OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 954
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 244,774
Ynt: OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

Selamlar

bugun trıger değişimini sanaide tanıdığım bir arkadasa sordurdum kapagı acıp bakarız demişler değiştiyse gerek yok demişler.
ama fiyat 550. işçilik 200 toplam 750 demişler. sizlerin söylediği 150 sadece kayış mı .
kayıs ya da set olarak ayrı ayrı mı değişiyor
tesekkurler

Etiketler

550 bence set fıyatı ...levent beyın dedıgıne gore opel vectra B motor ve opel omega motor parçaları ile uyumluymus bıde onun fıyatını sordurun belki daha uygundur..

murat beycim
herhalde setmiş.cünki soran arkadas yanında parcalar var dedi.sorarkende aracın modelini ve sase numarasını dahi sormuslar.acaba diğer parcalar saglamsa sadece kayış mı 150 ye değişiyor. yada seti değiştirelim gitsin mi.anlamayın ca boyle oluyor. :(bir de zaten levent bey motor gider diyor ???paraya kıyalım 750 neyse

fuatcemal' Alıntı:
Selamlar

bugun trıger değişimini sanaide tanıdığım bir arkadasa sordurdum kapagı acıp bakarız demişler değiştiyse gerek yok demişler.
ama fiyat 550. işçilik 200 toplam 750 demişler. sizlerin söylediği 150 sadece kayış mı .
tesekkurler
selamlar...
750 fazla olmuş.ben öğrenip size bildiririm. ikinizinde 3.2 b kasa. ben bir fiyat alayım.

fuatcemal' Alıntı:
murat beycim
herhalde setmiş.cünki soran arkadas yanında parcalar var dedi.sorarkende aracın modelini ve sase numarasını dahi sormuslar.acaba diğer parcalar saglamsa sadece kayış mı 150 ye değişiyor. yada seti değiştirelim gitsin mi.anlamayın ca boyle oluyor. :(bir de zaten levent bey motor gider diyor ???paraya kıyalım 750 neyse
triger kayışı, krankt poryasından aldığı tahrik (dönme gücü) ile hem üstte bulunan eksantriği çalıştırarak lifterlerin motoru üstten yağlayarak soğutmaya yarar, hemde devir daim pompasını çalıştırarak motor soğutma suyunu motor içinde dönmesini sağlar. bu iki çalışma motorun can damarlarından ikisidir. triger kayışının kopması demek, motor soğuyamayacağı için, motor içi yanma harareti ile dehşet sıcaklığa ulaşır ve içeride metaller erimeye başlar. sonrası mı.? motor elden gider.

fuatcemal' Alıntı:
Selamlar

tesekkurler
benim aracım 1997 2.2i sadece kayış 70-80 lira gibi ağuston ayında almıştım. tabi bunun yanında poryaları, gergi rulmanı aldım ama yinede 550 yi bulmadı.

levent hocam frontera b 3.2 otomatik vectra b opel omaganın triger rulman felan uyarmı..

benim aracım 1997 2.2i sadece kayış 70-80 lira gibi ağuston ayında almıştım. tabi bunun yanında poryaları, gergi rulmanı aldım ama yinede 550 yi bulmadı.

cok fark varmış ..80 lira nerde 550 lira nerde ..hadı olsun 150 tl cok fark var

BIM01' Alıntı:
levent hocam frontera b 3.2 otomatik vectra b opel omaganın triger rulman felan uyarmı..

cok fark varmış ..80 lira nerde 550 lira nerde ..hadı olsun 150 tl cok fark var
yalnız benim fronti 1997 model 2.2i 4 kapı, sizinkiler 2001 3.2. parçada farklılık olabilir, ama bu kadar fark olmaz diye düşünüyorum.

BIM01' Alıntı:
ben onun ıcın programı kendı bılgısayarıma yukledim sadece kabloyu ayarlayamadım

Merhaba bugun gazcita ugradi milano bayisine adam milano baglanti kablosunu bulamadi daha sonra atiker kabloyla baglanti kurdu, atiker kabloyla ayniymis aklinizda bulunsun

Merhaba arkadaşlar...Fronteramın bakımlarını geçenlerde yaptırmıştım..fakat yakıt problemini bir türlü halledemedim..benimle aynı problem yaşayan arkadaşların yazığı konuyu şimdi bulamadım buralarda bir yerlerde ama neyse şöyle anlatayım:aracı çalıştırıyorum yola çıkıyorum çok uzun bir süre sonra gaza geçiyor,buda benzini çok yakması anlamına geliyor..benzin lambasının yanması ile bitmesi bir oluyor gibi bir şey..arkadaşların aynı benim gibi yaşadıklarını ve çözümlerini yazdıkları konu nerede ? ya da bu konuda ne yapmam gerekiyor? 50 Tl lik benzin alıyorum gazı full çekiyom ancak benzinden gaza geç geçtiği için depo yarım olmadan bizim benzin bitiyor :( :( :( artık sıkılmaya başladım vallahi..gaz konusunda usta bulamadım,elektrik tesisatını değiştirecek usta bulamadım..ne yapacam ?yardım edermisiniz ?

gardiyano' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar...Fronteramın bakımlarını geçenlerde yaptırmıştım..fakat yakıt problemini bir türlü halledemedim..benimle aynı problem yaşayan arkadaşların yazığı konuyu şimdi bulamadım buralarda bir yerlerde ama neyse şöyle anlatayım:aracı çalıştırıyorum yola çıkıyorum çok uzun bir süre sonra gaza geçiyor,buda benzini çok yakması anlamına geliyor..benzin lambasının yanması ile bitmesi bir oluyor gibi bir şey..arkadaşların aynı benim gibi yaşadıklarını ve çözümlerini yazdıkları konu nerede ? ya da bu konuda ne yapmam gerekiyor? 50 Tl lik benzin alıyorum gazı full çekiyom ancak benzinden gaza geç geçtiği için depo yarım olmadan bizim benzin bitiyor :( :( :( artık sıkılmaya başladım vallahi..gaz konusunda usta bulamadım,elektrik tesisatını değiştirecek usta bulamadım..ne yapacam ?yardım edermisiniz ?
Abi merhaba, o sorununu sahibi bendim :smiley:) benim araç gaza hava 8 derecedeyken 8-9 kmde geçti. Ha bire benzimn benzin sıkıyodu. Ben daha Öncesinde gaz ayarı için gazcıya gittiğimde pc ye bağladık aracı bana söylediği şu;
Termostat, sıcaklığı regülatöre bildiremiyor araç ısınsa bile gaza geçmiyor ancak belli bi sıcaklıktan sonra otomatik araç gaza geçiyor. Bunun 2 nedeni olabilir dedi birincisi, lpgde regülatöre bağlı bi 10-15 cm uzunluğunda kablolu bir sensör var o vidalı ucu görürsün zaten o bozuk olabilr sıcaklığı iletmediği için. Diğer nedenide termostat bozuk olabilir. Yoksa gaz ayarların iyi dedi.

Sonuç; ben o kabloyu değilştim, önceden 5 kmde geçiyosa değiştikten sonra 3,5 de geçti. Daha sonra termostata baktık ve acı gerçek göründü adamlar termostatı iptal etmişler. Değitikten sonra şimdi 1 km de geçiyo araba rahat ben rahat :smiley:

Sevgili Osman kardeşim,yardımların için çok teşekkürler..biraz evvel Levent kardeşimlede telefonla görüştük,Levent te termostat ta problem olacağını,regülatöre motordan gelen sıcak suyun geç gelmesinden dolayı benzinden gaz a geçişin geç olabileceğini birde gaz ayarında kış şartlarına uyum için cihaza bağlayıp sıcaklık ayarının kışa uygun yapılmasının gerektiğini birde benzin deposunda çıkan boru ve rekorların kontrol edilmeis gerektiğini söyledi..saat 16.00 da randevu aldım ustamdan yukarıda söylenilenleri uygulayıp tekrar deneyeceğim..sonucu burada paylaşacağım..Kısacası şu; Fronteramı çok seviyorum ama böyle aksaklıklardan dolayı canım sıkılıyor :smiley:) :smiley:) :smiley:) başkaca bir problem yok..çok teşekkürler...saygılarımla

gardiyano' Alıntı:
Sevgili Osman kardeşim,yardımların için çok teşekkürler..biraz evvel Levent kardeşimlede telefonla görüştük,Levent te termostat ta problem olacağını,regülatöre motordan gelen sıcak suyun geç gelmesinden dolayı benzinden gaz a geçişin geç olabileceğini birde gaz ayarında kış şartlarına uyum için cihaza bağlayıp sıcaklık ayarının kışa uygun yapılmasının gerektiğini birde benzin deposunda çıkan boru ve rekorların kontrol edilmeis gerektiğini söyledi..saat 16.00 da randevu aldım ustamdan yukarıda söylenilenleri uygulayıp tekrar deneyeceğim..sonucu burada paylaşacağım..Kısacası şu; Fronteramı çok seviyorum ama böyle aksaklıklardan dolayı canım sıkılıyor :smiley:) :smiley:) :smiley:) başkaca bir problem yok..çok teşekkürler...saygılarımla

Ne demek abi, bende biliyorum bu sıkıntıyı insanı bayıyo bi yerden sonra. Benimde böyle ufak tefek aksaklıklarım vardı, zamanım oldukça 20-25 TL gibi rakamlarla aksaklıkları gideriyiroum ve her giderdiğim sıkıntıda arabadaki iyileşmeyi anlayıp arabayı daha cok seviyorum. İnşallah halldersin abi bugün ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,748
Kayıtlı Üye Sayımız
166,563
Kaydolan Son Üyemiz
Efe Kurt

SON KONULAR

Geri