Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan softdevel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 533
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,305
Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

sayın dustero cevap veremediniz bana ? veremezdiniz zaten , neyse eskiye dönmeyelim.

sayın muharrem77 , forester veya outlander 200 le de gitse 4x4 hep devrede , daima devrede. Gerçek 4X4...

Etiketler

s.forester' Alıntı:
sayın muharrem77 , forester veya outlander 200 le de gitse 4x4 hep devrede , daima devrede. Gerçek 4X4...
subaru sitesi: http://www.subaru.com.tr/forester/TeknikOzellikler
Güç Aktarım Sistemi: Aktif Tork Dağılımı ve simetrik AWD
AWD sisteminin ne olduğunu siz değerli üstatlar daha bilir.

outlander sitesi: http://www.mitsubishi-motors.com.tr/outlander/index.asp?pg=teknik
Model: 2.0 L CVT 4x2 Intense

Bahsettiğin araçlar bunlar mı?

awd sistemde yuksek hızda mekanık aksam daha kısa sürede sorun çıkarır gibi.... bide otomatık vıtesse.... eskısıne yanaşılmaz, sanayıden çıkaman, bakım periyodu çok ve malıyetleri yuksek olur... yakıt sarfı da çok yuksek olur zaten... ;)

mujarrem bey gönderdiğiniz linkte 4X2 yazıyor zaten , dolayısı ile mitsubishiden bahseden beyfendinin bu aracı yazdığını sanmıyorum ?

kendi adıma tekrarlıyorum evet AWD bu sitede de defalarca açıklanmıştır , ben üstad değilim ama sürekli 4X4 tür...

Uzun kilometre derken 117.000 kilometre şu anki foresterım , 62.000 de alıp 115.000 de satmıştım öncek iforesterımı , 0 alıp 49.000 de kullanıyorum legacy'imi , çok şükür şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşatmadılar ama tabii bilemem 200.000 de ne oluyor ya da sonrasında ?

bilalr' Alıntı:
awd sistemde yuksek hızda mekanık aksam daha kısa sürede sorun çıkarır gibi.... bide otomatık vıtesse.... eskısıne yanaşılmaz, sanayıden çıkaman, bakım periyodu çok ve malıyetleri yuksek olur... yakıt sarfı da çok yuksek olur zaten... ;)
Bahsedılen araclar hız ıcın tasarlanmıstır. 4x4 sıstemı outlanderda sureklıdır ( subaru dada oyle oldugunu bılıyorum yanılıyor olabılırım ). Yuksek hızlarda sorun yasayan gormedım. 2006 model sıfır aldıgımız bır outlander kullanıyorum. Motor evo vııı ın yuksuz halı 202 bg. Bu araclardakı tek sorun debraj balatasının motor gucunu kaldırmaması. Yanlıs kullanımı affetmıyor.

muharrem77' Alıntı:
subaru sitesi: http://www.subaru.com.tr/forester/TeknikOzellikler
Güç Aktarım Sistemi: Aktif Tork Dağılımı ve simetrik AWD
AWD sisteminin ne olduğunu siz değerli üstatlar daha bilir.

outlander sitesi: http://www.mitsubishi-motors.com.tr/outlander/index.asp?pg=teknik
Model: 2.0 L CVT 4x2 Intense

Bahsettiğin araçlar bunlar mı?
Mıtsubıshı outlander 2.0 turbo olan eskı kasası. 2.0 mt dıye gecer.

s.forester' Alıntı:
sayın dustero cevap veremediniz bana ? veremezdiniz zaten , neyse eskiye dönmeyelim.

bizimkisi sahte 4x4 ;D [SIZE=78%] ya ben subaru impreza sti hastasıyım diyorum olmuyor sahip olduğun markaya aşığım diyorum olmuyor ken block imprezadan ford fiesta'ya transfer olduğunda ona ilk sövende bendim ki hala arkasındaki kaba etleri kaşınıyodur sövülmekten acaba ben size nasıl daha objektif olabilirim sevgili forester? forester bir prestij aracıdır ix35 gibi infinity fx35, mercedes glk gibi vs vs subarunun off road aracı xv dir. buyüzdende duster ile aynı kategoride değildir. yok tutuşunda duster ile foresteri aynı kefeye koymamakta buyüzdendir sınıf farkı var. ama hangisi daha iyi yol tutar derseniz elbetteki forestirdir ama duster'ı basayım yere 10 santim 235/45/17 jant ve lastiği takayım bide ozaman görüşelim madem illa kıyas yapılmak isteniyorsa bu 2 araç.[/SIZE]

4x4 meselesinede gelirsek duster hıza kullanıma endeksli kendini otomatik olarak bağlıyor zaten illa patinaja girmesine gerek yok bağlamak için. size denenmiş tecrübelrimden örnek vereceğim yaptığım rollinglerde buton 4x2 deyken 2boy kadar geçtiğim aracı auto moddayken okadar geçemiyorum hatta nerdeyse yanyanayız. 4x2 de atak olup autoda pasif kalmasının özeti sizinde bildiğiniz gibi motorun 4 tekere tork aktarmasından kaynaklıdır. nissanın bu sistemi çok gelişmiş bir sistem bende deneyerek farkettim araç yaptığınız işi bulunduğunuz zemini anlıyor gerçekten. sizin sorduğunuz herşeye cevap verdim veremediğim bişeyde olmadı sadece görmemiş olabilirim neyi hangisini kastettiniz anlamadım neyse hayırlı günler

sayın dustero , Subaru'nun off road aracı XV değildir... hatta XW Qasqhai'ye tam denk gelen sınıftır , yani off road için Forester daha uygundur. (Yanlış anlaşılmasın Forester off road aracı değildir ama XV ile kıyaslanıp illa biri off road denirse Forester derim) XV , hatchback Impreza ile Forester arasında konumlandırılmıştır Subaru tarafından , nerede off road ..

Diğer konu , yere 10 santim basınca 17 jant takabilir misiniz , 235/45 uygun mudur bilemem ama , öyle ise benzer bir uygulamayı Forester'a yapın bakalım kim daha iyi yol tutuyor...Dur onun burasını yaparsam daha iyi olur , buna bunu yaparsam bu ondan iyi olur... Burada araçların standard hallerinden bahsediyoruz biz.

Foresterın alçaltımış , raptile halleri var google'da , bi bakarsanız fikriniz bence oturur.

Subaru zaten yere çok yakın, iyice alçalırsa, arazide-karda nasıl gider ki... zaten görüntüsü statıonwagon gibi, o kadar özelliği heba ediyorlar... bıraz yuksek-kaslı yapsalar olmaz mı, basık araç merakı neyse... yuksek ve hızlı başka jıpler var... subaru vb. daha çok asfalt-hız arabası segmentinde bir araç .... ;)

bilalr' Alıntı:
Subaru zaten yere çok yakın, iyice alçalırsa, arazide-karda nasıl gider ki... zaten görüntüsü statıonwagon gibi, o kadar özelliği heba ediyorlar... bıraz yuksek-kaslı yapsalar olmaz mı, basık araç merakı neyse... yuksek ve hızlı başka jıpler var... subaru vb. daha çok asfalt-hız arabası segmentinde bir araç .... ;)
sevgili forester cevabı aldınız sanırım? hala forester off road diye tutturuyosunuz ya bi sokalım ozaman orjinal halde parkura ya şurda orjinal forester vidyosu paylaşırmsınız bizde görelim? siz bi internete girin allah aşkına forester ile xv nin yükselkiklerinini kyaslayın. xv nin şasi alt yüksekliği nerdeyse poyra üstünde bide forestere bakın. sen nedersen de paşam ix35 ile forester aynı segmentte aksırsanda pıksırsanda bu böyle bunun demogajisini yapmaya gerek yok. stock qasqhai de off road'a uygun bir araç değildir yaklaşma uzaklaşma açıları sınırlıdır qasqhaiye bi değer biçiyosunuz aynı motor aynı sistem ve daha fazla kapasitesi olan duster'a değer biçemiyomusunz benimde anlamadıgım nokta orası. forester'ın segment arkadaşı ix35 kasa olarakta ix55tir bu araçlarda prestij aracıdır kusura bakmayın ağır off road'a elverişli değildir bir piknik aracıdır. bir karış karda iyi gidiyor olması foresteri off road aracı yapmaz zemin düz engel engebe etap yok zaten en iyi yapabildiğide odur.

sevgili dustero , demagoji yapmakta usta olduğun anlaşılıyor...

ben qasqhaiye değer biçmedim , hiç de sevmem.

sadece XV ile aynı segmentte olan Qasqhai dedim :smiley:

tamam dediğiniz olsun , Forester arazide iş yapmaz.

Bu arada cevabınızı aldınız demişsiniz , alçaltınca arazide nasıl gider ki denilince.

behey güzel kardeşim sen dusterı 10 santim alçaltıcam yol tutuşu subarudan iyi olur deyince ben de yapılmışını gönderdim. sen 10 santim alçaltınca dusterı arazide , sen nasıl gideceksin peki ??? alçaltılmışları karşılaştırman için foto gönderdim. Yani Dusterı 10 santim alçaltınca arazi kabiliyeti düşmeyecek mi , tam bir laf salatası yapıyorsun.

bu arada Subaru zaten yere çok yakın denmiş , akşam inşallah bi foto çekeyim bakalım hakikatten "yere çok yakın" mı ??

bu arada ben forester off road diye tutturmadım , siz öyle anlamak istediğiniz içim , o sizin yorumunuz olmuş benim o yönde tek satırım yok. hatta tersi var.
Buyrun tekrar okuyun : "...yani off road için Forester daha uygundur. (Yanlış anlaşılmasın Forester off road aracı değildir ama XV ile kıyaslanıp illa biri off road denirse Forester derim) "
Yanlış anlaşılmasın diye de özellikle belirtmiştim ama neyse... :smiley:
siz üzmeyin kendinizi duster muhakkak iyidir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR