Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan canerland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 364
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 112,320
Ynt: Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

Demek birde 1210 ford kargo kullansanız geri videside 1 videside cokk ararsınız :smiley: yarım saat kadar aramışlığım var :smiley:

Etiketler

bi land ustası olarak tabiki puma 14 adet defendere taktım super en önemlisi hararete dayanıklı motor

hasan kola' Alıntı:
bi land ustası olarak tabiki puma 14 adet defendere taktım super en önemlisi hararete dayanıklı motor

Hasan usta merhaba, HOŞGELDİN. Forumdaki birçok kişi seni gıyaben tanır, Puma konusundaki tecrübeni de bilir.
Mehmet'e de selamlar.

Nejat

hasan kola' Alıntı:

Hasan ustam hoş geldin. Bıkmayıp usanmayıp puma motor takma konusundaki sorularımı cevapladığın için tekrar tekrar teşekkürler...

merhaba hasan usta hoşgeldiniz.
mehmet kola ile tanışıyorum kardeşinizmi kendisi...

110 tdi nin puma denen motoru transit motoruki şimdi sıfır olan bütün defenderlerde ki motor bu motorlar 2400küsür motor 122beygir altı ileri şanzuman var ama iyi değil nedenide daha dün gördüm landroverin yetkili servisinde sivas emniyetinin 2010 model arabası gelmiş 110 kasa araba sadece 328 km daha 2 kez kayseriye servise çekiciyle gelmiş bana göre puma motor çok tefaruatlı ve defendere göre değil ama 300tdi landın motoru tam bu arabaların harcı

Selamlar,
Oncelikle paylasiminiz icin cok tesekkurler, acaba bu araclarda problem cikartan nedir? bir konuya aciklik getirmek acisindan.. Bizim, "genelde" Puma motor olarak tartistigimiz
- Mekanik pompali
- 120 yada 130Hp gucunde
- Ford Transitlerde (ama en son modellerde degil)

kullanılan "klasik" bir motor. Ancak, sizin gozlemlediginiz araclar "beyinli" tabir edilen COmmonRail motorlar ki, ben de "mekanik pompali eski motoru tercih" edilmesini oneriyorum. selamlar, reha

aman abi beyinli camon rail sakın hiç tavsiye etmem iş yerimin aracında camon rail beyinli enjektör sistemi var en ufak pislikte arızalanıyor ve yapılması çok zor yenisi 2000 lirayı buluyor en iyisi düz sistem

konu açılmışken sorayım dedim şimdi bir araca puma motor takıp çalıştırmak ne kadar bir süre zarfında olur puma motor hemen bulunabilirmi arabam şu an çalışmıyor ve deliriyorum ben

ata036' Alıntı:
konu açılmışken sorayım dedim şimdi bir araca puma motor takıp çalıştırmak ne kadar bir süre zarfında olur puma motor hemen bulunabilirmi arabam şu an çalışmıyor ve deliriyorum ben

Tarık, sen bütçeni ayarla öncelikle... ikinci el 120-130PS motor 4250 TL civarı. ıvır zıvır boru, kablo, uymayan parçanın düzeltilmesi, kulak ayarı, motor oturtma işçiliği, prizdirek, muhafaza işi vs minimum 3000 TL daha gider. Artı ruhsat değişikliği. Eğer bütçe müsait ise, sıfır motor al. 10.000 TL civarı. en azından tüm parçaların çalıştığı ve iyi durumda olduğu garanti. :smiley:

süreç 1-2 hafta, eğer tüm malzemelerin yanında ise ve de ustan ne yaptığını bilen birisi ise.

dablaya' Alıntı:
110 tdi nin puma denen motoru transit motoruki şimdi sıfır olan bütün defenderlerde ki motor bu motorlar 2400küsür motor 122beygir altı ileri şanzuman var ama iyi değil nedenide daha dün gördüm landroverin yetkili servisinde sivas emniyetinin 2010 model arabası gelmiş 110 kasa araba sadece 328 km daha 2 kez kayseriye servise çekiciyle gelmiş bana göre puma motor çok tefaruatlı ve defendere göre değil ama 300tdi landın motoru tam bu arabaların harcı

selam, bahsettiğiniz araçlar elektronik motora sahip. bizim konuştuğumuz Puma motoru ise mekanik mazot pompalı versiyonu. kolay gelsin.

edaghan' Alıntı:
Tarık, sen bütçeni ayarla öncelikle... ikinci el 120-130PS motor 4250 TL civarı. ıvır zıvır boru, kablo, uymayan parçanın düzeltilmesi, kulak ayarı, motor oturtma işçiliği, prizdirek, muhafaza işi vs minimum 3000 TL daha gider. Artı ruhsat değişikliği. Eğer bütçe müsait ise, sıfır motor al. 10.000 TL civarı. en azından tüm parçaların çalıştığı ve iyi durumda olduğu garanti. :smiley:

süreç 1-2 hafta, eğer tüm malzemelerin yanında ise ve de ustan ne yaptığını bilen birisi ise.

teşekkürler abi daha çook çalışmam gerek çoook :'(

ata036' Alıntı:
teşekkürler abi daha çook çalışmam gerek çoook :'(

En az 8 lirayı gözden çıkar abi, kiremit gibi kaldırdıkça kaldırası geliyor insanın:smiley: nerede ne sorun çıkacağı belli değil çok tefarruatlı bir iş...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR