Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan softdevel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 533
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,348
Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

Forumda bu marka tartışmalarının geldiği düzeyden bıktık. Bir doğasever olarak Duster bana istediğimin fazlasını veriyor. Dağ göllerine, ormanlara toprak yollardan gideyim, derelerden geçeyim, binek araba ile içimde ukte kalan yerleri yaşayım yetiyor. Duster da bana bunu, uygun fiyatı, teknik olanakları, servisi, yakışı ve vergileri ile bakıldığında rakipsiz marka olarak veriyor.

Bu video duster resmi videosu. Buradaki yaptıkları bana fazla fazla yetiyor..
http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=oGHPFpR6oN8

Etiketler

DuSTeRo' Alıntı:
abdullah bey sizin mesleğiniz sanırım forumlara taş atıp salça olmak ;D ya söyleneni anlamıyosunuz yada anlamak istemiyosunuz yada harbiden anlamıyosunuz :D diyorumki çamur performansında renault 9 2 çekerler arasında iddialı bir araçtır yerden yüksekliğide hatrı sayılır derecededir bu lafı kendi defender'larınızla pajerolarınızla nivanızla yada land cruiserlarınızla karıştırmayınız. sizi idrağa iştirağa davet ediyorum duster 4x2 de iken 680bin km kullandığım renault 9 un çamur tadını vermiyor diyorum bu hendek atlama kaya üstünden tırmanma yada dakar falan değil 10 15 santimlik düz bir zeminde mırç çamurdan bahsediyorum renault 9 o aşamayı daha seri ve daha tutungan geçiyor diyorum. ve diyorumki dusterı 4x4 e alsak ve renault 9a mt lastik lastik taksak çamurda yani mt lastiğin lider olduğu ortamda asvalt lastikli 4x4 dusterın mt lastikli renault 9 çamurda yüzde 70 performansını egale edebileceğini söyledim. bunda anlaşılmıycak nevar? yaw siz araçlarınızı traktörlerden bile üstün görüyosunuz mübarek zpt yi sürüklersiniz şurda mantıklı makul bir açıklama yapıyorum o komik geliyor bunu anlamış değilim :D ki zaten bu bilgi duster'cıları ilgilendirir 4x2 dusterın başarılı olmadığını söylüyorum çamurda bu sizi nie ilgilendiriyor. şu vidyoyu bi izleyiniz vidyodaki yerlere renault 9 la gözüm kapalı girerim kışın teftişe çıtığım arazilerin yolların çoğu böyle
http://www.youtube.com/watch?v=cA1MWPtn3Cw
1- Meslek, taş, salça, anlama konularında sadece sizi terbiyeli olmaya davet ediyorum. Fazla söze gerek yok.
2-Benim kullandığım aracı traktör ve zpt ile kıyasladığımı nerden çıkardınız. Ben daha önceki mesajlarımda sadece duster'la onu da sadece arazi performansı yönünden kıyasladım, hatta bunu pratiğe de dökmek istedim ama imkan olmadı.
3-Neyin beni ilgilendirip ilgilendirmediğine bırakın ben karar vereyim, foruma bir şeyler yazan, ona cevap verilmesine katlanmalı. Eğer bu konularda ben ve bir kısım üyenin tabiriyle diğer antidustercilerin yazmasına tahammülünüz yoksa ayrı bir sitede yazmak ya da moderatörden rica edip sizin yazdıklarınızı bizim görmemizi ve cavap yazmamızı engellemek bir çözüm olabilir.
4- Gelelim koyduğunuz videoya zaten konunun özü yani reno-9 duster kıyaslaması muhabbeti burası.
Koyduğunuz videoda tamamen sert fakat su birikintilerinin yoğun olduğu bozuk bir zemin var. Çamur yok, aracın ne tekerlerine sıvaşıyor, ne yerde iz oluşuyor. Ha ama sizin oralarda buna mırç çamur diyorlarsa sorun yok, tüm sözlerimi geri alıp yazdıklarımdan dolayı özür diliyorum.
Ben çamur deyince Türkiye genelinde kullanılan özellikle de off road camiasında kabul görmüş manada çamuru kasdetmiştim.
Böyle bir zeminde 4x2 duster veya reno 9 değil altı değmedikten sonra standart lastikli her türlü araç ilerler. Bunun için reno-9 mt lastik muhabbetine gerek yok.
Bu tür videoları çekmek, veya reno 9 la değil 4x4 , 4x2 duster'ı kıyaslamak bence duster'a hakaret.
Dikkat ederseniz videonun son 1 dakikası yaklaşırken çok hafif bir çamur geldi, ki, 4x4 araç sürücüleri bunu çamur saymaz ya neyse, şöför ne hikmetse ordan geri döndü.
Hakaret içerikli cavaplar olmadığı sürece sizinle polemiğe girmeme adına bu topiğe tekrar yazmamayı düşünüyorum.

arkideş, ne desek olmuyor... çadır sürekli ve illaki karışıyor... az geri çekilek diyoz sataşma oluyor... mılletın derdı nedir anlamıyom... millet gibi biz de her konu da az-çok uzmanız yani... bazıları gibi, ısrarla ben daha çok uzmanım, öğretirim, öğrenırsın de demıyoz... neyse ya, ne haliz varsa görün... ???

veteriner' Alıntı:
1- Meslek, taş, salça, anlama konularında sadece sizi terbiyeli olmaya davet ediyorum. Fazla söze gerek yok.
2-Benim kullandığım aracı traktör ve zpt ile kıyasladığımı nerden çıkardınız. Ben daha önceki mesajlarımda sadece duster'la onu da sadece arazi performansı yönünden kıyasladım, hatta bunu pratiğe de dökmek istedim ama imkan olmadı.
3-Neyin beni ilgilendirip ilgilendirmediğine bırakın ben karar vereyim, foruma bir şeyler yazan, ona cevap verilmesine katlanmalı. Eğer bu konularda ben ve bir kısım üyenin tabiriyle diğer antidustercilerin yazmasına tahammülünüz yoksa ayrı bir sitede yazmak ya da moderatörden rica edip sizin yazdıklarınızı bizim görmemizi ve cavap yazmamızı engellemek bir çözüm olabilir.
4- Gelelim koyduğunuz videoya zaten konunun özü yani reno-9 duster kıyaslaması muhabbeti burası.
Koyduğunuz videoda tamamen sert fakat su birikintilerinin yoğun olduğu bozuk bir zemin var. Çamur yok, aracın ne tekerlerine sıvaşıyor, ne yerde iz oluşuyor. Ha ama sizin oralarda buna mırç çamur diyorlarsa sorun yok, tüm sözlerimi geri alıp yazdıklarımdan dolayı özür diliyorum.
Ben çamur deyince Türkiye genelinde kullanılan özellikle de off road camiasında kabul görmüş manada çamuru kasdetmiştim.
Böyle bir zeminde 4x2 duster veya reno 9 değil altı değmedikten sonra standart lastikli her türlü araç ilerler. Bunun için reno-9 mt lastik muhabbetine gerek yok.
Bu tür videoları çekmek, veya reno 9 la değil 4x4 , 4x2 duster'ı kıyaslamak bence duster'a hakaret.
Dikkat ederseniz videonun son 1 dakikası yaklaşırken çok hafif bir çamur geldi, ki, 4x4 araç sürücüleri bunu çamur saymaz ya neyse, şöför ne hikmetse ordan geri döndü.
Hakaret içerikli cavaplar olmadığı sürece sizinle polemiğe girmeme adına bu topiğe tekrar yazmamayı düşünüyorum.
abdullah bey kusura bakmayın dusterın 4x2 mırç çamur gösterisi olmadığı için bu vidyoyla yetinmek zorundayız. biz sizin antiduster cı olmanızdan rahatsız değiliz benin rahatsız olduğum tek nokta millet topiğe dönmek isterken sizin hala şu renault 9 muhabetine dönme çabalarınız bunada kaba tabirde taş atmak deiniyor aman ben kimsenin başını yarmadım demeyin. ben antidustercılarla muhabbet etmeyi severim sadece forumda değil piyasada sizin gibi düşünenler çok oluyor ben bundan sıkıntı değil anlatmaktan konuşmaktan aksine keyif alıyorum. her araca göre çamur kavramı farklıdır kişiye göre değil araç kabiliyetine göredir. ona bakarsanız sizin kaba tabirinizle çamur dediğiniz yere hummer'cılar çamur demiyor hummer'cıların çamur dediği yere traktörcüler çamur demiyor dolayısı ile çamurun belli bir tanımı belli bir birimi yada kütlesi yoktur. ve renault 9 ile 4x2 duster arasındaki yarış malesef sizin dediğiniz gibi değil ben 2 aracıda tecrübe etmiş biri olarak konuşuyorum sizse zaten 2 sini birden araba diye görmemektesiniz kaale almamaktasınız dolayısı ile sizin sözünüz şu konuda emsal taşımıyor. ne sahibisiniz bilmiyorum elinizde atıyorum land vardır dersinizki bana ben pajero ile denedim pajerodan daha iyi benim aracım yada cayenne ile denedim o kaldı ben geçtim çamurda veya ama başka bi kulvarda. ben size amenna derim sözünüz benim için emsal taşır ama siz denenmiş bir tecrübeyi üstelikte kilometrelerce tepilmiş bir tecrübeyi eleştiriyosunuz burda bir çarpıklık oluşuyor. sizin tabirinizle off road çamuru olan yerde zaten asvalt lastikli üstelikle 4x2 de iken düşünmek başlıbaşına ofsayt olur. ben kısa ve öz yazıyorum diiyorumki çamur arazide dahada açık konuşayım bir aracın kendine göre kabiliyetnin olduğu çamurlu arazide gideri şu ötekininde aynı ortamda gideri bu diyorum zaten altınızdaki araç kendini hissettiriyor benim açıklamam bundan ibaret abdullah bey ve bunda anlaşılmıycak hiçbişey yok. o bahsettiğiniz son 1 dakikadada zaten aracı batırmak için uğraşıyor ileri geri yapmasının sebebi araç testidir. renault9 sonuçta bir off road makinası değil sözümü bu şekilde algılamayın ayn arazileri dolaştıgım için deneyimlerimi paylaştım yoksa kaç kere trakötr yarıklarına sokupta askıda kaldım r9 la kaç kere traktörle çektik belli değil :smiley: dediğim sadece çamurda 4x2 dusterın kendini aştıgı yerde birazdaha ilerleme kapasitesine sahip. konu çok dağıldı diyerekten duster'ın hız topiğine devam diyorum ve iyi forumlar

muharrem77' Alıntı:
Duster ve benzeri SUV alan kişi otoban da olsa bölünmüş yol da olsa 80-120 arasında makul ve yeterli bir hızda gitmeyi kabul etmiş olması gerekir. Bunların üstünde hızlar maceraya girer ve bu araçların hedefleri arasında değildir. Zaten aşırı hızlı gitmek 4x4 lerin ruhuna da aykırı bir şeydir.
Kesınlıkle katılmıyorum. Suv grubu 4x4 sıstemını asfalta basarılı olmak ıcın kullanır. Ornek olarak forester ve outlanderı verebılırım. Ikı modelde asfalta basarılıdır. Suan kullandıgım arac outlander 2.0 turbo. 202 bg 1500 kg cıvarı, 0-100 7.7 sn. Yanı bu arac hızlanma ve hız ıcın cok uygundur. Asfalta araca patınaj yaptımak bıle cok zordur. Ve bu aracı ben daha camura sokmadım. Cunku 4x4 u camur ıcın degıl asfalt ıcın uygundur. 80-120 hızlrına gelınce outlander ıle sureklıı olarak 160 km hızla cok rahat sekılde seyredebılırsınız. Yakıt ne olur 14-15 lt cıvar. 90-100 gıdersenız yakıt olur 8 lt cıvarı.

ben duster'ımla çok sık olmasada ara ara 160 bastığım oluyor, yol uygun ise, kalabalık değilse, yağmurlu değilse, hiç korkmadan basıyorum (otobanda tabiiki)

olguncandan' Alıntı:
Bu nasıl asfalt ise 4x4 gerektiriyor.... ;D ;D ;D ;D
Eger motor gucu fazla ıse asfalta yere tutunmayı artırabılmek ıcın 4x4 sısıtemı kullanılır. Impreza, forester, outlander. Bu aracların dıreksıyonuna gecınce nasıl bır asfalt oldugunu anlarsınız. :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

artık performans arabalarıda 4 tekerden çekiş sistemi kullanıyor.galiba bugatti veron bile 4 tekerden çekişli.ww nin aile otomobillerinin bile 4 motion modelleri var.mercedesinde 4matic sistemi var.subaru daha önce binek otomobillerde kullanmış sanırım ama biz 4 çeker sistemi audi 80 quadro ile tanıdık.1980 sonlarında castrol rally takımı emre yerliciye grup a bir 80 quadro getirmişti.beldrad ormanlarında toprak mıcır yolda dip gaz düz asfaltta gidiyormuşçasına gazlıyordu.bu arada aya giden ve orda bırakılan nasa ya ait elektrikli araçta 4 tekerlekten çekişli sistemmiş

3.20i BMW si olan bir arkadaş Ankara çevre yolunda anahtarına yarış teklif etti..50 kmyi kim önce bitirecek diye kapışacağız..videosunu arkadaşın anahtarını alınca yayınlayacağım...

Böyle foruma böyle mesaj, yerseniz..

mimar_ankara' Alıntı:
3.20i BMW si olan bir arkadaş Ankara çevre yolunda anahtarına yarış teklif etti..50 kmyi kim önce bitirecek diye kapışacağız..videosunu arkadaşın anahtarını alınca yayınlayacağım...

mimar bey böyle foruma derken gezenbilirde yüzlerce konu başlığı var bunların tümünemi mesajınız,bu konu başlığınamı? böyle topic e diye düzeltin isterseniz fotoğraf,bisiklet,karavan,yürüyüş,vs yüzlerce konuyu tartışan insanlar alınmasın.sizi rahatsız eden ne bu muhteşem espriyi bize yazmaya yönelten.anahtar ingiliz anahtarımı ,gizemli mesajınızın cevap anahtarımı.gördüğünüz gibi yedim ben

mimar_ankara' Alıntı:

;D

http://www.youtube.com/watch?v=v-HrztgJrl0

aman mımar, dusterle 320i bmw bıraz sakat gibi ha... videoyu bı seyret... sona sakatlık olmasın... motor chip.modluysa ayrı mevzuu... ;D

sayfadaki bazılarının yuzunden gaza gelip anahtarı kaptırmasak bari... ???

Vay anahtarına duster ve 320. Izlenır :smiley: :smiley: Sonucu beklıyorum. :smiley: :smiley: :smiley:

Araç hızlandığı zaman 4x4 sistemi devre dışı kalıyor diye biliyorum, 160-200 gibi yüksek hızlarda yukarıda saydığınız araçlar gerçekten 4x4 modunda mı gidiyor, hiç düşünmemiştim böyle bir şeyi, gerçekten ilginç ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri