OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 954
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 244,810
Ynt: OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Arkadaşım uçlarına baktık iyi göründü deiştirmedik diyorsun.
Sana bir tavsiye ucuna hiç bakma ve git değiştir derim.Usta değilim ancak çok araba topladım bindim alıp sattım.
En iyi arabanın bile ekonomik ömrü en iyi şartlarda bile 10 seneden fazla değil kim nederse desin.
Bence hortumları değiştir hemde kılima hortumunu bile değiştir derim.
Aslında tüm elektrik tesisatı bile bence çok iyi kontrol edilmeli, gerekirse değiştirilmeli derim.
Madem bu arabaları bineceğiz hemde ailemizle birlikte.Bir hortumun sakat biryerde kopması ne sıkıntılar yaşatır bize değilmi.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Niyazi abi merhaba,, normalde bütün hortumları söküp yenileyecektik, levent abide sağolsun aynı şeyi söyledi bana ancak, bugün zamanımın çok fazla olmamasından dolayı şimdilik iyi göründüğünden değiştirmedik.. Aracımın ufak ufak işleri var daha yapılacak neler yaptırdığımı buraya yazacağım,, tavsiyelerin ve iyi dileklerin için sağol niyazi abi.

Birde birşey sormak istiyorum ben, benim araç 97 sport, hava yastığı varmı bende? sormamın nedeni direksiyon göbeğinde bişey yazmıyo, cama baktım camda herhangi bir havayastığı uyarısı yok, gösterge lambalarındada göremedim?

Etiketler

Merhabalar,
Osman kardeş, sanırım sağ ve solda olması lazım.Torpitonun sağ tarafına bir bak bakalım olup olmadığı belli olur.
İyice emin olmak için servise bir sormak lazım derim.Yinede o modellerde olmalı diye düşünüyorum.
Tabi Hüseyin bey daha iyi bilgi verecektir, nede olsa konunun uzmanı.

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Osman kardeş, sanırım sağ ve solda olması lazım.Torpitonun sağ tarafına bir bak bakalım olup olmadığı belli olur.
İyice emin olmak için servise bir sormak lazım derim.Yinede o modellerde olmalı diye düşünüyorum.
Tabi Hüseyin bey daha iyi bilgi verecektir, nede olsa konunun uzmanı.

Şimdi gittim araca baktım, sağ yada sol tarafa baktım ön konsolun uyarı yok, ön konsolun kapı taraflarına baktım orda uyarılar felan olur ordada yok,, ama el feneri ile uyarı ısıklarına baktım en sondakinde hava yastığı işareti var.

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Arkadaşlar aman ha antifiriz işini yaz kış ihmal etmeyin.Özellikle yazın boşaltanlar sezon gelince koydukları zaman su pompası ve diğer yerler başlar sızdırmaya, aman dikkat edin.
katılıyorum...

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Arkadaşım uçlarına baktık iyi göründü deiştirmedik diyorsun.
Sana bir tavsiye ucuna hiç bakma ve git değiştir derim.Usta değilim ancak çok araba topladım bindim alıp sattım.
En iyi arabanın bile ekonomik ömrü en iyi şartlarda bile 10 seneden fazla değil kim nederse desin.
Bence hortumları değiştir hemde kılima hortumunu bile değiştir derim.
Aslında tüm elektrik tesisatı bile bence çok iyi kontrol edilmeli, gerekirse değiştirilmeli derim.
Madem bu arabaları bineceğiz hemde ailemizle birlikte.Bir hortumun sakat biryerde kopması ne sıkıntılar yaşatır bize değilmi.
hocama aynen katılıyorum. ağustos ayında frontimde benzin kokusu gelmeye başladı. hortumlara göz ile bağlantılara söküp kontrol ettik sorun yok. sonra benzin hortumlarını söküp, tek tek kıvırarak kontrol etmeye başlayınca, arkadan depodan flitreye giden ve motorda ise enjeksiyona giden hortum ortadan çatlamış olduğunu ve basınca mağruz kalınca buraladan kaçak yaptığını gördük. bu yüzden eğer kullanıcısı değiştirmedi ise ve na zaman değiştirildiği belli değil ise, hava yağ su yakıt değiştirmekte fayda var.

Quinsley' Alıntı:
Şimdi gittim araca baktım, sağ yada sol tarafa baktım ön konsolun uyarı yok, ön konsolun kapı taraflarına baktım orda uyarılar felan olur ordada yok,, ama el feneri ile uyarı ısıklarına baktım en sondakinde hava yastığı işareti var.
panelde hava yastığı işaret lambası olması, hava yastığının olduğunu göstermez. sportların bazılarında var bazılarında yok. şase numarasından servise sormak lazım.

Dün akşam iş dönüşü aracımı çalıştırdım, gaz göstergesine elektrik gelmediğini gördüm ışıkları yanmıyordu, belki göstergede sıkıntı vardır diye baktım ama araç gaza geçmiyor ??? Eve gittim akü başını felan söktüm, gaz sisteminin sigortasını değiştirdim ama ne fayda, dün tamriciden çıktığımdada çalısıyodu hatta gaz bitti gittim gaz aldım vs vs. Bi gazcı yada elektrikçi yolu göründü bana, hadi hayırlısı.

Dün akşam iş dönüşü aracımı çalıştırdım, gaz göstergesine elektrik gelmediğini gördüm ışıkları yanmıyordu, belki göstergede sıkıntı vardır diye baktım ama araç gaza geçmiyor Eve gittim akü başını felan söktüm, gaz sisteminin sigortasını değiştirdim ama ne fayda, dün tamriciden çıktığımdada çalısıyodu hatta gaz bitti gittim gaz aldım vs vs. Bi gazcı yada elektrikçi yolu göründü bana, hadi hayırlısı

aynı olay benimde başıma gelmişti ..malesef benim lpg beynıne su kacmıştı ve aynı markayı bulmakta zorlanınca lpg beynı ve tesısat degişti ..hayırlısı sızınkı inşallah daha ucuz ve basit bır sorundur..

Quinsley' Alıntı:
Dün akşam iş dönüşü aracımı çalıştırdım, gaz göstergesine elektrik gelmediğini gördüm ışıkları yanmıyordu, belki göstergede sıkıntı vardır diye baktım ama araç gaza geçmiyor ??? Eve gittim akü başını felan söktüm, gaz sisteminin sigortasını değiştirdim ama ne fayda, dün tamriciden çıktığımdada çalısıyodu hatta gaz bitti gittim gaz aldım vs vs. Bi gazcı yada elektrikçi yolu göründü bana, hadi hayırlısı.
geçmiş olsun. önce gazcıya git derim...

selamlar

aracım 2001 model 3,2 orjınal 110 binde .aldıgım arkadas trıger ini değiştirmemiş öncekinide bilmiyor.
servise gitmeden trigerin değişip değişmediğini anlayabilirmiyiz.yoksa değiştir gitsin mi dersiniz.
lastikler bu kış iadare eder ama baharda 4 tane ister bakalım.

fuatcemal' Alıntı:
selamlar

aracım 2001 model 3,2 orjınal 110 binde .aldıgım arkadas trıger ini değiştirmemiş öncekinide bilmiyor.
servise gitmeden trigerin değişip değişmediğini anlayabilirmiyiz.yoksa değiştir gitsin mi dersiniz.
lastikler bu kış iadare eder ama baharda 4 tane ister bakalım.
iyi akşamlar fuat cemal....
trigerin değiştirilip, değiştirilmediğini anlamak zor, ilk 1 hafta da anlaşılır ama sonrası zordur. ben aracımı aldığım kişiye sorarım, eğer biliyorsa km. hesabını tutarım. eğer bilmiyorsa ilk fırsatta değiştiririm. çünkü triger 150 tl ye mal olur, ama yolda kopması motor yapımına....

tesekkurler
levent bey en yakın zaman da değiştireceğim.
daha sticker ları yapıştıramadım.
bir de acaba diyorum şimdi ya da baharda pasta cila yapıp öyle mi yapıştırsam.nedersiniz. ???

http://www.deltalastik.net/?urun-4813-GOODRIDE-245-75-16-10PR-CR-857-M-T.html

linketi lastik için yorumlarınız nedir acaba?

BIM01' Alıntı:
aynı olay benimde başıma gelmişti ..malesef benim lpg beynıne su kacmıştı ve aynı markayı bulmakta zorlanınca lpg beynı ve tesısat degişti ..hayırlısı sızınkı inşallah daha ucuz ve basit bır sorundur..

İnşallah benim üzerinde olan markada iflas etmiş istanbulda 2 yer var eküye bağlayan buda sıkıntı. Akşam belli olcak açık yer bulursam. Dediğniz gibi hayırlısı.

Levent abi direk gazcıya gidicem, elektrikçi bakar anlamaz vs vs zaman kaybı boşyere. Açık yer bulursam götürcem arabayı akşama birkaç işim vardı iptal ettim hepsini.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,752
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR