Nükleere Hayır !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan giosué Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 107
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,872
Ynt: Nükleere Hayır !

elbette ki çok çalışmamız gerekiyor.ben yaşadığım iki örneği vereyim size belkihak verirsiniz.yıl 2002 kendime iş kurmak amacıyla bursaya meyve bahçelerini gezmeye gittim(serme köyü ankara yolu solda)allah rahmet etsin orda bir metin amcayla tanıştık ve daha sonra kendisinin vefat ettiğini öğrendim bu beni üzdü.onun sözleri aynen şöyleydi:evlat meyvecilik iyidir hoştur ama zahmetlidir dedi.neden deim biz burdaki topraklar bitirdik gübre ata ata dedi yani gübre,ilaç vs ile desteklemezsek verim alamıyoruz dedi.balıkesir ise bakir bölge dedi.ben oraları gördükçe üzülüyorum dedi.ikincisi ise daha iki ay önce tekirdağda yaşadığım bir olay.ordaki arkadaşlarımı meyveciliğe yönlendirmeye çalışıyorum onlar ise hala bunu göremiyor ve sanayi ürünleri ekmeye devam ediyor.yılda on onbeş defa tarlaya ilaç ve gübre attıklarını söyledi ve alınan ürün ise bana göre kazançla ve yapılan işçilikle aynı değerde değil.kaldı ki toprağa ve yeraltı sularına verilen zararları saymakla bitmez.teknolojiyi alalım medeniyeti alalım ama ne ülkeye ne topraklarına nede topluma zarar vermesin yoksa kimse ülkemizin gelişmesine ve modernleşmesine karşı değil.aygılarımla

Etiketler

bahcivankurt' Alıntı:
teknolojiyi alalım medeniyeti alalım ama ne ülkeye ne topraklarına nede topluma zarar vermesin yoksa kimse ülkemizin gelişmesine ve modernleşmesine karşı değil. saygılarımla

Haklı endişenizi anlıyorum.
Benim de demek istediğim şu;
Maalesef, teknolojinin de zararları var. Bakın tarımın bile varmış. İnsanoğlu yaşayabilmek için çevresinden yararlanmalıdır. Bu yararlanma biryerde zarar da verebilir. Ancak bu zarar soykırım olmamalıdır kesinlikle.(aşırıya kaçan kooperatifler, peşkeş çekilen arsalar, ormanlara çöp döken belediyer, piknikçiler, sigaralarını doğaya atan insanlar... vb.)
İslam dininde de geçer bu, "...bu dünyadaki bütün varlıklar da esas olarak insan içindir, insana hizmet etmekte, onun için çalışmakta, daha doğrusu, bir İlâhî rahmet ve hikmet tarafından ona hizmet ettirilmektedir."
Bizim yapmamız gereken teknolojiden kaçmak değil. Onun zararlarını en aza indirmenin yollarını bulmaktır.

Temiz sanayi başta temiz enerji ile olur. Hiçbirimiz modern sanayi ve teknoloji karşıtı değiliz.
Tüm dünya bir rekabetin içinde yarını görmeksizin üretiyor, durmaksızın çalışıyor. Pazarın yıldızı pazartesinin yarası oluyor, Amaç bu rekabette geri kalmamak ama bizden sonraki nesillere dünyayı temiz bırakmaktır. Çevreciyiz dediysek ilkel yaşama dönelim demiyoruz. Ne ağır sanayiye ne de kimya endüstrisine karşıyım, Tabiatla uyumlu ama modern şartlarda üretmenin yolları var. Tabiatın kaynakları tabiatla uyumlu kullanıldıkça tüm hırslarımıza yeter.

Eğer modern yaşamanın tek koşulunun sadece nükleer santrallerden geçtiğine inanıyorsanız zihninizi yeni fikirlere açın. En son seçeneği tek çözüm olarak görmeyelim.

Eğer modern yaşamanın tek koşulunun sadece nükleer santrallerden geçtiğine inanıyorsanız zihninizi yeni fikirlere açın. En son seçeneği tek çözüm olarak görmeyelim.
en son seçeneği tek çözüm olarak görmeyelim demeyelim lütfen çünkü şuanda dünyada herkes enson seçenek olarak yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor.rüzgar santralleri güneş panelleri vs.demekki neymiş en son seçenek çevreye ve insanlığa duyarlı yani öze dönüş var.tabiat bize yol gösteriyor ama gören gözlere.(kör olan arkadaşlarım alınmasınlar tedavisi vardır herşeyin) ;D ;D ;D

bahcivankurt' Alıntı:
en son seçeneği tek çözüm olarak görmeyelim demeyelim lütfen çünkü şuanda dünyada herkes enson seçenek olarak yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor.rüzgar santralleri güneş panelleri vs.demekki neymiş en son seçenek çevreye ve insanlığa duyarlı yani öze dönüş var.tabiat bize yol gösteriyor ama gören gözlere.(kör olan arkadaşlarım alınmasınlar tedavisi vardır herşeyin) ;D ;D ;D

Bu da iyi, yılların klişeleriyle klişe fikirler beyan ediyorsunuz; yeni sömürge, sömürgeciler, kapitalistler vb.. gibi sokaktaki adamın dahi ilk söyleyeceği şeyler.. Sonra da bize zihninizi yeni fikirlere açın diyorsunuz.

Bir de lütfen kör olmayan gözlerinizle tam olarak nerede "modern yaşamanın tek koşulunun sadece nükleer santrallerden geçtiğine" inandığımı gösterirseniz ben de kendimi düzeltirim..

bahcivankurt' Alıntı:
rüzgar santralleri güneş panelleri vs.demekki neymiş en son seçenek çevreye ve insanlığa duyarlı yani öze dönüş var.

Size bu işlemlerin neden randımansız ve kullanışsız olduğunu, neden tercih edilemeyeceğini uzun yazımda yazmıştım. Lütfen tekrar okuyunuz.

bahcivankurt' Alıntı:
şuanda dünyada herkes enson seçenek olarak yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor.rüzgar santralleri güneş panelleri vs.

Bu argumanınıza da benim gösterdiğim gibi uluslararası arenalarda geçerli ve güncel kaynaklar göstermenizi rica ediyorum. Hem bilgilenmiş oluruz, hem de belki biraz daha eşit şartlarda bir tartışma sağlarız.

Lütfen argumanlarımızı kaynaksız savurmayalım.

omergin' Alıntı:
enerji isin önemsiz boyutu.. bir ulke en azından tıbbı radyoaktif maddelerini kendisi uretebilmeli.. nukleer teknolojiye sahip olmalı..

CİNCİN' Alıntı:
Temiz sanayi başta temiz enerji ile olur. Hiçbirimiz modern sanayi ve teknoloji karşıtı değiliz.
Tüm dünya bir rekabetin içinde yarını görmeksizin üretiyor, durmaksızın çalışıyor. Pazarın yıldızı pazartesinin yarası oluyor, Amaç bu rekabette geri kalmamak ama bizden sonraki nesillere dünyayı temiz bırakmaktır. Çevreciyiz dediysek ilkel yaşama dönelim demiyoruz. Ne ağır sanayiye ne de kimya endüstrisine karşıyım, Tabiatla uyumlu ama modern şartlarda üretmenin yolları var. Tabiatın kaynakları tabiatla uyumlu kullanıldıkça tüm hırslarımıza yeter.

halen enerji uzerine konusuluyor.. arkadaslar yapmayın, radyoaktif maddeleri uretemez iseniz basta tıbbı goruntuleme olmak uzere bircok alanda tokezlersiniz..

kaldı ki nukleer enerjinin kullanım alanları arasında mobil santraller onemli rol oynuyor.. siz ulkenizde savas gemileri veya tankerler, denizaltılar yapma hayalleri kuruyor iseniz tek opsiyonunuz nukleer yakıtlı araçlar..
ruzgar gulu, gunes paneli ile olacak seyler var olmayacak seyler var..

yarın bir gun ambargo durumunda elin amerikanı size su su izotopları satmıyorum ve sattırmıyorum arkadas der ise, bırakın kompleks islemleri kalp hastanıza anjiografi bile yapamazsınız.. her gün türkiyede yuzlerce kisinin hayatı anjiyoplasti sayesinde kurtuluyor ise sırf bunun bile vebalini odeyemez kimse..

ben burada nukleere karsı olan insanların kotu niyetli olmadıklarına eminim fakat bir takım gerçeklerin farkında olmadıklarını dusunuyorum.. buradaki konu bes-on fabrikanın elektrik ihtiyacını daha ucuza karsılamak degil kendi ayakları uzerinde durabilen bir ulkenin temellerini atmaktır..

ayrıca nukleer santraller (gaz ve kimyasallar ile sogutulanlar haric) maalesef ovalar yerine su kaynaklarının yakınına kurulmak durumunda, reaktorlerin sogutulması icin..

fastjunkie' Alıntı:
Kerem bey, sanırım benim yazımı okumadınız. Size reaktörler sağlığa doğaya zararsız demedi kimse. Hala 1986 yılındaki Çernobili diyorsunuz bana. Adamlar 20. yüzyılda reaktörü yapmışlar da kaza geçirmişler, bizim 21. yüzyılda hala reaktörümüz yok..
Lütfen yazımı bir daha okuyun..

Konuyu ben açtım tabikide bütün yorumları okuyorum herkesin görüşüne de ayrıca saygılıyım iyi ki görüşlerinizi belirtiyorsunuz da hep beraber bu konuyu tartışıyoruz teşekkürler,

Şu reaktör olayı bizim harcımız değil ilk olarak gerçekten biz daha kendi derelerimizi fabrika atıklarından esirgeyemeyen umursamayan bir toplum olduk cahılleştık ıyıden ıyıye kaldıkı nukleer atıkların ımhasını ınanın düşünmek bile istemıyorum bu kesindir kimse yok söyledir böyledir demesin biz buyuz biz bu işi beceremeyiz insana değer vermiyoruz cevreye değer vermıyoruz daha yere tukurmemeyi beceremıyoruz kaldıkı nukleer reaktör ışleticez ben sahsen oturmam oylebır sehirde sizde samımı bırsekilde fikrinizi belirtin nukleer olsun dıyen dostlar reaktör kurulu bir şehirde oturmak istermisiniz bu işin sakası yok çünkü zararın geri dönüsü yok oyuzden cernobilde cernobil kardeşim adamlar duzeltebildilermi bir kaçak olunca demekki hatasız olucaksın yanı bizim gibi topluma göre değil bu işler neyimiz tamda birde reaktörumuz eksikti olan imkanları kullanalım da önce dişimi kırıyım

giosué' Alıntı:
Konuyu ben açtım tabikide bütün yorumları okuyorum herkesin görüşüne de ayrıca saygılıyım iyi ki görüşlerinizi belirtiyorsunuz da hep beraber bu konuyu tartışıyoruz teşekkürler,

Şu reaktör olayı bizim harcımız değil ilk olarak gerçekten biz daha kendi derelerimizi fabrika atıklarından esirgeyemeyen umursamayan bir toplum olduk cahılleştık ıyıden ıyıye kaldıkı nukleer atıkların ımhasını ınanın düşünmek bile istemıyorum bu kesindir kimse yok söyledir böyledir demesin biz buyuz biz bu işi beceremeyiz insana değer vermiyoruz cevreye değer vermıyoruz daha yere tukurmemeyi beceremıyoruz kaldıkı nukleer reaktör ışleticez ben sahsen oturmam oylebır sehirde sizde samımı bırsekilde fikrinizi belirtin nukleer olsun dıyen dostlar reaktör kurulu bir şehirde oturmak istermisiniz bu işin sakası yok çünkü zararın geri dönüsü yok oyuzden cernobilde cernobil kardeşim adamlar duzeltebildilermi bir kaçak olunca demekki hatasız olucaksın yanı bizim gibi topluma göre değil bu işler neyimiz tamda birde reaktörumuz eksikti olan imkanları kullanalım da önce dişimi kırıyım

tebrikler boyle devam.

omergin' Alıntı:
halen enerji uzerine konusuluyor.. arkadaslar yapmayın, radyoaktif maddeleri uretemez iseniz basta tıbbı goruntuleme olmak uzere bircok alanda tokezlersiniz..

kaldı ki nukleer enerjinin kullanım alanları arasında mobil santraller onemli rol oynuyor.. siz ulkenizde savas gemileri veya tankerler, denizaltılar yapma hayalleri kuruyor iseniz tek opsiyonunuz nukleer yakıtlı araçlar..
ruzgar gulu, gunes paneli ile olacak seyler var olmayacak seyler var..

yarın bir gun ambargo durumunda elin amerikanı size su su izotopları satmıyorum ve sattırmıyorum arkadas der ise, bırakın kompleks islemleri kalp hastanıza anjiografi bile yapamazsınız.. her gün türkiyede yuzlerce kisinin hayatı anjiyoplasti sayesinde kurtuluyor ise sırf bunun bile vebalini odeyemez kimse..

ben burada nukleere karsı olan insanların kotu niyetli olmadıklarına eminim fakat bir takım gerçeklerin farkında olmadıklarını dusunuyorum.. buradaki konu bes-on fabrikanın elektrik ihtiyacını daha ucuza karsılamak degil kendi ayakları uzerinde durabilen bir ulkenin temellerini atmaktır..

ayrıca nukleer santraller (gaz ve kimyasallar ile sogutulanlar haric) maalesef ovalar yerine su kaynaklarının yakınına kurulmak durumunda, reaktorlerin sogutulması icin..

Her kelimesine katılıyorum teşekkürler..

Arkadaşlar güzel bir tartışma konusu açmışsınız.Bende nacizane: gelişmiş ülkeler nükleer atıklarını üçüncü dünya ülkelerine bazı açgözlü çıkarcıları bularak ihraç ediyorlar. Örnek olarak Fransadan herhangi bir madde ithal ediyormuş gibi nükleer atıkları ithal edip ücra bir bölgeden arazi alıp gömüyorlar.Bu kadar gayri meşru işlerin döndüğü ülkemizde de böyle yapılmadığını iddia edebilirmiyiz.Tartışmalarınızda bunu da dikkate alabilirsiniz.

aslankurt72' Alıntı:
Arkadaşlar güzel bir tartışma konusu açmışsınız.Bende nacizane: gelişmiş ülkeler nükleer atıklarını üçüncü dünya ülkelerine bazı açgözlü çıkarcıları bularak ihraç ediyorlar. Örnek olarak Fransadan herhangi bir madde ithal ediyormuş gibi nükleer atıkları ithal edip ücra bir bölgeden arazi alıp gömüyorlar.Bu kadar gayri meşru işlerin döndüğü ülkemizde de böyle yapılmadığını iddia edebilirmiyiz.Tartışmalarınızda bunu da dikkate alabilirsiniz.

Çok iyi oldu hatırlattığınız..
Buyrun hemen;
Hatırlarsanız Tuzla'da zehirli kimyasal atıklar içeren variller bulunmuştu geçen senelerde.. Bu varillerden geçtiğimiz sel felaketinden sonra ortaya çıkmalarıyla tekrardan karşılaştık..
TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ'nin sitesindeki basın açıklaması için; http://tinyurl.com/ylycdg6

Zaten başkası getirip atığını bizim ülkemizde gömüyor.. Greenpeace neredeydi bu atıklar gömülürken ? Bizim dahi bildiğimiz, ithalat gibi gösterilen kimyasal atıkları Greenpeace bilmiyor muydu ?

Realizm böyle işliyor işte. Yemeyenin malını yerler, ya gömen olacaksınız ya da gömülen. Malesef dünya dengesi bu. Şöyle yapsak böyle yapsak gibi idealist varsayımlar, ülkenin yerinde saymasına sebep oluyor, çünkü hayat pratiktir.

fastjunkie' Alıntı:
Çok iyi oldu hatırlattığınız..
Buyrun hemen;
Hatırlarsanız Tuzla'da zehirli kimyasal atıklar içeren variller bulunmuştu geçen senelerde.. Bu varillerden geçtiğimiz sel felaketinden sonra ortaya çıkmalarıyla tekrardan karşılaştık..
TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ'nin sitesindeki basın açıklaması için; http://tinyurl.com/ylycdg6

Zaten başkası getirip atığını bizim ülkemizde gömüyor.. Greenpeace neredeydi bu atıklar gömülürken ? Bizim dahi bildiğimiz, ithalat gibi gösterilen kimyasal atıkları Greenpeace bilmiyor muydu ?

Realizm böyle işliyor işte. Yemeyenin malını yerler, ya gömen olacaksınız ya da gömülen. Malesef dünya dengesi bu. Şöyle yapsak böyle yapsak gibi idealist varsayımlar, ülkenin yerinde saymasına sebep oluyor, çünkü hayat pratiktir.

Bu konuyla ilgili onlarca greenpeace eylemi, yazısı, projesi var nasıl oluyorda körü körüne bılmeden kötülüyorsunuz kardeşim ya hani bir çıkarınız mı var anlamadımki adamları kötülerken benim greenpeace den en ufak bir maddi manevi çıkarım yok çok şükür gözümü açtılar ve gerçekten şaşırıyorum bilmeden yorum yapmak hayatın heryerinde var ve asıl realıte bu gerçekten merak ediyorsanız greenpeace sitesinden lutfedip arşivlerine bakın eleştırıceksenız oyle eleştrin, hangi kurum var yanlış yapılanı eleştiren hepsi kım hukumetteyse onun dalkavukluğuyla meşgul beraber çalıp söyluyorlar Ayrıca nukleere karşı olmak greenpeacein tekelinde mi kim ister oturduğu yere santral kurulmasını bi cevap verin artık istermısınız nukleer santralle aynı sehirde olmak samımıce

Şunu demek istiyorum,

Kimyasal atıkların ithalat şeklinde gösterilip başka yerlerde başka ülkelere gömüldüğü biliniyor. Peki bu kadar bilinen birşey, neden engellenemiyor Greenpeace tarafından, yani ellerinden gelen tek şey eylem yapmak mı ?

fastjunkie' Alıntı:
Şunu demek istiyorum,

Kimyasal atıkların ithalat şeklinde gösterilip başka yerlerde başka ülkelere gömüldüğü biliniyor. Peki bu kadar bilinen birşey, neden engellenemiyor Greenpeace tarafından, yani ellerinden gelen tek şey eylem yapmak mı ?

Onur bey greenpeace kimdir ;

Greenpeace Avrupa, Amerika, Asya ve Pasifik'te 40 ülkedeki varlığıyla kar amacı gütmeyen bir çevre kuruluşudur.

1971'den bu yana dünyanın dört bir yanında çevre katliamlarına karşı güçlü bir mücadele veren Greenpeace, çalışmalarını bağımsız olarak sürdürmek için devletlerden, şirketlerden ya da siyasi partilerden bağış ve sponsorluk kabul etmez; tüm çalışmalarının kaynağını sadece bireylerden aldığı maddi ve manevi destek oluşturur.
Greenpeace, gezegenimizi yaşanmaz hale getiren çevre suçlarına şiddet içermeyen doğrudan eylemlerle tanıklık eder ve bunları basın aracılığıyla gündeme getirir.
Çevre mücadelesi sabır ve kararlılık ister. Hedefler genellikle uzun vadede gerçekleştirilebilecek türdendir ve ancak kamuoyu desteğiyle başarıya ulaşabilir. Greenpeace eylemcilerini arada bir ortaya çıkıp ortalığı karıştıran bir grup maceracı olarak görenler de vardır kuşkusuz. Oysa her eylem, uzun ve yoğun araştırmalara ve çalışmalara dayanır.

Greenpeace, bilimsel verilere dayanan kampanyalar yürütür.

Çevreye karşı işlenen bir suça tanıklık etmek, kamuoyunun dikkatini çekerek suçu işleyenler üzerinde baskı oluşturmak amacıyla yapılan barışçıl eylemler; sabırla yapılan analizler, raporlar, basın açıklamaları, yetkililerle görüşmeleri içeren tüm çalışmaların 'vitrini'dir yalnızca...

Greenpeace ayrıca, uluslararası anlaşmalara lobi etkinlikleriyle ağırlığını koyan, taslaklar öneren ve kabul ettirebilen az sayıdaki yetkin çevre örgütünden birisidir.

Greenpeace'in şu anda 24 ulusal ve 4 bölgesel ofisi ve bu ofislerin yaptığı çalışmaları olanaklı kılan 101 ülkede 2 milyon 800 bin destekçisi vardır.

Küresel bir örgüt olarak Greenpeace, dünya üzerindeki en kritik konular üzerinde çalışmalar yürütüyor:

- Okyanuslar ve yaşlı ormanların korunması,
- İklim değişikliğini durdurabilmek için fosil yakıtların kademeli olarak sonlandırılması ve yenilenebilir enerjilerin teşvik edilmesi,
- Nükleer silahlanma ve nükleer kirliliğe son verilmesi,
- Zehirli kimyasalların ortadan kaldırılması,
- Genleri ile oynanmış organizmaların doğaya bırakılmasının önlenmesi.

fastjunkie' Alıntı:
Şunu demek istiyorum,

Greenpeace’in Türkiye’de Elde Ettiği Bazı Kazanımlar:

2005 - Yıllar boyu süren çalışmalar sonunda, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün gemi sökümünün daha temiz ve güvenli bir şekilde yapılmasını yasal olarak bağlayıcılığı olan kurallarla yürütülmesine karar vermesiyle gemi sökümü kampanyamız amacına ulaştı.

2005 - Greenpeace İncirlik Nato Üssü'nde tahmini olarak 90 adet nükleer bombanın depolanmasına dikkat çekmek amacıyla İncirlik'te bir "Barış Elçiliği" kurdu. 'Barış için Belediyeler' projesine imza atan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı da dahil olmak üzere bölge halkının desteği alındı.

2005 - Yıllar boyu süren lobi faaliyetleri ve Rüzgar Enerjisi Raporu’nun yayınlanmasının ardından, Türkiye Meclisi ilk Yenilenebilir Enerji Yasası’nı yürürlüğe koydu.

2005 - Çevre Bakanlığı, MV-ULLA'nın atıklarının çıkarıldığını ve İspanya'ya geri gönderildiğini açıkladı.

2004 - İskenderun Limanında batan MV Ulla gemisinin çıkarılması ve atıklarının İspanya’ya gönderilmesi kararı

2004 - Hurda gemiler tehlikeli atık kapsamına alındı. 163 ülke tarafından imzalanan anlaşmaya göre hurda gemiler, gemi sökümü yapan ülkelere (Hindistan, Çin, Bangladeş ve Türkiye) gönderilmeden önce zehirli maddelerinden arındırılacak.

2004 - Irak’ta Savaşa Hayır Koordinasyonu ile birlikte yapılan çalışmalar sonucu, Türkiye’nin Irak’a asker göndermesini ve ABD kuvvetlerinin Türkiye’yi üs olarak kullanmasını öngören tezkerenin onaylanmaması

2004 - Denizcilik Müsteşarlığı’nın hurda gemilerin sökümü sonucu ortaya çıkan çevre kirliliğinin önlenmesini amaçlayan yeni bir yönetmelik yayımlaması

2003 - Türkiye hükümetinin gelişmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere yapılan Tehlikeli Atık Ticareti’ni önleyen Basel Anlaşması’ndaki değişikliği onaylaması

2003 - Greenpeace’in su yüzüne çıkardığı 17 yıllık çevre skandalında, İtalyan verileriyle ilgili iki hükümetin Çevre Bakanlarının ilk kez bir araya gelerek görüşmesi, İtalyan hükümetinin sorumluluğunu kabul etmesi

2003 - Binlerce ton asbest ve tehlikeli atık içeren Fransız uçak gemisi Clemenceau’nun ve İspanya’dan gelen Novoçerkask adlı geminin Türkiye’ye girişinin engellenmesi

2002 - Akdeniz’deki kirliliği durdurma ve önleme amacı güden Barcelona Anlaşması’nın altı protokolünden dördünün Meclis’ten geçerek onaylanması

2002 - Fransa’dan gelen Sea Beirut isimli asbestli geminin Aliağa gemi söküm tesislerine girmeden durdurulması

2000 - Nükleer Karşıtı Platform ile birlikte yapılan etkinlikler sayesinde, Türkiye’deki nükleer enerji ihalesinin iptali

1997 - Petrol-İş’in desteğiyle Petkim’in klor üretim süreceinde kullandığı cıvalı yöntem yerine alternatif yönteme geçilmesi

1995 - İzmir Körfezi’ni zehirleyen Vizon Deri Fabrikası’nın kapatılması

1993 - The SS United States adlı asbestli geminin Türkiye’de sökülmesinin engellenmesi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR