O Km Ducato Yu Karavan Ruhsatı Almadan Özel Araç Olarak Kullanmak..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meraklı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 518

meraklı

Ana Kamp
5 yaşını geçmiş istediğim temizlikte araç bulamadığım için O km bir aracı karavana çevirmeden özel araç olarak kullanma arayışına girdim.. Mesela sade yalıtım ve tesisatı hazırlayıp hobi aracı veya büro olarak ruhsat almak olabilir mi ? Yani bu ÖTV den kurtulmak olası mı ? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim..

Etiketler
Sakıncası yoksa ruhsatınızın sadece; Araç sınıfı / Cinsi / Kullanım amacı kutucuklarında yazan tanımları paylaşabilirmisiniz.
1740082081378.jpeg

Sakıncası yoksa ruhsatınızın sadece; Araç sınıfı / Cinsi / Kullanım amacı kutucuklarında yazan tanımları paylaşabilirmisiniz.
Araç Sınıfı: KAMYONET (bb VAN) , Araç Cinsi: N1 , Kullanım Amacı: YÜK NAKLİ-HUSUSİ

Etiketler
5 yaşını geçmiş istediğim temizlikte araç bulamadığım için O km bir aracı karavana çevirmeden özel araç olarak kullanma arayışına girdim.. Mesela sade yalıtım ve tesisatı hazırlayıp hobi aracı veya büro olarak ruhsat almak olabilir mi ? Yani bu ÖTV den kurtulmak olası mı ? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim..

Mobil Ofis tadil ruhsata işleme yapılıyor, aracın sınıfı cinsi değişmediği için ÖTV farkı durumu yok. Yine proje çizim onay yapılıyor TSE kontrol onayı ve TÜV araç tespit muayenesi ile aracın ruhsatına sadece açıklama bilgiler kırmına "Mobil Ofis araca tadil edilmiştir" ibaresi oluyor. Benim işimi de yapan Facebook da proje mühendislik firması olan proje işleri yapan Levent Kara diye aratın bulup iletişime geçin bilgi alın çünkü bazı şeylerde olduğu gibi internet de sosyal medya facebook da yanlış bilgiler veriliyor, Mobil Ofis tadili için illada aracın şirket üzerine kayıtlı ticari kullanım amaçlı olması gerekmiyor araç şirket üzerine değil kendi adınıza ruhsat alınca rusatın kullanım amacı kısmında mesela araç kamyonet ise "HUSUSİ-YÜK NAKLİ" yazıyor eğer araç ruhsat şirket üzerine ise "TİCARİ-YÜK NAKLİ" yazıyor, hususi olması avantajınazadır ticari ruhsat araçlarda karayollarında yük taşıma için gerekli olan K belgesi SRC belgesi gibi belglerde olması gerekiyor hususi ruhsatlı araçlarda bunlar olmuyor ve kullanım gezmek ve mobil ofis kullanımı avantajlı ve yurtdışına gezi yapmak için çıkış sorunu olmuyor. Ben de 2019 da Ford Transit aracımı sıfır alarak projeli onaylı ruhsata işli mobil ofs tadlatı yaptım 4 yıldır yurtiçi yurdışı gezilerde kullanıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 645855

Araç Sınıfı: KAMYONET (bb VAN) , Araç Cinsi: N1 , Kullanım Amacı: YÜK NAKLİ-HUSUSİ
Karayolları Trafik Kanunu içişleri bakanlığınca yayınlandı

Karayolları Trafik Yönetmeliği de bu kanuna dayanakla aynı bakanlıkça yayınlandı.

Yönetmelikteki bazı maddeler dayanak aldığı kanuna aykırı.

9 Bakanlık Trafik kanununu dayanak göstererek onlarca yönetmelik yayınlıyor.
9 Bakanlığın yönetmeliklerinin bazı maddeleri de kanuna aykırı.

Bu garabetin içinde Adalet Bakanlığınca yayınlanmış kanuna aykırı maddeler içeren yönetmelik de var.

Trafik Kanununda ve Trafik yönetmeliğinde örneğin "mobil ev" tanımı yok.

Turizm Bakanlığı Trafik Kanununu dayanak göstererek Turizm Tesis Yönetmeliği yayınlıyor ve kanunda olmayan "mobil ev" tanımını kendi yönetmeliğinde yayınlayabiliyor.
(Mobil evin kanundaki tanım karşılığı Römork karavan SE)

Bakanlıklar birbirinden habersiz birbirine danışmadan yönetmelikler hazırlayınca böyle saçmalıklar mevzuatı kanser gibi sarıp sarmalıyor ve iş çığrından çıkıyor.

Piyasada ihtiyaç duyulan "VİP" araçlar gibi mobil ofis araçlar da yapılıyor ve mevzuata uydurmak için ilginç çözümler üretiliyor.
Peki bu çözümlerin kanun ve yönetmeliklerde karşılığı var mı?

Olmasa ruhsata yazılabilir mi?

AB regülasyonlarını mevzuata adapte eden bakanlıkların hangi yönetmeliklerinde bu tip araç tadil tanımı var?

Araçların cinsini gösteren harf grupları araç tadili sonrası değişir.

Örneğin N1 sınıfı Kamyonet BB Van cinsi taşıt, motorlu karavana tadil edildiğinde M1 sınıfı, (SA) cins taşıta dönüşür.

Araçların projelerine göre üst yapı tanımlarını gösteren bir harf tablosu vardır. Aşağıdaki linkte bunlar kısmen görülebilir.
Araç Proje - Araç Sınıfı Gövde Tipi
N1 sınıfı araçların gövde tipleri içerisinde "mobil ofis" tanımına uyan bir seçenek var mı?

Yok ama yaptım oldu VAR ☺️

Neyse ki çok şanslısınız ne TÜV'de ne de çevirmede konu kimsenin dikkatini çekmeden süre gelmiş. Üstelik yurtdışı çıkış bile gerçekleşmiş. Endişe edecek durum ortadan kalkmış

Kazasız belasız, sorunsuz keyifli seyahatler dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

SON KONULAR

Geri