Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 269,987
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

Assasin' Alıntı:
Zaten camlar açık gitmekte belirli bir hızdan sonra aracın aeordinamiğini etkilediği için benzin sarfiyatını arttırıyor.Hem klima ne kadar yakabilirki.2-3 litre mazotla koca jeneratörler çalışıyor yahu. :smiley:

Haklısınız yeni nesil klimalar aracın camı açıkken aerodinamik bozuklukla hemen hemen aynı düzeyde yakıt tüketimini etkiliyor... Yani cam açmakla klima açma maliyeti kafa kafaya :smiley:...

Etiketler

Daha önce 4 Haziran'da yurt dışında bir organizasyon yapılacağını söylemiştim, hani şu kayışdağı etkinliğinin olacağı gün ile aynı günde. O gün OFF-ROAD MURES TROPHY 2011'e katılım için pilot seçimi yapılmış, Asıl offroad etkinliği 9-12 Haziran 2011'de yapılacak. Duster'ın offroad performansını doğrusu merak ediyorum. Yine forum kızışacak gibi ;D

Bu da tanıtım videosu

http://www.youtube.com/watch?v=t_wDHskxCyU

Kaynaklar: http://www.offroadclubmures.com/
http://www.facebook.com/notes/duster-4x4-everyone/trials-on-saturday-4th-june/192555490794649

dusterilker' Alıntı:
Klima hasta ediyor ben sunroof tercih ederim....

hehehe ;D kesinlikle kayışdağı videolarını çektiğim gün çok sıcdaktı dönüş yolunda klima açtım çarpıldım.4 nezle geziyorum :smiley:

başlığa baktım , sayfaların% 80 nini tek tek okudum ,tip olarak da duster'ı çok beğeniyorum. Fakat şu offroad iddiasını çözebilmiş değilim , bir kayışdağı rampasıyla mı iş bitiyor , mesela 60.sayfada Çağrı beyin koyduğu bunlar da iyi offroad araçları videosu... bu koşullarda bir duster'ı görebilir miyiz acaba ? ya da ne bileyim yükseltme kiti takılmış , vinçli , hijackli , sepetli vs vs bir duster yapıldı da geziyor mu acaba , mesela onun katıldığı etkinlikler var mı? video ve fotoğraf ekleyen olursa sevinirim. Aksi taktirde mıcırlı , birazz çamurlu , biraz yarıklı olan toprak biryerden tozu toprağa katarak hızlı geçmenin adı offroad olmuş diye üzüleceğim.

kyenipazar' Alıntı:
başlığa baktım , sayfaların% 80 nini tek tek okudum ,tip olarak da duster'ı çok beğeniyorum. Fakat şu offroad iddiasını çözebilmiş değilim , bir kayışdağı rampasıyla mı iş bitiyor , mesela 60.sayfada Çağrı beyin koyduğu bunlar da iyi offroad araçları videosu... bu koşullarda bir duster'ı görebilir miyiz acaba ? ya da ne bileyim yükseltme kiti takılmış , vinçli , hijackli , sepetli vs vs bir duster yapıldı da geziyor mu acaba , mesela onun katıldığı etkinlikler var mı? video ve fotoğraf ekleyen olursa sevinirim. Aksi taktirde mıcırlı , birazz çamurlu , biraz yarıklı olan toprak biryerden tozu toprağa katarak hızlı geçmenin adı offroad olmuş diye üzüleceğim.

10 yıl sonra..

kyenipazar' Alıntı:

biz o ekipmanlar takılmadan da Duster ile heryere girip çıkıyoruz ( şaka şaka ) :smiley:
bugun MT lastık baktım aracıma kısmet olursa çamur deryaları içine dalacağız....

kyenipazar' Alıntı:

bugüne kadar dusterı çok eleştiren oldu hatta yaparsa kendi aracını yakacağını idda edende...
daha yeni pisyasaya çıkmış bir araçtan vinçten filan bahsediyorsunuz t-yaa lütfen yorum yapmak için bende burdayım demek için konuşmayalım arkadaşlar birazcık düşünerek konuşalım... Yanlız şunu dikkat ettim türkiyedeki herkes off roadçuymışta haberim yokmuş...
SERKANEFE' Alıntı:

serkan efe bey sanırım size en iyi cevabı vermiş

süleyman bey , piyasaya yeni çıkmış bir araçta ne vinci diyorsunuz da vinci ben uydurmadım , yine bu sitenin sayfalarından duster sahibi bir beyefendi nin yazdığı bir yazıdan yola çıkarak yazdım... az sonra alıntı yerini de yazarım. ayrıca mt lastik için aracın yıllardır piyasada bulunuyor olması mı gerekli ? ya da sepet için , hijack için ? bu mudur iyi cevap ?

evet alıntı yaptığım yer DACIA 3 CM YÜKSELTME Başlığı , yazan HMSoffroad

Ynt: Dacia Duster Yükseltme 3cm H&R Yay
« Yanıtla #7 : 20 Mayıs 2011, 22:28:40 » Alıntı

--------------------------------------------------------------------------------

Merhaba herkese,
Uzun zamandır yazmayı düşündüm, ama araç hazır olsun ve sizlere resim göndereyim istedim. 5 cm. yüksekliği ile, warn vinç takılı, ATR lastikli ve diğer modifikasyonlarıyla 136 BG. bir araç bitiyor.
Sonuçları paylaşacağım .
selamlar

Ne oldu , vinci ben mi var diye iddia etmişim ? Ayrıca ben offroadçıyım diye iddia da etmedim sadece eğimli toprak yolları , biraz çamuru geçince offroad mı oluyor diye sordum...Alınganlık gösteriyorsanız bir sebebi vardır.

kyenipazar' Alıntı:

foruma girdiğim ilk zamandan beri diyorum hep kimse bu donanımları bir Duster a yapmaz ve yapmasın gitsin Duster parasından çok daha az maliyetle donanımlı bir araç alsın diye. Gereksiz çünkü :smiley: Duster kullanıcılarının çoğu tek araç olarak kullanıyorlar ve haftaiçi işe gidip geliyorlar ( yolda çok dikkat çekmeden ) akşamları bi yerlere yemeğe gidiyorlar (valeye bırakabilirsiniz ) uzun yolda fazla yakmadan ve süratli ( 180 km ve 6.5 lt/100 km ) gidebiliyorlar hafta sonları da zevk için ( bakın yarış demiyorum ) gidebildikleri kadar arazide gidiyorlar. ( kimi benim gibi Kayışdağı tırmanır kimi Serkanefe gibi arabasını yarıda bırakır ) Sonuçta normal kişiler bu araçları kullanıyor. Agır offroad yapacak kadar bu işe meraklı olanlar zaten daha az maliyetli araçları alıyorlar. Artık bu tür tartışmalar yapmayalım ve zamana bırakalım herşeyi belki demiyorum ama kesin 7 - 8 sene sonra bu araçlarında 2. eli ucuzlayacak ve üzerine pekçok ekipman koyup arazıyede yarısa da girenler çıkacak ama şu zamanda kimse 50bin TL + diger ekipmanlar verip de bunları yapmaz.....

mountaineer16' Alıntı:
bugüne kadar dusterı çok eleştiren oldu hatta yaparsa kendi aracını yakacağını idda edende...
daha yeni pisyasaya çıkmış bir araçtan vinçten filan bahsediyorsunuz t-yaa lütfen yorum yapmak için bende burdayım demek için konuşmayalım arkadaşlar birazcık düşünerek konuşalım... Yanlız şunu dikkat ettim türkiyedeki herkes off roadçuymışta haberim yokmuş...
Jeep Rubicon'da piyasaya yeni sürüldü. Ona da mı takılmayacak vinç vs. , gayet de takılıyor.Duster'a da takılabilir bence. Duster üstünde güzel durur hatta.

allahtan ilker bey sağduyulu da fanatik olmayan ve mantıklı cevaplar veriyor.

teşekkürler

o kadar uzağa gitmeyin dünya kadar L200, Hilux, Navara var
üselik fiyat vergi ve yakıtta dusterden daha maliyetliler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri