Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 269,976
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Off Roadçu Duster

4 Haziran Kayışdağı etkinliğini düzenleyen, katılan ve özellikle sayın tyt.fan arkadaşımıza (Duster hakkındaki olumsuz düşüncelerini burada ifade etmeseydi böyle bir etkinlik gerçekleşmeyebilirdi) araç seçiminde ne kadar iyi bir karar verdiğime %100 emin olmamı sağladıkları için teşekkür ederim.
Ben de haftasonu 600 küsur km yol yaptım. Bunun çok kısa bir bölümü Kayışdağıyla karşılaştırılınca oldukça yumuşak sayılabilecek ancak benim için orta dereceli bir off-road idi. Yolun %50 bölümünde klima, %50 bölümünde camlar açıktı. Araçta 3 kişi vardı ve bagaj doluydu. Ortalama hız 90km, en yüksek 140km.Toplam yakıt akış ortalamam 6.3lt oldu aracın bilgisayarına göre.. :smiley: saygılar, sevgiler, emniyetli sürüşler..

cem.321' Alıntı:
Ben de haftasonu 600 küsur km yol yaptım. Ortalama hız 90km, en yüksek 140km.Toplam yakıt akış ortalamam 6.3lt oldu aracın bilgisayarına göre.. :smiley: saygılar, sevgiler, emniyetli sürüşler..
Cem Bey aracınız kaç km. de acaba?
Gençler,orta yaşlılaaar,emeklileeer altlarında Dusterlar, geziyorlar; gezdiriyorlar..
Ortalama 6.3lt ler görüyorlar. Benim de Duster'ım böyle az yaksa, benim ki de mazotu koklasa.. Ben niye 7.5-8.0 lt görüyorum, benim düşük ortalamam niye yok! ;D

Merhaba
Ben dun isik yanarken 100 TL yakit alip Eyupten Kayisdagi gittim sayamadigim kadar Kayisdagina ciktim indim aksam eve Bahcelievlere dondum bu sabah Gebze Ballikayalara otobandan 160 190 gibi basa basa gittim orada yaklasik 1.5 saat arazide Kayisdagi gibi tepelerde dolandim sonra gene otobanda basa basa Eyupteki sirkete gideken isik yandi yaptigim km ye bakmadim ama ortalama yakit (benim hep kullanma tarzim ayni) 8- 8.5 litrenin altinda kalmiyor yani normal kullanimda 6.5 gibi yakar sanirim :smiley:

mertakbaş' Alıntı:
Cem Bey aracınız kaç km. de acaba?
Gençler,orta yaşlılaaar,emeklileeer altlarında Dusterlar, geziyorlar; gezdiriyorlar..
Ortalama 6.3lt ler görüyorlar. Benim de Duster'ım böyle az yaksa, benim ki de mazotu koklasa.. Ben niye 7.5-8.0 lt görüyorum, benim düşük ortalamam niye yok! ;D
Araç 2010km oldu. Buradaki forum yazışmalarından anladığım kadarıyla araç bilgisayarı yakıt akışı ile ilgili %100 doğru bir bilgi vermiyor. Yine forumdan edindiğim bilgilerle bilgisayarı kendim resetledim ve tavsiye edilen şekilde (radyo kapalı,kapılar kilitli) yakıt aldım hafta sonu yolculuğu öncesi. Araç bilgisayarına göre resetlemeden önce 7.2lt idi yakıt akışı, resetledikten sonra bilgisayar değeri 6.3lt oldu bu yolculukta. Sürekli 2500 devir geçmeyecek şekilde kullanmaya çalıştım (gaz pedalı altı yumurta hesabı) ve %70 oranında bunu sağladım sanırım.
Değerlerin ne kadar gerçekçi olduğunu ancak bir kaç kez depoyu doldurarak hesaplayıp anlayabiliriz. Ancak büyük bir sapma olmadığını oğlum kullandıktan sonra yakıt akış değerlerinin 0.3-0.5lt/100km artmasından tahmin edebiliyorum... :smiley:

dusterilker' Alıntı:
Merhaba
Ben dun isik yanarken 100 TL yakit alip Eyupten Kayisdagi gittim sayamadigim kadar Kayisdagina ciktim indim aksam eve Bahcelievlere dondum bu sabah Gebze Ballikayalara otobandan 160 190 gibi basa basa gittim orada yaklasik 1.5 saat arazide Kayisdagi gibi tepelerde dolandim sonra gene otobanda basa basa Eyupteki sirkete gideken isik yandi yaptigim km ye bakmadim ama ortalama yakit (benim hep kullanma tarzim ayni) 8- 8.5 litrenin altinda kalmiyor yani normal kullanimda 6.5 gibi yakar sanirim :smiley:
Acaba dedim kilometresi düşük olduğu için mi çok yakıyor araç ama 2000 km lik bir araçla 6.3lt leri görüyorsunuz. Bunun üzerine bir de İlker Abi'nin değerlerini de görünce çözdüm sorunu.
"Kullanım Stili." :D
Bu arada dün tepeden inmeden önce depo Full gözüküyordu İlker Abi, hiç dikkat ettin mi :D 100 lira ile "olmaması gereken" bir durum bu. 50 liralık dolum tam 3 çizgi arttırıyor. İn çık, kafasını karıştırmışız arabanın :smiley:

Sadece Dusterda mı gösterge hatası oluyor? Diğer Dacialar nasıl örneğin? Aşırı gelişmiş derecede bilgisayar donanımı olmayan çoğu aracın yakıt göstergesi rampalarda yanlış değer gösterebilir. Sonuçta şamandranın okuduğu değer ve düz satıhta değer vermek için tasarlanmış...

dusterilker' Alıntı:
Ben digerlerini kullanmadim ve de bir sikayet almadim bugune kadar sattiklarimizdan ama Dusterda bizzat yasadim ondan yorum yapiyorum
O kadar kusur kadı kızında da bulunur... :smiley:

Ben Off Roadcu Dusterlarla, Bolu'da beraber bir parkuru tamamlamayı çok istiyorum...

Ben hep ş.içikullanıyorum 4x2 85 beygir olanını. araç 4.ve5.vitesi hiç görmüyor diyebilirim ve 6.3/1oo tüketimim var. Accent eram ise 11o beygir ve 7/1oo ün altına dahi inmiyor.

dusterilker' Alıntı:
Sanirim o etkinlik yurtdisinda biz TR de bir etkinlik yok demistik ama sayemizde oldu:smiley: Carpisanturk e benzetme yakistirmasi abarti olmadimi ben sadece arabanin hakkini verdim...

çarpışantürk te hakkını verir.sürene gaz vermek için gaza çift ayakla bas der.rakibine akıllı ol aklını alırım.boludaki organizasyonlardan birine station volvo 4 çeker le gitmiş.vermiş arabanın hakkını.sonra çekicide gelmiş araç istanbula.u tube da sazlıdere barajında baysal özel yapım lastik takılı ford transit in hakkını veriş görüntüleri var.ben duster isofa girerse çarpışantürk kullanırsa bitirir demiştim.

ict3055' Alıntı:
"Ben dusterin off road yapabilme ihtimalini sevdim"

kime göre offroad ne kadar offroad.benim gibi yoldışı tecrubesi dreksiyonda, yancı olmayan biri için dünki ortam offroad tu.ama sizin avatar resminizdeki çamura giren insana dünki parkur çarpışantürk ün deyimiyle tem otobanı gibi gelebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri