OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 954
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 244,883
Ynt: OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

Quinsley' Alıntı:
Bugun sabah araca bindigimde debriyaj pedali bosa dusmustu, debriyaj yagi bitmis sagolsun murat abi ile gorusup yag aldim ve debriyaj pedalini pompalayarak normale cevirdim. Daha sonra cihan otodan termostat alip tamircime gittim ve onceki termostati soktugunde aci gercekle karsilastik termostatta musur yoktu. Arabam cok yakiyodu, gaza 7-8 kmde geciyodu, araba gaz yemiyodu, kalorifer yetrince isitmiyodu nedeni buymus...
termostatın detaylı resimlerini çekermisin.?

Etiketler

Abi soktugum termosta bu gorunen ekstra hicbisey yok, ha bunu koymus adam hada direk baglamiss

Merhabalar,
Emre kardeş benim şansım olsa gerek, belkide ben geç kaldım kimbilir.
Sanırım önümüzdeki günlerde alabilirim.Bir firmayla şimdilik sadece görüştük onların adına rüzgar enerjisi için uygun yer arayacağım tabi konuşup anlaşabilirsek.O firma için Çanakkale'de başka yerde iş olursa heryere giderim.
Malum benim işim arazi işleri, dağlarda olmayı, tepelerden çevreyi seyretmeyi seviyorum.
Sizin dağlarda rüzgar varmı, kimbilir belki beraber rüzgarlı yer ararız.
Türkülerle kalın sağlıkla kalın.

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Emre kardeş benim şansım olsa gerek, belkide ben geç kaldım kimbilir.
Sanırım önümüzdeki günlerde alabilirim.Bir firmayla şimdilik sadece görüştük onların adına rüzgar enerjisi için uygun yer arayacağım tabi konuşup anlaşabilirsek.O firma için Çanakkale'de başka yerde iş olursa heryere giderim.
Malum benim işim arazi işleri, dağlarda olmayı, tepelerden çevreyi seyretmeyi seviyorum.
Sizin dağlarda rüzgar varmı, kimbilir belki beraber rüzgarlı yer ararız.
Türkülerle kalın sağlıkla kalın.
seferihisar a gel abi. bizim buralar yaz kış rüzgarlı.

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Levent bey, bilmem mi sizin rüzgarlarınızı hemde iyi bilirim.
Geşmişte bir dönem bende İzmir'li olmuştum.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
sorma abi, alışıncaya kadar 1 sene boyunca rüzgardan sersem gibi dolaştım.

Eveeet, yaklasik 1,30 saat once eve geldim araci parkettim indigimde arabanin su akittigini gordum ip gibi akiyodu aravada su bitti, motorun sogumasini bekledim 5 lt su doktum ustten alttan dokuldu el feneriyle bakarken, tamirci arkadas denk geldi sicak su hortumu motora girdigi yerden patlamis,, hortumlar degisecek sarj dinamosu sokulup. 3 litrede antiifiriz bosa gitti :smiley:

Quinsley' Alıntı:
Eveeet, yaklasik 1,30 saat once eve geldim araci parkettim indigimde arabanin su akittigini gordum ip gibi akiyodu aravada su bitti, motorun sogumasini bekledim 5 lt su doktum ustten alttan dokuldu el feneriyle bakarken, tamirci arkadas denk geldi sicak su hortumu motora girdigi yerden patlamis,, hortumlar degisecek sarj dinamosu sokulup. 3 litrede antiifiriz bosa gitti :smiley:
geçmiş olsun.
antifirizi yeni koymuş ve yoğunluğu fazla ise, ne kadar kireçlenerek kapanan açıklıklar varsa hepsi açılacaktır. benden sana nacizane bir tavsiye, su ve yakıt dolaşım sistemindeki tüm plastik boruları yenile, bağlantı yerlerini kontrol et. ayrıca şarj, marş dinamosunu da elden geçirt.

Teşekkürler Levent abi. 3 litre antifirz koyduk termostatı değiştiğimiz gün. Bizde ustayla öyle karar verdik bütün hortumları yeniliyeceğiz, şarj dinamosunu daha sonra alt debriyaj merkezinin ve aks başlarını değiştirirken yapıcam.

Quinsley' Alıntı:
Teşekkürler Levent abi. 3 litre antifirz koyduk termostatı değiştiğimiz gün. Bizde ustayla öyle karar verdik bütün hortumları yeniliyeceğiz, şarj dinamosunu daha sonra alt debriyaj merkezinin ve aks başlarını değiştirirken yapıcam.
kolay gelsin derim...
kış bakımı için; su, yakıt, hava emiş ve ateşleme sistemini elden geçirmek faydalı olur kanaatindeyim. (tabiki tamirci ustalarımız önderliğinde, daha iyi bilir.)

Merhabalar,
Arkadaşlar aman ha antifiriz işini yaz kış ihmal etmeyin.Özellikle yazın boşaltanlar sezon gelince koydukları zaman su pompası ve diğer yerler başlar sızdırmaya, aman dikkat edin.

Vinc geldi hos geldi :smiley:

IMG_20121120_201109.jpg

IMG_20121120_200854.jpg

IMG_20121120_200842.jpg

IMG_20121120_200954.jpg

IMG_20121120_200929.jpg

mrdnmz' Alıntı:
Vinc geldi hos geldi :smiley:

Hayırlı uğurlu olsunn :D

bugün arabanın patlayan bir hortumunu, dinamolardaki bilyaları ve kayışı değiştridik,,, tekrar 3 litre antifiriz koyduk araca, bu sıkıntımızda düzeldi. Diğer hortumları değiştirmeyelim dedik uçlarına felan baktık iyi görünüyodu...

Merhabalar,
Arkadaşım uçlarına baktık iyi göründü deiştirmedik diyorsun.
Sana bir tavsiye ucuna hiç bakma ve git değiştir derim.Usta değilim ancak çok araba topladım bindim alıp sattım.
En iyi arabanın bile ekonomik ömrü en iyi şartlarda bile 10 seneden fazla değil kim nederse desin.
Bence hortumları değiştir hemde kılima hortumunu bile değiştir derim.
Aslında tüm elektrik tesisatı bile bence çok iyi kontrol edilmeli, gerekirse değiştirilmeli derim.
Madem bu arabaları bineceğiz hemde ailemizle birlikte.Bir hortumun sakat biryerde kopması ne sıkıntılar yaşatır bize değilmi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR