Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan softdevel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 533
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,285

Etiketler
sayfa ismine bakınca, otobanda hız rekoru, olay var sandım... meger rampa muabbetiymiş... sertifikaymış, enıyı şöformüş... müşmüş... konu içi konu olsun benden::: kaza yapıp ders alanmı ıyı şöfor hıç yapmamış şöformu... sen ıyı şöfor ol karşıdan-arkadan gelen yapıştırnca konuşuruz kalanı.... ??? 8) esas konuya gelsek.... ;D ;)

Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

murat067' Alıntı:
190km hızla giderken ben denedim 150mt ;D ;D ;D

Aracınız ne olursa olsun bence maalesef Ülkemizde otobanlar dahil 120Km. üstünde gidilecek yol yok...
Hiç beklemediğiniz bir yerde ters eğimli bir virajla, Allah muhafaza bütün sevdiklerinizi üzebilirsiniz...
Hiç kimsenin bu riski alacak kadar acelesi olduğunu sanmıyorum... İşin ekonomi boyutuna gelirseniz 110Km ile gittiğiniz yolu 160Km. ile gidip bir bakın bakalım nekadar fazla yakıp aynı yolu alıyorsunuz... Zaten illki bir kaç kırmızıya, hele şimdilerde radar denk geldiniz mi, zaman kazancınızın da bir anlamı kalmıyor... Ben bizzat denedim 110Km. hızla 160Km Antalya - Bursa arası 40 dakika fark etti... ama yakıt neredeyse iki katı yorgunluk ve araçtaki sitresi ayrı...
Herkese güvenli sürüşler dilerim, sevdiklerinizi üzmeyin...
Saygılarımla
C.C.

Vallahi bravo konu yine hortlamış cevap yazdığınız kişiler artık yok bu ne şiddet bu celal belair abi

Almanların yolları gibi eğimli açılı, fren dostu asfalt sistemleri yapılmadığı müddetçe bu ülkede hız yapmak hem suç olur hemde günay, mazallah size birşey olmasa bile ölümlü kazalara yol açabilirsiniz.

Herkese akıllı-dikkatli-guvenli-huzurlu şürüşler... Hız yapılcaksa pistlere gidelim beyler.... eğitim şart... ;D 8) Trf.mevzuatına önerim:: ""...hız limitini 1 yıl içinde %50 den fazla aşan sürücünün ehliyeti 3 defaya kadar 3 er ay elkonulur, 4 defa ve sonrası 6 ay alınır ve hersefer yataklı 3 aylık psıko tedavi olur...""hükmü koycan, bak bakalım limitleri kaç delikanlı aşabilecek... 8) :p zati milletçe zorlamayı ve zorlanmayı sevıyoz gibi... ;D :D

olguncandan' Alıntı:
Valla sayın hagürel, tam da göründüğü gibi bir araç. Kendi kategorisi ve fiyatı için en uygunu. Kahraman doğru söyler; 150 200 km.lerde yere yapışan, konforlu mu konforlu, yani aradığınız her şeyin olduğu bir araç almak için herhalde 100'ün üzerine çıkmanız gerekli. Dolayısıyla 45-50 bin liraya alınabilecek, güzelce de binilebilecek bir araç. Dört dürtlük ve kusursuz olduğu zaten söylenemez.

Sorunları çözmenin yolu, 150 km. ile gitmemek. (Zaten ben gitmem de, sırf yüksek hızda denemek için yaklaşık 1-1.5 saat gittim ki, aracı bi tanıyalım.) Ama 100-110 km. hızda herhangi bir sorun yok. Yani benim yazdıklarımdan "binilemeyecek kadar kötü" sonucu çıkmamalı.

Isınamadıysan almadığın iyi olmuş. Sanayi eşrafına gelince; doğrusu onlara hele yeni çıkmış bir araç için çok da itibar etmem. Onlar bildikleri araç için kesin bir şey söyleyebilirler. Çünkü bu araçlar henüz sanayiye düşmmedi. Belki zaman geçtikçe sanayi Duster'dan geçilmez olur, o zaman haklılar derim. Bu kanatimi tes etmek için sanayi çevresinde birilerine geçen sene "ustam ben Freelander alacam, önerir misin?" diye sorduğumda "oooo, hemen al, Land Rover ne de olsa" demişlerdi.... Doğrusunuı, bu sitedeki landcıları okuyunca anlamıştım. O arkadaşlara teşekkür ediyorum beni Freelander almaktan kurtarmış oldular.

C3 almıştım; "alınır mı bu araba, boş, teknolojisi eski vs. vs." demişlerdi. Ben de "alınır ustam alınır" demiştim. Gerçekten de dolmuş parasına, -af buyurun- eşeğe biner gibi 8-10 ay bindim. Şehirler arası da, 1,5 bilet parasına gideceğim yere onunla gittim. Hiç de bir sorun olmadı.
baya zaman geçmesine rağmen ben bu bu yorumu çok beğendim...vw dediği gibi şartlarımız düzelene kadar en iyisi bu...!

kahraman1520' Alıntı:
Geçmişlerden kalan bir resim max 180 km hız da yaptım. 160 km hıza kadar gayet stabildi herhangi bir titreme veya sallama hissetmedim.[attachment=1]
aynen ben de öyle 5 kişi ve ful bagaj izmir otobanında 185 e kadar çıktım ve uzunca bir süre 160 180 aralıgında kullandım bazen tek elle bazen çift elle ama hiçbir sıkıtı yaşamadım özellikle bu ses alma sorunu nedir anlamış degilim.içeriye tabi ki bir miktar ses gelecek her arabada vardır bu sonuçta çalışan parçalar var ama kısık sesle rahatça müzik dinleyebiliyorum ve rahatsızlık yok.bu arada aracım daha 3800 km civarında ve 4x4.ha bu arada 2 çeker dusterle arasında izolasyon farkı vardır mutlaka çünkü sonuçta parası da ona göre yüksek.

JUNİOR' Alıntı:
aynen ben de öyle 5 kişi ve ful bagaj izmir otobanında 185 e kadar çıktım ve uzunca bir süre 160 180 aralıgında kullandım bazen tek elle bazen çift elle ama hiçbir sıkıtı yaşamadım..........

Allah korusun, bir sıkıntı yaşasaydın zaten "sıkıntı yaşamadığın" mesajını okuyamazdık.

Yavaş gitmek lazım.... Hız yapmamak lazım.

sezer57' Alıntı:
arkadaşlar arazi aracı alırken iyi araştırın hatta hertürlü araç alırken araştırın güvenliğinizi düşünün bende duster e çok bakmıştım deneme sürüşlerimi dersiniz herşeyini inceledim ama heryönüyle eksi bir araç bir artısı var oda yakıtı, şuanda 99 honda crv aldım heryönüyle insanın isteklerine karşılık veriyor hız yaptığınızda hehangi bir titreme savrulma kesinlikle yok snuçta 1500 kg ve sonuçta bir JAPON saygılar
her yönü ile eksiimiş :D :D :D :D :D

SERKANEFE' Alıntı:
Sende öyle bir konuşmussun ki sen basmiyorsun diye kimse basmiyor demeli.. Isin icine coluk cocuk aile gibi kavramlari katip istismar ediyorsun boyle unsurlari. Herkez yerinde, zamaninda, kendisini ve karsindakilerini zarar veremeyecek bir durumda yani kisacasi tehlike uretmicek bir zaman diliminde basa basa pasalar gibi gider, size mi sorucak ?
aynen :-X

olguncandan' Alıntı:
Allah korusun, bir sıkıntı yaşasaydın zaten "sıkıntı yaşamadığın" mesajını okuyamazdık.

Yavaş gitmek lazım.... Hız yapmamak lazım.
sıkıntı yaşayıp şikayet edenler için söyledim yani araçta bir sıkıntı veya ayarsızlık babında.hız yapmamak zaten normal olandır.

JUNİOR' Alıntı:
her yönü ile eksiimiş :D :D :D :D :D

ncap 3 yıldız ve 1300.kg. ustu yenı 4x4.Duster... araştırma yanlış ve eskı olmalı, duster 99.model yorgun araçtan hertürlü ıyı olmalı... eleştirmek için-aksını ıddıa etmek için ne çabalar yani... ;)

muratcesur, nerdesin arkadaş?

Ümit kardeşimizle uğraşıp didişme. Alt tarafı bir yanlış anlama yahut maksadı aşan söz diyelim....

Sana asıl malzeme buralarda.... yeni malzemeler var.... Hepsini sana havale ediyorum.
;D ;D ;D

Sahne senin, buyur. İzlemedeyiz.
;D

yaw ne adamlarsınız ;D

ne istiyorusunuz bu duster'dan anlamadım gitti varsa yoksa herkes çenteleşiyor. neyse bir açıklığa kavuşturalım artık. arkadaşlar abiler kardeşler 6 7 senedir aktif halde 'profesyonel' bir biçimde rolling ve drag dünyasının içindeyim. ben araçlarımı hiçbir zaman yavaş kullanmadım ve kullanmam. 2.0 1.7 1.6 1.4 çok sayıda araçlarım oldu.

şöyle söyleyebilirimki duster benim hayatımda en şoke olduğum araçtır. siz otobandan bahsediyorsunuz ben şehirler arası yollarda hatta tekirdağ merkez sahil yolunda 120 130 ile bırakın gitmeyi makaslara giriyorum. bu aracı niye bukadar hakir görüyosunuz anlamadım :D çorlu lüleburgaz arasını ortalama 130 150km hız aralıklarında alıyorum aracım esp siz daha esp ye ihtiyaç duycağım bir nokta yaşamadım. burdan duster'cı arkadaşlarıma abilerimede sesleniyorum sizede anlama veremiyorum ya benim altımdaki duster değil ya sizin altındaki :D öyle bir anlatıyorsunuzki viraja girmez rüzgar yıkar falan ben aracımdan şüphe ediyorum fabrika bana yanlışlıkla 'no limit' mi yolladı diye ;D yaw siz bide daihatsu terios'a binin sevgili gezenbilir ailesi araç 90la yumuşak çukurdan geçiyor yön değiştiriyor varmı böyle bişey :D

neyse fazla dağıtmayım diyceğim o ki duster normal bir sedan arabadan (tavan raylarını baz almayınız) 4 5 parmak yüksekliğinde ve inanılmaz geniş bir dingil mesafesine sahip bir araçtır bu yüzdende çok dengelidir. hele bide borbet jant takılsa düşünemiyorum yol tutuşunu.... jeep bir doğa aracıdır mercedes g bir doğa aracıdır land rover doğa aracıdır ama duster dedinmi onu yol tutuşunda geçebilcek tek bir 4çeker var(hem doğa hem yol yetenekli yani x5 x6 mercedes ml gibi kendini anca parmak karda götürebilen prestij araçlarını saymayınız) oda porsche cayenne dir ardından duster gelir bu benim gözümde böyledir. land rover da yol tutuş konusunda rekabet edebilir 2.liğe oynayabilir ama hala onunla ilgili şüphelerim var.

benim duster dan şikayet ettiğim noktalar ise rüzgar konsunda gerekli aerodinamik çalışmalar yapılmamış rüzgar set gibi aracı yavaşlatıyor tutuyor ses içerde çok fazla. ve direksiyon çakıllardan vs tren yayları geçitlerinden çok etkileniyor. ama terios gibi yön değiştirmiyor yanlış anlaşılmasın ;D gidiş güzergahını hiç değiştirmiyor sadece bir titreme mevcut her nedense.

sevgili gezenbilir ailesi duster diyip geçmeyin büyük lokma yemeyin diyceğim odur :D herkese bol forumlar

Azizim dustero,

Biz bindiğimiz aracın ne olduğunu ve neyi yapıp neyi yapamayacağını biliyoruz. Siz de zaten bizzat test etmişsiniz. Yüksek hız meselesi "140 da uçacak kaçacak" türü bir ikaz değil. Ben daha önce başka başlıkta da yazmıştım; "140 km/s kadar arabanın yola rahat oturduğunu hissediyorsunuz, ama üzerine çıkınca yere sağlam basamadığınızı hissediyorsunuz" demiştim kendi çapımdaki bir testimde.

Yani halkımıza "yavaş gidin yav" türü bir ayar vermek...

Biz Duster kullanıcıları artık Duster'ı anlatmaktan vazgeçtik. Dikkat ederseniz, aşırılıkları sadece ti'ye alıyoruz.

1.ümiterkan (Dacia Duster 4x4 1.5 dCi 110hp ABS EBD ESP ASR 4AIRBAG)-RİZE
2.kahraman1520 ( Dacia Duster Laureatte 4x4 1.5 dcı 110 hp - Beyaz) ADANA
3.akirafes (Duster Duster Laureatte 4x2 1.5 dCi)-İSTANBUL
4.serkanefe (Dacia Duster 4x4 1.5 dCi 110hp, ABS ASR ESP, 4AIRBAG LOOK PAKET - SİYAH RENK + PARK SENSÖRÜ) -İSTANBUL
5.olguncandan (Dacia Duster 4x4 1.5 dCi 110hp ABS ASR 2 AİRBAG - Siyah)-DENİZLİ
6.vizyon22 (Dacia Duster 4x4 1.5 dCi)
.
.
.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri