OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 954
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 245,337
Ynt: OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

Bunun 2 nedeni olabilir dedi birincisi, lpgde regülatöre bağlı bi 10-15 cm uzunluğunda kablolu bir sensör var o vidalı ucu görürsün zaten o bozuk olabilr sıcaklığı iletmediği için. Diğer nedenide termostat bozuk olabilir.

osman bey sensoru anladım ama termostat neyın termostadı nasıl kontrol edılıyor bozuksa başka aracların termostatı uyarmı ...bu konularda bıraz bilgi eksikligim var malum sanayidekı ustalar yogunluktanmı desem ışıne gelmedıgındenmı dıyeyım yada abı yok bundan degıl gel termostadtan degıl gel komple motoru degıselım başkada cozülmez bu sorun diyen ustalar cok oldugundan dersimize çalışıp gidelim ..saygılar...

Etiketler

Murat bey termostat motor belli sicakliga geldiginde icindeki kapagi acip motorun sicak suyu radyatore gonderip soguk suyuda radyatorden alan ve motorun belli sicaklikta kalmasini saglayan parca olarak biliyorum. Bunun bozuk oldugunu biz soyle anladik arac gaza gec geciyodu, hararet gostergesi bende 70 te felan kaliyodu. motor 90 km hiza yaklasinca silkeliyodu ama degistikten sonra hepsi gecti. Diger sorunuza gelince bilmiyorum butun araclarin uyarmi ama ben 25 tlye aldim parcayi cihan otodan. Benim aracta parca fotodaki siyah kablonun takili oldugu hortumun bagli oldugu o parca

image.jpg

Cepten yazdigim icin foto ters gorunuyo kusura bakmayin

Merhaba arkadaşlar..Günaydın...Akşam fronterama otogazcı ayar yaptı ve sıcaklığı 35 den 25 e düşürdü..bir kaç km sonra tavsiyelerinize uyarak benzin deposunu çeyrek depoya çıkardım.Benzinlikten çıkarken araba teklemeye ve yekinmeye başladı,benzinliğe geri döndüm ve yanlış yakıtmı koydunuz diye uyardım pompacı fişi göstererek benzin koyduğunu söyledi,tekrar ustaya geldiğimde dükkanın kapandığını gördüm telefonla ulaştığımda bugün sabahtan bakacağını söyledi..birazdan eğer araba çalışırsa ustaya götüreceğim herhalde benzin otomatiği arızalandı(oruç tutan insana bir dakikada huni ile bi kazan çorba verirsen böyle olur tabii :smiley:) :smiley:) :smiley:) bizim fronteranın deposu hiç bu kadar benzin görmediği için faranjit oldu galiba :smiley: :smiley: :smiley: neyse bugün bu sorunuda hallederim inşallah :smiley:

gardiyano' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar..Günaydın...Akşam fronterama otogazcı ayar yaptı ve sıcaklığı 35 den 25 e düşürdü..bir kaç km sonra tavsiyelerinize uyarak benzin deposunu çeyrek depoya çıkardım.Benzinlikten çıkarken araba teklemeye ve yekinmeye başladı,benzinliğe geri döndüm ve yanlış yakıtmı koydunuz diye uyardım pompacı fişi göstererek benzin koyduğunu söyledi,tekrar ustaya geldiğimde dükkanın kapandığını gördüm telefonla ulaştığımda bugün sabahtan bakacağını söyledi..birazdan eğer araba çalışırsa ustaya götüreceğim herhalde benzin otomatiği arızalandı(oruç tutan insana bir dakikada huni ile bi kazan çorba verirsen böyle olur tabii :smiley:) :smiley:) :smiley:) bizim fronteranın deposu hiç bu kadar benzin görmediği için faranjit oldu galiba :smiley: :smiley: :smiley: neyse bugün bu sorunuda hallederim inşallah :smiley:
Ahmet abi günaydın, benim aracın gaza geçiş sıcaklığı 35 derece. Bunu 25 dereceye aldığımızda araba silkeliyo vs sıkıntı oluyo. O yüzden ben 35 derecede tutuyorum şuanda bile bu sabah sıcaklık 5 derece görünüyodu, 1,5 bilemedin 2 kmde geçiyo gaza silkeleme felan yok. Benim önceki aracımda vw polo idi. Onda bile sıcaklığı ben 25 dereceye düşürttürdüğümde tekliyodu araba ısınana kadar.

Cepten yazdigim icin foto ters gorunuyo kusura bakmayin

osman bey fotolar ve açıklamalar için çok teşekkürler

ahmet bey sıcaklıkgı cok düşürmeyın bu sefer tüpe gecerken aracınız stop bıle edebılır .tehlıkelı olabılır.

Merhaba arkadaşlar...yardımlarınız ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler..Evet söylediğim gibi gaz ayarında 35 i 25 e düşürdüğümüzü dün yazmıştım..Sevgili ustam Volki de büyük bir itina ile benzin tankını indirdi ve pompanın değiştirilmesine karar verdi..orjinali GM olan benzin pompasının kaç bar olduğunu tesbit edemedik yani biz kaç bar benzin pompası takacaktık.Opel servise sorduk 3 bar olduğunu söylediler ancak onlarda kesin bir şey söyleyemediler frontera için ve ellerinde benzin pompası olmadığını hatta çırak doğru söylüyorsa bugüne kadar hiç benzin pompası değiştirmediklerini söylemişler!!!!! Neyse biz yine LEvent kardeşimizle istişare ettikten sonra onun benzin pompasınıda değiştiren Fuat Usta ya danışmakta karar kıldık..Fuat usta bize 4 bar lı bir Japon benzin pompası temin etti ve Volki ustada monte etti,ayriyeten depo inmişken benzin hortumlarınıda yeniledik ve yarım saat benzinde deneme sürüşünde herhangi bir aksilik olmadığında karar kıldık..Sabah kalkıp doğruca kontak anahtarını iki kere aç kapa yaptıktan sonra kontağa bastım çok kolay ve güzel bir şekilde motor çalıştı herhangi bir silkeleme veya çalışmakta güçlük yaşanmadı..yaklaşık 1 km yürüdükten sonrada gaza geçiş yaptı..bir kaç defa daha stop edip tekrar çalıştırdığımda hiç bir sorunun kalmadığını gözlemledim...sadece teknik şu; kontağı bir kez açıp kapatıyorsun marş çevirmeden ikinci defa çevirdiğinde marş çeviriyorsun..bilmem anlatabildimmi ? :smiley:) :smiley:) Hepinize sorunsuz,kazasız,sağlıklı uzun yollar dilerim.saygılarımla..Siteden yardım ve bilgilerini esirgemiyen Osman kardeşime,istanbuldan Kadir kardeşime,İzmirden Levent Kardeşime ve Ustam Volki ye Elektirkçi Fuat usta ya yaşadığım bütün olumsuzlukları mutluluğa çevirdikleri için çok çok teşekkür ediyorum... :-* :-* :-*I love you my Fronteram.... :-* :-* :-*

gardiyano' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar...yardımlarınız ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler..Evet söylediğim gibi gaz ayarında 35 i 25 e düşürdüğümüzü dün yazmıştım..Sevgili ustam Volki de büyük bir itina ile benzin tankını indirdi ve pompanın değiştirilmesine karar verdi..orjinali GM olan benzin pompasının kaç bar olduğunu tesbit edemedik yani biz kaç bar benzin pompası takacaktık.Opel servise sorduk 3 bar olduğunu söylediler ancak onlarda kesin bir şey söyleyemediler frontera için ve ellerinde benzin pompası olmadığını hatta çırak doğru söylüyorsa bugüne kadar hiç benzin pompası değiştirmediklerini söylemişler!!!!! Neyse biz yine LEvent kardeşimizle istişare ettikten sonra onun benzin pompasınıda değiştiren Fuat Usta ya danışmakta karar kıldık..Fuat usta bize 4 bar lı bir Japon benzin pompası temin etti ve Volki ustada monte etti,ayriyeten depo inmişken benzin hortumlarınıda yeniledik ve yarım saat benzinde deneme sürüşünde herhangi bir aksilik olmadığında karar kıldık..Sabah kalkıp doğruca kontak anahtarını iki kere aç kapa yaptıktan sonra kontağa bastım çok kolay ve güzel bir şekilde motor çalıştı herhangi bir silkeleme veya çalışmakta güçlük yaşanmadı..yaklaşık 1 km yürüdükten sonrada gaza geçiş yaptı..bir kaç defa daha stop edip tekrar çalıştırdığımda hiç bir sorunun kalmadığını gözlemledim...sadece teknik şu; kontağı bir kez açıp kapatıyorsun marş çevirmeden ikinci defa çevirdiğinde marş çeviriyorsun..bilmem anlatabildimmi ? :smiley:) :smiley:) Hepinize sorunsuz,kazasız,sağlıklı uzun yollar dilerim.saygılarımla..Siteden yardım ve bilgilerini esirgemiyen Osman kardeşime,istanbuldan Kadir kardeşime,İzmirden Levent Kardeşime ve Ustam Volki ye Elektirkçi Fuat usta ya yaşadığım bütün olumsuzlukları mutluluğa çevirdikleri için çok çok teşekkür ediyorum... :-* :-* :-*I love you my Fronteram.... :-* :-* :-*

Ne demek ahmet abi, sorunun çözüldüğüne sevindim :D

bu gün, bir vatandaşımıza kızgınlıkla (aracında resim ve yazılar olan bir vatandaşımıza, trafik polisi arkadaşlarda işlem yapmak istediklerinde, benim arabayı kastedederek, gidin polisin arabasına bakın demiş.) TUV istasyonuna giderek aracımdaki logoları tespitini istiyorum dedim. görevli arkadaşlar hemen ruhsatımı ve aracımı isteyip aldılar. 20 dk sonrası aşağıdaki resimlerde.(tespit için ücret istemiyorlar beleş... resimlerdeki sansürler, ard niyetli kişilerin olumsuzluğuna mahal vermemek için)

Slayt3.JPG

Slayt2.JPG

Günaydın arkadaşlar, levent abi bunu söylemekle iyi yaptın. Yarın bizimde başımıza gelmemesi için en kısa zamandan bunu işletmemiz gerekiyor ruhsata

Merhaba arkadaşlar...maalesef krank sensörüde problemi çözmeye yetmedi..araç rolantide çalışırken kendi kendine gaz kesip gaz yiyor ayrıca kendiliğinden benzine geçiyor bir kaç saniye sonra tüpe geçiyor bu işlemi ardı arkasına yapıyor....ve motor ısındığı vakit stop ettiğinizden 10-15 dakika sonra çalıştırmak istediğinizde çalışmıyor..çalışmayınca akü kutup başını çıkarıp bir kaç kez aküye değdirerek şase yaptıktan sonra akü başını sıkıyorsunuz ve marşa bastığınızda çalışıyor..Elektrikçi motor ile ilgili bütün elektrik kablolarının elden geçirilmesini,ateşleme bobininin değiştirilmesini teklif etti..otogazcı hiç bir teklifte bulunmadı..bende ikilemde kaldım.şimdi arabanın beynini cihaza bağladığımızda verilen hata krank sensörü ve birkaç hata vardı..krank sensörü takıldı ve verilen hatalar beyinden silindi..niye hala stop edince benzinde araba çalışmıyor..şimdi tek çare Ankara kaldı galiba..hem gaz beynini hem arabanın beynini gösterteceğim..ayrıca değişmesi gereken kablolarıda değiştirteceğim..bu sorunlara OTECOPEL in vereceği bir çözüm yolu varmı ? saygılarımla..

motor sıcakken stop edınce tekrar calıstırmak ıstediginizde marş alınca kontagı bırakmayın 2 - 3 sanıye bekleyıp marşa basmayı o zaman bırakın .bendede oluyo arada ..

benzine tupe geciş felan tup taktınız yer tanıdıksa yedekte vardır onlarda tup beynı başka bır beyın takıp deneyın ..siz regulator ısı sensorunu degısmıydınız ...oyle hatırlıyorum sız degısınce daha erken tupe gecıyodu ..bende bunun uzerıne tupcuye gıttıp sensor goruntude saglam ama hafıften kablıyu oynattıgında devrı alcaltıp yukseltıyodu ..degısınce normale bındı arac..

Ben sadece krank sensörünü değiştirdim...RPM sensörüde deniliyor galiba..Ayrıca elektirkci aracı cihaza bağladığında model yılı felan yazılan yere frontera yazınca cihaz tanımıyor..sintara yazılan cihazı tanıyor..anladığım benim araç cihazı SİNTERA...olabilirmi ? Opel in SİNTERA diye aracı varmı ?

Maalesef son çarem Ankara idi fakat frontera Gerede'den öte gidemedi..:( :( :( çekici ile Bolu ya geri getirdik..

gardiyano' Alıntı:
Maalesef son çarem Ankara idi fakat frontera Gerede'den öte gidemedi..:( :( :( çekici ile Bolu ya geri getirdik..

Geçmiş olsun ahmet abi, inş. sorun çok büyük değildir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,607
Kaydolan Son Üyemiz
yoldakiDeli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR