Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan canerland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 364
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,891
Ynt: Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

dron' Alıntı:
cukulata bekleyen cocuk gibi yerimizde duramıyoruz
alın size çikolata :smiley:

P1070442 (Small).jpg

Etiketler

itfaiyeci' Alıntı:
iyi akşamlar bu puma motor benimde dikkatimi çekti bende 2,5 benzinli gerektiği zaman gazlı araçımla 80 km 110 km ye kadar benzinde 500*600 gazda 300-400 krş yaşayıp gidiyoruz şimdi bu pumaya taktıra bilirmiyim resmi olarak prosüdürlere uygunluğu ve yakıt sarfiatı en son sürat ve maliyet neler olabilir saygılarımla

Selamlar,
sorunuzun cevabını sayın itfaiyeci vermiş "kısaca".. Ancak, olmaz mı? oluyor tabii.. Ancak dikkatlice yapmanız ve çok iyi "ve bu işi daha önce yapmış" bir muameleci bulmadan asla bu işe başlamayın..
Ben aracım için sorunuzu cevaplayayım.. Benim aracımdaki arazi dişili olaranı 1.21 dir (yani V8 Disco dişli olarnı, benzin 2.5 da 1.61, dizel 2.5 da 1.41 dir) ... Şehiriçi ve dışı sarfiyatım sabitdir (3 senedir) 10lt/100km. yani 250kr. yapıyor sanırım. Keisnlikle önermem ama bir keresinden test ettiğimde otoyol'sa 170km'yi gördüm. Maliyet derseniz, sanirim 10.000TL nin altına çıkamazsınız. reha

3000 motor ilaki orjinaldir ama 2500 orjianal dizel motor olanıda var turbo onlarda orjinalinde yok ama eklenebiliyor

arkadaşlar yeni ford transitin 3.2 tdci 200 bg ve 6 vites 470 nm tork nasıl olur ?

dk07' Alıntı:
arkadaşlar yeni ford transitin 3.2 tdci 200 bg ve 6 vites 470 nm tork nasıl olur ?

sadece hayali güzel olur... :smiley: canlısı yorucu ve masraflı olur... bol parça kırmalı olur. ama yine de denemek serbest :smiley:

eskiden taksilere ısuzu dizel motor takarlardı şimdi takabilirmiyiz( yani bizim 2.5 defendere ), 250 perkins motor olabilir mi, veya levent motorları uyarmı illa motor değiştirip dizel e gaçmek istiyorum diyenlere nasıl tavsiyeleriniz olabilir.

itfaiyeci' Alıntı:
eskiden taksilere ısuzu dizel motor takarlardı şimdi takabilirmiyiz( yani bizim 2.5 defendere ), 250 perkins motor olabilir mi, veya levent motorları uyarmı illa motor değiştirip dizel e gaçmek istiyorum diyenlere nasıl tavsiyeleriniz olabilir.

Çok zor çooook

evet 130 luk lakin arkadaş benzinliyi dizele cevirmek istiyor oda çooook zorrr

reha' Alıntı:
Arkadaşlar,
daha önce de belirttiğim gibi.. iyi bir muameleci, 1.000 - 2.000L. para, ciddi bir sabır karşılığı bı iş oluyor. bilginize, reha

evet yani kısacası daha önceden bu işi yapmış bir muameleci bulmak lazım ve daha önceden bu iş yapılmış bir il in makine mühendisleri odasında yaptırmak lazım demek istediğim bu

dron' Alıntı:
evet yani kısacası daha önceden bu işi yapmış bir muameleci bulmak lazım ve daha önceden bu iş yapılmış bir il in makine mühendisleri odasında yaptırmak lazım demek istediğim bu

Selamlar,
çok haklısınız.. Sanırım bu is Ankara( benim aracım, ben satınalmadan önce Ankarada yapılmış idi) da, Antalya da ve Karadeniz de yapılıyor. İstanbul da da Engin (Dağhan) arkadaşımız yapmış idi.

Tabii lütfen yanlış anlaşılmasın.. Konu "kanun dışı" bir iş yapılması deği. Konu ve prosedür çok "allengirli" olduğu için bilen insanlarla (hem muameleci hem de Mühendisler odası) çalışmak gerekiyor..

herkese iyi günler, bu işe soyunacak arkadaşlara da başarılar diliyorum..

Son bir söz.. Emin olun bütün emeklerinize değen harika sonuçlar ortaya çıkıyor.. Aracınızı tanıyamayacaksınız..

reha

reha bey verdiğiniz bilgiler benim gibi araç alma arefesinde olan arkadaşlar iiçingerçek bir kılavuz.ford transit(300 sf kombi/ kombivan) forumlarını dolaşırken 2,2 tdci 140 bg ve 350 nm tork 6 vites ve 100 km de 7,5-8,5 lt sarfiyat bilgilerine rastladım.yalnız çekiş önden yazıyordu.yakıt sarfiyatı bana çok ekonomik geldi.bu motoru kullnabilirmiyiz sizce?teşekkürler ve saygılar. http://www.ford.com.tr//blankLeft.htm

ford transit teknik özellikler.jpg

dk07' Alıntı:
reha bey verdiğiniz bilgiler benim gibi araç alma arefesinde olan arkadaşlar iiçingerçek bir kılavuz.ford transit(300 sf kombi/ kombivan) forumlarını dolaşırken 2,2 tdci 140 bg ve 350 nm tork 6 vites ve 100 km de 7,5-8,5 lt sarfiyat bilgilerine rastladım.yalnız çekiş önden yazıyordu.yakıt sarfiyatı bana çok ekonomik geldi.bu motoru kullnabilirmiyiz sizce?teşekkürler ve saygılar. http://www.ford.com.tr//blankLeft.htm

reha bey bu konuda uzman ama bende bildiklerimi yazayım 2.2 motor çok ekoomik bir motor değil yüke ve hıza bindiğinde diyer ford motorlara göre cok fazla yakıyor bence doğru bir seçim değil konunun uzmanları daha ayrıntılı açıklama yapacaktır

dk07' Alıntı:
merhaba. baktiginiz motor elektronik. arazi kosullarinda mekanik motor kullanmanizi tavsiye ediliyor. iyi gunler[color=][/color][color=][/color]

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,530
Kaydolan Son Üyemiz
hekimogluyasin52

SON KONULAR

Geri