Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan softdevel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 533
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,301
Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

bilalr' Alıntı:
awd sistemde yuksek hızda mekanık aksam daha kısa sürede sorun çıkarır gibi.... bide otomatık vıtesse.... eskısıne yanaşılmaz, sanayıden çıkaman, bakım periyodu çok ve malıyetleri yuksek olur... yakıt sarfı da çok yuksek olur zaten... ;)

Bilgisizliğinizden mi yazıyorsunuz yoksa geyik olsun diye mi?

Etiketler

moissin nagant dur bi sakinleş. meselenin özünü kavramamışsın geçmişte kalan bir tartışma. 2000motor otomatik imprezam ve ksıa süreli foresterım vardı awd nedir bilirim size şimdi bi honda crx vs vs içeren 4 çeker araçların oldugu aralarında subarununda oldugu bir vidyo izletirim ancak konu awd nin çekiş üstünlüğü değil sakin olunuz geçmişte bırakınız.

DuSTeRo' Alıntı:
moissin nagant dur bi sakinleş. meselenin özünü kavramamışsın geçmişte kalan bir tartışma. 2000motor otomatik imprezam ve ksıa süreli foresterım vardı awd nedir bilirim size şimdi bi honda crx vs vs içeren 4 çeker araçların oldugu aralarında subarununda oldugu bir vidyo izletirim ancak konu awd nin çekiş üstünlüğü değil sakin olunuz geçmişte bırakınız.
Sakinim zaten. :smiley: bahsettiğiniz videoyu zaten biliyoruz.
Konunun ne olduğunu okuyarak anlıyoruz.
Tekrar yazıyorum,
BURADA YAZILAN ŞEYLERİ BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ REFERANS ALIYOR. BU SEBEBTEN BİLMEDİĞİMİZ ŞEYLERİ YAZMAYALIM KONUŞMAYALIM.

Siz subaru araıcm vardı yazmışsınız. Sonrasında da Awd sistem uzun vadede sorun çıkarabilir ,hele bide otomatik vitesse yazmışsınız :smiley:
hocam zaten bi yazdığınız diğeriyle çelişiyor. Awd sistemi ve otomotik vitesler sorunsuzluklarıyla ünlüdür :smiley:
Lütfen.

siz bilalr nickli abimizden alıntı yapmışsınız o açıklamayı ben yapmadım arıza ile ilgili. pekte anlayarak yazmıyormuşsunuz gibi geliyor nedense :smiley: neyse alıntıyı yanlış kişiden yapmışsınız ama konu gerçekten başka ozamanlar bazı sözlere istanaden içinde sadece takipçilerin anlayabilceği ifadeler vardı awd sistemi biliyoruz en azından ben yakından biliyorum konuda bu değildi neyse esen kalınız

DuSTeRo' Alıntı:
siz bilalr nickli abimizden alıntı yapmışsınız o açıklamayı ben yapmadım arıza ile ilgili. pekte anlayarak yazmıyormuşsunuz gibi geliyor nedense :smiley: neyse alıntıyı yanlış kişiden yapmışsınız ama konu gerçekten başka ozamanlar bazı sözlere istanaden içinde sadece takipçilerin anlayabilceği ifadeler vardı awd sistemi biliyoruz en azından ben yakından biliyorum konuda bu değildi neyse esen kalınız
Evet yanşış alıntı yapmışım. E siz madem kullanmış ve biliyordunuz niye doğruyu yazmadınız. :smiley:
Hocam baştan sona okudum yazılanları. İçinde sadece takipçilerin anlayacağı ifadeler vardı demişsiniz,sonrasında yazılanlar silinip değiştirildiyse bilmiyorum ama bu akşam okduğum kadarıyla bu 41 sayfa boyunca subaru forester hakkında yazdıklarınızın ve yazılanların bir çoğu yalan yanlış.
sizede esenlikler....

ben yaşadığım tecrübeleri aktardım farklı bişey yazmadım hissetiklerimi kaleme döktüm 2 araç arasında :smiley: monti nickli arkadaşta duster'dan forester'a geçiş yaptı dilerseniz ondanda deneyim farklılıkları edinebilirsiniz. teşekkürler

DuSTeRo' Alıntı:
sevgili forester cevabı aldınız sanırım? hala forester off road diye tutturuyosunuz ya bi sokalım ozaman orjinal halde parkura ya şurda orjinal forester vidyosu paylaşırmsınız bizde görelim? siz bi internete girin allah aşkına forester ile xv nin yükselkiklerinini kyaslayın. xv nin şasi alt yüksekliği nerdeyse poyra üstünde bide forestere bakın. sen nedersen de paşam ix35 ile forester aynı segmentte aksırsanda pıksırsanda bu böyle bunun demogajisini yapmaya gerek yok. stock qasqhai de off road'a uygun bir araç değildir yaklaşma uzaklaşma açıları sınırlıdır qasqhaiye bi değer biçiyosunuz aynı motor aynı sistem ve daha fazla kapasitesi olan duster'a değer biçemiyomusunz benimde anlamadıgım nokta orası. forester'ın segment arkadaşı ix35 kasa olarakta ix55tir bu araçlarda prestij aracıdır kusura bakmayın ağır off road'a elverişli değildir bir piknik aracıdır. bir karış karda iyi gidiyor olması foresteri off road aracı yapmaz zemin düz engel engebe etap yok zaten en iyi yapabildiğide odur.
Burda yazılanları siz yazdınız dimi?
Hocam siz hiç forester kullanmamışsınız boşuna sallamayın. yazılarınızdan anlaşılıyor zaten.
Siz dusterinizle hangi etap engelden geçiyorsanız emin olun standart bir 2003 sonrası forester da geçer.

piknik aracı olrak ix leri söylemiştim hyundainin orası yanlış anlaşılmasın.

ruslar çılgınlıklarıyla ünlüdür arabaya acımazlar şu testleri ruslar kadar tarafsız yapan toplum yok zaten.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8hMRveDZSeA[/youtube]

Bu videodaki araç 1999 model bir forester. ve kullananda bir geri zekalı gibi kullanıyor farkındaysanız.15 yaşındaki çocuğa bile verseniz arabayı o karda çamurda dip gaz yapıp direksyon kırmaz dimi? diğer tarafta 2012 model bir duster var :smiley:
zaten 1999 a 2012 anca karşılar birbirini.
foresterı kullananın ne kadar süratli olduğunu görüyorsunuz. o şekilde aracın kayması ve savrulması gayat doğal.

Farketmediğiniz bir nokta olabilir 2.12 saniyeye bakın net anlarsınız, bu videodaki bir çok bölüm dusterin gösterildiği %8-10 civarında hızlandırılmış. Bunu bir çok motosiklet firması yapıyor reklamlarında. yani o duster aslında o kadar hızlı girmiyor oralara.

60 km den sonra 4x4 den çıkan, lsd si olmayan,tavanı reno,yürüyeni nissan olduğu idda edilen, bir araçla sürekli 4x4 , 21 cm yerden yüksekliği ve awd olan torku 310 nm lik bir aracı karşılaştırıyorsunuz. ve işin ilginç tarafı siz bu iki aracıda kullandığınızı söylüyorsunuz.
İnsanlar sizin yazdıklarınıza, düştüğünüz çelişkilere ve yannlış bilgilendirmelerinize gülüyorlar.

mossin nagant' Alıntı:
Bu videodaki araç 1999 model bir forester. ve kullananda bir geri zekalı gibi kullanıyor farkındaysanız.15 yaşındaki çocuğa bile verseniz arabayı o karda çamurda dip gaz yapıp direksyon kırmaz dimi? diğer tarafta 2012 model bir duster var :smiley:
zaten 1999 a 2012 anca karşılar birbirini.
foresterı kullananın ne kadar süratli olduğunu görüyorsunuz. o şekilde aracın kayması ve savrulması gayat doğal.

Farketmediğiniz bir nokta olabilir 2.12 saniyeye bakın net anlarsınız, bu videodaki bir çok bölüm dusterin gösterildiği %8-10 civarında hızlandırılmış. Bunu bir çok motosiklet firması yapıyor reklamlarında. yani o duster aslında o kadar hızlı girmiyor oralara.

60 km den sonra 4x4 den çıkan, lsd si olmayan,tavanı reno,yürüyeni nissan olduğu idda edilen, bir araçla sürekli 4x4 , 21 cm yerden yüksekliği ve awd olan torku 310 nm lik bir aracı karşılaştırıyorsunuz. ve işin ilginç tarafı siz bu iki aracıda kullandığınızı söylüyorsunuz.
İnsanlar sizin yazdıklarınıza, düştüğünüz çelişkilere ve yannlış bilgilendirmelerinize gülüyorlar.

neyi kanıtlamaya çalışıyosun neyin kafasını yaşıyorsun kardeşim? işine gelince awd ye bok sürdürmüyosun işine gelmeyince 99 model deyip sıyrılmaya çalışıyosun? hani forester çok iyi yol tutardı şimdi savrulurmu oldu? 3 dakkalık vidyoda takıla takıla hızlandırılmış 3 saniyeyemi takıldın. bırak bari işine geldiği gibi konuşma binmediğin at hakkında yorum yapma kardeşim. sende dozunu kaçırmaya başladın

Doz kaciran sensin. Yalan yanlis yazilar yazip bilmedigin seyler hakkinda ahkam kesiyorsun.
Sana sadece bilmedigin seyler hakkinda yanlis bilgiler verme diyorum.
Benim yazdiklarimda seninkilerde ortada.
Biseylerin kafasini yasayan sensin.
Hizlandirilmis vidyolarla insanlari kandirmaya calisan duster video cekim ekibindenmisin;)
Gerci sen yalan ve yanlis bilgileri yazip kandirmaya calisiyorsun.

3 dakikalık vidyonun sadece bir sahnesi hızlandırılmış oda duster slalom yaparken ayrı bir hava katılmak istenmiş neden subarunun duster'ın geçtiği kar sığıntısında saplantısını konuşmuyorsun yada sola doğru çıkamadığı eğimi :smiley: bencede herşey ortada görüntülerden ötürü konuşçak birşey bulamayınca 3 saniyelik hızlandırmadan dem alıcaksın tabi sende haklısın kimse yoğurdum ekşi demez görüntü ortada ama söze hacet yok

DuSTeRo' Alıntı:
piknik aracı olrak ix leri söylemiştim hyundainin orası yanlış anlaşılmasın.

ruslar çılgınlıklarıyla ünlüdür arabaya acımazlar şu testleri ruslar kadar tarafsız yapan toplum yok zaten.
Dustero ustadım aralık 2011 den temmuz 2012 ye kadar 2012 4x4 110 bg Duster kullandım hatta Almayadan yukseltme, spacer getirttim taktım ve bu ekimden beride 2012 Forester kullanıyorum. Duster sayfalarının o zamanki tartışmalarında beni yoğunlukla bulabilirsin. Her 2 aracta paranın alabileceği değeri cok yuksek araclar yani verdiğiniz para karşılığında size diğer araclardan daha cok şey veren araclar. Ağırlık, kasa, şase dizaynı, motor gucu, cekiş sistemi olarak hep farklı sınıf aracları. Tartışmak yersiz. Her ikiside kendi sınıfının cok iyi aracları.

O video 2 amatör arkadasın birbirlerini cektiği video gibi geldi bana. Aracların lastik durumları, suruculerin deneyimleri gibi en önemli kriterler bilinmiyo burda.

Arkadasim 15 yasinda bir cocuga bile izletsen bu videoyu bu niye bu kadar hizli giriyor bu virajlara der;)
Ama sizin dusterci masallah gayet temkinli.
Amac belli zaten, her zaman oldugu gibi yalan ve yanlis bilgilerle dusteri on plana cikartmak ;)

Gerci lastikeri falan degistirdiginizde yol tutusunuz
Subarudan daha iyi oluyordu;)
Bi lastikerinizi degistirin de gorelim ilk virajda;)

Monti' Alıntı:
Dustero ustadım aralık 2011 den temmuz 2012 ye kadar 2012 4x4 110 bg Duster kullandım hatta Almayadan yukseltme, spacer getirttim taktım ve bu ekimden beride 2012 Forester kullanıyorum. Duster sayfalarının o zamanki tartışmalarında beni yoğunlukla bulabilirsin. Her 2 aracta paranın alabileceği değeri cok yuksek araclar yani verdiğiniz para karşılığında size diğer araclardan daha cok şey veren araclar. Ağırlık, kasa, şase dizaynı, motor gucu, cekiş sistemi olarak hep farklı sınıf aracları. Tartışmak yersiz. Her ikiside kendi sınıfının cok iyi aracları.

O video 2 amatör arkadasın birbirlerini cektiği video gibi geldi bana. Aracların lastik durumları, suruculerin deneyimleri gibi en önemli kriterler bilinmiyo burda.

sevgili monti seni dikkatle takip ettim eski bir subaru kullanıcısı olarak deneyimlerini merakla takip ettim 2 araç arasında. keşke herkes senin kadar objektif olabilse ama malesef. bu vidyoyu türkler yada başka bir millet yayınlamış olsa dediklerinizde arkanızda olurum dusterda kış lastığı foresterda yaz lastiği var derim ancak ruslar kadar bu camiada dürüst adaletli insanlar yoktur bunu belirtmek isterim. rusya şartlarında zaten yaz lastiği takmanız mümkün değil kişisel fikrim edindiğim tecrübeler esnasında vidyonun gerçekliğidir ayrıca fikirlerinizede saygı duyuyorum bol subarulu günler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR