Karavanlagezi
yeni bir hayat
Yolunuz acik olsun. Alesund dan selamlar. Yolumuz Nordkapp
Yolunuz acik olsun. Alesund dan selamlar. Yolumuz Nordkapp
İlgi ile takip ediyoruz. Size ve Sonja hanımefendiye keyifli geziler. Paylaşımlarınız için teşekkürler.
SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Harika
ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Süleyman Bey, Norweç’te Almanca Ingilizce’den çok sonra geliyor. Benim ingilizcem çok az. Sonja’yı hep yardıma çağırıyorum.Norveç liler İngilizceyi genel olarak konuşuyorlarmış , acaba Almanca konuşan Norveçli sayısı ne düzeyde , gezerken dil sıkıntısı yaşıyormusunuz ?
Bu güzel gezi yazısını geç fark etmenin üzüntüsünü yaşıyorum.
Oysa ki baştan takip edip sizinle birlikte oraları adım adım gezmek vardı...
Neyse bundan sonrasında sıkı bir takipçiniz olacağım
Norveç her haliyle çok güzel görünüyor. Siz yağmurdan nefes alamazken biz Aydın'da 40-45 derece sıcaklıklarda bunalıyoruz. Bizim otlarımız Mayıs ayında sapsarı kesildi, oralar Ağustos'ta yemyeşil. Gece klima altında uyumaya çalışmak nefret verici, oysa orada ürperip battaniyenin altına sokulmak ayrı bir keyif verirdi.
Bir de tabii ki gezmenin, yeni yerler görmenin, eskiden gördüğün yerlerin son halini izlemenin dayanılmaz hazzı...
Gezin sayın abim, bizimle de paylaşın ve paylaştıkça bilginin kıymeti artsın
Bugün Runde adasına geldik ve adadaki tek kampinge yerleştik (180 Krone/yaklaşık 100 TL).
Ekli dosyayı görüntüle 64466
Google Maps
Google Maps’de görülebileceği gibi Runde Norweç’in batısında, Kuzey Denizinde küçük bir ada. Bizi buraya adadaki kuşlar getirdi. Aşağıdaki kuş bunlardan birisi. Adı Almanca „Papageitaucher“, Türkçe adı nedir bilmiyorum. Bu kuşlar buradaki kayalıklarda yuva yapıyorlar. Kuşlara yürüyerek veya tekne ile denizden yaklaşmak mümkün. Yarın hava durumuna göre karar vereceğiz.
Ekli dosyayı görüntüle 64467
Adaya bu köprüden geçerek geldik. Köprü çok dar. Sadece bir araç sığabiliyor. En yüksek yeri iki aracın geçebileceği kadar keniş. Oraya ilk gelen araç, karşıdan araç geliyorsa orada bekliyor.
Ekli dosyayı görüntüle 64468
Vogelinsel Runde / Norwegen - Norway - Norge
Dün size iyi yolculuklar dileyemeden internet zayıfladı. Inşallah gittiginiz güzergahta havalar daha iyi olur. Biz de yarın Alesun’a doğru yola devam edeceğiz.Yolunuz acik olsun. Alesund dan selamlar. Yolumuz Nordkapp
Sevgili Mesut, bulunduğumuz yörede internet çok zayıf. Bu bölgede az insan yaşıyor. Internet firmaları buraya yeterince yatırım yapmıyorlar galiba. Yunanistan’a iyi yolculuklar. Gönderdiğin videoya internet kuvvetli olan bir yere gelince bakacağım. Bugün hava bizde biraz yükseldi, 18°.Sevgili Hüseyin, senin "Papagaitaucher" Türkçe olsa olsa " Dalgıç Papağan" olarak tercüme edilir sanırım.
Video: https://youtu.be/jN5dps-wZ58
Yukarıdaki videoda görüldüğü üzere, karatalar hem uçuyor hem de dalarak avlanıyorlar.
Bizleri sorarsan (demin Whatsapp' tan erişemediğimden buradan yazıyorum. Tabi yağmur sesinden telefonu duymak zor olmalı ? ) sapıklığımızın kurbanı olarak , eşimle benim beraberce aşık olduğumuz Yunanistan'a İber yerine bu sene ikinci kere tornistan etmiş durumdayız.
Sanırım emekli karavancılara böyle anomaliler hoş görülür ?
Belgrad'dan Tuna kenarından ikinize selamlar. İsterseniz buradaki 36 °C den 10-12 °C gönderebiliriz...
Not
Gerçi Sonja'nın yüzmek için böyle teferruata ihtiyacı olmadığını iyi biliyorum ...
Bu köprü Türkiyede olsa iki araç köprünün en orta yerinde karşıları ve önce ben geçicem diye saatlerce beklerler
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu kuşlar ülkemizde "sevda papağanı" adıyla satılan güney Asya kökenli kuşlara çok benziyorlar, tek farkları 2 kat daha iri görünmeleri.
Köprü de çok estetik görünüyor. Karşısındaki insana hatta başka canlılara ve doğaya saygı gösteren milletlere imrenerek bakıyorum, "muhasır medeniyetler" onlar...
bu kuş puffin olmalı, en kuzeyde iseniz görülmesi normal,Bugün Runde adasına geldik ve adadaki tek kampinge yerleştik (180 Krone/yaklaşık 100 TL).
Ekli dosyayı görüntüle 64466
Google Maps
Google Maps’de görülebileceği gibi Runde Norweç’in batısında, Kuzey Denizinde küçük bir ada. Bizi buraya adadaki kuşlar getirdi. Aşağıdaki kuş bunlardan birisi. Adı Almanca „Papageitaucher“, Türkçe adı nedir bilmiyorum. Bu kuşlar buradaki kayalıklarda yuva yapıyorlar. Kuşlara yürüyerek veya tekne ile denizden yaklaşmak mümkün. Yarın hava durumuna göre karar vereceğiz.
Ekli dosyayı görüntüle 64467
Adaya bu köprüden geçerek geldik. Köprü çok dar. Sadece bir araç sığabiliyor. En yüksek yeri iki aracın geçebileceği kadar keniş. Oraya ilk gelen araç, karşıdan araç geliyorsa orada bekliyor.
Ekli dosyayı görüntüle 64468
Vogelinsel Runde / Norwegen - Norway - Norge