farazicosmos
Kamp II
3 tonluk araç ve yakıtı kısaca ne o araca para yeter nede yakıtına. 3 tonluk aracın motorunu düşünemiyorum bile.2 ton karavani güvenli çekmek için 3tonluk araç lazım... bilemedim şimdi.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
3 tonluk araç ve yakıtı kısaca ne o araca para yeter nede yakıtına. 3 tonluk aracın motorunu düşünemiyorum bile.2 ton karavani güvenli çekmek için 3tonluk araç lazım... bilemedim şimdi.
Bende tam tersini düşünüyorum, bu verilere bir %10-20 + koyulabilir.benim araba 1570 kg, ve 1000 kg çekebilir deniyor. Şimdi maximum 700 kg mı çekebilirim? halbuki internetteki testlerde 1050 kg lık karavanı %15 eğimle çekebilir deniyor.Buda Erciyes dağına çıkarken en eğimli yerin %12 olduğunu düşünürsek sizin görüşe katılmak biraz zor görünüyor.(motor 1.6 hdı 110 /240 tork)Araç kapı içindeki veriler rahat karavan çekmenizi garantilemitor maalesef. SsangYong kapı içinde 2.5 ton çekme kapasitesi veriyor. Pratikte ise 1800kg üzeri karavan çekmem; sıkıntılı olur. Araç maksimum çeki kapasitesinin %70'ini falan alırsanız belki gerçekçi bir veri olur...
her aracın güvenlik payı var bu sebeple %10 %15 fazlasını çeker. ama arkadaşlar kendilerinin sürüş kabiliyetinden bahsetmekteler. bu arada araçtan araca değişiyor aynı değerlerde başka marka %50 daha fazla çekebiliyor mesela bu motor tipi üretim yılı vs vs değişiyorBende tam tersini düşünüyorum, bu verilere bir %10-20 + koyulabilir.benim araba 1570 kg, ve 1000 kg çekebilir deniyor. Şimdi maximum 700 kg mı çekebilirim? halbuki internetteki testlerde 1050 kg lık karavanı %15 eğimle çekebilir deniyor.Buda Erciyes dağına çıkarken en eğimli yerin %12 olduğunu düşünürsek sizin görüşe katılmak biraz zor görünüyor.(motor 1.6 hdı 110 /240 tork)
Hocam bir musibet bin nasihattan yeğdir,bakalım görelim. Bu kapıdaki veriler rahat çekme maximum verileri olabilir.Ben çekemezsiniz demedim. Rahat çekemezsiniz diyorum. Tecrübe ile sabittir.
eğer yeni superb ise kataloğunda 2200 kg çekebilir yazmakta.Merhababalar.
Bende Skoda Super b var.
Önden çekişli.
TDİ otomatik. Tabii manüelde kullanilabiliyor.
1,6 tdi 120 beygir 3500 rpm
250 tork 1500 rpm
4 silindir
Net ağırlık 1480
Taşıma kapasitesi 620 kg
Böyle bir araçla en fazla kaç kg lik bir karavan cekebilirim.
HUAWEI NXT-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
taşıma kapasitesi aracın üzerine takılan port bagajı ifade ediyor, bu ise cam ve aracın çıtaları kaç kilo da dayanıyor bunu belli ediyor. bu bilgi bizi ilgilendirmiyor ve 620 kg ise bayaaa büyük bir şey zaten. örneğin 3 4 bisikleti tak gez banamısın demez.Kataloğuna baktim.
Bilgiler şu şekilde
Toplam. Ağırlık 2010(2025)
Taşıma kapasitesi 620
Romork agirligi frensiz 750
Romork agirligi frenli %12 - 1500
Bu bilgilere gore ne anlamaliyiz.
1500 kg ve altı karavan tasiyabilirmiyim.
HUAWEI NXT-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi