Ynt: Offroad Araçlarınıza Tampon,Bagaj,Yan Bar,Aksesuar İmalatı (İstanbul)
elifefe' Alıntı:
Cevap yazmayacaktım ancak sükut etmemiz, esnaflığımız dan değilde ikrar olarak algılanmasın diye konuyla alakalı olarak ben şahsi düşüncelerimi söylemek isterim, Olan biteni Kemal Bey'in ağzından dinledik, tamam çok güzel yazmış keşke seyahatten geldiğinde uğrayıp aslan gibi içindekileri yüzümüze söyleseydide buralarda zamanımızı harcamasaydık.. Elimi ayağımı birkez daha boşalttınız Kemal Bey...2. hafta Egemen'i arayıp resmen bizi hırsızlıkla itham ettiniz, sonra burada aslı astarı olmayan şeylerden bahsediyorsunuz.. Bize adını zikrettiğiniz insanlar malesefki sizi tanımıyorlar hepsi ile görüştük (sizin tavsiyeniz üzerine, kredi kartı ile vinç satıp satışlarını katlayan arkadaşınız dahil )... Peki camiada o kadar çok tanıdığınız vardıda, neden bize geldiniz?.. Fazla dallandırıp budaklandırmayacağım, Bizler ekmeğine efendi insanlarız.. Tamponunuz hazırdı fakat size teslim etmek istemedik bunu anlamış olmanız gerekirdi.. İtiraf edeyim, imalarınız ve ithamlarınız çok gücümüze gitti.. Araç bizdeyken kaç kere aracınızı buradan aldırttınız ve her gidip gelme sonrası birşeylerin kaybolduğundan bahsettiniz ,aylar önce mil kesmiş menteşe için bizi suçladınız... Bunları neden yazmadınız? Buradan arabayı alırken ;'' çocuklar elinize sağlık sepet çok güzel oldu'' demedinizmi ?... Yazsanıza bunlarıda.. meğer işin içinde iyi niyet yokmuş.. Bize gelen telefonun haddi hesabı yok.. '' çocuklar takmayın, çıkar böyle insanlar...'' Kemal Bey, Yanlış anlamayın ben size cevap yazmıyorum şu an merak eden arkadaşların merakı gitsin diye yazıyorum.. Yazmamam gerek, ancak;'' bu işi yapan bir tane bile dürüst adam yok'' demişsiniz ,Bari onları karalamasaydınız.. buna daha çok üzüldük.. Bende yazınızı koyup,'' arkadaşlar yapmayın böyle adamların işini, bu tip adamlar şöyle -böyle''... mi diyeyim hiç yakışırmı insana ? Konuyu bilmeyen 3. kişiler sizi tamamen haklı görebilirler ,görsünler,bize tavır koyabilirler, canları sağolsun . piyasada bu işi yapan bir çok arkadaşımız var paşa gönülleri nereye ne isterse oraya yaptırırlar. Bu yazıma istediğiniz gibi karşılık yazabilirsiniz ben daha birşey yazmayacağım.. Gereken cevabı ve yorumları zaten müşterilerimizden alıyoruz. Teşekkür ederim.
Vaktinizi aldım çok özür dilerim.
Ey Güzel İnsan,
Madem bu kadar sana dokunan bir durum söz konusu idide niçin şimdiye kadar susup, sen hiç muhatab olmadında,her daim ön saflarda ortağın Egemeni tuttun çok merak ediyorum. sen hiç bir zaman muhatab olmadın ki arkadaş.. hatırlamadığın diğer bir konu ise, aracımı ben teslim almadım ve çok güzel olmuş elin ize sağlıkta demedim, daha doğrusu diyemedim... yapmış olduğunuz işçiliği ben değil,ortaya yeni bir mükemmelliyet yaratmışçasına karşısına geçipte çocuklar gibi sevinen siz olmalısınız. Daha öncede dediğim gibi, diploma alınmakla mühendis olunmuyor. Kağıt üzerinde veya bilgisayar ortamında sen hesaplarını çok iyi yapabilirsin,zaten işin demastrasyon ve show kısmında mükemmelsiniz,bilgisayar başından kalkıp,işinizi yapabilseniz veya yaptırabilecek adamınız olsa sorun olmayacak.. ama uygulamada sıfırsınız.Kaynak yapmak kim,siz kim.. Bu işler çok fazla ustalık ister,o güçte sizlerde zaten yok,ya o işin ustasını alıp yanında yer verecek,takımı tamamlayacak, veya kendi yaptıklarının karşısına geçip,olmadı deyip müşteri olarak gördüğün ama maalesef hem maddi hemde manevi yönden zarar verdiğin insanların emeğini harcamaya devam edecek,bir süre sonrada yok olup gideceksin..Aslında ben sizlere çok güzel bir yol göstermeye ve bazı örnekler vermeye çalıştım,senin bahsettiğin gibi çok kişiyi tanıyorum ve isimleride bunlar diye bir iddiam hiç bir zaman olmadı ki, bunların size zaten ne yararı var onuda anlayamadım.. bunları nereden çıkarıyorsunuz..? Beni tanıyan tanıyor arkadaş.. Herkesin tanımasıda zaten gerekmiyor ki..Kimse ile sidik yarışında değil,sizlerin yaptığı yanlışı paylaşıyoruz.. Ben bu camia içinde çok iş yaptırdım ve emin ol senin hayatında şu ana kadar kazandıklarını aracıma ve zevklerim için harcadım.. Konuyu saptırmaya gerek gören sen, yaptığın işin ne derece arkasında durabiliyorsun ki.. sen değilmisin, telefonlara çıkmayan, ben olmadığım için işimi takip etmesini söylediğim çalışanlarıma saygısızca cevap veren.. Geç bunları arkadaş, amaç ve niyet kavga etmek değil..Hatırlaman bahabnda bir kaç şeyden bahsedeyimde,sevgili ortağının verdiği sözlerin arkasında o zaman ne derece durabilmen gerektiğine sen karar ver..
İlk geldiğimde önce sizlerden ön tampon,arka tampon ve üst sepet için teklif alıp görüşeceğimi,sonra dodikler için Kartal da bir arkadaş varmış,ona gideceğim dediğimi biliyorum.Egemen, ben işin tamamına talibim, dodikleride ben yapacağım demedimi,elbette dedi..hatta dodikleri yaptırmak için görüşeceğim arkadaş için söylediklerinden bahsetmeyeyim bile,yakışık almayacak..sonra düşündü taşındı ve arka tamponun zaten orjinal hali ile çok güzel olduğunu ve bozmanın yanlış olacağını kendisi söyledi. OK dedik. ya fiyat?? benim aracımın çok özel olduğu ve hazır bir kalıbı olmadığı için,üst sepete 1.300 TL,ön tampona 1.500TL dodiklerinde 500TL gibi tutacağını söyledi. istediğim aracımın gönlüme göre mükemmel olmasııydı..,o nedenle parada tek TL pazarlık dahi yapmadım.. Sizlere bunu zaten açıkça söylemedimmi? elbette söyledim.. başka bir arkadaşa yapılan,üst sepet,ön tampon toplam rakam 1.500TL olduğunu bildiğim halde benim bu fiyatı kabul etmem zaten size karşı yapmış olduğum bir jest değilmidir? sen şimdi kime ne masal anlatıyorsun arkadaş. sen istemedin, ben 1.500TL iş avansı verdim. sen 2 hafta da işi bitirip teslim ederim dedin ben 4 hafta sabır ettim..(Zaten anlamadığım,niçin bir araç bu işler için haftalarca sizde kalmakta ki..? İşin erbablarının söyledği,önce araç gelir sökülür ölçüler alınır,sonra prova için çağrılır, ve montaja gelmesi istendiğinde ise bir kaç gün kalması söylenerek tüm makyaj yapılarak montajı gerçekleşir.Sistem bu şekilde yürütülmeli derler..Neyse bu sistem işi bilenlere aitmiş,biz onları bulamadık..) Önce dodiklerden vaz geçende sendin,yapamayacağım vede yaptıracak adam bulamadım diye..baktım iş çıkmayacak, ben bu işten sıkıldım vede soğudum arkadaşlar,elinizde kimin ne işi olduğu beni ilgilendirmiyor,ben aracımı teslim ettiğimde elinizde araç yoktu,şimdi araç doldu işi askıya aldınız,o sorun sizin sorununuz,aracımı tamamlayıp bana hafta sonuna kadar teslim edin, diyen de tabiiki benim,ve seyehatte olduğum içinde mesaj attım size..Kapında duran ve elini sürmeden 2 hafta beklediğin araç sahipleri hakkında başımıza atıp gittiler,önce Adnan Ofluoğlunun getireceği tampon ve sepetleri görüp sonra karar verecekler deyipte laf salatası doğrayan, aracı problemli ve muayenesi olamıyor,başımıza atıp seyehate giden bir iş adamı için söyledikleriniz ve elinden çok dili çalışan sizler değilmisiniz arkadaş...Kimbilir benim içinde kimlere ne söylemişsinizdir?.. Araç hazır deyip,gelen şoförüme, üst sepet tesisatını kesip,sepeti indirip,ayaklara yalan yanlış berbat bir destek kaynaklar atan,sonrada yerine dahi tam oturtmadan,kaportaya zarar veren, boyanın içine sıçan, bağlantılardan bir kaçını monte etmeye bile tenezzül etmeden,sözde sepet içine yapmayı taahhüt ettiğiniz delikli sacı dahi yerleştirmeden, antenlerimi söküp yerine takmadan koltuklar üzerinde teslim eden,ön tampondan söktüğün ve sökerken tesisatını hunharca kestiğin,vinç ve parçaları araç içine koyup demonte teslim edende SEN.. elbetteki aracım içinden kaybolanların hesabını size soracağım,başka kime sormam gerekiyorki..? uyuma ve uydurma.. benim yazımı iyi okumamışsın atıyorsun..sen oradakilere cevap ver o halde.. sen değilmisin ki, strepi alan benim,evet haklısın abi diyen,komşunun forklifti kaldı onu çektik diyen,Egemen değilmi ki, yangın söndürücü arkada vardı evet gördüm diyen, giden ve sır olan sentetik vinç halatıda cabası,ben bulgaristan Warn 'dan kendim 160 Leva(160TL) ya aldığım için fazla üstelemedim. ama Türkiye'de en boktanı 750.TL dir....eee ben bunları sizin işyerinizden aracım ile çıktığım ilk hafta sonu,aracı teslim aldığım 30 dak. sonrasında fark edip,sizlere telefon açarak zaten söyledim, arkanızdan atmadım ve siz çaldınızda demedim,ama Egemen efendi aracın anahtarının sadece kendisinde olduğunu ve kimseye vermediğini söylesede, tüm araçlar zaten kapılar ve camlar sonuna kadar açık durmakta değilmidir? demekki sizin oaralara gelipte bunlara ihtiyacı olan ve bunları almaya tenezzül eden biri veya birileri varmış...beni tanıyanlar,aracımda neyin olduğunu,neyin olmadığını, çooook iyi bilir.. Allah'ıma çok şükür kimseyi haksız yere suçlamam vede karalamam, sizleride öyle zaten.. ASLA SİZ ÇALDINIZ DEMEDİM.. saydığım bu eşyalarım yok,dikkat edin,aldınız ve kullanıldı ise tekrar yerine lütfen koyunuz diye uyardım. uayarmak suçmu arkadaş,eşyamın arkasına düşmek ve hesap sormak suçmu arkadaş..ben sizi uyarmasam,başkası sizi uyarmasa sen neyi kontrol edipde önlem alacaksın ki..? zaten neye ne ile cevap vereceğini dahi beceremiyorsunuz.. diyorsunuz ki, abi şoförlerin almış olmasınlar sakın.. siz bunu bile yakıştırdınız,daha ne diyeyim.. senelerce yanımda çalışan ve zaten tüm araç anahtarları cebinde taşıyan insanlar.. ihtiyacı yok ki benim adamlarımın, o şeyleri almaya tenezzül etsinler..yine diyorum ki, yazık,hemde çok yazık.. yaptığınız işin arkasında durmak esnaflıktır arkadaş..karşısına geçip küfür etmek değil... Müşteri dediğin insanlar her zaman olmalı ki sen yaşayasın.. yaşlarınız genç, hayat size çok oyunlar oynayacak,sizlere bugün, boşver böyle adamlar çıkar diyenler,sakın ola güç vermesin..bir gün bir bakmışsınz ki arkanızdan küfür edenler ilk onlar olurlar.her şeyi ama herşeyi yapabilirsin,kazançta,kayıpta senin,ama sen sen ol, ekmek yediğin ele asla tükürme arkadaş..Çünkü senin bugün rahat kazandığını zannettiğin para hiçte kolay kazanılmıyor, elbette sende müşterin olan insanlara hesap vereceksin.her kim olursa olsun, rakibinde olsa kötüleme ve karalama ki sen yücelesin.duvarları yıkıp,kapıları kapatmadan önce iyi düşün,aralık bir kapı tut ki,ihtiyacın olduğunda o kapıdan girebilmeye yüzün olsun..!! İşte Ticaret ve ticaretin gerçek edebi yüzü budur ve bunu gerektirir.Ne demek cevap yazmayacaktım demek..!! elbette cevap vereceksin, çünkü ben bunu bekliyordum arkadaş.. sen cevap vereceksin ki, ben daha içimi boşaltayım.. ama dikkat et, yalan ve yanlış yazdığım tek kelime dahi yok vede olmayacak.Sende zaten yalan olduğunu söyleyemezsin..
Ben aracımı yarımda olsa teslim aldım.Önceki yazımda da dediğim gibi,gördüğüm manzara karşısında benim ödediğimi sizler asla hak etmediniz.. lakin yediğimiz yemek hatırına,boğazımıza giren bir rızkınız oldu, onun için ben hakkımı Helal edeceğim. sizden isteğim ise, en kısa sürede faturamı kesip bana ieltmenizdir.
Aracımı,önce kaportacıda ön tamponumu ve vinç imi monte ettirdim, boyacıda tavanımı boyattım,sonra elektrikçide üst tesisatımı ve vinç tesisatımı tekrar yeniden yaptırmak zorunda kaldım.Aracımı bilen ve bu durumu görenlerin söylediği yorumları burada size ben söylemeyeceğim. Daha sonra DES sanayi sitesinde bir paslanmazcı arkadaşıma gidip,üst sepet içine delikli paslanmaz 1,5mm saç kaplattım. Ve asıl işin şekli orada ortaya çıktı.. 1.500TL rakam ödediğimi duyduklarında,bu paraları ödeyecek insanlar niye asıl malzeme,kıvırma için caka,torna,tüm teknik donanım ve işçiliğe sahip olan bizleri değilde,senin gittiğin gibileri bulabiliyorlar dediler. Bana komple sepeti bu hali ile 1.000TL ye yaparız vede para kazanırız dediler.Ama sizin bana teslim ettiğiniz yarım şekilde değil, içinde 1,5mm paslanmazıda olarak.Bana yaptınız sepet malzeme ve işçiğinin 400.TL yi geçmeyeceğini söyleyenlerde onlar,gerçi sen zaten bunu biliyorsun, bir laf vardır bal tutan parmağını yalar.. Diğer taraftan yedpa da parçacılık yapan bir abimiz beyefendide tamamen yurt dışından getirdiği,aynı boy ve ölçülerdeki hazır sepeti zaten 450€ ya KDV dahil fatura vererek verebileceğini söylüyor..Şimdi senin dediğine bir cevap arkadaş, ben bu camia içinde olarak sizi bulmakta zaten hata etmişim,bak o konuda yerden göğe kadar haklısınız,ama iş işten geçti..iş sizde iken karşıma çıkan fırsatlara yanıyorum ya.. Adnan Ofluoğlu abimizin getirdiği veya getireceği techizatlarıda maalesef sizlerden öğrendim ve hatırlarsanız sizler yanında iken kendisi ile görüştüm..Yapacak bir şey yok,sağlık olsun diyorum artık.Ben dediğim gibi size yaptırdığım sadece bir üst sepet için ister inanın ister inanmayın, 5 asgari ücretli çalışanın kazancını ödedim, ve biliyorum ki, bu bana ders olmayacak,çünkü çok rahatlıkla en kralını sıfır olarak alabilecek gücüm varken,ben beni heryere götürebilecek güce ve ekipmana sahip bu aracımı seviyor vede değer veriyorum.. Sen de dahil,sana akıl verenlere söyleyebileceğim, bu olaydan mutlaka Ders alınmasıdır.Adımlar atılırken dikkat edilsin ki, kimsenin canı acıyıp,zarar görmesin..
sende sağlıcakla kal arkadaş..
Kemal SARIGÜL