Nükleere Hayır !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan giosué Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 107
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,872
Ynt: Nükleere Hayır !

CİNCİN' Alıntı:
Nükleer santral'in kurulduğu bölge ekonomisine ne katkısı olacak söyler misiniz? Etrafında off road mu yapacağız :smiley:

Greenpeace'e gelince, maddi ve manevi destekliyorum. Ama bu konularda tartışmalar asla bitmez, ben yorulur biterim. Kalın sağlıcakla
Balıkçılık, tarım, spor, orman, turizm ve buna bağlı endüstri kolları. evet zaten Türkiye bunlarla kalkınıyor Karadanizdede aynen öylemi acaba ?

Biz yeterki üç kuruşluk enerji sağlayacağız diye (karadeniz'de,vs.) doğa katliyamı yapmasınlar biz off road yapacak yer buluruz :smiley:

Greenpeace dünya çapında insanları kandırabilmek için, emellerine alet edebilmek için bitakım ülkelerin gelişmesine engel olmak için kurulan bir örgüttür
ona vereceğiniz maddi ve manevi desteği karadenizde yaşanan doğa katliyamına bir son vermek için harcarsanız doğaya daha çok sahip çıkmış olursunuz

Etiketler

çok doğru söylüyorsunuz nükleeri savunan arkadaşlar.sizleri anlamakta zorlanıyorum neden mi bir kaz dağları bir karadeniz yaylaları bir gökova körfezi daha varmı dünyada yada sizin çocuklarınıza kalacakmı acaba.siz görmüyor olabilirsiniz ama nükleer enerji bir felakettir bunu zamanında yaşamadı mı bu ülke çernobille.hala sakat çocuklar doğuyor hala kanserli hastaların sayısında artış var o bölge insanında.ülkemin heryeri nehir dağ deniz iken neden illada nükleer diye tutturursunuz anlamıyorum.greenpeace ne olduğu umrumda bile değil ama bu gidişle ülkemin geleceği karanlık maalesef.yeraltı suyu kirlendi birçok bölgede trakya ovası bitti gediz havzası bitti saymaya kalkarsak daha neleri var.bunlar hep çarpık ve bilinçsiz sanayileşmeden kaynaklanıyor üstüne birde nükleer santraller gelsin hep birlikte aya taşınırız.pardon biz gidemeyiz biz gidene kadar orayı da kirletirler :(((((((((((

Eğer bu saydıklarınızı bilinçsiz sanayileşme sonucu olsaydı şimdi en azından
kişi başı milli gelir 40.000$ üzeri olurdu

Yav anlamıyorum
neden yerli bir otomobile binemiyoruz
neden bakır işleyemiyoruz (almanya işliyor)
neden aleminyum üretemiyoruz (rusya ve arabirtan üretiyor)
neden krom üretemiyoruz (almanya ve amerika üretiyor)
bunların sebebini hiç düşundünüzmü ve bu madenlerin hepsi türkiyede var

modern sömürgeyiz de oyüzden beyfendi.siz zannediyormusunuz ki özgür bir ülkede yaşıyoruz.konuyu fazla dağıtmamak adına ve siyasi bir tartışma açmamak adına fazla bişey yazmıyorum saygılarımla

yunus bager' Alıntı:
Eğer bu saydıklarınızı bilinçsiz sanayileşme sonucu olsaydı şimdi en azından
kişi başı milli gelir 40.000$ üzeri olurdu

Yav anlamıyorum
neden yerli bir otomobile binemiyoruz
neden bakır işleyemiyoruz (almanya işliyor)
neden aleminyum üretemiyoruz (rusya ve arabirtan üretiyor)
neden krom üretemiyoruz (almanya ve amerika üretiyor)
bunların sebebini hiç düşundünüzmü ve bu madenlerin hepsi türkiyede var

Yunus hocam bu saydıklarının nükleer enerjiyle hiçbir alakası yok malesef :smiley: İşlet(e)miyoruz çünkü izin verilmiyor, bu kadar basit. İzin verilmiyor...

Ayrıca bir de ben sormak istiyorum. Yapılması düşünülen nükleerli nükleersiz, çevreye (fauna ve floraya) zarar verecek tüm santraller neden memleketimizin en nadide noktalarına kurulmak isteniyor? Mesela neden içinden dere geçse dahi kimsenin uğramadığı bomboş ovalara değil de Çamlıhemşin, Akkuyu, Macahel, Yatağan, İkizdere gibi cennetlere kurulmak isteniyor?

enerji isin önemsiz boyutu.. bir ulke en azından tıbbı radyoaktif maddelerini kendisi uretebilmeli.. nukleer teknolojiye sahip olmalı..

yol' Alıntı:
Yunus hocam bu saydıklarının nükleer enerjiyle hiçbir alakası yok malesef :smiley: İşlet(e)miyoruz çünkü izin verilmiyor, bu kadar basit. İzin verilmiyor...

Ayrıca bir de ben sormak istiyorum. Yapılması düşünülen nükleerli nükleersiz, çevreye (fauna ve floraya) zarar verecek tüm santraller neden memleketimizin en nadide noktalarına kurulmak isteniyor? Mesela neden içinden dere geçse dahi kimsenin uğramadığı bomboş ovalara değil de Çamlıhemşin, Akkuyu, Macahel, Yatağan, İkizdere gibi cennetlere kurulmak isteniyor?
Sedat hocam enerji demek sokakları aydınlatmak demek değildir benim bu saydıklarım tamamen enerji ile alakalı kimde enerji varsa o işleyebiliyor ve dünyaya satıyor

ve neden memletetimizin nadide yerlerinde bu tür santralleri kurmak isteniyor gelin bunu beraber soralım
anadoluda okadar boş kullanılmayan arazı varken neden şehrin göbeğinde denize sıfır devletin tarım arazısını ona buna neden peşkeş çekildiğinide soralım

sedat hocam daha önceki mesajımda yazdığım gibi siayasi çatışmalara gidecek konu ve bununla birlikte özgür bir ülkede yaşamıyoruz maalesef.modern sömürgeyiz yurdumun en nadide güzellikleri nasıl heba edilir bunun öreneğini dünyaya ancak biz gösterebiliriz sanırım kim ne derse desin ben NÜKLEER OLAN HERŞEYE karşıyım.bana ne kadar yararı olursa olsun :'( :'( :'(

Nükleer santrallerin çevre dostu olduğu görüşü, genel olarak nükleer santrallerin karbondioksit salınımlarının az olması ile desteklenmeye
çalışılmaktadır.

Farklı Enerji Kaynaklarının Enerji Zincirlerinden Çıkan CO2 Emisyonu[attachment=1]

görüldüğü gibi nükleer enerjinin karbondioksit salınımları diğer yenilenemez kaynaklara göre oldukça düşüktür. Ancak bu durum nükleer enerjiyi söylenildiği gibi “çevre dostu”yapmaya yetmemektedir.

Her şeyden önce nükleer enerjinin bir atık problemi mevcuttur. "Nükleer atıklardan uranyum, plutonyum gibi radyoaktif elementler onbinlerce yıl sonra radyoaktivite düzeyleri azaldığında bile canlıları oldukça kısa bir sürede öldürme gücüne sahiptirler. Bir nükleer santral yılda ortalama 25-30 ton radyoaktif atık yakıt üretmektedir. 2003 itibariyle sadece ABD’de 49,000 metrik ton yüksek düzeyli nükleer atık yakıt birikmiştir. İngiltere’de biriken nükleer atık yakıt miktarı ise yaklaşık 47,000 metrik tondur. Nükleer enerjiden vazgeçen İsveç’in 9,000 metrik ton nükleer atık yakıtı vardır. Dünya uranyum talebinin %’ini karşılayan Kazakistan’da 500 ayrı nokta toplam 230 milyon ton radyoaktif atık yakıt bulunmaktadır

Akkuyu’da kurulacak olan nükleer santralin atıklarını nasıl ve ne şekilde depolayacağı ise bilinmemektedir. Bu konuda yaygın görüş Torosların atık deposu olarak kullanılacağı yönündedir
Nükleer santrallerin normal çalışma koşulları altında sağlık açısından herhangi bir tehdit oluşturmadığına dair sunulan veriler ise ilginçtir. Bu verileri paylaşmadan önce “normal çalışma koşulları” üzerinde durmak gerekir. “Normal koşullar” şüphesiz hiçbir aksiliğin yaşanmadığı, her şeyin planlandığı gibi yürütüldüğü ortamları anlatmak için kullanılmaktadır.

Peki insan yapısı bir reaktörün yine insanlar tarafından kullanıldığı bir nükleer santralde koşulların “normal”kalma garantisi var mıdır? Önümüzde 1986 yılında Çernobil’de yaşanan bir facia durduğu sürece “normal koşullar altında güvenli olmak"bir anlam ifade etmemektedir. Kaldı ki koşulların tabiat olayları ile“normal” olmaktan çıkması da kuvvetle muhtemeldir. Bu bakımdan Akkuyu Nükleer Santral Projesi üzerinde ayrıca durmak gereklidir; çünkü Akkuyu Ecemiş Fay Hattı’nın üzerinde yer almaktadır
Bir fay hattı üzerinde kurulacak nükleer santralin “normal koşullar”altında çalışması ne ölçüde mümkündür? Peki böyle bir alana yer lisansı nasıl verilmiştir? Akkuyu’ya yer lisansı verilmesi 1976 yılında gerçekleşmiş ve o tarihten sonra Akkuyu için ayrı bir yer lisansı alınmamıştır. Dolayısı ile Akkuyu için bir Çevresel Etki Değerlendirmesi* de yapılmamıştır.

grafik.jpg

Greenpeace üyesiyim, açılan pankartlara çıktıkları bina tepelerine göre değerlendirdiğinizi adım gibi biliyorum, Anarşist diyorsunuzdur içinizden enteldir diyosunuz bunlar değilmi, sokak ortasında yaka paça çekiştirilesidirler bunlar yalanmı, biz severiz böyle aslını bilmeden bunlar şöyle dir bunlar böyledir demeye ama gözü kapalı deniz fenerlerine dinimizi sömürenlere yardım ederiz onları kayırırız onlar kötü bişey yapmazlar bunlarıda dış güçler yapıyodur heralde değilmi biz bence kendimiz gibi biliyoruz herkezi, bugune kadar 1 lira istemediler benden ne maddi ne manevi bişey vermedim onlara isimlerinin bile kullanan ben oldum, ülkemizde yaptıkları işleri bilmeden eleştirin onları , üyerlerin hepsi bu ülkenin vatandaşı senın benım gıbı bir ecnebiyet durumu yok yanı isim yabancı sadece, eleştirmeyin demem öyle alışmışız kolayı varken, bilmeye araştırmaya ne gerek var öyle değilmi, tetikçi diyen arkadaş greenpeace de derin devlettir oda suikastler planlıyordur belki nedersin karadeniz içinde akdeniz içinde çevreye zararlı herşey için proje üretiliyor ama bilmessiniz siz bunları kötülemek öylesi daha kolay çünkü çıkışta ödül verirler adama iyi kötüledin diye

Bunların konumuzla alakası yok bizi bizden fazla sevende yok elin Greenpeace'i gelipte bizi düşündüğü içinmi uğraşiıyor zannediyorsunuz

Kerem bey, sanırım benim yazımı okumadınız. Size reaktörler sağlığa doğaya zararsız demedi kimse. Hala 1986 yılındaki Çernobili diyorsunuz bana. Adamlar 20. yüzyılda reaktörü yapmışlar da kaza geçirmişler, bizim 21. yüzyılda hala reaktörümüz yok..
Lütfen yazımı bir daha okuyun..

onur bey biz 21 yy değil daha sonraki yüzyılları düşünüyoruz.yaşadığımız topraklar bize ait değil gelecek kuşaklardan bize emanettir ve onlara en güzel bir şekilde bırakmalıyız.saygılarımla

yunus bager' Alıntı:
Bunların konumuzla alakası yok bizi bizden fazla sevende yok elin Greenpeace'i gelipte bizi düşündüğü içinmi uğraşiıyor zannediyorsunuz

Green Peace örgütü de sadece Türkiye de değil, Kanada Fransa gibi gelişmiş ülkeler dahil dünyanın tüm ülkelerinde çevreci eylemler yapan barışçı bir örgüttür. Aksi ispat edilemediği takdirde bu doğrudur.

Önyargılı yaklaşımlar özgürce fikirlerin paylaşıldığı böyle bir platformlara yakışmıyor. Bilmeden ve araştırmadan önyargılar ile reddetmek veya suçlamak cahillere mahsustur. Nükleer enerji hakkında verilerle tartışıyoruz ama konu bir derneğe gelince birden önyargılarınız harekete geçiyor. Belirttiğiniz örgüt, dernek ve kuruluşlar hakkında iddialarınızı kanıtlayacak belgeleriniz yoksa iyi niyetli çalıştıklarını kabul etmek zorundasınız. Aksi takdirde bu derneklerin üyeleri ve bağışçılarını da bilmeden suçluyor ve rencide ediyor olabilirsiniz.

Lütfen kişisel önyargılarımızı bir kenara bırakalım ve varsa iddialarınızı destekleyecek deliller sunalım yoksa susalım

bahcivankurt' Alıntı:
onur bey biz 21 yy değil daha sonraki yüzyılları düşünüyoruz.yaşadığımız topraklar bize ait değil gelecek kuşaklardan bize emanettir ve onlara en güzel bir şekilde bırakmalıyız.saygılarımla

Katılıyorum sonuna kadar.
Ancak çağın gerektirdiklerine de uymak lazım. Yoksa bu durum Osmanlı'nın matbaa işine dönüşecek. Ne olursa olsun, Büyük Atatürk'ün dediği, ve kılıçlı kalkanlı savaşların sonlanmasından sonra sürekli peşinden koşar olduğumuz "muasır medeniyetler seviyesi"ne ulaşmamız gerek, ve görüldüğü gibi bu seviyeye ulaşmak günümüzde teknolojinin getirilerini gerektiriyor.. Yoksa çocuklarınıza Afrika gibi niteliksiz ancak doğal güzelliği olan topraklar bırakacaksınız (tabi bizim çevreye ve doğaya saygısız toplumumuzdan kurtulabilirse bu doğal güzellikler). Bir de tabi böyle ekonomik olarak güçsüz toprakların hayatta kalmasına imkan verirse bizim meşhur "sömürgeci kapitalistler"...

"Onlar çalıştı, biz kavga ettik. Onlar üretti biz didiştik. Onlar yardımlaştı biz bölündük. Onlar yeniliklere imza attı biz hep şikayet ettik, hayıflandık..
Atı alan Üsküdar'ı geçti, Ay'a göz dikti, biz mehtaba bakıp yandık.. Bir milletin atalarının yaptığı hataları yedi nesil çekermiş. Bize çekmek kalıyor, akabinde gözünü açıp daha çok çalışmak düşüyor."

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR