DuSTeRo
Kamp I
Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri
off road'u sürekli profesyonelce yapan bir zj ci arkadaştan alıntıdır: araç monokok şasi , arazi şanzımansın ve sabit aksa sahip olmayan bir araç... subaru impreza kadar iş görür arazide... tek avantajı yüksek olması...'' burda bahsettiği arazide imprezaların drift yaptığı 4parmak kar zemin bir foto üzerine bu yorumu yapmıştır hafif tip düz asvalt üstü karlı zemin yani sen forester'i etaplara sokarken imprezayıda sokmaya kalkmayasın yanlış anlaşılmasın.
forester sende bazıları gibi (*) muhabbetlere başladın. ben subaru seviyorum diyorum siz birkere duster seviyorum yada güzel araç diye ağzınızdan çıkarmadınız sizmi objektifsiniz? hadi yemeyin burda kimseyi sağdan sağdan devam edin. qasqhai ile xv yi aynı sepete koyan zihniyetten zaten başkada bişey beklenemez. qasqhai duster'la aynı motor ve aynı çekiş sistemi olmasına rağmen şasi alçaklığı ve sınırlı yaklaşma açılarıyla beraber bir şehir jipidir tabiri caizse prestij jipidir tıpki ix35 gibi tıpki sizin aracınız gibi. xv gerek yaklaşma açıları gerekse çamurluk lastik mesafesi ile off road'a daha uygundur üstündeki teknoloji ve görünüşündeki zerafet sizi yanıltmasın bir prestij jipi olsa o çamurluk lastik mesafesi o araçta olmazdı. forester arazide iş yapmaz demedim münasip yerlerinizle dinlemeyiniz söylediğim şeyleri doğru ve düzgün anlayınız. forester'in geçisi sınırlı olan epey yerden xv sorunsuz geçer 2 parmak çamur üstünde gitmekten bahsetmiyorum etaplardan bahsediyorum doğru ve düzgün anlayınız. burda herkesi rahatsız etmeye başladınız gidin kendinize bir forester topiği bulun aracınızın reklamını orda yapın objektif değilsiniz bari o topicte hemcinslerinizle ayrı fikirlere düşmezsiniz. orda karşılaştırdığımız olay yol tutuşu idi basılmış bir aracı tekrar off road kulvarına almak sizin için ne gibi bir mantık türetiyor bilemiyorum ama benim için akla mantığa yatmadığı kesin. en kötü hidrolik süspansiyon atarsınz keyfinize bakarsınız burda laf salatası yapılmıyor başka topiclerden gelipte laf ebeliği yapılıyor zatıaliniz ile. foto çekmenize gerek yok forester canlı gözle gördüğüm ve bildiğim bir araç zaten. forester bildiğim bir aracın dışında tekirdağ paraşüt alanına bundan bir ay önce biz mangal için off road turu yaptığımızda tucson ile paraşüt alanına çıkamayan bir araç. aracını iyi tanıyorum sen merak etme güzel kardeşim sen duster'ı tanı senin sıkıntın orda. yanlış anlaşımasın diye özellikle belirttim diyosun bende sana bin kez söyledim ''YANLIŞ BİLİYOSUN'' xv off road 'a daha yatkın bir araç diye kasa sınıfı cayenne dir qasqhai değil sen şimdi cayenne de off road aracı değil dersin beni bayıltırsın. ben üzmüyorum kendimi siz rahat olun duster'ın ne olduğu belli bilmeyenlerde öğrenecek 2 3 sene içinde akla kara belli olacak.s.forester' Alıntı:sevgili dustero , demagoji yapmakta usta olduğun anlaşılıyor...
ben qasqhaiye değer biçmedim , hiç de sevmem.
sadece XV ile aynı segmentte olan Qasqhai dedim
tamam dediğiniz olsun , Forester arazide iş yapmaz.
Bu arada cevabınızı aldınız demişsiniz , alçaltınca arazide nasıl gider ki denilince.
behey güzel kardeşim sen dusterı 10 santim alçaltıcam yol tutuşu subarudan iyi olur deyince ben de yapılmışını gönderdim. sen 10 santim alçaltınca dusterı arazide , sen nasıl gideceksin peki ??? alçaltılmışları karşılaştırman için foto gönderdim. Yani Dusterı 10 santim alçaltınca arazi kabiliyeti düşmeyecek mi , tam bir laf salatası yapıyorsun.
bu arada Subaru zaten yere çok yakın denmiş , akşam inşallah bi foto çekeyim bakalım hakikatten "yere çok yakın" mı ??
bu arada ben forester off road diye tutturmadım , siz öyle anlamak istediğiniz içim , o sizin yorumunuz olmuş benim o yönde tek satırım yok. hatta tersi var.
Buyrun tekrar okuyun : "...yani off road için Forester daha uygundur. (Yanlış anlaşılmasın Forester off road aracı değildir ama XV ile kıyaslanıp illa biri off road denirse Forester derim) "
Yanlış anlaşılmasın diye de özellikle belirtmiştim ama neyse...
siz üzmeyin kendinizi duster muhakkak iyidir.
off road'u sürekli profesyonelce yapan bir zj ci arkadaştan alıntıdır: araç monokok şasi , arazi şanzımansın ve sabit aksa sahip olmayan bir araç... subaru impreza kadar iş görür arazide... tek avantajı yüksek olması...'' burda bahsettiği arazide imprezaların drift yaptığı 4parmak kar zemin bir foto üzerine bu yorumu yapmıştır hafif tip düz asvalt üstü karlı zemin yani sen forester'i etaplara sokarken imprezayıda sokmaya kalkmayasın yanlış anlaşılmasın.