşılaşırız. ben orda sadece bu aracı beğenmeyenler için dışardan yorum atanlar için aracın yol tutuşuna vurgu yapmak istedim. saygılar...

Etiketler

sayın dustero kibar yaklaşımınız ve cevabınız için teşekkürler.

bence dusterın karşılığı illa ki xv değildir , hangi kasayla beraber gittiniz bilmiyorum ama benim aracım 2004 model ve 2003-2005ler bence alt yüksekliği olarak dusterdan farklı değiller. Zemin yapısı itibarı ile de touareg , X6 vesairenin gidemediği yerde asfaltta gidiyormuş gibi gider , bizzat sırf test maksatlı denedim. . youtube da da pekçok test videosunda siz de görmüşsünüzdür.

yol tutuş itibarı ile de sanırım dusterdan iyidir , sanırım diyorum çünkü dusterı limitlerinde sürmedim hiç.

basit bir test , temiz, net , sonuna kadar seyredelim...

http://ktunnel.com/index.php/1010110A/5350bb87b72b8941a17c38f004362ce967e63ea22e74499c430c18f255d1dc4969b8467064507b2915357

reklam, yönlendirme. karalama.... herkes beğendiği arabayı alır.... över... bazıları da gördüklerine inanmaz kıyascı iddiacı güreşçi olur... gerisi malum hikayeler... ;)

Bu videoya daha önce başka bir arkadaşımız da link vermişti...

Duster bu testi geçebilir mi? Buyrun tartışın. Ben derim ki geçemez. ;D

AWD simetrik yada diğer adıyla çapraz dört çeker sistemi arazide her zaman avantaj değildir çapraz geçişlerde aracın tekerleklerinin üç tanesinin yerle temasını sağlayamaz isen AWD veya 4WD olsun diff kilidi yok ise askıda kalmak kaçınılmaz olur

Arkadaşlar,Fakülte Offroad Grubu olarak 11 Mart'ta etkinliğimiz var,Duster'ın arazi performansını gerçekten merak ediyoruz.11 Mart'ta müsait olan arkadaşları etkinliğimize bekleriz.Gezide bizzat Duster'ın co-pilot'u olmak,olayı içeriden yaşamak isterim. :smiley:
Selamlar, Deniz.

Assasin' Alıntı:
Arkadaşlar,Fakülte Offroad Grubu olarak 11 Mart'ta etkinliğimiz var,Duster'ın arazi performansını gerçekten merak ediyoruz.11 Mart'ta müsait olan arkadaşları etkinliğimize bekleriz.Gezide bizzat Duster'ın co-pilot'u olmak,olayı içeriden yaşamak isterim. :smiley:
Selamlar, Deniz.
Deniz Bey parkur ne kadar kırıcı?
Kaç yıldız araçlara uygun?

tolfine' Alıntı:
Deniz Bey parkur ne kadar kırıcı?
Kaç yıldız araçlara uygun?
*** yıldız için idealdir.Duster'ın sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.Kaldığı yerde de çekeriz.Zorlatmayız. :smiley:

bugüne kadar hiç off road yapmadım , çok merak ediyorum ,etkinlik tam olarak nerede olacak , buluşma noktası var mıdır ? saat ?

dopamin' Alıntı:
AWD simetrik yada diğer adıyla çapraz dört çeker sistemi arazide her zaman avantaj değildir çapraz geçişlerde aracın tekerleklerinin üç tanesinin yerle temasını sağlayamaz isen AWD veya 4WD olsun diff kilidi yok ise askıda kalmak kaçınılmaz olur

olayın özeti... DİFF LOCK... ve ekstra offroad modifiye olması... bunlar yoksa, mekanık olarak ağır off road yapılamaz... yapmaya kalkarsan da ordan çekiciyle sanayiye gidersin... ;) Duster imi haybeye zorlamaya da gerek yok, orta arazi şartlarına kadar girerim, sonrasını eskı modlu jıpe bırakırım, malımla paramla zorum yok, bu işler için diffloc ve offroad donanımı olan amerikan-japon eskisi eskı bir jıp alıp gezmeli... bu modıfeleri olmayan hiçbir jipi övmek, ağır arazı off roada sokmak akıl işi değil, isteyen yapsın, sonuç belli, akıl verenler kendi varsa sıfır modsuz jıpını soksun ağır arazıye de bakalım... palavra atmaya benziyomu görek... ;) 8)
Konu yıne provakasyonla başka yere gelmiş... konu başlığına göre ; otobanda yuksek araçla-jıple(spin-drift yapabilir-yatabilir) heleki eski jıplerle(durmayabılır-motor yakabılır-şanzıman dağılabılır:smiley: ) hız yapmayalım... ;)

s.forester' Alıntı:
bugüne kadar hiç off road yapmadım , çok merak ediyorum ,etkinlik tam olarak nerede olacak , buluşma noktası var mıdır ? saat ?
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=84289 buyrun :smiley:

Sayın bilalr , videoda hile hurda mı gördünüz ki , reklam , karalama vs diyorsunuz ? çok temiz , hilesiz görüntü ve bence net bir şekilde çekiş sisteminin iyi çalıştığını ispatlıyor.

ben bu görüntülere bakarak hard off road yapabilir demek ki , ya da yapamaz demiyorum , sadece basit bir test ortamının ortaya çıkardığı farkı paylaşmak istedim.

neden hemen karalama vs diye taarruza geçtiniz anlamadım...

sayın dopamin , çapraz geçişlerde 3 tekerleğin yerle temasını sağlayamazsan askıda kalmak kaçınılmaz denmiş , yani sol ön ve sağ arka askıda kalırsa diğer 2 tekerlek çekemez deniyor değil mi ?

s.forester' Alıntı:
sayın dopamin , çapraz geçişlerde 3 tekerleğin yerle temasını sağlayamazsan askıda kalmak kaçınılmaz denmiş , yani sol ön ve sağ arka askıda kalırsa diğer 2 tekerlek çekemez deniyor değil mi ?
Doğrudur,orta diff kilidi yoksa ön iki askıda kalırsa arka iki de çekmez. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR