OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 954
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 244,810
Ynt: OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

İnşallah benim üzerinde olan markada iflas etmiş istanbulda 2 yer var eküye bağlayan buda sıkıntı.

ben onun ıcın programı kendı bılgısayarıma yukledim sadece kabloyu ayarlayamadım

Etiketler

fuatcemal' Alıntı:
tesekkurler
levent bey en yakın zaman da değiştireceğim.
daha sticker ları yapıştıramadım.
bir de acaba diyorum şimdi ya da baharda pasta cila yapıp öyle mi yapıştırsam.nedersiniz. ???
fuat cemal bey, eğer frontinizin pasta cila yaptırmaya ihtiyacı var ise ve siz yaptırmaya karar verdi iseniz stickerları tabiki sonra yapıştırın derim.

Quinsley' Alıntı:
Levent abi direk gazcıya gidicem, elektrikçi bakar anlamaz vs vs zaman kaybı boşyere. Açık yer bulursam götürcem arabayı akşama birkaç işim vardı iptal ettim hepsini.
yani ilk lpg ciye gitmen mantıklı....
haftasonu mesai yok. bakalım bende yarın nasipse frontiye az bi bakım yapayım deri,m içimden. ama yarın ne olur bilmem.

mrdnmz' Alıntı:
http://www.deltalastik.net/?urun-4813-GOODRIDE-245-75-16-10PR-CR-857-M-T.html

linketi lastik için yorumlarınız nedir acaba?
emrecim canlı olarak (görerek ve lastiğin üretim tarihini, ne kadar rafta kalmış) bakmak lazım. esasında canlı olarak daha ucuza da alınabilir. neden mi.? lastik satış firmalarının yıllık mecburi satış kotaları vardır. bu kotayı yakalayamazlarsa ellerindeki lastikleri gelişine bile satma durumları bile oluyor.

BIM01' Alıntı:
ben onun ıcın programı kendı bılgısayarıma yukledim sadece kabloyu ayarlayamadım
ebay.de de satılıyor çokda ucuza. müsaitse emreye ücreti verilir getirtilir. tabi ki emrede uygunsa...

balikay' Alıntı:
emrecim canlı olarak (görerek ve lastiğin üretim tarihini, ne kadar rafta kalmış) bakmak lazım. esasında canlı olarak daha ucuza da alınabilir. neden mi.? lastik satış firmalarının yıllık mecburi satış kotaları vardır. bu kotayı yakalayamazlarsa ellerindeki lastikleri gelişine bile satma durumları bile oluyor.

Bakicaz artik Levent Abi. Zamani geliyor artik.

balikay' Alıntı:
yani ilk lpg ciye gitmen mantıklı....
haftasonu mesai yok. bakalım bende yarın nasipse frontiye az bi bakım yapayım deri,m içimden. ama yarın ne olur bilmem.

Yarin bende otecopel deyim. Bilgisayara baglansin bakalim neler var :smiley:

Quinsley' Alıntı:
Şimdi gittim araca baktım, sağ yada sol tarafa baktım ön konsolun uyarı yok, ön konsolun kapı taraflarına baktım orda uyarılar felan olur ordada yok,, ama el feneri ile uyarı ısıklarına baktım en sondakinde hava yastığı işareti var.

Selam 97 sport larda malesef airbag yoktur.

otecopel' Alıntı:
Selam 97 sport larda malesef airbag yoktur.

cumartesi işe gelmek çok kötü, helede sabah saat 09:00 da güne hüseyin abinin yazdığı öldürüce darbe mesajıyla başlamak dahada kötü,,,, neyse gerçekler acıdır napalım :D :D

otecopel' Alıntı:
mutlu ol bence kablo nekadar az arıza o kadar az....
teorik olarak öyle abi :smiley: pratikte allah göstermesin kazalarda işe yarar diye düşünüyorum,,, zaten bi yöndende iyi diyorum hanımın tarafında olmadıığı için varsın bendede olması ;D

trigerin değiştirilip, değiştirilmediğini anlamak zor, ilk 1 hafta da anlaşılır ama sonrası zordur. ben aracımı aldığım kişiye sorarım, eğer biliyorsa km. hesabını tutarım. eğer bilmiyorsa ilk fırsatta değiştiririm. çünkü triger 150 tl ye mal olur, ama yolda kopması motor yapımına....

Levent hocam ılk 1 haftada nasıl anlasılır ..km hesabı nasıl tutuluyor ..anlamak ıcın mutlaka motorumu acmak lazım benimki belkide hiç degişmemiştir sadece trıger kayısımı degısıcek yoksa set olarakmı bulamassak baska bir opelin kayısı uyarmı ..

BIM01' Alıntı:
Levent hocam ılk 1 haftada nasıl anlasılır ..km hesabı nasıl tutuluyor ..anlamak ıcın mutlaka motorumu acmak lazım benimki belkide hiç degişmemiştir sadece trıger kayısımı degısıcek yoksa set olarakmı bulamassak baska bir opelin kayısı uyarmı ..
estağfurullah murat bey....
1 haftada anlaşılması; triger kayışının üzerindeki izlerin tazeliğinden anlaşılır. motoru açmaya gerekyok. motorun önünde, "V" kayışı arasında muhafaza içindedir. sadece triger koruma muhafazazını çıkarmak yeterlidir. bence siz triger i tamamını set olarak değiştirin derim, çünkü trigerin ne zaman değiştirildiğini bilmiyoruz değil mi.? hatta porya rulmanları ile değiştirin. trigerin ne zaman değiştirildiğini garantiye almakta fayda var. hatta hazır sökülmüşken su devir daim pompasına da baktırın, şayet pompanın bıçakları korozyona uğramış yada paslanmış ise onuda değiştirin derim.

triger Km hesabı; trigerin değiştiği araç kilometresinden sonra kullanım durumuna göre 40-50 bin kilometre hesaplanır. diyelimki siz aracı 67857km aldınız, aldığınız kişi dediki "ABİ 47000 DE TRİGER DEĞİŞTİ." 67857-47000=20857Km olmuş trigerin kullanımı, 40000-20857=19143Km kalmış trigerin değişimine.

başka opelin kayışı uyarmı sorusuna gelince; opel vectra B motor ve opel omega motor parçaları ile aynı parça sıkıntın olmaz.

başka opelin kayışı uyarmı sorusuna gelince; opel vectra B motor ve opel omega motor parçaları ile aynı parça sıkıntın olmaz.

frontera b 3.2 otomatik vectra b opel omaganın triger rulman felan uyarmı ...heralde cok tuzlu olacak
ama ben once korumayı actırıp baktırayım genel durumuna cok faydalı bılgıler ıcın teşekkurler ..saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,752
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR