Norveç 2017 Gezimiz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Akdeniz45 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 239
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,038

Etiketler
çok deniz


Norveç liler İngilizceyi genel olarak konuşuyorlarmış , acaba Almanca konuşan Norveçli sayısı ne düzeyde , gezerken dil sıkıntısı yaşıyormusunuz ?
Süleyman Bey, Norweç’te Almanca Ingilizce’den çok sonra geliyor. Benim ingilizcem çok az. Sonja’yı hep yardıma çağırıyorum.
 


Haşmet Bey, Yunanistan gezisini iptal etmek zorunda kalınca Norveç gezisini iki hafta uzattık. Şu anda 14 derece ve saatlerdir yağmur yağıyor. Martılar karavanların yannında dolaşıyorlar. Resimdeki iki martı bir ara bağırmaya başladılar. Diyelim ki onlarda eşim ve ben gibi sizlere ailecek Norweç’ten selam gönderiyorlar.
 



Bugün Runde adasına geldik ve adadaki tek kampinge yerleştik (180 Krone/yaklaşık 100 TL).

Google Maps

Google Maps’de görülebileceği gibi Runde Norweç’in batısında, Kuzey Denizinde küçük bir ada. Bizi buraya adadaki kuşlar getirdi. Aşağıdaki kuş bunlardan birisi. Adı Almanca „Papageitaucher“, Türkçe adı nedir bilmiyorum. Bu kuşlar buradaki kayalıklarda yuva yapıyorlar. Kuşlara yürüyerek veya tekne ile denizden yaklaşmak mümkün. Yarın hava durumuna göre karar vereceğiz.


Adaya bu köprüden geçerek geldik. Köprü çok dar. Sadece bir araç sığabiliyor. En yüksek yeri iki aracın geçebileceği kadar keniş. Oraya ilk gelen araç, karşıdan araç geliyorsa orada bekliyor.

Vogelinsel Runde / Norwegen - Norway - Norge
 


Bu köprü Türkiyede olsa iki araç köprünün en orta yerinde karşıları ve önce ben geçicem diye saatlerce beklerler



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Sevgili Hüseyin, senin "Papagaitaucher" Türkçe olsa olsa " Dalgıç Papağan" olarak tercüme edilir sanırım.
Video: https://youtu.be/jN5dps-wZ58

Yukarıdaki videoda görüldüğü üzere, karatalar hem uçuyor hem de dalarak avlanıyorlar.

Bizleri sorarsan (demin Whatsapp' tan erişemediğimden buradan yazıyorum. Tabi yağmur sesinden telefonu duymak zor olmalı ? ) sapıklığımızın kurbanı olarak , eşimle benim beraberce aşık olduğumuz Yunanistan'a İber yerine bu sene ikinci kere tornistan etmiş durumdayız.
Sanırım emekli karavancılara böyle anomaliler hoş görülür ?

Belgrad'dan Tuna kenarından ikinize selamlar. İsterseniz buradaki 36 °C den 10-12 °C gönderebiliriz...

Not
Gerçi Sonja'nın yüzmek için böyle teferruata ihtiyacı olmadığını iyi biliyorum ...
 
Son düzenleme:

Bu kuşlar ülkemizde "sevda papağanı" adıyla satılan güney Asya kökenli kuşlara çok benziyorlar, tek farkları 2 kat daha iri görünmeleri.
Köprü de çok estetik görünüyor. Karşısındaki insana hatta başka canlılara ve doğaya saygı gösteren milletlere imrenerek bakıyorum, "muhasır medeniyetler" onlar...
 





Sevgili Mesut, bulunduğumuz yörede internet çok zayıf. Bu bölgede az insan yaşıyor. Internet firmaları buraya yeterince yatırım yapmıyorlar galiba. Yunanistan’a iyi yolculuklar. Gönderdiğin videoya internet kuvvetli olan bir yere gelince bakacağım. Bugün hava bizde biraz yükseldi, 18°.
Karavancılığın güzel tarafı, aklına eseni yapabilmek galiba.
 

Bu köprü Türkiyede olsa iki araç köprünün en orta yerinde karşıları ve önce ben geçicem diye saatlerce beklerler



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Norveç’te yollar çok dar. Bir çok yerde iki araç yola sığmıyor. Norveçliler kocaman çekme karavanlarıyla bu yollarda geziyorlar. Kimin durumu musait ise, durup karşıdan geleni bekliyor, kavgacı insanlar değiller.
 


„Sevda Papağanı“ güzel bir isim.
Norveç’te estetik galiba çok önemli. Evlerin güzelliğine hayranım. Hoşuma giden evlerin arasıra resimlerini çekiyorum.
 

bu kuş puffin olmalı, en kuzeyde iseniz görülmesi normal,

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



Bugün papağanların yuva yaptıkları kayalıklara yürüyüyerek çıktık. Çıkarken rüzgar karşıdan, inerkende arkadan çok kuvvetli esiyordu. Kuşlar ama bizi beklemeden gitmişler. Bu yıl yavrularını erken büyütmüş olmalılar. Diğer kuşlardan bir kaç tane gördük. Sonuçta iyi bir doğa yürüyüşü oldu.
Dönüşte kampingin bulunduğu yerleşim yerini gezdik. 250m uzunluğunda bir yoldan ve 20-25 evden oluşan bir yer.
Bu evlerden bazılarının kendi çağlayanı var.


Tüm yerleşim yerinin görünüşü:
Kampingte bir gün daha kalmaya karar verdik. Şu anda karavandan denizi seyrediyorum. Gece saat 24 ve gündüz 12’de deniz geliyor. Şimdi gitme safhasında. Deniz suları çekildikçe, suyun altındaki kayalar meydana çıkıyor.


Deniz giderkende gelirkende kuşlar için yeni beslenme olanakları sağlıyor.
Dün gece kuvvetli rüzgar karavanı oldukça salladı. Bugün Alkoven bir karavan geldi, yanımızda komşu. Herhalde onu rüzgar daha fazla sallayacaktır.
Bu çevre insanının fazla geçim olanakları yok. Wikinglerin buralardan güneye seferler yapmalarının esas nedeni bu olsa gerek. Bir bröşürde bu konu açıklanıyor. Dikkatimi çeken bir nokta, broşürde Wikingler anlatılırken, çok aşırı kann döktükleri de yazılı. Kendi atalarının bu durumunu da dile getirmeleri ilginç.
 
Son düzenleme:

SON KONULAR - FORUM