Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 270,189
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

umıt bey kımseye kafa tutmak gıbı bir amacım yok dostane bır sekılde bılgı paylasıyoruz .... sız duster ın off road aracı oldugunu bende olmadıgını soyluyorum
ayrıca gunlerce burada yazısmaya gerek yok buyrun arazıde gorelım preformansını aracınızın ...

Etiketler

sabri yucel' Alıntı:
umıt bey kımseye kafa tutmak gıbı bir amacım yok dostane bır sekılde bılgı paylasıyoruz .... sız duster ın off road aracı oldugunu bende olmadıgını soyluyorum
ayrıca gunlerce burada yazısmaya gerek yok buyrun arazıde gorelım preformansını aracınızın ...

Daha önce yazılmıştı ama özetle şu; Offroad Aracı kavramı ile Offroad yapan araç(offroadçu) kavramları farklı iki kavram. Kürşad Bey daha önce Offroad Aracı ne demektir diye yazmıştı, oraya bakmanız yeterli.

ılk aracım torostu 8) severım renoları gunluk kullanım ıcın megan 2 var dizel ...
bu off road askından 2 tane megan 2 parcaladım pert oldu ıkısıde ;)
bır tanesının eskı ıgneada forumunda resımlerı olacak

sabri yucel' Alıntı:
Tekrar yazalım, dileyen tekrar okusun: Duster ile kayadan kayaya, çamurdan çamura hoplayıp zıplayabilirsiniz; ama birkaç sefer tekrarladıktan sonra bazı parçalarını torbaya doldurmak zorunda kalırsınız.....

tesekkurler olgun bey anlatmaya calıstıgım seyı sız zaten yazmısınız ....

Bende aynısını demek isterim, ancak gerekli modifiyelerden sonra, torbada hiç birşey olmayacağınıza emin olabilirsiniz ;)

ümiterkan' Alıntı:
Ben hiç bir zaman Duster'ı Defender, Land, Lada, Suzuki vs. araçlarla kıyaslamadım. Hele ki onlardan üstündür falan da demedim. Vitara ile sadece motor performansını kıyasladım. Daha önce de bin kere söylemişimdir bununla 1001 olsun hadi. Buna kıvırtma diyorsanız geçen seneden beri yazdığım yazıları tek tek okuyabilirsiniz
AYrıca şu da bir gerçek ki arazide ki performansı sizin kullandığınız Vitara'dan iyidir. Atın o aracı çöpe de size bir Duster alalım .
İtiraf ediyorum ki Vitara iyi bir araçtır ama performans denen şey yoktur, 1600cc ve o ağırlık, bir de LPG eklenince arazide bir işe yaramıyor. Duster Vitara'dan daha performanslıdır. Sadece 4L ile olmuyor bu işler
Merak etmeyin burada da çok gördük Vitara Ali Bey. Vitara=Performans=0
Performans açısından kıyasladım, Örn; Vitara'da 4L olmasına rağmen çıkamadığı bir yerden Duster'ın Dizel oluşu, yüksek torklu oluşu, düşük devir 1. vitesi yüzünden çıkabilir,
Çıkamaz çünkü o kadar güçlü bir motoru ve torku yok, eski teknoloji motor, LPG'li ise vay haline Tecrübe ile sabittir. 4L bile kurtaramaz onu
Bu cümleler size ait değil mi? Yoksa o aralar kafa güzeldi de şimdi hatırlamıyor musunuz?

veteriner' Alıntı:
AYrıca şu da bir gerçek ki arazide ki performansı sizin kullandığınız Vitara'dan iyidir. Atın o aracı çöpe de size bir Duster alalım .
İtiraf ediyorum ki Vitara iyi bir araçtır ama performans denen şey yoktur, 1600cc ve o ağırlık, bir de LPG eklenince arazide bir işe yaramıyor. Duster Vitara'dan daha performanslıdır. Sadece 4L ile olmuyor bu işler
Performans açısından kıyasladım, Örn; Vitara'da 4L olmasına rağmen çıkamadığı bir yerden Duster'ın Dizel oluşu, yüksek torklu oluşu, düşük devir 1. vitesi yüzünden çıkabilir,
Çıkamaz çünkü o kadar güçlü bir motoru ve torku yok, eski teknoloji motor, LPG'li ise vay haline Tecrübe ile sabittir. 4L bile kurtaramaz onu
Bu cümleler size ait değil mi? Yoksa o aralar kafa güzeldi de şimdi hatırlamıyor musunuz?

bende diyorum nerden tanıdık ?

ümiterkan' Alıntı:
Daha önce yazılmıştı ama özetle şu; Offroad Aracı kavramı ile Offroad yapan araç(offroadçu) kavramları farklı iki kavram.
Vay be!
Demek ki her off road aracı off roadçu olur ama her off roadçu araç off road aracı olamazmış. Ya da her off road yapan off roadçuya off road aracı demek yanlış olurmuş. Heralde off road araçları bu işi meslek haline getirmiş off roadçu araçlar ise hobi olarak takılıyorlar arasıra ya da onun gibi bir şey.
Koptum.
;D ;D ;D

veteriner' Alıntı:

Ne desek boş ::smiley: tamam siz haklısınız

veteriner' Alıntı:
Vay be!
Demek ki her off road aracı off roadçu olur ama her off roadçu araç off road aracı olamazmış. Ya da her off road yapan off roadçuya off road aracı demek yanlış olurmuş. Heralde off road araçları bu işi meslek haline getirmiş off roadçu araçlar ise hobi olarak takılıyorlar arasıra ya da onun gibi bir şey.
Koptum.
;D ;D ;D

Paytar kardeş seni güldürecek daha komik şeyler de var ben de, sen yeter ki zamanını söyle, ben yazarım sen gülersin

ümiterkan' Alıntı:
Paytar kardeş seni güldürecek daha komik şeyler de var ben de, sen yeter ki zamanını söyle, ben yazarım sen gülersin
Eyvallah. Zaten halinize yeterince gülüyorum, özel olarak bir şey yapmanıza gerek yok.
Mesela Osmanlıca kökenli olan ve Anadolu'da doğal olarak kullanılan bir kelimeyi ,
kendinizce aşşağılama anlamına getirmeye çalışan 5. sınıf görgünüz beni bu günlük yeterince güldürdü. İsmim yazılıyken böyle hitap ederek kendinizce egonuzu tatmin ettiniz. Ama az önce de açıkladım anlamadıysanız bir daha söyleyeyim; baytar veya bazı yöresel söyleyişle paytar ; tarihten günümüze Anadolu'da kullanılan bir kelime. Ben sizin gibi kendi tarih ve kültürüne yabancılaşmış tiplerden değilim ki, bu sözle hitap edilmesine kızayım. Kısacası off sayta düştünüz.
Tabi hemen kıvırtmanız hazırdır, siz alışıksınız, mesela diyebilrsiniz ki; ben o sözü aşşağılama anlamında kullanmadım. Siz demeden ben sorayım o zaman, adım yazarken neden paytar diye hitap etme ihtiyacı hissettiniz.?
Heralde off road konusunda yeterince saçmalayınca şimdi de paytar açılımı ile işin içinden çıkmaya çalışıyorsunuz.
Sizin deyiminizle Paytar olan Merhum Mehmed Akif sizin gibileri düşünerek :
"Bir tecrübe etsen senin de aklın yatar,
Bize insan hekiminde daha lazım baytar" demiş.

veteriner' Alıntı:
Eyvallah. Zaten halinize yeterince gülüyorum, özel olarak bir şey yapmanıza gerek yok.
Mesela Osmanlıca kökenli olan ve Anadolu'da doğal olarak kullanılan bir kelimeyi ,
kendinizce aşşağılama anlamına getirmeye çalışan 5. sınıf görgünüz beni bu günlük yeterince güldürdü. İsmim yazılıyken böyle hitap ederek kendinizce egonuzu tatmin ettiniz. Ama az önce de açıkladım anlamadıysanız bir daha söyleyeyim; baytar veya bazı yöresel söyleyişle paytar ; tarihten günümüze Anadolu'da kullanılan bir kelime. Ben sizin gibi kendi tarih ve kültürüne yabancılaşmış tiplerden değilim ki, bu sözle hitap edilmesine kızayım. Kısacası off sayta düştünüz.
Tabi hemen kıvırtmanız hazırdır, siz alışıksınız, mesela diyebilrsiniz ki; ben o sözü aşşağılama anlamında kullanmadım. Siz demeden ben sorayım o zaman, adım yazarken neden paytar diye hitap etme ihtiyacı hissettiniz.?
Heralde off road konusunda yeterince saçmalayınca şimdi de paytar açılımı ile işin içinden çıkmaya çalışıyorsunuz.
Sizin deyiminizle Paytar olan Merhum Mehmed Akif sizin gibileri düşünerek :
"Bir tecrübe etsen senin de aklın yatar,
Bize insan hekiminde daha lazım baytar" demiş.

İyi güzel de Paytar kelimesinden aşağılama olayını nereden çıkardınız onu anlayamadım, bundan sonra size Paytar desem sorun olmaz herhalde. Güzel birşey sormuşsunuz "adım yazarken neden paytar diye hitap etme ihtiyacı hissettiniz.?" güzel bir soru olduğunu söyleyebilirim ama bu soruyu kendinize de bir de sorun Paytar Bey.

Bu desterin offroad için modifiye yapsak mesela zor şartlarda kırılması yamulma ihtimali olan yerleri değiştirsek olur mu? Ve böyle bir şansımız var mı?

STLMS.DZMN' Alıntı:
Bu desterin offroad için modifiye yapsak mesela zor şartlarda kırılması yamulma ihtimali olan yerleri değiştirsek olur mu? Ve böyle bir şansımız var mı?

Güzel bir soru cevapları hep birlikte görelim ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri