Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan softdevel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 533
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,287
Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

teriosun dingil mesafesi dardır ve dikkatli kullanmanız lazım.dusterla karşılaştırılamaz bile çünki orjinal japon vede toyotanın aracıdır terios.50 000 tl verip havalandırma ızgarasının içinde sünger görünen bir araçtan bana göre terios daha iyidir.şöför tarafı ayak ısıtmasıda yokmuş.az önce dustercı arkadaşlar yazmış.benim ayaklarım ıslakken 2.kademede klrfer 10 dk da kurutuyor.hangi bölümmdeydi bilmiyorum bir arkadaş lada nivayla karşılaştırmış dastırı nivadan iyiymiş...

Etiketler

macit' Alıntı:
teriosun dingil mesafesi dardır ve dikkatli kullanmanız lazım.dusterla karşılaştırılamaz bile çünki orjinal japon vede toyotanın aracıdır terios.50 000 tl verip havalandırma ızgarasının içinde sünger görünen bir araçtan bana göre terios daha iyidir.şöför tarafı ayak ısıtmasıda yokmuş.az önce dustercı arkadaşlar yazmış.benim ayaklarım ıslakken 2.kademede klrfer 10 dk da kurutuyor.hangi bölümmdeydi bilmiyorum bir arkadaş lada nivayla karşılaştırmış dastırı nivadan iyiymiş...

Azizim macit, o zaman asla Duster alma. ;D ;D ;D

Ben oricinal caponlara gıcık olduğum için oricinal rumen almayı seçtim. Süngere de kafayı takmıyorum. Bir nevi bi ambiyans oluyor.

600-700 km.de pompaya yanaşınca da bir nevi cüzdan bayramı oluyor. ;D

Şu kalorifer meselesini geç; öyle bir sorun yaşamadım. O arkadaşımız doğru sercise gitmeli.

olguncandan kardeş senin dastır fanatikliğin olmadığını biliyorum.bende terios fanatiği falan değilim.ama benim üstümdeki yazıda arkadaş teriosa bişeyler demiş o yüzden yazma ihtiyacı duydum.benim önceki aracım opel fronteraydı.tam bir offroad yaşadım onunla.terios veya dusterla yapılamayacak şeyler.yakıt konusunda şu an benim terios 25 krş yakıyor.yazın 22 kuruş yakıyordu.

4x4 Full Duster 'ım var, kimse üstüne alınmasın ancak gördüğüm kadarıyla 4x2 ile 4x4 arasında işcilik ve özen farkı varmış gibi duruyor burdan. Bu bahsedilen sorunların hiç birini yaşamadım.Ben çok üşüyen biriyim ve bugüne kadar kaloriferi nadir 3. dereceye çıkarttım. Aracın orasından burasında süngerde görmedim, tam olarak neresinden bahsediyor arkadaş onuda anlamadım. Japondur odur budur sidik yarıştırmamak lazım bence. 20 yıl sonra toprak olup gidicek bu araçlar. Ben şunuda söylemek isterim, bu aracı kullanmadan konuşmak bence araca haksızlık olur, bunu bilir bunu söylerim.

http://vimeo.com/16239216

Aracın önemi yok siz aracınızı alıp bu şekilde kayde değer şeyler yapabiliyor musunuz ? Bence bu önemli ! Mesela Duster 'la yapılan bi kaç şeye örnek. Bu araç videoda ki gibi yaşam tarzlarına hizmet eder, fazlasıda hard offroad olur zaten, bizde bu şekilde amaçlara hizmet ediceğinden dolayı aldık, BU KADAR BİTTİ !

Türkiye trafik kazalarında dünya ikincisi ülkedir ! Bunu her an zihnimizde tutalım.
Bunun birçok nedeni var.
1- Yolların kalitesizliği ( Duble yollarda, otobanlarda öyle tasarım ve imalat hataları varki, kazaya neden olabiliyor. 120 ile giderken öyle ani virajlar çıkıyor, "dever" dediğimiz, dönüş yönünün tersine asfalta savrulma eğimi verilmemiş. Benim gibi 100-110 u eçmeyen sürücü bike çelik bariyerlere sürtmememk için zorlandığım durumlar oluyor.
Kaplama değişiyor. Kamyonların ezdiği bozuk asfalt çok. Yolunuzu takip edeceğiniz Şeritleme olmayan yerler var.

2- En önemlisi sürücülerin çoğu cahil ve duygusal olması. Eğitim ortalamamız 4 yıl bu ülkede. Yollarda 120 ile giderken arkadan selektörle yol istiyorlar. Çekiliyorum yol veriyorum..2 dakika sonra kırmızı ışıkta yen yana durup beklerken pis o
pis bakıyorum yol istiyene.
Kamyoncular berbat. Pat diye önünüzde balka kamyonu sollayıveriyorlar. kasaba içlerinden geçerken yol atlayan mobilet mi yaya mı ararsınız.

Aman yavaş ve her an dikkatli gidelim. Araç bakımı ve lastik durumlarına önem verelim. Her an emniyet kemeri takalım.

Serkanefe, macit kardeşimiz ön cam ile göğüslük arasında görülen bir şerit var, süngere benziyor, sanıyorum ondan bahsediyor.

Benim de dikkatimi çekmişti, "boşver, vardır bi bildikleri"demiştim. Demek ki macit kardeşimiz fena halde kıl olmuş o nesneye. ;D ;D ;D

macit' Alıntı:
olguncandan kardeş senin dastır fanatikliğin olmadığını biliyorum.bende terios fanatiği falan değilim.ama benim üstümdeki yazıda arkadaş teriosa bişeyler demiş o yüzden yazma ihtiyacı duydum.benim önceki aracım opel fronteraydı.tam bir offroad yaşadım onunla.terios veya dusterla yapılamayacak şeyler.yakıt konusunda şu an benim terios 25 krş yakıyor.yazın 22 kuruş yakıyordu.

sevgili macit bey 25 kuruştan bahsediyorsunuz bu bir şaka olmalı motor seçeneğiniz nedir acaba lpg falanmı var? benim arkadaşımda sizinkinin bir üst kasası 1.5 105hp motorlusu var 60kuruştan aşağı yaktığını görmedim. sizin araçlarınız yanılmıyorsam sürekli 4çeker ve buyüzden yakıtı sömürüyor. fronterayı istediğiniz zaman getirirsiniz yada ben gelirim deneriz benim fronteradan yana sıkıntım yok modlu frontera ile bir tura çıkçaktık ancak kısmet olmadı lafta kaldı. Lada niva, suzuki samurai, subaru forester, cj5 ve cherokee limited ile off road turlarımız oldu benim aracımda orjinal continental 4mevsim lastikler varken diğer bütün saydğım araçlarda (ladanın orjinal 144lükleri) a/t tipi dişli lastik vardı ve kar + çamur etaplarında beraberdik onların girdiği her yerden bende girdim bir sıkıntı yaşamadım lastiksiz olduğum halde ki hatta çok büyüttükleri lada karlı bir bayırdan iteklenerek çıkmak zorunda kaldı. ve aracımı günün aracı seçtiler. frontera modifiyelendiğinde güzel bir araç ancak ben açıkçası fronterayı rakip olarak görmüyorum. biraz nissan xtrail izlemenizi tavsiye ederim nissanın nasıl bir çekiş sistemi olduğunu görebilmek için adamlar gerçekten güzel sistem oturtmuş. amacım asla diğer araçları aşağılamak değil demek istediğim şudurki piyasada eleştirilcek okadar 4x4 varken duster günah keçisi oluyor ve bunu haketmiyor demek istediğim budur. denemek isteyene anahtarları memnuniyetle uzatırım saygılar... terios ile yaptığımız 40km/h rolling sonucundada onu 3, 3bucuk boy ayırıyodum

Dustero, araç karşılaştırmalarını yapmak lazım, hangisinin artısı ve eksisi ne, halkımızın bilmesi lazım. Tabii sahipliği aşağılamadan...

Bunu binerek/deneyerek yapan arkadaşlarımızı önemsiyorum. Tabii fanatiklerin ve yeniyetmelerin veya sonradan görmelerin değil, gerçekten samimi ve "sürücü" olanların deneyimlerini.

Yazdığına göre sen de bizzat karşılaştırmışsın veya karşılaşmışsın... Bunları belgelersek, herkes yerini bilir. Şimdi sen birçok araba ile ilgili birşeyler yazdın ya, yakında birileri damlar (dikkatlerinden kaçmazsa) başlarlar sataşmaya.

Bundan sonraki gezi ve buluşmalarınızda lütfen burayı fotolarla zenginleştir. :D

olguncandan' Alıntı:
Dustero, araç karşılaştırmalarını yapmak lazım, hangisinin artısı ve eksisi ne, halkımızın bilmesi lazım. Tabii sahipliği aşağılamadan...

Bunu binerek/deneyerek yapan arkadaşlarımızı önemsiyorum. Tabii fanatiklerin ve yeniyetmelerin veya sonradan görmelerin değil, gerçekten samimi ve "sürücü" olanların deneyimlerini.

Yazdığına göre sen de bizzat karşılaştırmışsın veya karşılaşmışsın... Bunları belgelersek, herkes yerini bilir. Şimdi sen birçok araba ile ilgili birşeyler yazdın ya, yakında birileri damlar (dikkatlerinden kaçmazsa) başlarlar sataşmaya.

Bundan sonraki gezi ve buluşmalarınızda lütfen burayı fotolarla zenginleştir. :D
malesef duster sahiperi ağzıyla kuş tutsada kimseye yaranamaz bu böyle gelmiş böyle gider :D cherokee de 235 yada 45 70/16 lastik vardı bf godrich a/t tarzı adamın gittiği heryerden gittim kardada çamurdada daha nediyim diğer araçları ben görmüyodum zaten jeep ile nasıl gidicem onu merak ediyodum ;D sonra sağolsunlar aracımı çok beğendiklerini söylediler cj5 çi ile beraber. hatta makinaya bi lastik atsa içimizden geçicek diye fısıldaştıklarını bile duydum aslında kanıt olarak ses kaydı yayınlamak lazım foto ve vidyoya mana çok oluyor illa bi kulp bulunuyor aracın adı çıkmış 9a inmez 8e duster bir el arabasıdır herkesin bakış açısı bu

İnsanlar şu araçlara yorduğu kafasını yaşamın diğer boyutlarına,da yorsa burada bu muhabbetler olmaz ama bu bize has bir durum olsa gerek öyle ki neredeyse onun için sofraya bir tabak bile koyacağız.

sevgili dustero benim aracım 1.3 tüplü 2005 model terios.sürekli yol yaptığım için ölçme şansım oluyor.frontera bundan önceki aracımdı.bf godrick lastiklerle beni tatmin edecek seviyede offroad yaptım.tek kapı 2000 motor olan modeliydi.terios 1.5 in yakıtını bilmiyorum.teriostan çok memnunum.

didişmeye gerek yok arkadaşlar.bubir tercihtir.herkes imkanları ölçüsünde araçlar alıp kazasız belasız mutlu mutlu binsin.olguncandan kardeş süngeri havalandırma ızgarasının içine dikkatli bakarsan görürsün.önemli birşey değil.

Araç almak imkanlarla birlikte ne amaçla kullanacağınız, araçtan beklentileriniz neler sorusudur. İmkan konusu, araba almak krediydi falan çok kolaylaştı. Aslolan arabadan işlevsel olarak ne beklediğinizdir.

Dacia bu yönden bakıldığında öyle farklı kullanıcı tiplerine hitab ediyorki, başarısının sebebi de bu bence. Hem ticari, hem sedan, hem suv-hafif offroad, istersen yap modifikasyonunu yap offroad..Frenkçe çok "versatil" veya "multipurpose" denilen araç. Bu özelliklerine yakın bir araç göremedim ben. Herşeyiyle optimize edilmiş çok işlevli araç.

DuSTeRo' Alıntı:
malesef duster sahiperi ağzıyla kuş tutsada kimseye yaranamaz bu böyle gelmiş böyle gider :D ...

Valla Dustero, zaten kimseye yaranmak, bu aracı kimseye beğendirmek diye bir derdimiz yok. Hep söylediğimiz gibi, bu makinanın fabrikası benim mi? Hayır.... Onlar beğendirsin...

Kim neye biner, nereye kadar gider veya gidemez.... Beni ilgilendirmiyor.

Sadece istediğimiz şu: Birileri buraya gelip de ukalalaık yapmasın, o kadar.

Mimar, sana katılırım. Bu Duster'ı projelendirenler (teknik değil, ürün yelpazesi olarak) gerçekten pazarlama dahisi olmalı. ;D Piyasadaki eksikleri mükemmel tespit etmişler. Ve karşılamak için bu ürünü sunmuşlar.

sayın dustero , engin tecrübenize saygım var fakat piyasadaki tüm 4x4 araçları test etmiş gibi konuşmuşsunuz.

hani şu arabasını satarken Türkiye'de tek diye yazanların sanki her arabayı görmüş olması gibi...
1.Cayenne 2.duster demişsiniz , yol tutuşta dusterın eline su döken 4x4 yok demişsiniz ? Subaru Forester da bence yabana atmayın , ağırlık merkezini aşağıya çeken boxer motoru sayesinde (ki yüksekliği de dusterdan fazla değildir) yol tutuşu daha iyi olabilir diye düşünüyorum ?

bu arada bence normal yollarda hız yapmayı güzel birşeymiş gibi anlatmayın , madem drag vs tecrübeniz var , normal yollarda hız yapmak size tad vermemeli.
İskender ATAKAN beyefendi derdi ki , pistlerde onca sürati yaptıktan sonra normal otomobiller buzdolabı gibi geliyor bana.
Hele ki siz drag yapömışsınız ,- vatandaşların içerisinde maksa atarak sürat yapmak da neyin nesi ?

Duster yakıtı az, maliyetleri az, şehre de dağa-bayıra da uygun, otobanda hıza da... görüntüleri her sitede mevcut... kaç jipte bu özelliklerin hepsi birlikte var... arazi araçlarının çoğunu bende kullandım (Terios hariç :smiley: lastik-mekanık-kaporta oynanmadan ağır offroad hiç bir jiple yapılmaz dağda-bayırda-çamurda kalırsın... modife yapılınca da her jip kral olur hele eski-küçük junıor jıpler bile... :smiley: (lüx jıpleri dağa surmek pek akıl işi değil de) ;) konu başlığına dönersek; aşırı hız yapmak, hele yuksek araçlarla çok tehlikeli tabiki... sonuçta herşey de olduğu gibi, eğitim şart... ancak maşallah her dalda uzmanız zaten... 8)

39507_425541743307_40004253307_4785178_5179715_n.jpg

tuto_ski_alu_7_700.jpg

RADG2.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri