Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri
DuSTeRo' Alıntı:
abdullah bey sizin mesleğiniz sanırım forumlara taş atıp salça olmak ;D ya söyleneni anlamıyosunuz yada anlamak istemiyosunuz yada harbiden anlamıyosunuz
diyorumki çamur performansında renault 9 2 çekerler arasında iddialı bir araçtır yerden yüksekliğide hatrı sayılır derecededir bu lafı kendi defender'larınızla pajerolarınızla nivanızla yada land cruiserlarınızla karıştırmayınız. sizi idrağa iştirağa davet ediyorum duster 4x2 de iken 680bin km kullandığım renault 9 un çamur tadını vermiyor diyorum bu hendek atlama kaya üstünden tırmanma yada dakar falan değil 10 15 santimlik düz bir zeminde mırç çamurdan bahsediyorum renault 9 o aşamayı daha seri ve daha tutungan geçiyor diyorum. ve diyorumki dusterı 4x4 e alsak ve renault 9a mt lastik lastik taksak çamurda yani mt lastiğin lider olduğu ortamda asvalt lastikli 4x4 dusterın mt lastikli renault 9 çamurda yüzde 70 performansını egale edebileceğini söyledim. bunda anlaşılmıycak nevar? yaw siz araçlarınızı traktörlerden bile üstün görüyosunuz mübarek zpt yi sürüklersiniz şurda mantıklı makul bir açıklama yapıyorum o komik geliyor bunu anlamış değilim
ki zaten bu bilgi duster'cıları ilgilendirir 4x2 dusterın başarılı olmadığını söylüyorum çamurda bu sizi nie ilgilendiriyor. şu vidyoyu bi izleyiniz vidyodaki yerlere renault 9 la gözüm kapalı girerim kışın teftişe çıtığım arazilerin yolların çoğu böyle
http://www.youtube.com/watch?v=cA1MWPtn3Cw
1- Meslek, taş, salça, anlama konularında sadece sizi terbiyeli olmaya davet ediyorum. Fazla söze gerek yok.
2-Benim kullandığım aracı traktör ve zpt ile kıyasladığımı nerden çıkardınız. Ben daha önceki mesajlarımda sadece duster'la onu da sadece arazi performansı yönünden kıyasladım, hatta bunu pratiğe de dökmek istedim ama imkan olmadı.
3-Neyin beni ilgilendirip ilgilendirmediğine bırakın ben karar vereyim, foruma bir şeyler yazan, ona cevap verilmesine katlanmalı. Eğer bu konularda ben ve bir kısım üyenin tabiriyle diğer antidustercilerin yazmasına tahammülünüz yoksa ayrı bir sitede yazmak ya da moderatörden rica edip sizin yazdıklarınızı bizim görmemizi ve cavap yazmamızı engellemek bir çözüm olabilir.
4- Gelelim koyduğunuz videoya zaten konunun özü yani reno-9 duster kıyaslaması muhabbeti burası.
Koyduğunuz videoda tamamen sert fakat su birikintilerinin yoğun olduğu bozuk bir zemin var. Çamur yok, aracın ne tekerlerine sıvaşıyor, ne yerde iz oluşuyor. Ha ama sizin oralarda buna mırç çamur diyorlarsa sorun yok, tüm sözlerimi geri alıp yazdıklarımdan dolayı özür diliyorum.
Ben çamur deyince Türkiye genelinde kullanılan özellikle de off road camiasında kabul görmüş manada çamuru kasdetmiştim.
Böyle bir zeminde 4x2 duster veya reno 9 değil altı değmedikten sonra standart lastikli her türlü araç ilerler. Bunun için reno-9 mt lastik muhabbetine gerek yok.
Bu tür videoları çekmek, veya reno 9 la değil 4x4 , 4x2 duster'ı kıyaslamak bence duster'a hakaret.
Dikkat ederseniz videonun son 1 dakikası yaklaşırken çok hafif bir çamur geldi, ki, 4x4 araç sürücüleri bunu çamur saymaz ya neyse, şöför ne hikmetse ordan geri döndü.
Hakaret içerikli cavaplar olmadığı sürece sizinle polemiğe girmeme adına bu topiğe tekrar yazmamayı düşünüyorum.