Nükleere Hayır !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan giosué Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 107
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,872
Ynt: Nükleere Hayır !

Mesud bey en dev halindeyken bile enerji ihtiyaçlarının sadece %23'ünü nükleerden sağlamışlar.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=45991.msg933774#msg933774

Ayrıca 120 yıl önce yakalayamadığımız sanayi devrimini bu saatten sonra yakalamaya çalışacaksak bile, en azından sanayi devrimini gerçekleştirmiş ülkelerin 100 yıl önce yaptıkları hataları yapmama ve mesela Alman devletinin bugün gördüğü nükleer gerçeğini daha devrimin başında görme şansımız var ;)

Etiketler

fbmy' Alıntı:
Bu ülkeler dev olmadan önce yani dev olurken ne enerjisi kullanmış onu irdelemek lazım !

ABD ağırlıklı kömür ve petrol'den faydalandı: ABD kullandığı nükleer enerjiye rağmen kişi başına en yüksek karbon emisyonu olan ülkedir. Sovyet Birliği de farklı bir yol izlemedi. Çin ve Hindistan da devleşmek yolunda kömür'e faydalanıyor. Şimdi ise ne denizlerine girilebiliyor ne de ırmaklarında balık yetişiyor. Özellikle 70'lerde ve 80'lerde İngilterede kömür enerjisi yüzünden asit yağmurları ormanları kurudu. Çin'de Olimpiyat oyunlarında hava kirliliğinden sporcular zehirlenmesin diye tedbirler alındı.

Rusların petrol yüklü tankerleri boğazdan geçerken veya boru hatlarından oluk oluk pertol Batı'ya pompalanırken biz başında durup kırıntılarından nasiplenmeyi ticaretten sayıyoruz. Uluslararası siyasî gidişat öyle gösteriyor ki, Kimse etrafımızdaki Azeri ve Arap petrol kaynaklarından Rus ve Kazak doğalgaz kaynaklarından ülkemizin faydalanmasına izin vereceğini sanmasın. İran'ın nükleer atıklarının saklanmasına talip olurken ülkemizde kurulacak nükleer santrallerin atıklarını uzaya göndereceğimizi sanmayın. Adamın tepesine biniveriyorlar. Bakınız Irak, Suriye, Mısır ve diğerleri.

Keşke milletin parası ikinci bir istanbul boğazı ile birilerine rant yaratmak yerine yeni teknolojiler üretmek ve alternatif enerjilerle değer yaratmak için harcansa. Ben size güneşin sonsuz enerjisini ve rüzgarın gücünü öneriyorum. Boğazlarımızın kesintisiz akıntılarının enerjisinden faydalanalım diyorum.

Onlar kömür ve nükleer enerji diyor. En basit örnek, Muğla Yatağan'ın durumu ortada.

Mesut Bey, siz hangisini seçerdiniz?

Ben maliyet fayda eksenin de bakarım. Sonusz güneş ve rüzgar enerjisi günümüz teknolojisi ile gelişmiş ülkelerin enerji ihtiyaçlaının yüzde kaçını karşılayabiliyor ? Ayrıca kömür zehirli nükleer tehlikeli HES ler dereleri kurutuyo barajlar iklim koşullarını ve tabiatı bozuyor. Çıkış yolu nedir ? Rüzgar ve güneş mi ?

Hepimiz olaya fayda maliyet ekseninde bakıyoruz. Almanya ve İtalya da fayda ve maliyet hesabı yaptığı için nükleer enerjiden vazgeçiyor zaten. Lütfen dikkat edin, sanayi üretiminden değil sadece nükleer enerjiden vazgeçiyorlar. Demek ki nükleer enerjiden vazgeçtikten sonra da sanayi devi olunabiliyor ki böyle bir karar alabildiler. Enerji dönüşümünün maliyetini uzun vadeye yaymak için Almanya dönüşüm için 12 yılı hedeflemiş. Biz ne yazık ki henüz sanayi devi olamadığımız için, sanayi devi olmak istiyorsak eğer, en azından dönüşüm maliyetinden kurtulmak için Almanya'nın 12 yıl sonra uygulayacağı enerji modellemesini bugünden (en başından) uygulayabilme gibi bir şansımız var.

Doğal kaynaklardan , yenilenebilir enerji kaynaklarından yeterli enerjyi üretmemiz mümkündür. Türkiye gibi bir coğrafyada bu hayli hayli olur efendim. Ama biz fabrikamızı,otumuzu,tozumuzu ele satıp , sattığımız adamlardan ürün almayı seven bir millet olduğumuz için dış mihraklara fazla bağlandık.-Tabii içimizdeki İrlandalıları unutmamak gerekiyor bu konuda-
Burada böyle bir pazar varken , dışarıdan su gibi gaz,petrol akarken kimse bir dönüşüm istemez. "Hop , bir dur bakalım Türkiye" derler.Malum , Türkiye'de hiç bir başarı cezasız kalmaz.Ama nükleerde işler değişir , malum o santrali biz kurmayacağız.Aman canım olsun , biz çok kazanıyoruz biraz da Rus kardeşlerimiz kazansın efendim.Biz alıştık bu duruma , kursunlar santrali üretilen elektrikle çalıştıralım mikseri ,yapalım en çileklisinden bir milkshake.İçeriz o soğutma kulesinin gölgesinde. Çok güvenliymiş ya hani. :smiley:

Velhasıl kelam dünya çapında bir dönüşüm başlamadan Türkiye'de bir dönüşüm başlayacağı konusunda inanın hiç umudum yok.

Rüzgar enerjisinde yeni rekor İspanya'dan
Rüzgar'dan enerji üretmede ülkede yeni bir rekor kırıldı.Böylece İspanya'da elektrik talebinin %40'ı rüzgardan karşılandı

İspanyol Enerji Şirketi Red Electrica de Espana (REE) tarafından yapılan açıklamada 14.Ocak.2010 tarihinde yerel saat ile 1.33'de rüzgar'dan enerji üretmede ülkede yeni bir rekor kırıldı. Böylece İspanya'da elektrik talebinin %40'ı rüzgardan karşılandı

Yapılan açıklamada 11.693 MW üretime ulaşarak İspanyol yarımadasındaki elektrik talebinin %42'si rüzgar enerjisinden sağlanabildi

Yeşil Ekonomi adlı internet sitesinin haberine göre bir önceki rekor 8 Kasım'da kaydedilmiş ve 11.620 MW elektrik üretimi sağlanarak anlık elektrik talebinin %53'ünün rüzgar enerjisinden sağlanabilmişti.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25045416/

Açıkçası nükleer enerjiye evet diyorum. Sebebi ise hiçbir iş risksiz olamaz. Evden çıktığımızda ya da iş yerinden çıktığımızda o yere tekrar aynı şekilde gelebilme imkanımız yüzde kaç. Her işin bir tehlikesi var. Sivil toplum örgütleri kendi cebini düşünür doğayı düşünmez.

hoyrat58sivaslı' Alıntı:
Açıkçası nükleer enerjiye evet diyorum. Sebebi ise hiçbir iş risksiz olamaz. Evden çıktığımızda ya da iş yerinden çıktığımızda o yere tekrar aynı şekilde gelebilme imkanımız yüzde kaç. Her işin bir tehlikesi var. Sivil toplum örgütleri kendi cebini düşünür doğayı düşünmez.
Sivil toplum örgütleri ile ilgili görüşlerinize aynen katılıyorum. Deniz Feneri örneği bunun en somut kanıtıdır. Ancak ben çevreci olup da yöneticilerinin bu dernekler üzerinden zengin olduğu bir örgüt vs. duymadım görmedim. Gören varsa bana da söylesin ipliğini pazara çıkartalım.

Nükleer santrallerle ilgili görüşleriniz içinse Bu millete her şey müstehak diyesim geliyor.

Selamlar sevgiler öncelikle ;

Nükleer rezalete bende hayır diyenlerdenim hatta aramızdaki arkadaşların nasıl oluyorda doğada gezip doğacı kesilip nükleer saçmalığına destek verebildiklerine anlam veremiyorum. Geçen bir hafta İzmir, Kuşadası, Çeşme, Alaçatı, Söke, Aydın civarında gezindim. Bölge insanımı devletmi bilemiyorum ama yapanlardan Allah razı olsun Rüzgar tribünlerini gördüm ve işte bu dedim.

Arkadaşlar Nükleer konusunu lütfen rakamsal ve dış kaynaklı kaynaklardan bir inceleyin ondan sonra burada fikir beyan edin. Lütfen bu uyarı değil büyüklenme değil sadece burada konu hakkında bilgisi ve yorumu olmayan arkadaşları yanlış yönlendiriyorsunuz.

Tabii ki enerji ihtiyacı var ancak bunun ne kadarını nükleer karşılayabilir? ben Avcılarda okuduğum yıllarda nükleer atıkları araba fırçası ile yoklayıp kaçışan bir Küçükçekmece Atom enejisi araştırma çalışanlarının olduğu sanayi devrimi fikrini bile oluşturamımış bir ülkede nelere malolabileceğini hepimiz az çok kestiriyoruzdur. Cem Yılmaz ın bir esprisi vardı hatırlatayım; "Türklerin bir uzay gemisi olsa tayfa kaptanın akrabalarından oluşur." :D

Ha, diyeceksiniz ki bu eksik ne olacak? Arkadaşlar, Doğayı çok seven, bilen arkadaşlarım ! Rüzgar ne kadar karşılar diyebilen arkadaşlarım ! Aranızda Karadeniz nasıl bir denizdir bilen vardır. yok ise anlatayım sakın ola yanlış anlaşılmasın, amacım kimseyi tahrik etmek değil ama 36 yaşında bir Sinop lu olarak biraz fikir vermek derdindeyim.

Karadeniz çok hırçın bir deniz olmasıyla bilinir. Bir türlü durulamaz. Sebebi mi? RÜZGAR evet çok basit bölemiz dağların denize paralel seyrettiği ve deli gibi rüzgarımızın olduğu bir bölgedir.
Bu biz zavallı karadenizlilere 12 ay içinde kitabi bilgi olarak 3 ay yaz yaşaması gerekeninsanlara 15 gün yaz olarak döner çünkü "evet güzel bir yaz geçireceğiz diyen biz bölge insanına yada bölgeye gelen iç, dış turistlere Gündoğrusu ardından da güzel bir karayel isimli nadide rüzgarlarımız ile tatil heveslerini bölge insanına da tursitik anlamda gelişme hayallerini cebine koyup 4-5 gün içinde geri yada başka bir turistik amaçlı geziye dönüş yada hayal kırıklığı olarak bize döner. Unutmayın dalgayı rüzgar ve deniz tabanı şekli meydana getirir.

İncelemek için Alaçatı ya gittim herşey coğrafya derslerinde öğrendiğim gibi hatta ben eski fen alt yapılıyım ortaokul ve lise yarım dönem okuduğum coğrafya bilgim yetti,deniz sığ kıta sahanlığı geniş akarsuların debisi düşük dağlar denize dik seyrediyor ve ovalık alanlar bol. Buna karşılık bizde düzlük yok hidro elektrik için uygun birçok debisi inanılmaz dağ kaynakları var, denizden karaya aralıksız esen rüzgarlarımız var kıta sahanlığı dar körün istediği göz burada bir tane rüzgar tribünü yok ! körlere göstermek lazım, yap dağların üstüne tribününü yıllarca dönsün uğraşma Ege de vs.

Eee ? Ne alakası var diyenler için; Arkadaşlar bölge olarak bile Karadeniz inşaat yapılmaya müsait değil televizyonda görmüşsünüzdür. dağda uzatma kolonlarla ev yapan insanları yada yol üstüne doğru evini uzatanları vs ayrıca bu bölgenin rutubeti de bilinir hava daki nem oranıda ünlüdür,neden 150 yıl bina ömrü gerektiren böyle tehlikeli bir yapının inşaatı için böyle mantıksızca diretiliyor onu da anlamadım.

Ülkenin akciğerleri Karadeniz ormanları meşhur nükleerin düşünüldüğü yer deniz kenarında bir ormanlık alan hemde ayrılan yer azımsanamayacak büyüklükte, Dahası komikte bir izansızlık hakkında bilgi vereyim hali hazırda yönetimdekiler arazinin yapılacağı alan sahibi Sinop küçük yer tanışıyoruz. Devlet arazisi bile değil Adamın kendi 179 dönümlük tapulu dedesinden kalma arazisi hiçbir şey hatta açıklama bile yapmadan istimlak edilmiş kendisi çok sevdiğimiz bir sanayi ustası ve hasta avcıdır. Doğasever bir insan ki harika manzaralı yerlere sahip ancak bir baraka bile yapmamış bir adam. İstimlak bedeli ödemediler oda gitti AİHM başvurdu. Ben istemiyorum zorla sahip çıktılar diye haklı bulundu. Hatta 32 milyon euro luk bir dava açıldı. Devlet şimdi
sen sesini çıkartma al şu 2 milyon euro yu diye sessizce bu işi kapatmaya çalışıyor. Adam inatçı ben burada nükleer yaptırtmam diye ama bakalım ne olacak. Ha ! bu arada aklınıza para pul gelmesin, Murat abinin arazisinde nefis çimlendirilmiş Ali Sami Yen stadının kapladığı alan büyüklüğünde piknik alanı var orada da hem isteyen dileyen piknik yapabiliyor hemde avcılık etkinlikleri jeep safari ve Avcılık atıcılık klubü açılış kapanış festivalleri düzenleniyor. Hatta SİNOFF tayfasının gezenbilirde ki etkinlik videolarının olduğu Tavşan adasına da buradan gidiliyor.

Arkadaşlarım nükleer ne getirir bilinmez ama götürecekleri için sizinde benimde hayal tasarrufum yetmez kaldı ki satın alma bir teknoloji hangi biriniz sevrisi olmayan bir mal alırsınız maaliyetleri bir düşünün neden çok basit bir elektrik bobini ve pervane düzeneğini (eminim o kadar basit değildir ama benim fikrim düzeneğin atası bu fikir olmalı) getiştirip kendimiz yapmak yerine başkalarından nükleer eneji gibi bugün çıkılsıp araştırılsa toplumun %90 ının nasıl çalıştığına dair fikri olmadığı ve dünya enerji rezervine %14 ü aşamayan bir katkıda bulunan bir gereksizliği memlekete sokulmasına göz yumuyorsunuz? Ne kadar araştırdınız? Medyatik argümanlar yeterlimidir?

Bende araştırmadım. Gerekte görmüyorum. Devlet nasılsa kafasına koymuş yapacak. Açıkcası ne çevreciyim ne de yarını düşünen biriyim. Ama mantığım Kastamonu Küre ilçesinde gezintide gördüğüm dağlara ormanlıkların içine aptalca bir şekilde bakır madeninden denize işlenmek üzere Samsun a gidecek cevher için yapılan konveyör sistemini yapıp kendi maliyetini kurtarmadan kamyoncular istemiyor diye milyon dolarlık sistemi yıllar öncesi kapatıp çevre kirliliği yapan kuşbeyinli zihniyetin bu memleketi de böyle saçma sapan bir ideal üzerine ..k edip bizim piknik alanımızı ve çevremizi rahatsızlık verecek bir UCUBE ! yi buraya bırakması olacak. Bazıları nükleer patlarsa ne olacak ya sızarsa diyor. :smiley: e kardeşim onuda siz düşünün ben zaten can çekişmeden ölürüm herhalde senin çoluğun çocuğun yamuk yumuk yaşar benim değil. aramıda 3-4 km mesafe var. bana göre hava hoş anı yaşarım. 7000 personel gelecekmiş kazık çakacak değilim ya dünyaya o personelin bana sağlayacağı işi düşünürüm gerisi boş nasılsa kazancım güzel Cenab-ı Allah evlat verirse onuda yurtdıışına göndereceğim okuma bahanesiyle vs vs.

Birde kitabi bilgi vereyim benim dışımda konu çünkü Çernobil patladı oradan etkilendik dediler Çernobil nerededir bilemem hiçte ilgimi çekmedi ama kanser olanlar çevremizde bolca Allahtan aileme ve bana birşey olmadı. Şanslıydık.

Bigiye gelelim;

Onlinefizik diye bir siteden alıntı doğruysa :D :D dedimya ben zaten ölmüş olurum tasası size :D :D

Düşük Hız: Bir elektrik telinden akım geçerken içinde elektronların hareket ettiğini biliyoruz. Elektronların bir tel içindeki hızları birçok insanı şaşırtacak derecededir. Mesela 2 mm çapında 10 A akım taşıyan bir bakır teldeki elektronların hızı saniyede ortalama 0.024 cm civarındadır.

Yüksek Hız: Bohr atom modelinde elektron çekirdeğin etrafında bir yörünge çizerek döner ve bu elektronun hızı yaklaşık saniyede 2,000,000 metredir. Yani ışık hızının % 1’i civarında.

Çok Yüksek Hız: Bir çekirdek bozunmasında açığa çıkan beta (elektron) parçacığının hızı ışık hızına çok yakındır (300,000,000 m/s). Bunun yanında büyük çekirdekli atomların (Uranyum) en iç yörüngesindeki elektronların hızı da ışık hızına yakındır.

Son olarak Saçma sapan sivil toplum örgütlerine itibar etmeyin sivil toplum dururken örgütü de ne oluyor sizin fikrinizi temsil edecek birilerine ihtiyacınızmı var?

Bakın çoğu arkadaşım yazdıklarımı eleştirecek hatta kullandığım tarzım veya sertliği hoşunuza gitmeyecek hatta site yönetimi beni uzaklaştırabilir ancak beni tanıyanlar iyi bilirler Araba yarışı yamaç paraşütü, motorsiklet, dalgıçlık, Offroad donanımlı araçla bile 160 altında yola gitmeyen biriyim, Riski severim. Dediğim gibi takım tutar gibi parti tutulan bir ülke de araştırmadan burada konuşmak kolay, çocuğunuzu çoluğunuzu düşünün 300 milyon metreyi saatte kateden Uranyum parçacıkları sizinde kapınızı çalacak hemde ummadığınız kadar hızlı. Benim kimseye üzülecek halim kalmamış olacak.

Umarım herşey yolunda gider de bu düşünceler kabusa dönüşmez yapsınlar zaten yapacaklar. Güzel ilçemiz Gerze deki santral kaba inşaati bitmiş teslime hazır o kadar dağları delen debi canavarı akarsu varken bölge de kömür e dair birşey yokken Rusya Sibirya dan kömür getirip elektrik üretecek beyinsiz zihniyet dışa bağımlı yatırımlar yapsın bizde burada oturup seyredelim.

Selam sevgi saygı ve sağlı dileklerimle...

Erkut ÖZTÜRK
Uzm. Veteriner Hekimi.

Aslında uzun süredir değişik kulvarlarda tartışılıyor ama ben salt kendi düşüncemi belirttim üslup için rahatsız ettiysem özür dilerim ama süslemedim. Tamamen benim görüşüm. Ben teşekkür ederim.

warmaster' Alıntı:
Aslında uzun süredir değişik kulvarlarda tartışılıyor ama ben salt kendi düşüncemi belirttim üslup için rahatsız ettiysem özür dilerim ama süslemedim. Tamamen benim görüşüm. Ben teşekkür ederim.
Bu konu için 3-4 başlık açıldı sanırım. Bir topic altında toplansaydı çok güzel olurdu. :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR