Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 269,940
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

fbmy' Alıntı:
Duster test aracı ... ;)

avrupa yakasında bir bayinin sürüş test aracı.ilker bey marmara bölgesinde 2 tane 4x4 duster var tanıtım için dedi.serkan bey tozu görünce siyah aracı yola sokmadı bile.ilker bey ve aracı olmasa bu tartışma duster lar eskiyene kadar sürerdi. şimdi 80 cm kar testi var sırada

Etiketler

bu arada senelerdir marka model tartışmaları yaparız.duster sahipleri kadar markalarına bağlı bir grup görmedim.nadir beyin unimog birikimi kadar değil tabiki ama ilker beye şu model konsol ne zaman geliyor- ilker bey;benim bilgim öyle bir ürün yok-var biz araştırdık şeklinde dusterla ilgili vida kablo bağı gibi incik boncuk detaylara kadar araştırmışlar.ilker bey bu konuda kimse ümit erkanın eline su dökemez dedi:smiley:.ben ümit bey in dacia ile ilgili organik bağı var teorisini bu birikimden çıkardım.bugünki serkan beyle gelen arkadaşlarda duster mevzuunu yutmuşlar.

Ha tamam anlaşıldı şimdi bu kadar gözü kara şekilde o aracı oralarda o şekilde nasıl kullanabildikleri :smiley:

Arkasındada servis desteği varsa mesele yok :smiley:

Aklıma bir firmanın çelik kapısı için verdiği garanti ve testleri geldi. Çelik kapılara özel bir stand ve mekanizma yapmışlardı, kapı sürekli açılıp kapanıyordu 24 saat. firmanın bir iddası vardı bizim kapımız şu kadar yıl şu kadar açılıp kapanma süresince garantilidir ve bozulma yapmaz. Firma bizim kapımız açılabiliyor ve kapanabiliyor demiyordu ;D

Kişisel fikrim o şartlarda 4x4 olan her araç o tarz bir kullanım ve gözü karalıkla oraları çıkar ve geçer. Beni ilgilendiren o kapının kaç kere sorunsuz açılıp kapanacağı , açılıcakmı yada kapanacakmı değil. Zira bir çelik kapıysa açılması ve kapanması normal değilmi.

Bununla birlikte bunlar güzel denemeler , zira çok daha ciddi 4x4 araçları olan firmalar ile benzer testler için konuştuğumuzda yan çiziyorlar :smiley:

Keşke adam gibi bir test pistimiz olsa standart engelleri olan ve her aracı engel geçiş başarısı ve süreler ile objektif test edebilsek.

Tempus' Alıntı:
Ha tamam anlaşıldı şimdi bu kadar gözü kara şekilde o aracı oralarda o şekilde nasıl kullanabildikleri :smiley:

Arkasındada servis desteği varsa mesele yok :smiley:

Aklıma bir firmanın çelik kapısı için verdiği garanti ve testleri geldi. Çelik kapılara özel bir stand ve mekanizma yapmışlardı, kapı sürekli açılıp kapanıyordu 24 saat. firmanın bir iddası vardı bizim kapımız şu kadar yıl şu kadar açılıp kapanma süresince garantilidir ve bozulma yapmaz. Firma bizim kapımız açılabiliyor ve kapanabiliyor demiyordu ;D

Kişisel fikrim o şartlarda 4x4 olan her araç o tarz bir kullanım ve gözü karalıkla oraları çıkar ve geçer. Beni ilgilendiren o kapının kaç kere sorunsuz açılıp kapanacağı , açılıcakmı yada kapanacakmı değil. Zira bir çelik kapıysa açılması ve kapanması normal değilmi. nzer testler için

Bununla birlikte bunlar güzel denemeler , zira çok daha ciddi 4x4 araçları olan firmalar ile benzer testler için konuştuğumuzda yan çiziyorlar :smiley:

Keşke adam gibi bir test pistimiz olsa standart engelleri olan ve her aracı engel geçiş başarısı ve süreler ile objektif test edebilsek.

böyle söyliyeceğinizi bilseydim, ufak parkurlardan offroad yapmaya başlar, bugünde aracımı oraya çıkartırdım.. yazdıklarınızla hiç alakası olmayan bir durum yaşandı orda,gelseydiniz de gözlerinizle görseydiniz,o alana bu işlere yeni başlamış duster sahipleri rahatlıkla çıkardı, aracında hiç bir şekilde hiç bi yerinde hiç bi şekilde çizik dahi olmadan..

fbmy' Alıntı:
Duster tarikatı kurmuş Ümit Bey, ;D

site bir sarsıntı geçirdiği dönem amerikancı japoncu ingiliz seven tartışması vardı ama bu tarikat facebooktanda cızlıyolarmış.hatta 4 haziranda olmayan bir organizasyon bile fısıltıdan habere dönmüş.ilker bey aracını getirip olmayan aksiyon yerine bize bugünki sunumu yaptı.ilker beyin çılgın çok iddalı bir sürüş tarazı var.2 3 sene sonra çarpışantürk kadar deli bir offroad pilotu olur

mertakbaş' Alıntı:
Suzuki ile 4 kişi çıkamadık. Duster 5 kişi ile çıktı. Bence bu bir dezavantaj.

Kaç motorlu bir suzuki? kaç lastikli ? suzukiyi kullananda o çukurlarda aracı kırmayı göze alarak kaptırıp çıkam cesareti gösterip deneyebiliyormuydu ?

bu bir kriter değilki. zaten 1.6 motorlu bir suzuki vitarada arazide en fazla 2 kişi olmalı 3. kişide bile araba zorlanıyor. Yayları çöküyor altı sürtmeye başlıyor.

Ama bu bahsettiğimiz 15 000 tl lik bir araç.

mertakbaş' Alıntı:

8 10 değişik marka ve model 4x4 ü yüksek performans kullanmış biri kürşad bey.söyledikleri kesinlikle doğru.biz suzukiye becce kit 30 lastik koyduk ama ayna mağruti değiştirmedik.kramponla tenis kortuna soktuk.bu teşhis çok doğru.kimse ilker bey kadar tempolu sürmez duster ı.bende şu an 6 binde 60 binde nasıl olacak derken bunu kastettim

SERKANEFE' Alıntı:
böyle söyliyeceğinizi bilseydim, ufak parkurlardan offroad yapmaya başlar, bugünde aracımı oraya çıkartırdım.. yazdıklarınızla hiç alakası olmayan bir durum yaşandı orda,gelseydiniz de gözlerinizle görseydiniz,o alana bu işlere yeni başlamış duster sahipleri rahatlıkla çıkardı, aracında hiç bir şekilde hiç bi yerinde hiç bi şekilde çizik dahi olmadan..

Benmi yanlış anladım? O aracı süren kişinin çok gözü kara bir şekilde o çukurlu yerlerde 3. vitesle hızlı bir şekilde kaptırıp yukarı çıktığını, sizinde haklı olarak aracınıza zarar vermemek için oraya girmediğinizi anladım yazılanlardan.

Ben zaten 4x4 bir aracın orayı çıkması çok normal zaten çıkamaz demek manasız diyorum. bu mevsimde kuruyken orası bana vereceğiniz herhangi bir 4x4 low vitesi yada TC sistemi olan araçla oraya çıkarım. Kendi aracımlada bundan 2 ay önce içinde 4 yetişkinle o rampayı 60km hızla çıktım.

Ama ordaki bazı dik rampalara kışın zemin çamurken çıkmayı denemem bile.

Tempus' Alıntı:
Benmi yanlış anladım? O aracı süren kişinin çok gözü kara bir şekilde o çukurlu yerlerde 3. vitesle hızlı bir şekilde kaptırıp yukarı çıktığını, sizinde haklı olarak aracınıza zarar vermemek için oraya girmediğinizi anladım yazılanlardan.

Ben zaten 4x4 bir aracın orayı çıkması çok normal zaten çıkamaz demek manasız diyorum. bu mevsimde kuruyken orası bana vereceğiniz herhangi bir 4x4 low vitesi yada TC sistemi olan araçla oraya çıkarım. Kendi aracımlada bundan 2 ay önce içinde 4 yetişkinle o rampayı 60km hızla çıktım.

Ama ordaki bazı dik rampalara kışın zemin çamurken çıkmayı denemem bile.

ya olur mu ne alakası var zarar vermemek için çıkmamazlık yapmadım, hatta ilk defa rampayı mesud beyin aracıyla cıktım ciddi anlamda korktum.. Bu arada duster 'ın 3.viteste 60 km hızla gittiği ve biraz rampa çıkışından sonra aracın rampadan dolayı km hızını 50 'ye düşürdüğü yere kadar bende çıktım ve aracımı oraya koydum,bnm gözüm en dik rampayı cıkaramamaktı, zaten oraya kadar bende geldim o süratlerde, ayrıca akşam üzeri, güzel taşlı toprak yerlerden de hatta bol kangal köpekli çiftliklerden de geçtik filan. Zaten ben asfalttan rampa alanına girerken ki, ilk çukura aracımla çıkıp hemen önde bulunan koca çukura aracımla oturdum,tampon filan çizildi. Birşey olmasıyla ilgili bir sıkıntım yoktu, ama olmamasıda daha da iyi olur ama kendime güvenebilseydim hiçbir sorun olmazdı, ilker beyin gözü kara olduğu aşikar çünki araca ve kendisine güveniyor.

Açıkcası benim bir Duster im olsa o rampada o süratle çıkmazdım. Sizde doğru olanı yapmışsınız.

Ama bana bir test aracı verirlerse buraya çık derlerse araç 2 çeker bile olsa denerim
:smiley:

Doğuş otomobil bir zamanlar bana bir araç vermişti sıfır touareg , ve kapadokya da aracı test edip fotograflar çekmemizi istemişlerdi. Sorduk dikkali olalımmı diye hayır elinizden geleni ardınıza koymayın yeterki fotograflar ve yazı güzel olsun dediler. Bizde e peki dedik girdik araziye. O aracı soktuğumuz yerlere şu anki kendi aracımı asla sokmazdım.
:smiley:

Duster yada başka bir aracın çekiş sistemini orda test ediceksem araca zarar vermeyecek şekilde 1. yada 2. vitesde ağır ağır çıkardım. Bir kanalda çapraz geçiş denerdim yine en ağır şekilde. Dik bir rampada durup tekrar kalkmayı denerdim.

bunun dışında mesela o çamura o lastikle girip batmayacak araç yok, hatta MT lastikle bile girip batan bir sürü araç olabilir. Nasıl kuru zeminde o rampaları çıkmak bir kriter oluşturmuyorsa o lastiklerle o çamurda batmasıda bir kriter oluşturmuyor.

mertakbaş' Alıntı:

Duster'ın başarısı kendi segmenti için güzel bence. Ancak burada bir sorun var. Ben bundan tam 1 sene önce, o yollar düzeltilmeden, 2005 model 1.6 otomatik vites Grand Vitaramda 3 kişi + 2 küçük bavul ile dik girişten girip dümdüz devam ederek yukarı çıkmıştım. Suzukide veya pilotajda bir sorun olduğu aşikar bence :smiley:

tyt.fan' Alıntı:
bu arada senelerdir marka model tartışmaları yaparız.duster sahipleri kadar markalarına bağlı bir grup görmedim.nadir beyin unimog birikimi kadar değil tabiki ama ilker beye şu model konsol ne zaman geliyor- ilker bey;benim bilgim öyle bir ürün yok-var biz araştırdık şeklinde dusterla ilgili vida kablo bağı gibi incik boncuk detaylara kadar araştırmışlar.ilker bey bu konuda kimse ümit erkanın eline su dökemez dedi:smiley:.ben ümit bey in dacia ile ilgili organik bağı var teorisini bu birikimden çıkardım.bugünki serkan beyle gelen arkadaşlarda duster mevzuunu yutmuşlar.

Duster'a olan ilgi sevgiye dönüşünce, aradaki bağ da organik değil de gönül bağı oldu artık Murat Bey ;) Hani, kolay ulaşırsın zor vazgeçersin diyorlar ya, aynen öyle :D

tyt.fan' Alıntı:
site bir sarsıntı geçirdiği dönem amerikancı japoncu ingiliz seven tartışması vardı ama bu tarikat facebooktanda cızlıyolarmış.hatta 4 haziranda olmayan bir organizasyon bile fısıltıdan habere dönmüş.ilker bey aracını getirip olmayan aksiyon yerine bize bugünki sunumu yaptı.ilker beyin çılgın çok iddalı bir sürüş tarazı var.2 3 sene sonra çarpışantürk kadar deli bir offroad pilotu olur

Murat Bey 4 Haziran'da yapılacak organizasyon haberinin kaynağı şurasıydı, fısıltı değildir yani ;)
http://www.facebook.com/DUSTER.4X4.EVERYONE?ref=ts

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri